Beharangozó 5. hét: Patriots @ Redskins

Kép
pats_redskins

Továbbra is hibátlan a New England Patriots (4-0), már ha a mérleget nézzük, ugyanis múlt héten enyhén szólva akadozott a támadógépezet, amiben nagy szerepe volt a Bills kiváló védelmének, ugyanakkor a Patriots támadóinak is. Ezen a héten a Washington Redskins (0-4) az ellenfél, akinek még nem sikerült mérkőzést nyerniük idén és elég kiábrándító teljesítményt nyújtanak eddig a szezonban. Na, a Patriots ezek közül szokott egyet elveszíteni minden évben. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

A Patriots idén az NFC főcsoportból a Keleti divízió csapatai ellen lép pályára, amelyek közül a Redskins elleni lesz az első mérkőzést, amit rögtön követ a Giants elleni összecsapás jövő héten a Gillette Stadionban a Thursday NIght Football keretein belül.

A 2002-es szezon óta a Patriots mérlege 54-14 (.794) az NFC csapataival szemben, ami a legjobb főcsoportok elleni mérleg az NFL-ben ez idő alatt.

 

A párosítás története

A Patriots és a Redskins csupán a 11. alkalommal fog találkozni az alapszakasz során és mindössze a 4. alkalommal Washingtonban. Az utolsó 3 összecsapásukat a Patriots nyerte. Az utolsó mérkőzést 2015. November 8.-án játszották, amit a Patriots 27-10-re tudott megnyerni. Ezen 3 mérkőzés alatt egyébként a Patriots 113 pontot szerzett és mindössze 43-mat kapott.

Annak ellenére, hogy az alapszakasz során elvétve találkoznak csak a csapatok, az előszezonban rendszeresen összefutnak a felek. Eddig összesen 22 alkalommal játszottak felkészülési mérkőzést.

Az örökmérleg a Redskins felé billen 6-4 arányban. Az első mérkőzést a Patriots nyerte meg 1972-ben, azonban a következő 6-ot elveszítette, mielőtt a jelenlegi 3 mérkőzéses győzelmi széria kezdődött 2007-ben. 

A Patriotsnak egészen 2011-es szezonig kellett várnia, hogy Washingtonban le tudja győzni ellenfelét az alapszakaszban.

 

Amikor a Patriots fut

A szezon első hónapjában a csapat futójátéka egy hatalmas csalódás volt. Sok minden közrejátszott ebben, leginkább a sérülések amik a támadófalat és James Develint sújtották. Azonban a tény az tény, a Patriots gyakorlatilag képtelen volt bármit is kihozni a futójátékaiból. Sony Michel kevesebb mint 3 yardot tesz meg kísérletenként, azonban a csapat összességében is csak 3.2 yardot átlagol. Annak érdekében, hogy a támadójáték kiegyensúlyozottabb legyen, a futójátéknak javulnia kell és erre a tökéletes ellenfél most lesz, a Redskins védelme ugyanis mérkőzésenként 147 yardot engedélyez az ellenfeleknek. A múlt héten ráadásul úgy engedtek 164 yardot a földön a Giants ellen, hogy Saquon Barkley nem lépett pályára sérülés miatt. Egyértelműen elvárható némi fejlődés a futójátékban ezen a mérkőzésen. Michelnek nem sok helye volt a futásoknál, azonban nem is tudott elrontott szereléseket kiharcolni eddig. A Redskins védelem valószínűleg megadja majd a lehetőséget, hogy egy kis önbizalmat szerezzen.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

Brady ritkán játszik rosszul két egymást követő mérkőzésen. Múlt héten karrierje egyik legrosszabb mérkőzését játszotta a Bills ellen. Ez nem jelent sok jót a Redskins hátsó alakzatának, ami egyébként nem teljesít rosszul idén a yardokat tekintve, azonban a passzok 78%-a sikeres. Josh Norman fizikális játéka jelenthet némi problémát a nem 100%-os Julian Edelmannak vagy bármelyik másik Patriots elkapónak. Brady valószínűleg sokat fogja célba venni a futókat a mérkőzésen, ha nem javul a helyzet az elkapók tekintetében. A Redskins nem tudott nyomást helyezni az ellenfélre eddig, így Bradynek könnyebb, nyugodtabb mérkőzése lehet, mint a Bills ellen. (Hatalmas elismerés és köszönet Dante Scarnecchiának, aki továbbra is remek munkát végez az enyhén szólva megtépázott támadófallal) Ennek ellenére többre lesz szükség Phillip Dorsettől és Josh Gordontól, akik nem nagyon tudták üresre játszanai magukat a Bills ellen.

Előny: Patriots

 

Amikor a Redskins fut

Ha már arról beszélünk mik nem történnek gyakran, a Patriots védelme elvétve enged egy futót 100 yard fölé. Frank Gorenak sikerült ez múlt héten (amivel egyébként átlépte a 15'000 futott yardos határt karrierje során, mindössze a 4. játékosként), azonban a Reskins kevesebb mint 50 yardot átlagol mérkőzésenként a földön. Ezen a héten egy másik legendás futó lesz a csapat ellenfele Adrian Peterson személyében, aki azonban nem sok jóra számíthat. Peterson mindössze 2.7 yardot átlagol idén és gyakorlatilag veszélytelen köszönhetően annak, hogy a Redskins folyamatosan hátrányból kénytelen játszani. Az sem segít nekik, hogy Derrius Guice sérülés miatt kidőlt a sorból. Az sem, hogy a Redskins Pro Bowler támadófalembere, Trent Williams nem hajlandó a csapatban játszani, mert szerinte a csapat már nem először kezelte félre a sérülését a holtszezon során. A Patriots front7-jét alkalmanként el tudta nyomnia  Bills, azonban ez nem igen fordult elő korábban, így most sem nagyon számíthatunk rá. Gore kiváló teljesítménye ellenére is a Patriots mindössze 61.3 yardot enged mérkőzésenként az ellenfélnek a földön. A Redskins valószínűleg megpróbálja majd Gore múlt heti teljesítményét lemásolni, azonban a Patriots nem valószínű, hogy egymás után kétszer is gyengébb teljesítményt nyújt ebben a tekintetben sem.

Előny: Patriots

 

Amikor a Redskins passzol

Jay Gruden folymatos támadások kereszttüzében van a szezon során, köszönhetően nagy részben a csapat irányító helyzetének. Azok után, hogy tavaly elveszítette a csapat Alex Smith-t egy csúnya lábsérülés miatt, leigazolták a veterán Case Keenumot, hogy tartsa a frontot amíg az újonc Dwayne Haskins készen nem áll arra, hogy a csapat kezdő irányítója legyen. Keenum csak szenvedett az első 3 mérkőzésen, a 4. mérkőzés közben pedig az edzői stáb le is cserélte Haskinsre. Haskins mutatott szép dolgokat, azonban dobott 3 INT-et is, ami miatt megint csak támadták Grudent, mert bedobta a fiatal irányítót a vízbe, mielőtt készen állt volna. Vasárnap a Redskins egy újabb irányítóval fog pályára lépni, ugyanis bejelentették, hogy Colt McCoy fog kezdeni. Tulajdonképpen majdnem mindegy ki áll majd a támadófal mögött, nehéz lesz a Patriots elit védelmét feltörni. Az elkapó Paul Richardsont és Terry McLaurint és a TE Vernon Davist veszik célba a legtöbbet, azonban a futó Chris Thompsonnak van a legtöbb elkapása a csapatban 20-al. Ez az egység nem valószínű, hogy nagy nyomást tudna helyezni a Patriots védelmének hátsó alakzatára, arra amelyi vezeti az NFL-t 10 INT-el 4 mérkőzés alatt.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka

RB Rex Burkhead - láb
S Patrick Chung - sarok
S Nate Ebner - lágyék
WR Julian Edelman - mellkas
LB Dont'a Hightower - váll

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Nem adja a sport tv a mérkőzést?

Oakland-Chicago lesz a Sport2 műsora vasárnap 19.00-kor. Kénytelen lesz a többség stream-en nézni.

Talán úgy a legegyszerűbb streamet találni, ha beírod google-ba hogy patriots redskins reddit stream, de chaten mindig vannak a konkrét linkek is.

Alapból a mi meccsünk lett volna közvetítve, de Ricsiék a múltheti meccsen mondták, hogy megpróbálják elcserélni.

Watsont aktíváltuk végül?

Ha hihetünk a wikipedia-nak, akkor még nem (ott az IR-listásak között szerepel exempt - felmentett - megjegyzéssel)

Nem tudom Magyarországról lehet-e nézni, a ran.de közvetiti a Pats meccset.

#ranNFL live: New England Patriots at Washington Redskins exklusiv im kostenlosen Livestream auf ran.de

© ran.de

Die NFL-Saison 2019 hat begonnen. Am 5. Spieltag übertragen ProSieben MAXX und ran.de wieder zwei Spiele live im Free-TV und eines exklusiv im kostenlosen Livestream. Die Partien im Überblick: Sonntag, 6. Oktober: 18:00 Uhr: #ranNFLsüchtig (live auf ProSieben MAXX und ran.de) 19:00 Uhr: NFL London Game - Chicago Bears at Oakland Raiders (live auf ProSieben MAXX und ran.de) 19:00 Uhr: New England Patriots at Washington Redskins (live auf ran.de) 22:25 Uhr: Green Bay Packers at Dallas Cowboys (live auf ProSieben MAXX und ran.de)

Válasz zoli0321 üzenetére

De lehet, az Astra műholdon rajta van, de már ők is változtattak és a londoni meccset fogják közvetíteni.
Bocsi, most látom hogy az online felületről volt szó, azt tényleg nem lehet. elnézést kérek!

Nagyon profi munka.Kiegészítésként: Vernon Davis és a másik Redskins TE Jordan Reed nem fog játszani agyrázkódás miatt.

Továbbá nem fog a guard Scherf sem- bokaproblémák.

Remélem, hogy megfelelően komolyan veszi a támadóegységünk azt a lehetőséget, hogy a Skins ellen lehet gyakorolni, lehet önbizalmat meg kémiát erősíteni, pont az a csapat, akivel szemben pl. Watson mát bevethető kockázat nélkül legalább pár játékra. Nyilván az edzők tisztában vannak ezzel a lehetőséggel, és éles helyzetben gyakoroljuk az alapjátékokat, amiknek nagyon kellene menni MINDIG. Tanulva a múlt hetiből, ezekre óriási szükség lenne, hogy Brady ezzel a még megmaradt elkapógárdával bármilyen védelem esetén meg tudja halálbiztosan csinálni.

Nyilván nem kétséges a győzelem, de jó lenne látni, hogy a támadóegységünk egyre összehangoltabb.

 

Chung, Burkhead és Ebner már biztosan nem játszanak holnap

Ezt hol olvastad? 

 

Tippjáték sehol? Már egy nap sincs a kezdésig!