Beharangozó 7. hét : Jets @ Patriots

Kép
jetsatpatsweek7mainpic

  
     A New England Patriots a héten újra csoportellenfél ellen lép az arénába, a New York Jets együttesét fogadja a Gillette Stadium-ban. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00 órakor kezdődik.

 

    Bár a közvélemény a legnagyobb érdeklődéssel a 4. heti Buccaneers elleni mérkőzést várta, ott az időjárás közbeszólt, és egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen, a vártnál szorosabb eredménnyel nyert csak a vendégcsapat. Hasonlóan nagy volt a várakozás a Cowboys ellen is, amely némi meglepetésre igen kiválóan kezdte az évet, és most tényleg a szezon eddigi egyik legjobb meccsét hozták össze a csapatok a zsúfolásig megtelt Gillette Stadium közönsége előtt. Mindkét csapat több szép játékot is bemutatott, de több hibát is elkövetett, így nem került fel túl sok pont a táblára, és végül hosszabbításba torkollott a találkozó. Habár a Patriots nyerte a pénzfeldobást, egy vitatható edzői döntéssel punt után átadta a lehetőséget a csapat a 'Boys-nak, amelyik élt is a lehetőséggel, a teljesen kifárasztott Patriots védelem már nem tudott elég ellenállást kifejteni, és behúzta a vendégcsapat a W-t.

 

    A Patriots a 2. héten 25-6 arányban múlta felül a Jets együttesét New Yorkban. Bár nem számíthatunk rá, hogy Zach Wilson ismét négy interception-t fog dobni, ezt a mérkőzést így is be kellene húznia Pats-nek. A Jets védelme még mindig inkonzisztensen játszik, teljesítménye a liga utolsó harmadában tanyázik, a támadósora pedig, a néhány egészen jó skill player ellenére is tökutolsó a ligában, köszönhetően elsősorban Zach Wilsonnak, aki az NFL friss irányítólistáján is az utolsó helyet foglalja el. Egyelőre lényegesen több rookie hibával játszik, mint a többi újonc QB - akik között egyébként Mac Jones a legjobb a maga 20. helyével.

 

 

 

mj

 

 


A két csapat idei statisztikája
 

jetsatpatsstat1

 

 

 

 

A két irányító idei statisztikája
 

 

mjstatw7


    Mac Jonesnak a múlt héten 21 passzából 15-ből lett elkapás (71,4 %), 229 yardért és 2 TD-ért, ezzel az eddigi meccsek legjobb passer rating-jét érte el  118.9 ponttal. Ezzel sorozatban a harmadik meccsén ért el 70%+ sikeres passzt és 95+ passer rating-et. A Jets ellen a második héten egyébként 22/30 passz mutatót (73,3%) ért el 186 yardért. Az újonc irányítók közül Jones szerezte a legtöbb passzolt yardot (1472), érte el a legjobb passzsikerességet (71.1%) és passer rating-et (89,6) eddig a szezonban.

 

 

 

zwstatw7

    A Jets az elmúlt héten BYE-on volt, nem léptek pályára. Zach Wilson az előző előtti héten az Atlanta Falcons ellen 32 passzt engedett el, ebből csak 19 lett sikeres (59,4%), 192 yardért, TD nélkül de egy interceptionnal. Ezzel 63,5-ös passer ratinget ért el. A Patriots elleni második heti mérkőzésére mind emlékezhetünk, pocsék napot fogott ki, 33 kísérletből 19 sikeres passzt osztott ki 184 yardért, TD nélkül, de négy interceptiont is dobott, ezzel harmatos 37,0 passer ratinget ért el.

 


 

w7pic2


 


 

Mi várható a mérkőzésen?
 

 
Amikor a Patriots fut 


    Damien Harris az elmúlt héten sikeresen futott, és vasárnap a szezon második 100 yardos meccsét hozta le a Dallas ellen. Termelékeny volt annak ellenére, hogy sérült bordákkal lépett pályára, de a játék nagy részében ő volt a csapat legjobb lehetősége. Harrisnek egy cserékkel felálló támadófal mögül kellett indulnia, amelyik nem mindig tudta segíteni, de összességében jól sikerült beindítani a futójátékot. Az újonc Rhamondre Stevenson is odatette magát a Cowboys ellen, és karrierje első touchdown-ját futva megszerezte a Patriotsnak a vezetést a negyedik negyedben. 

    Ennek a tandemnek kell nekimennie a Gillette Stadium-ban vasárnap a Jets védelmének, amely küzd a futás megállításával. A Jets a 21. helyen áll a futás elleni védekezésben, és átlagosan 123,4 yardot enged meccsenként. A new york-i védőfal egyébként elég jó munkát végzett Harris és a Patriots futásának limitálásában a 2. héten Meadowlands-ben, a New England 101 yardot szerzett 24 futókísérletből 4,2 yardos átlaggal. Harris és James White is szerzett futott touchdown-t, ráadásul előbbi egy emlékezetes 26 yardos futással, ahol a végén a fél Jets védelem a nyakán lógott, és a Pats támadósor tolta be  az endzone-ba (még Mac Jones is beszállt a brusztolásba). Ha sikerül ismét a 'Boys elleni szintet hoznia a futójátéknak, akkor a Jets front7-jének fel kell kötnie a gatyáját, ha meg akarja azt állítani.
Előny: Patriots

 

 


Amikor a Patriots passzol


    Mac Jones továbbra is rendkívül hatékonyan passzol. A 2. héten a Jets ellen 30 passzából 22 lett sikeres elkapás, de mindössze 186 yardot szerzett touchdown és interception nélkül - akkor ez elégnek bizonyult a futójátékkal és Wilson turnovereivel. A szezon elején főleg a rövid-közepes passzokkal operált, az edzői stáb nem akarta túlterhelni az újonc irányítót, de a múlt vasárnap a Cowboys ellen Jones azt is megmutatta, hogy a hosszabb passzok esetén sem csökken a pontossága. Megtalálta Hunter Henryt egy 20 yardos touchdown passzal, azután, hogy a drive-ban kiosztott egy 22 yardos passzt is a futó Rhamondre Stevenson-nak. Bár a negyedik negyed elején egy pick six-et dobott Diggs kezébe, a közvetlenül utána következő play-ben azonnal javított, és kiosztott Kendrick Bourne-nek egy 75 yardos touchdown passzt.  Jones egyre többször keresi hosszabb passzokkal az elkapóit, de egyelőre nem tud eleget segíteni neki a szintén tartalékos támadófal. 


    Hogy folytatni tudja a fejlődést, fontos lenne, hogy egy kicsivel több időt biztosítson neki a fala. Jones-t kétszer is sack-elték az elmúlt héten, és egy hatalmas ütést kapott Randy Gregory-tól az egyik játéknál, ami fumble-t okozott, és meg is változtatta a játék képét. A sérülések és a COVID protokollok miatti hiányzások sajnos jelentősen befolyásolják a támadófal teljesítményét, Bill Belichick folyamatosan keresi a legjobb felállást (amely egyébként a fentiek mellett amúgy összességében nem teljesített nagyon rosszul). Ha a fal kitart egy kis ideig, Jones ki fogja tudni használni a tight endek és az elkapói útvonalait, főleg Henry-t, Bourne-t, és Meyers-t vonhatja be sikeresen a passzjátékba. A Jets secondary-je megzavarható, a liga középmezőnyébe tartozik a 17. helyével, meccsenként átlagosan engedett 249,4 yard-dal, és eddig mindössze egyetlen egy interception-t szereztek. A Patriotsnak vasárnap képesnek kell lennie haladni a levegőben ez ellen az egység ellen.
Előny: Patriots

 

 

 

w7pic3

 

 


Amikor a Jets fut 


    A két csapat idei első találkozóján a Jets túlságosan is jól tudott futni, 31 kísérletből 152 yardot gyűjtött a földön. A Patriots frontja a szezon korai szakaszában eléggé küszködött a futás megállításával, és nehezen tudott megbirkózni az ellenfél  futóival, de ez a helyzet a második hét óta jelentősen javult. A New England egészen jól kontroll alatt tartotta a Tampa, a Houston és a Dallas futóit (bár mindhárom csapat esetében ez legalább részben a gameplan-nek is volt köszönhető, a töltött box-okkal, és könnyebb secondary-vel). Ráadásul a Jets egyetlen igazi sikeres labdafuttatása ebben a szezonban lényegében a Patriots elleni második heti meccse volt. A szezonban eddig összességében a Jets a 31. helyen áll a szerzett yardokban, átlagban mindössze 74 yardot termel meccsenként, és a 30. helyet foglalja el a yard átlag listán, átlagosan 3,6 yarddal kísérletenként. 


    Az újonc futó Michael Carter-nek volt néhány felvillanása, de a Jets támadófala csapnivaló teljesítményt nyújt, és nem tud konzisztens játékot letenni az asztalra. Carter mindössze 165 futott yarddal a Jets legjobb futója, csupán 3,5 yardos átlaggal. A Patriots frontja, Lawrence Guy, Davin Godchaux, Deatrich Wise és a linebackerek, Matthew Judon, Ja'Whaun Bentley és Dont'a Hightower képes kell legyen megakadályozni annak megismétlődését, ami a 2. héten történt, amikor a Jets támadófala ledominálta a Pats védőfalát, és másfél száz yardot futkostak össze.
Előny: Patriots

 

 

 


Amikor a Jets passzol 
    
    Az újonc Zach Wilson ebben a szezonban a legtöbb meccsén küszködött, de legjobban a Patriots ellen a második héten, amikor négy interception-t dobott, és egyedül elintézte a csapatát. Wilson általában bizonytalan volt mind a dobásainál, mind az egyéb döntései terén, csak időnként tudta felvillantani azt a játékmesteri képességét, amely felkeltette az NFL játékosmegfigyelőinek figyelmét annak idején, és ami alapján a Jets 1/2 helyen választotta ki a tavaszi drafton. De azóta nem tudott elég egyenletes teljesítményt nyújtani, mindössze négy touchdown passz mellett már kilenc labdaeladásnál tart a szezonban. 


    Eközben a Patriots secondary-je az utóbbi évek egyik legrosszabb formáját hozza, 445 yardot nyelt be Dak Prescott és a Cowboys ellen (igaz, a Dallas pass offense kiemelkedik a mezőnyből). Sérülések is, de kiegyensúlyozatlan teljesítmények is sújtják az egységet, J.C. Jackson, Jalen Mills, Jonathan Jones, Devin McCourty és Adrian Phillips sem tudta még kihozni magából a maximumot. Ugyanakkor Jackson remekül játszott Corey Davis ellen az első találkozón, Wilson pedig nem volt elég gyors vagy pontos, és nem volt elég felkészült ahhoz, hogy rendszeresen másokat keressen a labdával. Pedig Braxton Berrios, Elijah Moore és Jamison Crowder is jó opciót jelent, így a Pats secondary-jének előrébb kell lépnie az elmúlt heti teljesítménye után. Az is segíthetne, ha a Patriots némi nyomást tudna generálni az irányítóra, ahogy azt a második héten is tették, amikor négyszer sack-elték Wilson-t. A Jets pass offense a liga 30. helyén áll, amelyet fel kellene törnie a Patriots defense-nek, ha sikerül a pályán a jobb arcát mutatnia.
Előny: Patriots
 

 

 


Amikor a special team-ek vannak pályán


    Nem ez volt eddig a Patriots speciális csapatának a legerősebb szezonja. Hat hét alatt másodszor blokkolták egy punt-ját, és Jake Bailey sem volt olyan eredményes, mint az első két szezonjában. Ellentétben Nick Folk-kal, aki 15 mezőnygólból 14-et lőtt be, és az egyetlen kimaradt is egy 56 yardos kísérlet volt, ami a kapufáról kifele pattant. A New York Jets rúgója, Matt Ammendola nem kapott sok lehetőséget eddig, mindössze 7 mezőnygól kísérletből értékesített 6-ot, míg Thomas Morstead a sérült Braden Mannt váltotta a punt rúgásoknál, és egészen jó teljesítménnyel rukkolt elő.

    A Patriotsnál leggyakrabban Gunner Olszewski végzi a visszahordó feladatokat, míg ugyanezt a Jetsnél Braxton Berrios. Eddig egyiküknek sem volt jelentős ráhatása a mérkőzésekre, igazán nagy megiramodás egyiküknek sem igen sikerült. Mindkét csapat jól teljesített a kick és punt coverage-ben egyaránt. Feltételezve, hogy a Patriots el tudja kerülni a szükségtelen hibákat a puntok során, a New England veterán rúgója  lehet az a faktor, ami ezt a matchup-ot a bostoni csapat javára dönti el.
Előny: Patriots
 

 

 
 

w7pic4

 

 

 

 

Érdekességek

 

 • Ha a Patriots nyer, a 22. alkalommal viszi a szezon mindkét meccsét a Jets ellen, és ez sorozatban a hatodik ilyen szezon lenne. Ez lenne a 13. ilyen alkalom a Bill Belichicknek mint a Patriots vezetőedzője, illetve a a 15. alkalom Robert Kraftnak a Patriots tulajdonosaként.
 •  A Patriots 25-6-ra legyőzte a Jetset a két csapat idei első találkozóján szeptember 19-én a MetLife Stadium-ban. A Patriots azzal a győzelemmel sorozatban a 11 mérkőzését nyerte meg a Jets ellen, ez a sorozat a csapat történetének második leghosszabb győzelmi sorozata. A Patriots 2003-tól 2010-ig zsinórban 15 győzelmet aratott a Buffalo Bills felett, de szintén van egy 11 győzelmi sorozata is a Bills ellen.
 • A két csapat mérkőzéseinek statisztikáját a New England vezeti összességében 70-54-1 mutatóval. Ebből 37-25-1-re áll a csapat a Jets elleni hazai meccseken, közte 17-4-re a Gillette Stadium-ban.
 • A két csapat háromszor találkozott a rájátszásban: egy 1985-ös Wild Card-mérkőzésen, egy 2006-os Wild Card-mérkőzésen és egy AFC Divisional-mérkőzésen 2010-ben. A New England 26-14-re verte a Jets-et 1985-ben Meadowlands-ben, útban a XX. Super Bowl-ba (amelyet a Chicago Bears nyert végül). 2006-ban a Patriots 37-16-ra győzte le a Jets gárdáját a Gillette Stadium-ban, a Jets pedig 28-21-re diadalmaskodott a Patriots felett a 2010-es Foxborough-i divisional körben.
 • A New England 41-16 arányban vezet a  Jets ellen 1994 óta, amikor Robert Kraft megvásárolta a csapatot.
 • A New England 70 összesített győzelme a Jets ellen (beleértve a két playoff-győzelmet is) a második legtöbb egyetlen ellenféllel szemben (Csak a Buffalo felett aratott 76 győzelem előzi meg).
 • Bill Belichick 97-35 (.735) alapszakasz-rekordot tart az AFC East ellen a Patriots vezetőedzőjeként az alapszakaszban, beleértve a Jets elleni 33-10-es mutatót.
 •  A Jets együttesében játszik a korábbi patrióta WR Braxton Berrios (2018) és az idei training camp-ünkön részt vett DB Adrian Colbert. A Jets special team edzője Leon Washington korábban a Patriots színeiben játszott (2013). A Patriotsnál játszik a Jetsnél is megfordult DL Henry Anderson (2018-20), K Nick Folk (2010-16), LB Harvey Langi (2019-20). A Pats stábjában dolgozik Berj Najarian, Mick Lombardi és Bo Hardegree, akik korábban a Jets stábjánál voltak. És ne feledkezzünk meg Bill Belichick-ről, aki 1997-1999 között segédedzősködött a Jetsnél, majd a főedzővé történő kinevezésekor mondott is egyből le arról - és jött a Patriotshoz.
 • Nick Folk 299 mezőnygólt szerzett eddig pályafutása során. Még egy kell ahhoz, hogy a 35. NFL  játékos legyen, aki 300 field gólt ér el. Ő lesz az ötödik most is aktív rúgó, aki pályafutása 300. mezőnygólját elérte, Robbie Gould (403), Mason Crosby (356), Matt Prater (332) és Justin Tucker (304) mellett.
 • Hunter Henry zsinórban három meccsen is elkapott egy-egy touchdown-t. Ezt utoljára 2016-ban érte el az újonc évében a San Diego Chargers-nél. Rob Gronkowski volt az utolsó New England-i tight end aki sorozatban négy mérkőzésen is lehúzott egy-egy touchdown-t 2013-ban. A Patriotsnál egyébként a legtöbb egymás utáni touchdown elkapásos meccsek rekordját is Gronk tartja, 2011-ben hat mérkőzéses sorozattal.  Az NFL rekord egyébként kilenc ilyen meccs, Antonio Gates (2009-10) tight end tartja.
 • J.C. Jacksonnak ez a negyedik meccse lehet sorozatban a Jets ellen behúzott interception-nel. Ő lehet az első játékos, aki négy mérkőzésen is legalább egy interception-t szerez egyetlen ellenfél ellen azóta, hogy Eric Weddle a Baltimore színeiben elérte ezt a bravúrt a Cleveland Browns ellen (2016-17).
 • J.C. Jackson 19 INT-tel a miami-i Xavien Howarddal holtversenyben tartja a legtöbb interception-t, amióta 2018-ban szabad ügynökként került az NFL-be.
 • Matthew Judon 6,5 sack-kel vezeti a Patriots ezen statisztikáját. Karrier csúcsa 9,5 zsákolás 2019-ből, amikor még a Baltimore színeiben játszott. Judon idén már két mérkőzésen is elért legalább két sack-et. A Patriots rekordját az egy szezonban elért legtöbb, legalább két sack-es meccsekből Andre Tippett tartja 1984-ből, amikor 6 ilyen meccset tudott lehozni.
 • Mac Jonesnak az első hat NFL meccséből öt esetben passzainak több mint 70 százaléka lett sikeres elkapás, ő az egyetlen újonc QB akinek ez valaha is sikerült.
 • Mac Jones az első hat meccsén 1472 yardot passzolt. Ezzel vezeti az újonc irányítók listáját passzolt yardban (1472) és elkapott passzokban is (150). Mindössze három újonc QB ért el legalább 4000 yardot egy szezonban, és Jones jó úton halad afelé, hogy tagja legyen ennek az exkluzív klubnak.
 • Hat meccs után Mac Jones átlagos passz sikeressége 71,1%. A valaha volt legjobb passz sikerességi mutatót egy teljes szezonban Dak Prescott tartja, 67,76%-kal, 2016-ból.
 • Devin McCourty a pályafutása során az alapszakaszokban 29 interceptiont szerzett, ezzel holtversenyben a harmadik helyen áll a csapat történetében Ty Law és Raymond Clayborn mögött, ők 36 interception-t szereztek. McCourty-nak összesen 35 labdaszerzése van a az alapszakaszokban, ez minden idők ötödik legtöbbje holtversenyében Mike Haynes-szel. Még egy labdaszerzéssel utoléri Roland James-t, aki 36 ilyennel negyedik a csapat történetében.
 • Ja'Whaun Bentley pályafutásának harmadik meccse volt 10+ szereléssel, miután a múlt héten összesen 13-at jegyzett a Dallas ellen. Ő lehet az első Patriots játékos aki 10+ szerelést szerez két egymás utáni meccsen azóta, hogy Adrian Phillips tavaly a Chargers ellen 10 tackle-t, majd négy nappal később (!) a Rams ellen 12 tackle-t szerzett.

 

 

 


RICHARD SEYMOURT KÖSZÖNTÉSE


    Richard Seymour-t 2020 tavaszán a csapat szurkolói a Patriots Hall of Fame 30. tagjának választották meg. A járvány miatt egy év késéssel, október 23-án iktatják be hivatalosan is Tracy Sormanti-val együtt, aki hosszú ideje a Patriots cheerleader csapat vezetője. Seymour megválasztását a New York Jets elleni vasárnapi meccs félidejében ünnepli a csapat.
   Seymour csatlakozik Troy Brown-hoz (2012), Tedy Bruschi-hoz (2013), Ty Law-hoz (2014), Willie McGinest-hez (2015), Kevin Faulk-hoz (2016), és Matt Light-hoz (2018), mint a hetedik olyan játékos, akit a csapattal háromszoros Super Bowl  győztesként választottak be a Patriots Hírességek Csarnokába.
    Seymour a 12 éves NFL-karrierje első nyolc szezonját a Patriotsnál töltötte, négyszeres csapatkapitány volt, és fontos szerepet játszott abban, hogy a csapat hat csoport elsőséget, négy konferencia győzelmet és három Super Bowl gyűrűt szerzett. Sorozatban ötször jelölték Pro Bowl-ba a Patriots tagjaként (2002–2006), és zsinórban háromszor lett All-Pro első csapat tagja (2003–2005). Ez az öt Pro Bowl jelölés az 1970-es NFL egyesülés óta a legtöbb a csapat defensive lineman-jei közül. 2009-ben beválasztották a Patriots 50th Anniversary Team-be, és a 2000-es évek All-Decade Team-jébe is. Seymour az elmúlt három évben mindig bekerült a Pro Football Hall of Fame végső, 15 fős listájára - a beválasztása és az aranyszínű zakó csak idő kérdése.

 

rs

 

 

 

 

Sérülésjelentés

(október 20.)
 

     Nem edzett:  DL Davon Godchaux (ujj), LB Dont'a Hightower (könyök, boka), CB Jonathan Jones (boka), CB Shaun Wade (agyrázkódás), DL Deatrich Wise Jr. (térd)

    Limitálva edzett: DL Christian Barmore (váll), LB Ja'Whaun Bentley (borda) RB Brandon Bolden (comb), S Kyle Dugger (térd), K Nick Folk (térd), LB Brandon King (comb), G Shaq Mason (has), DB Jalen Mills (combizom), DB Adrian Phillips (hát), LB Josh Uche (váll), LB Kyle Van Noy (torok)

 

 

 

kbtd

 

 


 

    A fogadóirodáknál a Patriots 6.5-7 pontos favorit, 43 pontos underover mellett, vagyis olyan 25-18 körüli eredményt vár Vegas.  Legyen igazuk...

 

GO PATS!
 

 

forrás : patriots.com, TheAthletic.com, patspulpit.com

Hozzászólás

Ezt a mérkőzést - és vele az első hazai győzelmet - be kell húznunk!

Leírni könnyű volt, remélem, kiszurkolni is az lesz. Go Pats!

A jó ég tudja, hogy mi lesz ezen a meccsen... Én leginkább a coach teamet tartom most kockázati faktornak, kiszámíthatatlan, hogy mivel állnak elő - ebből lehet akár egy (végre) domináns győzelem, meg lehet egy zakó is, ha a hülyébb napjukat fogjuk ki. A mostani állapotunkban emiatt értelmetlen még tippelni is.

A nem/limitáltan edzők meg remélem a múlt heti extra terhelés kipihenésére vannak ennyien, szinte mind a DEF, az meg tök rendben van.

Mindenesetre: GOOO PATS!!!

 

Ha a meccsek végkimentele még nem is de ez bizakodásra adhat okot.:

 • Mac Jonesnak az első hat NFL meccséből öt esetben passzainak több mint 70 százaléka lett sikeres elkapás, ő az egyetlen újonc QB akinek ez valaha is sikerült.
 • Mac Jones az első hat meccsén 1472 yardot passzolt. Ezzel vezeti az újonc irányítók listáját passzolt yardban (1472) és elkapott passzokban is (150). Mindössze három újonc QB ért el legalább 4000 yardot egy szezonban, és Jones jó úton halad afelé, hogy tagja legyen ennek az exkluzív klubnak.
 • Hat meccs után Mac Jones átlagos passz sikeressége 71,1%. A valaha volt legjobb passz sikerességi mutatót egy teljes szezonban Dak Prescott tartja, 67,76%-kal, 2016-ból.

Akit még érdekel hogy kik is azok a QB-ék:

https://www.statmuse.com/nfl/ask/most-passing-yards-by-a-rookie-quarterback-in-nfl-history

Kis érdekesség.

Cam Newton vs Mac Jones első hat meccs után Patriots kezdő QBként:

Newton (’20): 72.6 overall grade (20th)
Jones (’21): 79.7 overall grade (15th)

 

Másik ami nagyon tetszik.

Mac Jones jelenleg a PFF grade alapján a 14. legjobb QB értékeléssel rendelkezik 79.7 a gradeje. 

Olyan QB-kat előz meg mint Patrick Mahomes, Matthew Stafford, Aaron Rodgers....

Nem mondom,hogy bárki vonjon le ebből bármilyen komolyabb következtetés hisz még hosszú a szezon, de azért ez egy Újonc QB-tól elismerésre méltó.

Köszi az infót. Jones-al egyelőre megbékéltem, bírja a strapát, tudja a gyengeségeit és igyekszik azt javítani, kicsit "megbéklyózták", de biztos előbb-utóbb jönnek sikeres 4&rövidek és hosszú passzok is, sőt talán még futni is fog néhány yardot, ha szükséges. Ami a PFF helyzetét illeti, várjuk ki a végét...

Ami a Jets meccset illeti, fogalmam sincs milyen lesz, bármi történhet, de gyufáról hallani se akarok. Az biztosnak tűnik, hogy Wilson nem fog mégegyszer 3 INTet dobni, de ettől függetlenül remélem javítunk a pocsék TO mutatónkon. GO PATS! 

Igen, már írni akartam, hogy úgy tűnik "megbékéltél" vele még te is.

Egyébként én úgy érzem, hogy az INT-jeiben az átlagnál többször volt olyan eset, amiről nem a QB tehet. Nem néz ki jól a 6 int, de én ebből max. 2-re emlékszem, ami tényleg "védőnek" ment, a többiben erősen benne volt az elkapó (keze között átment, felpattanó labda, stb... ). Számomra ez tovább árnyalja a képet pozitív irányba. 

 

Az INTekkel Én úgy vagyok, hogy "közös szerzeménynek" tekintem, mint egy TD-t a YAC-el, noha néha egyértelmű ki hibázott vagy ki volt bravúros. :) 

A hétvégi meccsel kapcsolatban: 

A Jets védelem vs. Pats O.

A Pats WR -TE sor sokkal jobb értékeléssel rendelkezik mint a Jets Sec. Egyetlen jó értékeléssel rendelkező CB van Hall aki a 37. a posztján 68as gradel. Ami gondot okozhat, ha Cajuste (55.5)marad akkor Fatukasi (77.3) /12. Legjobb a posztján/ és Farnklin Myers (78.1) /17. / találja szemben magát.. MJ onnan kapni fogja az áldást :/

Jets O. Vs Pats D.

A Jets amúgy viszonylag korrekt Támadófallal rendelkezik PFF értékelés alapján legalábbis nem rossz, szinte mindenki 70,es grade környékén van. Viszont a Skill személyzet Davist leszámítva nagyon gyenge. Szerencsénkre ugyanis a védelem nagy elhasználódott az utóbbi pár meccsen és ez már a PFF statokon is nagyon látszik. Szerintem nem lesz annyira szörnyű meccse Wilsonnak, viszont az egyszem C.Davist megoldja BB hogy limitálja.

 

Összessében a Támadósorunk nagyon szépen fejlődik, és nem hiszem h a Jets D most nagyon limitálni tudja MJonesékat. A védelemtől meg elég lesz kicsivel kevesebb is.

 

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Csak az a probléma, Arnold, hogy a meccsek nem feltétlenül a "PFF állás" szerint dőlnek el... :) 

Írhattam volna értékek nélkül is annyit is, hogy valaki "jó"  vagy "rossz" vagy "közepes" vagy "nagyon jó"....

De akkor legyen így.

A Jets O. Nem nagy szám. A Pats D. Kicsit jobb de nem nagy durranás és sérült is.

A Pats O. Jobb mint a Jets D.

Pats Wint várok. ✌️

Félreértettél, nem a számokkal van bajom. :) A jelzők sem mindig érvényesülnek egyik meccsről a másikra... Az utolsó bekezdéseddel egyetértek! 

És ha jól emlékszem Cam az első pár meccsen még úgy is játszott mint egy minőségi kezdő QB, és a hanyatlása csak később (Covid után) kezdődött. Biztos tőlem furcsán hangzik, mert nem volt nagy kedvencem, de így volt.

Ez szerintem csak egy mítosz.Ha megnézi valaki a meccs teljesítményeket a covid után voltak is voltak minimum olyan "jó" meccsei mint előtte, legalább is a statok alapján. Ami szerintem történt hogy 2-3 meccs után már voltak róla videók a Pats rendszerben és aki akarta ki tudta elemezni ezáltal csökkent a hatékonysága ( ami addig sem volt jó).

Ennyire nem mentem bele a dologba (statisztikák), inkább az lehet, hogy az emlékeimben egész jó meccsnek maradtak meg azok az év eleji találkozók. Most is csak néhány mutatót nézek a csapatnál (főleg MJ-ét, mert az most a jövőt tekintve elég lényeges), egyébként az számít nálam, hogy milyen összképe van a csapat játékának.

A SEA meccs után totál irigykedtek a szurkolótársak, hogy nah TB után is megvan a qb, és piszok jó lesz az NE. Aztán láttuk mi lett...

Sajnos ez az összkép, amit nagyon helyesen figyelsz, sem tavaly sem idén egyelőre nincs meg, azaz a csapat kiegyensúlyozatlan, inkonzisztens, nem QB problémánk van és tavaly sem lehetett CN nyakába varrni a negatív szezont. :(

Nem is vagyok megelégedve az összképpel az biztos. Védelemben nekem a SEC a nagy csalódás, a támadóknál meg a mindenki által megénekelt O-fal mellett az, ahogy el van tűnve Agholor és legtöbbször Smith is.

Pénteki sérülés jelentés: JoJo és Wade out, 14 játékos kérdéses, köztük 5 LB és 3 DB. :(

Azért azt végigolvasni, hogy szinte minden rangsorban a liga második felében vagy aljában helyezkedünk el, elég siralmas. Úgy,hogy az volt a terv, hogy lesz egy rookie QB, akit megszórnak bőven prémium célponttal, lesz egy ütős RB corps a QB tehermentesítésére és mindenekelőtt egy bika védelem, ami kevés ponton tartja az ellenfelet, így elég lesz az átalakuló offense-nek, hogy kevés pontot csináljon.

Ehhez képest leaguebottom teljesítményt nyújt a csapat három gyenge, két erős és egy közepesen erős ellenfél ellen - hozzáteszem,  a D talán a Bucs ellen volt a legjobb - még a hagyományos erősségeink - pld .TO mutató - is gyengék. Eddig nekem ez így nem állt össze, hogy ennyire gyenge minden, a rookie QB-t kivéve.

Ha tudták volna előre, biztos, hogy ez a TNF meccs. (A Browns - Broncos meg jó volt.) Az NBI-ben az ilyet hívják udvariasan alsóházi rangadónak.

Korrekt összegzés. 

Ez a Pats kikapott egy gyenge, egy közepes, és két erős csapattól (tudom, szoros volt, de két nap eltelik és ez a kutyát se…), már a mostani körkép szerint. Ja, és talán a két leggyengébbet vertük meg. Ez a tendencia minden bizonnyal holnap folytatódik, a kulcs inkább, hogy milyen játékkal, aztán vízválasztó lesz a Chargers meccs. Amennyiben az bukó, simán benne van egy rosszabb mérleg a végére, mint tavaly - ugye két Bills meccs, Titans, stb - ami egészen botrányos #funfact lenne a bevásárlás és az elvárások, kitűzött célok fényében.

Persze itt a fórum nagy része nem mohó, sokaknak elég idénre, hogy nem Cam a qb :)

JoJo IR. Vasárnapra a PS-ből felkerült Ferentz és DT D. Ekuele. 

Tippjáték várható?