Beharangozó 3.hét : Patriots @ Jets

Kép
w3elo

      Nézzük mi várható a 3. héten. A New England két egymást követő hazai mérkőzés után vasárnap a Nagy Almába látogat, ahol a Metlife Stadium-ban a New York Jets ellen lép pályára. A meccs magyar idő szerint vasárnap este 19:00 órakor kezdődik, a tv nem közvetíti, de az előfizetős Net4+ csatorna online adja.

      A Patriots elmúlt két meccsének a végeredménye sajnos nem "W" lett, az idei első győzelemre még várni kell, reméljük, most már legfeljebb két napig. Ugyanakkor mindkét meccsen a legutolsó percekig esélyünk volt a győzelemre, amelyet végül nem sikerült megragadni. Érdemes megjegyezni, hogy a liga két topcsapata ellen játszottunk, az Eagles az NFC címvédője és egyik legjobb csapata maradt, a Dolphins pedig abszolúte esélyes az AFC döntőre, ennek megfelelően nem mi voltunk az esélyesek egyik meccsen se, mégse játszottunk alárendelt szerepet.
     A Jets is ugyanúgy Super Bowl run-nal indult az idénynek mint a delfinek, de nekik sajnos mindez lényegében 4 snap-ig tartott. A hatalmas hype Aaron Rodgers érkezése okán az egekbe szökött, a csapat többi tehetséges fiatalját elnézve szerintem jogosan, de a legfontosabb láncszem kiesésével természetesen minden megváltozott. Pedig még így is megverték az első héten a szintén aspiráns Bills-t, de azon a mérkőzésen a Bills és főleg Josh Allen játéka botrányos volt, az irányító 3 interceptionnal zárt, érthetetlenül erőltette a nagy játékokat, amik rendre nem jöttek, egy rövid passzos TD mellé csak két mezőnygól fért el. Ez kevés volt a győzelemhez a Buffalo-nak, a Jets futótandeme szétfutotta a Bills védelmét, és hosszabbításban megnyerte a meccset.
      A múlt héten a Jets már inkább szenvedett. A Cowboys az NFC másik top csapata most, és faék egyszerűségű játéktervvel érkezett : lenullázni a New York-iak futójátékát, és passzra kényszeríteni Zach Wilson-t. A Dallas védelme elég jó ahhoz, hogy ezt simán végre is hajtsák, így sima 30-10-es vereséget mértek a Jets-re. Nagyjából erre kellene készülni a Pats-nek is, amelynek a védelme elég masszív ahhoz, hogy hasonló sikerre vigye ezt a tervet.

 

w3p1

 

 


A két csapat idei statisztikái

w3stats

 

 

 

Mi várható a meccsen?

 

Amikor a Patriots fut 
      A Patriots futójátéka az elmúlt két héten nem igazán tudott kibontakozni, Rhamondre Stevenson-t és Ezekiel Elliott-ot is sakkban tudták tartani az ellenfelek védelmei. Stevenson 27 próbálkozásból átlagosan kevesebb mint 3 yardot tett meg labdacipelésenként, és Elliott sem sokkal jobb, átlagosan 3,5 yardot tett meg 12 kísérletből. A lassú kezdésben egyértelműen szerepet játszott a felforgatott támadófal, de tekintve, hogy a Dolphins az első héten több mint 200 futott yardot engedélyezett a Chargersnek, a múlt heti teljesítmény több mint csalódást okozott. 
      A futások nem lesznek sokkal könnyebbek ezen a héten sem, idegenben, a Jets védelme ellen, amely valószínűleg felspannolt hangulatban lép majd pályára a Dallasban nyújtott gyenge teljesítménye után. A Cowboys 30 pontot szerzett a New York ellen, amelyek egy része eladott labdákból adódott, ezért ettől ezen a héten a Jets sokkal jobbat vár. Elöl Quinnen Williams és Quinton Jefferson vezeti a masszív védősort, mögöttük C.J. Mosley és Quincy Williams a két linebacker. Ez ellen az egység ellen elég nehéz futni, ezt bizonyítja a Cowboys átlaga, amely alig 3 yardot tett ki. Cole Strange-nek, David Andrews-nak és Mike Onwenu-nak sokkal egységesebbnek kell lennie ez ellen a front ellen, hogy beindulhasson a játék a földön. Stevenson és Elliott 2023-ban még nem nagyon tudott elszabadulni, és a Jets védelme nem fogja ezt megkönnyíteni.

      Előny : Jets

 


Amikor a Patriots passzol 
      A Jets ellen passzolni sem lesz könnyű. A két corner, Sauce Gardner és D.J. Reid eddig nagyon jól teljesítettek, ahogy a nickel back Michael Carter is. A safety-k, Tony Adams és Jordan Whitehead pedig nagyon szemfülesek, különösen Whitehead, aki egymaga három Josh Allen passzt szedett le a hétfő esti, Buffalo elleni nyitómeccsükön. A Jets ráadásul az irányítóra is kifejezetten veszélyesen tud játszani, több játékosuk is veszélyt jelenthet Mac-re: csak Jefferson-nak van két sack-je idén, a csapat többi 4 zsákolása négy játékos között oszlik el.
      Az egyetlen terület, amin a New York védelme valószínűleg javulást szeretne látni, az a harmadik kísérletek megfogása lenne. A Dallas a 2. héten 18 harmadik kísérletből 9-et sikeresen teljesített, a szezonban pedig a New York a 22. helyen áll a ligában, a third down-ok kivédekezésében, több mint 45 százalékát engedve. 
      A Patriots támadójátéka sokkal látványosabb tavalyhoz képest, de egyelőre ez eredményességben még nem látszik eléggé. A támadófalban még mindig küszködnek az összhang kialakításával, ami jelentősen korlátozza nemcsak a futók, de Mac Jones játékát is. Túl gyorsan kell elengednie a lasztit ahhoz, hogy a hosszabb útvonalak kialakulhatnának, és bár elég magas százalékban sikeresek a passzai, ezek a rövidebb útvonalakra korlátozódnak. Az ellenfelek csak hat zsákolást gyűjtöttek be a két meccsen, de ez leginkább Jones gyors passzainak volt köszönhető. DeVante Parker visszatért, miután kihagyta a nyitómeccset, és a Miami ellen mutatott néhány jó játékot - bár az interception-t is róla szerezték. Ő lehet a kulcsfigura vasárnap, ha sikerülne megnyitnia a pályát, és sikerülne a korai down-okon is haladást elérni, ezzel minél jobban elkerülve a harmadik és hosszúnál adódó nyilvánvaló passz szituációkat. Ez nagyon nem lesz könnyű feladat.

    Előny : Jets

 

Amikor a Jets fut
      A New York kifejezetten szereti futtatni a labdát, és statisztikai szempontból úgy tűnik, hogy a Patriots ellen meglesz a lehetőségük, hogy ezt hatékonyan meg is tegyék. A Miami futója, Raheem Mostert 18 futásából többször is megégette a New England frontját, és összesen 121 yardot futott, köztük egy 43 yardos touchdown futást. Ennek eredményeként a Patriots a liga 23. helyén áll az engedett futott yardokban, és a 20. helyen a játékonkénti futott yardok átlagának tekintetében. 
      Ezek a számok azonban kicsit csalókák, mivel a Miami okozta a legtöbb kárt : a Patriots kénytelen volt könnyebb frontot használni a Miami robbanékonysága miatt a passzjátékban. Ez sebezhetővé tette a Pats védőfalát a futással szemben, de ez várhatóan nem így lesz Breece Hall és Dalvin Cook ellen New Yorkban. A védekezés játékterve valószínűleg azt fogja tartalmazni, hogy extra védelmet tömörít Bill Belichick a futás ellen a falban, hogy a Jets futójátéka ne tudjon nagy teret nyerni. Még így is jobb teljesítményre lesz szükség Davon Godchaux-tól, Lawrence Guy-tól, Christian Barmore-tól, Keion White-tól és Deatrich Wise-tól. Ennek a csoportnak kell kontrollálnia a line of scrimmage-et, korlátoznia a futójátékot amennyire csak lehet, hogy aztán a Jets kénytelen legyen Zach Wilson kezébe adni a labdát, és passzra kényszeríteni a Jets-et. A Buffalo képtelen volt erre az első héten, a Jets 170+ yarddal szétfutotta a Bills-t, amely így ki is kapott. Egy héttel később a Cowboys lényegében lekapcsolta Hall-t és Cookot is, ketten együtt futottak 16 yardot összesen (!!), még Zach Wilson 36 yard-ja is impozánsabbnak tűnik emellett (ami inkább menekülésekből jött össze persze). Ezt a matchup-ot a Patriotsnak meg kellene tudnia nyerni.

      Előny: Patriots

 

 

Amikor a Jets passzol
      Feltételezve, hogy a védőfront még egy kicsit tud turbózni a teljesítményen, a Patriots védelme a passz ellen is beválhat. Wilson egész pályafutása során sok hibára volt kényszeríthető, és ez a Patriots ellen is így volt, reméljük a szellemek vasárnap is megjelennek a pályán :). Az egy évvel ezelőtti első találkozón három picket dobott, amelyek mindegyike akkor történt, amikor megpróbálta meghosszabbítani a játékokat és rossz döntéseket hozott a nyomás alatt. Ez volt az a faktor, ami miatt a Jets elbukta azt a meccset, pedig mint csapat egyáltalán nem játszottak rosszul.
      A Patriots arra fog törekedni, hogy vasárnap a Jets irányítója még több hibát kövessen el, miközben megpróbálja a Jets tehetséges elkapóit is kordában tartani. Garrett Wilson az egyik legjobb fiatal elkapó a ligában, egy évvel ezelőtt az első találkozón komoly károkat okozott a New England védelmének, hat passzt fogott meg 115 yardért. Érdekes párosítás lehet az újonc Christian Gonzalezzel, aki az első két meccsén időnként lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Jonathan Jones kihagyta a 2. heti, Miami elleni meccset, Marcus Jones pedig vállsérülés miatt korán kiesett. Ez aggodalomra adhat okot a secondary-ben, különösen akkor, ha Allen Lazard, Randall Cobb, vagy Mecole Hardman jó napot fogna ki, ráadásul a tight end Tyler Conklin is kiváló elkapó. A kulcs ezen matchup esetén egyértelműen a nyomásgyakorlás lesz, és ha a secondary is jól dolgozik annyira, hogy az Wilson-t a labdatartásra kényszerítse, akkor ez egy újabb rémálomszerű estét jelenthet a fiatal irányítónak.

     Előny: Patriots

 


Speciális csapatok
      Mielőtt itt bármit is mondanánk az eheti egységekről, érdemes visszatekinteni a múlt heti, Miami elleni mezőnygólblokkra. Cam Achord és Joe Judge egy kreatív sémával állt elő, amelyet Brenden Schooler tökéletesen hajtott végre, tökéletesen időzítette a berobbanását, amikor a formáción kívülről berohant, és a levegőben úszva blokkolta Jason Sanders mezőnygól kísérletét. Fantasztikus hívás, ugyanilyen kivitelezés volt. 
       Az újonc rúgók egyébként jól kezdtek, Chad Ryland 49 yardos mezőnygólt szerzett, Bryce Baringer pedig átlagosan 46 yard felett teljesített a kilenc puntjából, ebből hatot is a 20 yard-oson belülre küldve. A Jets-nek van némi gondja a rúgó poszton, mivel Greg Zuerlein ágyéksérülés miatt nem tudott pályára lépni a Cowboys ellen, őt Austin Seibert helyettesítette Dallasban. A veterán Thomas Morstead továbbra is jó munkát végez, két meccsen 45,7 yardos nettó puntátlaggal. Az újonc Xavier Gipson a Buffalo elleni hosszabbításos győzelem alkalmával touchdown-ra visszahozott punt-jával robbantotta fel a MetLife Stadium-ot, a Bills kezdhette a hosszabbítást, de három gyenge play után puntolnia kellett, amivel rögtön el is veszítették a meccset. Ő kezeli a kick return-öket is, míg a Patriotsnál ugyanezt Ty Montgomery végzi. Egyikük sem kapott sok lehetőséget, a touchback-ek domináltak az első két héten. Demario Douglas helyettesítette a sérült Marcus Jones-t punt visszahordóként, és bár ő is jól mozgott a pályán, egyelőre nem úgy tűnik, hogy hasonló képességekkel rendelkezik mint Marcus.
      Ha a hívások és a kivitelezés is a múlt hetihez hasonló lesz a Pats-nél, akkor itt egy halvány előnyben lehet a csapat.

     Előny: Patriots

 

 

 

 

Érdekességek

 

 • A Patriots a Jets ellen a két csapat utolsó 14 találkozójából mind a 14-et zsinórban megnyerte. A Pats rekordja 15 egymást követő győzelem 2003 és 2010 között a Bills ellen, idén akár meg is dönthetnénk ezt a rekordot.
 • A New England összesen 23 szezonban győzte le oda-vissza a Jets-et, ebből 16 Robert Kraft tulajdonlása, és 14 Bill Belichick vezetőedzősködése alatt.
 • Összességében a New England 73-54-1 arányban vezeti a két csapat sorozatát. Ebből hazai pályán 39-25-1, míg ezen belül 19-4 a Gillette Stadium-ban. Idegenben 34-29 a Pats mérlege (ebben 1-0 a rájástszásban).
 • A két csapat eddig háromszor játszott egymással a rájátszásban : 1985-ben és 2006-ban egy-egy wild card-meccsen, míg 2010-ben egy divisional körben. A New England 1985-ben 26-14-re verte a Jets-et Meadowlands-ben a Super Bowl XX-hez vezető úton, majd 2006-ban szintén a Patriots győzőtt 37-16-ra a Gillette Stadium-ban. A 2010-es divíziós körben viszont a Jets 28-21-re verte a Patriots-ot Foxborough-ban.
 • A New England 44-16-ra áll a Jets ellen azóta, hogy Robert Kraft 1994-ben megvásárolta a csapatot.
 • A New England 73 összesített győzelme a Jets ellen (beleértve a két rájátszásbeli győzelmet is) a második legtöbb, amelyet egyetlen ellenfél ellen aratott, és csak a Buffalo elleni 77 győzelem előzi meg.
 • Mac Jones a szezon első két meccsén mindkétszer 30 passz felett teljesített, a Philadelphia elleni szezonnyitón 35, a Miami ellen pedig 31 passzt adott. Az első alkalom, amikor egy Patriots játékos három egymást követő mérkőzésen legalább 30 passzt adott le, Tom Brady volt 2011-ben.
 • Hunter Henry az első két meccsen szerzett egy-egy touchdown-t. Az utolsó Patriots játékos, aki a szezon első három meccsén mindhárom alkalommal touchdown elkapást jegyzett, Rob Gronkowski volt 2011-ben. Az utolsó Patriots játékos, aki a szezon mindhárom első mérkőzésén touchdown-t szerzett, az LeGarrette Blount volt, aki a 2016-os szezon első három mérkőzésén szerzett egy-egy futott touchdown-t.
 • Christian Gonzalez a Miami elleni negyedik negyedben megszerezte karrierje első NFL interception-jét, amikor Tua Tagovailoa Tyreek Hillnek szánt mély passzát lehalászta. Ha ezen a héten a Jets ellen is lenne egy pickje, akkor ez lesz a második olyan szezon, amikor a Patriots újonc védője egymás utáni két meccsen interception-t jegyez. Az előző Jack Jones volt, aki tavaly október 2-án a Green Bay ellen, majd október 9-én a Detroit ellen szerzett egy-egy picket.
 • Matt Judon idén zsinórban második mérkőzésén szerzett sack-et, amikor a Miami elleni harmadik negyedben sack-elte Tua-t. A tavalyi szezonban Judon lett az első Patriots játékos, aki egy szezon első öt mérkőzésén legalább egy sacket szerzett.
 • Brenden Schooler a Dolphins ellen a harmadik negyedben blokkolt egy 49 yardos mezőnygól kísérletet, ami karrierje első field goal blokkja volt. Ha a Patriots ezen a héten a Jets ellen is blokkolna egy rúgást, akkor 2017 óta először fordulhat elő, hogy a csapat zsinórban két meccsen is blokkol egy rúgást, ráadásul ez akkor végül egy három meccses széria lett : Cassius March blokkolt egy mezőnygólt az Atlanta ellen október 22-én, Lawrence Guy szintén egy mezőnygólt blokkolt az L.A. Chargers ellen október 29-én, míg Rex Burkhead egy punt-ot blokkolt Denverben november 12-én.

 

w3p2

 

 


Sérülésjelenetés

(szeptember 21.)

 

Patriots

Nem edzett : DB Marcus Jones (váll), OL Sidy Sow (agyrázkódás)

Korlátozottan edzett : DL Christian Barmore (térd), OT Trent Brown (agyrázkódás), CB Jonathan Jones (boka), OL Mike Onwenu (boka), WR DeVante Parker (térd), G Cole Strange (térd)


Jets

Nem edzett : S Tony Adams (combhajlító), T Duane Brown (váll, csípő)

Korlátozottan edzett : T Mekhi Becton (térd), CB Michael Carter II (könyök), RB Breece Hall (térd), DL John Franklin-Myers (csípő), LB Quincy Williams (térd), K Greg Zuerlein (ágyék)

 

 


A fogadóirodáknál a meccs esélyese a Patriots, 2-3 pont körüli favorit 36-38 körül összpontszám mellett.

 

w3gp

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Kandallóban közös meccsnézést szerveztünk, aki jönne az náluk foglaljon helyet, vagy jelezze szombat 14 óráig hsz-ben itt erre reagálva, és szükség esetén bővítem a mi foglalásunkat.

Válasz InfiniteLoop üzenetére

El is várjuk, hogy gyere! Írtam amúgy messengeren is..
Megtörjük az átkot...:)

Ott tali!

Ezzel a korházcspattal a Jets ellen is nehéz lesz nyerni

Jets ellen igazi esélyünk Zach Wilson....

Köszi a cikket! A statisztika tábla még a múlt hétről maradt bent.

Ne haragudj, de a címben Patritos @ Jets van :( 

Köszönöm  javítást:)