Beharangozó 6. hét: Patriots vs Broncos

Kép
pre

Két hete a New England Patriots (2-2) megszorongatta, azonban végül vereséget szenvedett a Chiefs csapatától, annak ellenére, hogy Cam Newton nélkül volt kénytelen játszani. A Patriots múlt héten játszott volna a Denver Broncos (1-3) ellen, azonban több pozitív COVID-19 teszt miatt elhalasztották a mérkőzést a 6. fordulóra. A mérkőzést így magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor rendezik meg. (már ha nem halasztják el újra a mérkőzést két pozitív teszt miatt.

 

A Patriots zsinórban 3. mérkőzését fogja játszani az AFC West csapatai ellen. Szeptember 27.-én a Las Vegas Raiders ellen 36-20-ra győzni tudtak. Múlt héten a Chiefs ellen viszont 26-10-re vereséget szenvedtek.

Érdekesség, hogy Bill Belichick a Patriots vezetőedzőjeként a Broncos ellen szerezte meg az első győzelmét.

 

A párosítás története

A két csapat 2017. november 12. óta először fog találkozni egymással. Akkor a Patriots 41-16-ra győzni tudott idegenben.

A Patriots 2014 óta először fogja vendégül látni a Broncost. 2014. november  2.-án 43-21-re tudott győzni ellenfelével szemben.

Az örökmérleg a Broncos felé billen, az alapszakaszban 26-22, a rájátszásban 4-1 arányban.

A Patriots a Broncos ellen játszotta a legtöbb mérkőzést azok a csapatok közül, akik sosem voltak a csoportellenfelei.

A két csapat 1960-ban, az AFL-ben játszotta első mérkőzését egymás ellen.

 

A két csapat statisztikái ebben a szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

Nyilvánvalóan rengeteg a kérdőjel a mérkőzés előtt, különösen Cam Newtonnal kapcsolatban. Ez pedig sokat számít a csapat futójátékával kapcsolatban. Newton rengeteg lehetőséget teremt a csapat számára, amikor a pályán van, mind a futójátékban, mind a passzjátékban. A hiánya azt jelentené, hogy a Broncosnak eggyel kevesebb támadóra kellene figyelnie a futójátékoknál. Ráadásul a Broncos védelme egész jól teljesít ebben a játékelemben. A Denveré a 11. legjobb futás elleni védelme, mérkőzésenként 109 yardot enged a földön. A Patriots bizonyára meg szeretné alapozni a támadójátékát a korai futásokkal, akár pályára lép Newton, akár nem. A csapat támadófala remekül teljesít futásblokkolásban és Damien Harris visszatérésével még mélyebb a futó pozíciója a csapatnak. Harris első mérkőzésén, sérülésből visszatérve, egyből 100 yardot szerzett a földön. A Patriots pedig összesen 185 yardot szerzett a földön Newton nélkül is, ráadásul hiányzott a támadófalból David Andrews és Shaq Mason is.

frissítés: A Patriots a COVID-19 listáról Cam Newtont, így az irányító pályára léphet, ezzel egy új dimenziót nyitva a csapat futójátékában.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

Ez az ahol igazán érződik Newton hiánya. Sem Brian Hoyer, sem Jarrett Stidhem nem tűnt késznek, hogy vezessen egy NFL támadósort. Hoyer rengeteg mentális és fizikális hibát vétett és emiatt könnyen lehet, hogy Stidham kezdene a Broncos ellen, ha Newton nem léphetne pályára. De Stidham sem mutatott sok jó dolgot a passzjátékban. Nagyon nehéz helyzetben került a pályára, nagyon keveset gyakorolhatott a társakkal, szóval lehetséges, hogy jobb teljesítményt nyújtana, ha újra megkapná a lehetőséget. A csapatnak meg lehetnek a lehetőségei a Broncos védelmével szemben, akik eddig szenvedtek a passzjátékkal szemben. Az egység a 21. legjobb csak a ligában, mérkőzésenként 256 yardot engednek. A Broncos védelme mindössze 1 INT-et szerzett eddig, miközben 7 TD-t engedett. Akárki legyen az irányító, jót tenne neki, ha Edelman formába lendülne. Edelman megszenvedett az elejtett labdákkal az elmúlt hetekben. A többieknek viszont mindenképpen előre kell lépniük.

frissítés: Newton fontos része a futójátéknak, azonban itt a passzjátékban jelenti a legnagyobb előrelépést a múlt heti állapotokhoz képest.

Előny: Broncos

 

Amikor a Broncos fut

Melvin Gordon egész jól teljesít első évében a Broncos csapatában, 4.3 yardos átlaggal fut és 3 TD-t szerzett eddig. A legnagyobb gond, hogy a Broncos hátrányból volt kénytelen játszani a legtöbb mérkőzésen, emiatt nem tudták annyit használni amennyit akarták. Phillip Lindsay az 1. forduló óta nem játszott sérülés miatt, most azonban úgy tűnik, hogy játékra alkalmas lehet. A Patriots nagoyn jól helytállt a Chiefs ellen, annak ellenére is, hogy többnyire egy elég "könnyű" front7-el játszott. Lawrence Guy és Deatrich Wise Jr különösen jó teljesítményt nyújtott. Ezen a héten valószínűleg ez változni fog, és a csapat egy "nehezebb" frontot választhat a Broncos limitált passzjátéka miatt.

frissítés: Melvin Gordont ittas vezetés miatt letartóztatták a héten, így nem biztos hogy pályára léphet a Patriots ellen.

Előny: Patriots

 

Amikor a Broncos passzol

A szezon elején ez az összecsapás érdekesnek bizonyult. Drew Lock újoncként, bizakodásra adott okot. Courtland Sutton, Jerry Jeudy, KJ Hamler és a TE Noah Fant fémjelezte támadósor felívelő pályán volt. Aztán Drew Lock kiesett vállsérülésel, ami miatt esélyes, hogy most sem fog tudni pályára lépni. Sutton sérültlistára került, Hamler sérülés miatt nem fog játszani valószínűleg és Fant játéka is kérdéses térdsérülés miatt. Egyedül Jeudy fejezte be a Jets elleni mérkőzést múlt héten. Rypiennek nehéz dolga lesz. Rypien a Broncos gyakorlócsapatából érkezett és vette át a kezdő pozíciót Jeff Driskeltől. Rypien ugyan győzelemre vezette a csapatot a Jets ellen, azonban közben dobott 3 INT-et is. A sok sérülés Rypien tapasztalatlanságával kiegészülve egy életveszélyes kombó a Patriots passz elleni védekezésével szemben, még Gilmore hiányában is.

frissítés: Mint ahogy a Patriots Newton, úgy a Broncosnál Drew Lock térhet vissza a pályára egy vállsérülés után. Ez mindenképpen előrelépés az ő irányítóhelyzetükben is. Azonban a Patriots is "erősít", ugyanis Gilmore is lekerült a COVID-19 listáról és pályára léphet.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Részleges edzésmunkát végzett
DL Adam Butler - váll
WR Julian Edelman - térd
OG Shaw Mason - vádli
OT Isaiah Wynn - vádli

A Broncosnál KJ Hamler nem fog pályára lépni.

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Várom nagyon, jó kis meccs lesz. Mondjuk Cam visszatérhetne...

Ha meglesz a 2 negatív teszt a meccs napjáig edzés nélkül is játszani fog. Ma már okosabbak leszünk.

Tudjuk, hogy az öreg ravasz róka, csak azt az információt adja ki, amit muszáj.

Ha tehetné a kickoffig titkolná a kedző irányítót. Sokat nem számít, de azért egy kicsit mégis nehezebb így készülnie az ellenfélnek.

Az én tippem az, hogy az utolsó pillanatban meglesz a két negatív teszt, és még ma kiderül, hogy holnap Cam kezd.

Ha az a szempont, hogy mi a jó (jobb) a csapatnak, akkor nem nagy kérdés, ki kezdjen - ha Cam tényleg alkalmas a játékra (és mivel eleve tünetmentes volt, nem hinném, hogy nagyon rossz formában lenne).

Én nem az elméleti lehetőségre gondolok, hanem hogy ez azért mégis csak egy tized- századmásodpercre kihegyezett óramű. Ahhoz, hogy rendesen működjenek, kellenek a gyakorlások, meg az ismétlések. Ez olyan, mint a hangszeren való zenélés.

Nem is beszélve a Broncos specifikus dolgok előkészítéséről.

Meglátjuk.

Remélem Stidham kezd... Habár nagyon neccesek sokszor a passzai... de inkább Ő mint Hoyer. Amúgy ez a meccs még Stidhammel is kötelező W.

Szerintem adni kell Stidnek több esélyt, de tisztázni szükséges vele, hogy nem neki kell megnyernie a meccseket, hogy ne legyen rajta akkora a nyomás.

Itt arra gondoltam, hogy a vesztett állásból fordítás kényszere extra nyomás jelent, éppen elég neki a bizonyításból fakadó. 

Szerinted mi értelme beküldeni "dobálgatni"? Ha most, egy ilyen szituációban nem bírná a nyomást, akkor mi lesz, ha a továbbjutás fog múlni rajta? Ha ő nem tudja bebizonyítani, hogy olyan ember, aki mindent elbír, és soha nem adja fel, akkor hogyan lesz képes ezt elhitetni a többi játékossal, ha majd eljön az ideje?

Pont ezek a szituációk azok, ahol vagy bizonyítani tud, vagy csak maximum backup QB posztig viszi.

Nos, én ezt másképp gondolom. Szerintem e pszichikai nyomásállóságit is lehet fejleszteni. Éppen az a jó, hogy most még nincs rájátszás, van lehetősége alacsonyabb szinten akklimatizálódni, így esélyesebb, hogy pl. a rájátszásban majd jobban állja a sarat.

Ezt a meccset akárkivel és akárhogyan, de meg kell nyernünk, aztán "rendeződhetünk" a következő közel 2 hétben. A vereség Nekem nagy csalódás lenne... 

Most olvasom hogy nem lesz meccs holnap sem egy újabb pozitív eset miatt. A Pats létesíményeit lezárják. Meccs jövő vasárnap leghamarabb.

Kezd követhetetlen lenni majd ki mikor játsszik. BY WEEK-en vagyunk. Hú de jó...

Durva, hogy a DENVER már 24 meccset játszott ebben a szezonban. :)