Beharangozó 3. hét: Patriots vs Raiders

Kép
raiders

A New England Patriots (1-1) egy rendkívül szoros mérkőzésen kikapott a Seahawkstól az előző fordulóban, de máris itt az alkalom, hogy javítsanak, ezen a héten Las Vegas Raiders (2-0) lesz az ellenfél. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

 

Múlt héten idegenben az NFL egyik legerősebb csapata, a Seahawks ellen 1 yardon múlt a győzelem. Szerintem nem sokan gondolták a szezon előtt, hogy ennyire jól muzsikáljon a csapat, főleg már szeptemberben. Ezen a héten a Patriots hazatér a Gillette Stadionba, hogy összecsapjon a Las Vegas Raiders csapatával. Ez lesz a két csapat első mérkőzése, amikor már hivatalosan is Las Vegas a Raiders otthona.

 

A párosítás története

A Patriots és a Raiders 36. alkalommal fog megmérkőzni egymással, 33. alkalommal az alapszakasz során. Utoljára 2017. november 19.-én találkozott a két csapat, a mexikói Estadio Aztecaban. A mérkőzést a Patriots nyerte meg 33-8-ra.

A Raiders utoljára 2014. szeptember 21.-én lépett pályára a Gillette Stadionban, amikor ugyancsak a Patriots nyert, ezúttal 16-9 arányban.

A két csapat 3 alkalommal találkozott egymással a rájátszásban, ezek közül a legemlékezetesebb a 2001-es szezon során az AFC elődöntő volt, amit a Patriots 16-13-ra nyert meg a havas pályán. Érdekesség, hogy ekkora a Raiders vezetőedzője ugyancsak Jon Gruden volt. Pár héttel később a csapat megnyerte története első Super Bowlját a Rams ellen.

Az örökmérleg a 19-15-1 arányban a Patriots felé billen.

 

Amikor a Patriots fut

Azok után, hogy az idénynyitón a Dolphins ellen nagyon jól teljesített a futójáték, múlt héten a Seahawks ellen ez jelentősen visszaesett. Néhány Cam Newton meginduláson kívül, a Seahawks jól fogta meg a Patriots futójátékát. A mérkőzés legvégén is meg tudták állítani Newtont az 1 yardos vonalon, amikor a csapat a győzelemért támadott. Jó hír, hogy a Raiders nem rendelkezik jó Front7-el. A Raiders védelme szevedett a futás megállításában, bár sok csapat jár így Christian McCaffrey-vel szemben. Az idénynyitón 4.9 yardos átlaggal futott a Panthers fiatal futója és bár még csak az első két héten vagyunk túl, ugyanez volt a helyzet tavaly is. Sony Michelnek még nem sikerült begyújtani a rakétákat, mindössze 3.3 yardos átlagot tud felmutatni. Rex Burkhead még nála is gyengébben teljesít, 2.6 yardos átlagot tudhat magáénak. Azonban Newton futásait is bele kell kalkulálni az egyenletbe. Newtonnak van a legtöbb futókísérlete (26 kísérlet), yardja (122 yard) és TD-je (4 TD). A Raiders védőfalának fel lesz adva a feladat. A Raiders különösen rosszul védekezett a falak széle felé hívott futásoknál.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

Newton múlt héten megmutatta, hogy egy jó gameplannel, az ellenfél gyengeségeit kihasználva szét tudja szedni a védelmet a levegőben is. Ő is Julian Edelmanre támaszkodik első sorban, azonban mellette N'Keal Harry és Damiere Byry is több labdát kapott. Feltűnően jobb az összhang és a bizalom az elkapók és közte, mint tavaly Bradyvel volt. A Raiders passz elleni védekezése is szenvedett eddig a szezonban. Megvan a tehetség a csapatban, de még nem tudták azt kihasználni, összeállni és nagyon tapasztalatlanok. A Raiders passzsiettetés is nem létező volt eddig. A Patriotsnak és Newtonnak még több elkapót kell bevonnia a játékba. Harry és Byrd is biztató teljesítmény mutatott eddig, de még ennél is több kell, hogy kisegítsék Edelman-t. Newton valószínűleg egyre jobb lesz, ahogy egyre több tapasztalatot gyújt a Patriots passzjátékában hétről hétre. remélhetőleg idővel több lehetőséget kapnak a csapat TE-jei is.

Előny: Patriots

 

Amikor a Raiders fut

Múlt héten sajnos a védelemnek azt az arcát láthattuk, amikor szenved a futójáték ellen. A Seahawks több mint 150 yardot szerzett a földön. Ez nem vetít előre sok jót, ugyanis Josh Jacobs érkezik ezen a héten a Gillette Stadionba. Jacobs eddig ugyan csak 3.5 yardos átlaggal fut, de biztosak lehetünk benne, hogy nagy hangsúlyt helyeznek, majd a futójátékra a Raiders edzői. Komoly kihívás elé állítják az eddig alul teljesítő  Patriots Front7-t. Különösen igaz lesz ez, ha Trent Brown vissza tud térni sérülésből. Vele a sorban, a Raidersé a liga egyik legjobb támadófala.

Előny: Raiders

 

Amikor a Raiders passzol

A Raiders jó támadásai nem korlátozódnak csak a futójátékra. Derek Carrnak megvan a tehetsége és célpontokból sem szenved hiányt. A Raiders idei 1. körös választottja, Henry Ruggs hihetetlenül gyors. Ő az a fajta játékos, akit a Al Davis imádott volna. Eddig jól teljesít, jól támadja a pálya mélységét. Darren Waller a liga egyik legallulértékeltebb TE-je. 2019-ben több mint 1100 yardot kapott el. Nagy kihívást fog jelenteni a védekezés ellene, különösen Chung hiányában. A múlt heti mérkőzésen Carr 16 alkalommal vette célba Wallert 34 passzkísérletből és 12 elkapást szerzett ezekből. Rajtuk kívül ott van még Bryan Edwards, Hunter Renfrow és Zay Jones is. A Patriots hátsó sorának vissza kell térni az 1. heti teljesítményéhez, azok után, hogy múlt héten 5 TD-t engedtek a Russell Wilson vezette passzjátéknak.

Előny: Raiders

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
C David Andrews - kéz
RB James White - nem sérülés miatt
LB Josh Uche - láb

Kérdéses a játéka
DL Adam Butler - váll
DB Kyle Dugger - boka
WR Julian Edelman - térd
WR N'Keal Harry - boka
OT Isaiah Wynn - vádli

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Se Trent Brown, se Ruggs.

Ehh Trent Brown :)

Emlékszem, anno amikor idekerült, a szezon elején elég bénának tűnt. Amikor a pályán kívül megjelent a médiában, mindig az volt a benyomásom, hogy egy nagy, jóindulatú maci, aki igazából a légynek sem tudna ártani. Állandóan bemozdult (gondolom a védők utaztak is erre) és kaptuk róla a sárga zászlókat rendesen. Aztán a szezon második felére összerakta az edzői gárda. Amikor elkerült innen és kapott egy vaskos fizut, akkor sokan fanyalogtak, meg elég szkeptikusak voltak vele kapcsolatban. Most meg olyat olvasok, hogy a Raiders fal egyik húzóembere.

A Michel Thomas nélküli Saintset azért simán elintézték a múlt héten, nem gyenge állapotban van a Raiders - lesz velük melója a secondarynek. Kíváncsi vagyok BB mit fog Wallerre kitalálni. És remélem a passrush hatásosabb lesz, Carr nem az a villám léptű olajoshal, akik kicsúszik mindenből, mint Wilson.

GOOOOO PATS!!

Attól tartok az O fal megint szétesik ha nincs Anrews. Tavaly is ez volt. Nagyon fog hiányozni.

Sajnos minden lehetséges, de tavaly más "típusú" QB állt mögöttük... hátha az idei jobban megoldja a középen meggyengült falproblémát... 

Eddig a TE-ket elég jól fogtuk, hála nem kis részben Williamsnek. Kíváncsi leszek most erre, mert ugyan Gesicki és Olsen is a jobbak közé tartoznak ligaszinten, de Waller azért más szint

A most IR-re kerülőknek csak 3 hetet kell kötelezően kihagyni, utána visszahozhatóak az aktív keretbe, szóval nem kell egész idényben nélkülözni Andrewst a falból.

Behúztuk ezt is!

Cam ma kissé haloványabb volt, Gilmore sajnos továbbra sem találja tavalyi önmagát, viszont Burkhead zseniálisan játszott, véleményem szerint a csapat legjobbja volt.

A H2 bíztató volt, eddig mindhárom meccset eltaláltam a tippjátékban, nem lennék szomorú, ha jövő héten meglenne az első fals tippem.