Beharangozó 6. hét: Patriots vs Giants

Kép
Patriots_Giants

Megnyerte első mérkőzését az NFL Keleti csoportja ellen a New England Patriots (5-0) és már készülhet is a másodikra. A csapat hazai pályán fogadja a Super Bowl mumus New York Giantset (2-3). A mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnali 2:25-kor rendezik és a Sport2 élőben közvetíti.

 

A Patriots zsinórban 2. mérkőzését fogja játszani az NFC Keleti csoportja ellen, amikor a New York Giants érkezik a Gillette Stadionba a Thursday Night Football keretein belül.

 

A párosítás története

A Patriots és a Giants idén már a 2. alkalommal fognak találkozni a Gillette Stadionban, azok után, hogy zsinórban 15. alkalommal találkoztak az előszezon során

Annak ellenére, hogy a két csapat 29 alkalommal találkozott az előszezon során, mindössze a 11. alkalommal fognak találkozni az alapszakasz során.

A Patriots és a Giants 3 alkalommal találkozott egy szezonon belül a 2007-es és a 2011-es szezon során. Először az előszezon, majd az alapszakasz során mielőtt összecsaptak volna a Super Bowlon. 2015-ben 2-szer találkoztak, egyszer az előszezon, egyszer az alapszakasz során.

Az örökmérleg az alapszakasz során a Patriots felé billen 6-4 arányban, azonban a rájátszásban, vagyis a Super Bowl során a Giants nyerte meg mind a 2 mérkőzést.

 

Amikor a Patriots fut

Elég sokáig tartott, de végre életjelet mutatott a futójáték múlt héten a Redskins ellen. Sony Michel végre elszabadult párszor, köztük volt egy 25 yardos futása, mielőtt szerzett volna egy 14 yardos TD-t. A Redskins gyenge futás elleni védelme bizonyára segített ebben, azonban a Giants érkezik ezen a héten és az ő futás elleni védelmük a Redskinshez hasonlóan gyenge. A Giants 130 futott yardot enged mérkőzésenként, ami a 24. legrosszabb a ligában. Ez együttvéve a múlt vasárnapi futójátékkal, komoly gondokat okozhat egy fáradt Giants védelemmel szemben. Josh McDaniels jól váltott a futójátékra a Redskins ellen és ezt ezen a héten is megteheti.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

Meglepő módon nem a futás elleni védelem a Giants "gyengébb" pontja, a passzjáték ellen még inkább szenved a kék new yorki csapat. Az ellenfelek irányítói 106-os Passer Ratinggel dobálnak a védelmük ellen, mérkőzésenként 280 yardért. Mindössze 4 csapat rosszabb ennél. Papíron megvannak az embereik, hogy egy jó passz elleni védekezése legyen a csapatnak, Janoris Jenkins és DeAndre Baker CB poszton, Antoine Bethea és Jabrill Peppers S poszton. Az irányítósiettetés nem működik rosszul, 13 sacket szereztek 5 mérkőzésen, azonban az ellenfelek átgyalogolnak ezen a védelmen. Tom Brady nem kezdett túl jól a Redskins ellen, azonban hamar összeszedte magát és végül 350 yardot passzolt. Valószínűleg nélkülöznie kell majd Phillip Dorsettet, aki a Redskins ellen sérült meg és nem lesz játékra kész most még. A hiányában továbbra is Julian Edelman és Josh Gordon fogja a hátán cipelni a passzjátékot a futók mellett. Washingtonban még a TE-eket is sikerült egy kicsit bevonni a játékba. A Patriots szenvedett egy kicsit mostanában, azonban a Giants védelme eddig borzalmas.

Előny: Patriots

 

Amikor a Giants fut

Valószínűleg nincs dinamikusabb futó a ligában Saquon Barkleynál. A Giants a 2. helyen választotta ki a futót a tavalyi Drafton és eddig nem okozott csalódást, legalábbis amíg meg nem sérült. Bokaszalag húzódás miatt került a partvonalra, amivel általában 6-8 hetet szoktak kihagyni a játékosok, ennek ellenére ő már 2 hét után megjelent az edzésen. Erre a mérkőzésre azonban még nem lesz bevethető, így a Giants a támadójátékának az alapja nélkül kénytelen kiállni. Hiányában a Giants futójátéka gondban lesz. Wayne Gallman jól játszott múlt héten, mielőtt agyrázkódást nem szenvedett a mérkőzésen, ami miatt neki is ki kell hagynia a Patriots elleni mérkőzést. Ezek után a korábbi gyakorlócsapatos Jon Hillre hárulhat a feladat, hogy a földön törje fel a Patriots védelmét. Barkley 6.4 yardot átlagolt a sérülése előtt és ha keresni kell egy gyenge pontot a Patriots védelmében, akkor a futás elleni védelmet kell megemlíteni mostanában. Azonban meg kell említeni, hogy nem egy hagyományos futójátékból, hanem egy end-around játékból engedtek egy 65 yardos TD-t a Redskinsnek. Barkley nélkül nem kellene, hogy gondot okozzon a futójáték megállítása.

Előny: Patriots

 

Amikor a Giants passzol

Az újonc Daniel Jones reményt adott a Giants szurkolóknak a jövőre nézve. Jones megnyerte első 2 mérkőzését kezdőnként mielőtt múlt héten vereséget szenvedtek a Vikings ellen. Ugyan elkövet hibákat, 3 INT-et dobott 3 mérkőzés alatt, azonban passzai 64%-ából elkapás született miközben 4 TD passzt is kiosztott. A zseben belül is jól mozog, erre a képességére minden jel szerint szüksége is lesz a Patriots ellen. A Patriots védelme 24 sacket szerzett 5 mérkőzés alatt és mindez kevésnek tűnik, ha azt nézzük hányszor érnek oda az ellenfél irányítójához. Jonesnak nem lesz könnyű estéje, ha meg akarja találni kedvenc célpontjait, Even Engramet, Sterling Shephardet vagy Golden Tate-et (update: sem Engram, sem Shephard nem fog játszani a mérkőzésen sérülés miatt). A Patriots védelme minden héten kiválóan teljesített eddig, összesen 11 INT-et szereztek köszönhetően a kiváló hátsó alakzatnak és a nyomásnak az irányítón. Ezen a héten is hasonló produkciót várhatunk.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára

WR Phillip Dorsett - combhajlító

Kérdéses a játéka

RB Rex Burkhead - láb
LB Shilique Calhoun - boka
S Patrick Chung - sarok
S Nate Ebner - lágyék
WR Julian Edelman - mellkas
WR Josh Gordon - térd

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Egyértelműnek néz ki. Ám, de egyáltalán nem bízom a gyakorlatilag kórházválogatottnak kinéző Óriásokban. Meglepően nagy elánnal szokták bevetni magukat ellenünk. Így lesz ez szerintem most is, pláne, h. a szakma előre leírta őket. Egyöntetű vélemény, h. egy újabb könnyed előszezonszerű meccs lesz a TNF a Pats-nek. Legyen, de szerintem az első félidő inkább döcögni fog.

Most ijedtem meg! Amikor ilyen egyértelműen esélyesek vagyunk, akkor izgalmas este vár ránk. A NYG régi mumus, bár alapszakaszban nem annyira.

Fáradt, de min. nem igazán friss játékosok mérkőzése a TNF meccs, ergo nagy a sérülések veszélye. Remélem, megússzuk. 

Lehet, hogy végre előveszi BB mester a TE játékokat a palybook-bol?