Beharangozó 4. hét: Patriots @ Bills

Kép
week4

Újabb hét, újabb győzelem. A New England Patriots (3-0) a Jets ellen is magabiztos győzelmet aratott, a védelem továbbra sem engedett TD-t az ellenfél támadóinak, a mi támadóink pedig hullanak mint a legyek. A következő ellenfél a csoportrivális Buffalo Bills (3-0) lesz, akiket nem szabad leírni. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

Zsinórban a 3. csoportmérkőzésére készül a Patriots, akik a 2. fordulóban a Dolphins ellen 43-0-ra, a 3. fordulóban a Jets ellen 30-14-re nyertek, azok után, hogy a szezonnyitón 33-3-ra verték meg a Steelers csapatát. A Bills is hibátlan mérleggel érkezik az összecsapásra, az 1. héten a Jets ellen 17-16-ra, a 2. fordulóban a Giants ellen 28-14-re, míg múlt héten a Bengals ellen 21-17-re nyertek.

A Patriots az első csapat az NFL történetében amelyik nem engedett futott vagy passzolt TD-t egy szezon első 3 mérkőzése alatt. Ugyancsak az első csapat az egyesülés óta, amelyik zsinórban 5 mérkőzésen tartotta 0 ponton az ellenfelet az 1. félidőben, a rájátszást is figyelembe véve.

 

A párosítás története

A vasárnapi mérkőzés lesz az első összecsapása a két csapatnak az idei szezonban, a visszavágóra a Gillette Stadionban December végén kerül majd sor, ennek a mérkőzésnek az időpontja még nincs meghatározva. Ráadásul ha csapatok így folytatják, akkor akár még a rájátszás során is összefuthatnak.

Összességében ez lesz a 119. mérkőzés a két csapat közt. Az utolsó 5 mérkőzést a Patriots nyerte meg, vagyis a 2017-es és a 2018-as szezon során is nyerni tudott mind a két mérkőzésen.

Az örökmérleg is magabiztosan a Patriots felé billen 74-43-1 arányban, köszönhetően annak hogy az utóbbi 38 mérkőzésből, vagyis amióta Belichick a csapat edzője, 33-mat a Patriots nyert meg.

A Patriots és a Bills 1960 óta szerepelnek az AFC Keleti csoportjában. Az ez idő alatt szerzett 74 győzelem a legtöbb egy csapat ellen, 8-cal több mint a Jets elleni győzelmek száma.

2003 és 2010 között a Patriots zsinórban 15 alkalommal tudott győzni a Bills ellen, ez holtversenyben a 4. leghosszabb győzelmi széria egy csapat ellen az NFL történetében.

A Patriots 1. rájátszásmérkőzését éppen a Bills ellen játszotta 1963. December 23.-án. A mérkőzést 26-8-ra meg is nyerték.

 

Amikor a Patriots fut

A Bills védelme ezeddig átlagosan teljesített a futás ellen, mérkőzésenként 88 yardot engedett, azonban 4.4 yardot kísérletenként. Azonban annak tudatában, hogyan teljesít a Patriots futójátéka az idei szezonban, nehéz elképzelni folyamatosan haladni tudna a csapat a földön. Sony Michel csak szenved, mindössze 108 yardot futott 45 kísérletből, ami 2.4 yardot jelent alkalmanként. Ehhez persze hozzátarozik, hogy a támadófal 3 kezdő emberét, (Isasiah Wynn, David Andrews és Marcus Cannnon) kénytelen nélkülözni sérülés miatt, ráadásul nagyon hiányoznak Rob Gronkowski blokkjai is, aki a tavasz folyamán bejelentette visszavonulását, illetve a már IR-en lévő James Develin is. Összességében a Patriots 3.1 yardot átlagol 91 futás alatt. A Bills front7-je eddig jól játszik, nem fogják hagyni hogy Rex Burkhead és Sony Michel könnyű yardokat szerezzen.

Előny: Bills

 

Amikor a Patriots passzol

Annak ellenére, hogy a futójáték nem segíti Brady munkáját, az irányító hatékonyan osztja szét a passzokat és halad a pályán. És annak ellenére, hogy a futójátékok során nem tud lyukakat nyitni, a támadófal elismerésre méltó munkát végez a passzjátékok során. Ennek köszönhetően a csapat képes volt pontokat szerezni a mérkőzések elején, a Jets ellen az első 3 támadósorozat mind TD-vel ért véget. Brady élete a Bills ellen ugyanakkor nehezebb lesz mint eddig, a Billsnek elég jó hátsó alakzata van, ráadásul könnyen lehet, hogy Edelman nem lesz játékra alkalmas állapotban. Edelman a Jets ellen szedett össze egy bordasérülést, ami után nem is tért vissza a pályára, a támadóegység pedig nem is volt ugyan az nélküle. A Bills védelme átlagban 212 yardon tartották az ellenfél irányítóit, azonban a Bills sem éppen a legjobb csapatok ellen lépett pályára eddig.

Előny: Patriots

 

Amikor a Bills fut

A Bills futójátéka sokat javult Frank Gorenak köszönhetően. A veterán futó ugyan csak 3.7 yardot átlagol, azonban hatékonyan fut rövid yardos szituációkban és a gólvonalhoz közel. Mellette az újonc Devin Singletary is nagyszerűen fut (10 kísérletből 127 yard) amikor egészséges. Mindemelett Josh Allen is rendszeresen meglódul a labdával. Összességében a Bills 4.8 yardot átlagol futásonként és 5 TD-t szereztek eddig. Ugyanakkor a Patriots védelme eddig remek teljesítmény nyújt a futójáték ellen. Az ellenfelek mindössze 2.3 yardot átlagolnak ellenük és még nem szereztek TD. A LB-k továbbra is rettegésben tartják az ellenfeleket, Jamie Collinsal az élükön, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott mind a 3 mérkőzésen. A Bills támadófal javult a tavalyihoz képest, azonban őket sem kerülték el a sérülések.

Előny: Patriots

 

Amikor a Bills passzol

Josh Allen rengeteget fejlődött a passzjátékban, passzainak 64%-a végződött elkapással. A kisegítőszemélyzete is feljavult John Brown és Cole Beasley érkezésének köszönhetően. Továbbra is képes komoly hibákat elkövetni, a labdaeladásai komoly lehetőséget jelentettek az ellenfeleknek. A Patriots védelme már 6 INT-et szerzett, ezek közül Devin McCourty 3-mat. Az elkapók őrzésében is elit teljesítményt nyújtanak, azonban még ennél is figyelemreméltóbb az ahogyan szerelnek. Ha el is tudják kapni a labdát az ellenfél támadói, gyakorlatilag egyből földre viszik őket. Természetesen a Patriots védelme nem engedélyezett még passzolt TD-t sem idén és minden esélye megvan, hogy ez így is maradjon.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka

DE Michael Bennett - váll
RB Rex Burkhead - lábfej
S Nate Ebner - comb
WR Julian Edelman - borda
OT Marshall Newhouse - betegség
LB Dont'a Hightower - váll
TE Matt LaCosse - boka

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Számomra ebből nyilvánvaló, hogy szétfutjuk Őket! Erre számítanak legkevésbé.

Pont ez jutott eszembe akkor, mikor hét közben BB-t a futójáték silányságával piszkálták :)

 

Nagyon nehéz meccs lesz, a győzelem legyen meg, és sérülés ne nagyon legyen. 

Két eseményt tartok eléggé valószínűnek. Az egyik a győzelem, a másik pedig (egy pöttyet kisebb valószínűséggel), az, hogy most nem lesz annyi pont, mint az előző meccseken. Az elsőt nem nagyon kell magyarázni (a jobb csapat győzelmi esélye általában nagyobb), a második pedig azért esélyes, mert ugyan az erős védelmünk miatt nem kapunk sokat, de az egyre foghíjasabb támadóinktól sem számíthatunk nagy pontzuhatagra. Ez persze nem sok jóslás (és eléggé triviális is), de aki ennél több részletet is megjósol (és el is találja), az vagy szerencsés, vagy Delphoiban kapott kiképzést. De hát ennyi bizonytalanság kell is, még direkt jó is, hiszen ha még a részleteket is tudnánk előre, akkor ugye az milyen lenne? Elvenné az egész örömét.

Hangolódjunk kicsit:

https://youtu.be/Y4qHCC7agy0

Down az egész offense és JMD gameplane.

 

A számból vetted ki a szót. JMD szokásos teljes vaksága. És a problémám az, hogy az előző 2 hétben a petőintézet szintjén lévő csapatok ellen nagyon villogtak de amikor egy normális D-t kapnak akkor ez azt gondolom beárazta az előző heti teljesítményeket. De inkább most jöjjön mert kijózanító volt és szerencsére nem buktak el nost ezen. A D-nek is egy rendes offense lesz az erőmérő de az legalább bizakodásra ad okot így is. De ez a meccs....blaaaaahpffff... kategória volt.

Nagyon kiábrándító volt az egész meccs, főleg JMD-t látni az oldalvonal mellett ahogy pingvinezik jelezve, ötlete sincs mit kéne csinálni-