Beharangozó 7. hét: Patriots @ Jets

Kép
pats jets

Továbbra sem talált legyőzőre a New England Patriots (6-0), legalábbis a pályán, az orvosi szobában folyamatosan veszítjük a küzdelmeket. A 7. fordulóban a Monday Night Football keretein belül lép pályára a csapat a csoportrivális New York Jets (1-4) ellen. A mérkőzés magyar idő szerint kedd hajnali 2:15-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

A Patriots, története során 6. alkalommal, 6-0-vál kezdte a szezont és ezen a héten a csoportrivális Jets ellen próbálja majd megőrizni a veretlenségét. Nem lesz ez egyszerű, Sam Darnold visszatért betegségéből, a Patriots támadóegysége pedig folyamatosan veszíti el a játékosait sérülések miatt. Szerencsére a védelem továbbra is remekül teljesít és nagyjából őket elkerülték a sérülések.

A két csapat már találkozott egymással idén, Szeptember 22.-én a Gillette Stadionban 30-14-re tudott győzni a Patriots.

Története során harmadszor  (1990, 2011, 2019) fordul elő a csapattal, hogy egymás utáni héten találkozik a két new yorki csapattal. Múlt héten a Patriots 35-14-re győzte le a Giantset.

 

A párosítás története

A Patriots és a Jets idén 2. alkalommal fognak összecsapni és már a 8. alkalommal a Monday Night Football keretein belül. Az utolsó hétfői összecsapásuk ugyanakkor már elég rég volt, 2010. December 6.-án, amikor a Patriots 45-3-ra győzte le a Jetset. Illetve ez lesz az első hétfő esti összecsapás a Jets ellen idegenben 2005. December 26.-a óta.

A Patriots 30-14-re nyerte meg az idei első összecsapását a Jets ellen a Gillette Stadionban. A Patriots védelme mindössze 105 támadó yardot, 6 First Downt engedett a Jetsnek és 0/12 volt a new yorki csapat 3. kísérleteknél.
Amióta Robert Kraft megvásárolta a csapatot 1994.-ben, a Patriots mérlege 36-16.

Összességében is Patriots fölény mutatkozik, 66-54-1 arányban. Idegenben ez a mérleg 30-29, a MetLife Stadionban 6-3.

A rájátszás során 3 alkalommal találkoztak a felek. 1985-ben a Wild Card körben 26-14-re győzött a Patriots a Meadowlands Stadionban útban a 20. Super Bowlra. 2006-ban az AFC elődöntőben 37-16-ra győzött a Patriots a Gillette Stadionban. 2010-ben szintén az AFC elődöntőben találkoztak a felek és hatalmas meglepetésre a Jets tudta megnyerni a mérkőzést 28-21-re a Gillette Stadionban.

 

Amikor a Patriots fut

A Patriots a Giants ellen is többnyire csak szenvedett a futójátékok során, bár a mérkőzés legvégén azért összejött Michelnek egy szép 26 yardos futás. Michel összesen 86 yardot futott 22 kísérletből és ezúttal is küszködött a rövid yardos szituációkban. A gólvonal közelében Brandon Bolden váltotta őt az első félidőben és Tom Bradynek többször is be kellett vetnie a híres QB sneak-jét, aminek köszönhetően 2 futott TD-t szerzett a rutinos irányító. Michel 3.5 yardos átlaggal futott idén a 100 kísérlete során. A támadófal teljesítménye is közrejátszik ebben természetesen, azonban Michelnek is jobb teljesítményt kell nyújtania a lyukak megtalálásában. A Jets nem fogja megkönnyíteni a dolgát, ugyan 95.8 yardot engednek átlagban az ellenfeleiknek a földön, de minden egyes yardért meg kell küzdenie az ellenfeleknek. Az újonc Quinnen Williams remekül teljesít a fal közepén mióta visszatért bokasérüléséből.

Előny: Jets

 

Amikor a Patriots passzol

A Patriots passzjátéka ezer sebből vérzik jelenleg, azonban a Jets passz elleni védekezése egyszerűen csak borzalmas. Trumaine Johnson visszatért a pályára azok után, hogy korábban a cserepadon találta magát, azonban ez sem segített semmit. A Jets 262 passzolt yardot enged az ellenfeleknek átlagban. Darryl Roberts és Brian Poole a csapat CB-je Johnsonon kívül. A csapat két safetyje, Jamal Adams és Marcus Maye kiválóan játszik, különösen Adams. Az agresszív stílusa tökéletesen passzol a védőkoordinátorhoz, Greg Williamshez. Azonban a Jets védelme csak 7 sacket szerzett 5 mérkőzés alatt, ez még inkább megnehezíti a CB-k munkáját, akik amúgy sem játszanak jól. Brady-nek Edelmanre kell majd támaszkodnia, ugyanis Josh Gordon nem fog pályára lépni, míg Philip Dorsett sérülésből tér vissza. Rajtuk kívül valószínűleg Ben Watson és Jakobi Meyers kaphat nagyobb szerepet.

Előny: Patriots

 

Amikor a Jets fut

Nehéz értékelni a Jets támadóinak a teljesítményét, ugyanis Sam Darnolddal a soraiban teljesen más képet mutatnak. Helyettese, Luke Falk annyira rossz volt, hogy azóta már nincs is a csapatnál. Azonban az irányítóhelyzet ellenére sem sikerült Le'Veon Bellt hatékonyan alkalmazni. Bell mindössze 3 yardot tesz meg kísérletenként. A Patriots teljesen eltüntette a futót az első találkozásuk során, 18 kísérletből mindössze 35 yardot tudott megtenni. Annak ellenére, hogy Darnold visszatért a Cowboys ellen és jól is játszott, Bell ennek ellenére is csak 50 yardot tudott megtenni 14 kísérletből. A Patriots védelme időnként kihagy a futás megállítása során, azonban többnyire rendkívül jól játszanak. Valószínűleg most sem fog sok babér teremni Bell számára.

Előny: Patriots

 

Amikor a Jets passzol

Darnold remekül játszott múlt héten. 338 yardot és 2 TD-t passzolt a Cowboys elleni győzelem során 1 INT mellett. Folyamatosan haladni tudtak irányításával és a 3 top elkapója (Robby Anderson, Jamison Crowder és Demaryius Thomas) segítségével. Meglepő módon, Bellt ezúttal nem vonták be a passzjátékba. Darnoldnak ehhez hasonló teljesítményre lesz szüksége most is, ha esélyt akarnak a győzelemre. Azonban a Patriots passz elleni védekezése is elit teljesítményt nyújtott eddig, az egész védelemmel együtt. 25 sacket és 14 INT-et szereztek 6 mérkőzés alatt. Az LB-k továbbra is remekül teljesítenek a passz elleni védekezésben és az irányítósiettetésben is, ráadásul minden mérkőzésen megtalálják a módját, hogy labdát szerezzenek. A Jets egy szép győzelmet szerzett a Cowboys ellen, de Darnoldnak egy más szintű védelemmel kell szembenéznie ezúttal. A Patriots védelme valószínűleg folytatni fogja domináns teljesítményét.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára

WR Josh Gordon - térd, boka
TE Ryan Izzo - agyrázkódás
TE Matt LaCosse - térd

Kérdéses a játéka

RB Rex Burkhead - láb
S Patrick Chung - sarok, mellkas
WR Phillip Dorsett - combhajlító
WR Julian Edelman - mellkas
WR Gunner Olszewski - combhajlító

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Hát igen, elég gyengén állunk célpontok terén. Annyit azért hozzátennék, sajnos Gordon hiánya nem lesz annyira észrevehető, mivel érthetetlen okból alig használjuk. Sokszor hagyják 1-1-ben egy nála jóval kisebb és könnyebb CB-kel, mégsem mer felé dobni Brady. Gordon képességeit nem kihasználni főbenjáró bűn.

Gordon inkább hosszú célpont lenne és nem is volt jelen a teljes edzőtábor alatt. Sajnos mostanában Bradyt nem nagyon tudják megvédeni, így nem igazán van idő egy hosszú passzra.

Nem lesz könnyű meccs a Cowboys D se gyenge mégis elég jól tudtak ellenük haladni. 

 

Optimista beharangozó, különösen amit a Pats passzolási fölényét illeti. Egyszerűen nincs már célpont, csodálom, hogy Slatert még nem küldik be támadásban. De a múlt heti teljesítmény alapján a Jets passzjátéka sem ennyire gyenge.

Az NFL.com -on az NFL Network egyik elemzője , bizonyos  James Jones az előrejelzési rovatban a múlt héten megjósolta, hogy nyer a Jets a Dallas ellen. Bejött neki, igen büszke rá, most tovább emelte a tétet, szintén Jets győzelmet jósolt a Pats ellen....

Minden meccs előtt van valaki, aki az esélyesebb csapat bukását jósolja. Muszáj, mert ez különböztet meg a többi szakértőtől. Ráadásul előbb-utóbb be is jön általában, hiszen minden csapat kikap egyszer.  Ha igazad lesz, akkor vered a melled, hogy megmondtad, ha nem ,akkor senkit nem érdekel. Ez a szakértősködés igazi álommeló. 

Nagyon várom, hogy Meyers lehetőséget és snappeket kapjon. Szerintem több van a srácban, mint amennyire (nincs) használva. JE után az egyik kedvencem lett. Go for  #7

 

 

Valakinek elő kell lépni az elkapók közül Watson egy pár labdát biztos eltud kapni és benne bízik 

Brady is. 

A fal ha megtudja védeni Bradyt akkor egy ilyen secondary ellen Edelman Meyers White Watson

Michel is elégnek kellene hogy legyen. 

Várom azt a pillanatot, amikorra a sok sérült meggyógyul és a bőség zavarával küszködünk! El fog ez is jönni. Legkésőbb a következő szezon előtti edzőtáborozásra.

Nekem sok az ismeretlen tényező:

- Darnold Nekünk egyelőre sötét ló

- kik lesznek a WR-eink?

- a két "új" TE erősíti a falat és/vagy az elkapási lehetőségeket?

- tudunk végre jól futni?

Burkhead is out...

Ki marad az offense-ben???😣

Hétfő délelőtt van és lezajlott a forduló, csak egy mérkőzés van hátra! Mindig elismeréssel adóztam az NFL szervezettségére és logikán alapuló szabályaira, DE azért fura, hogy egyik forduló első mérkőzését a Pats játsza csütörtökön, majd a következő forduló utolsó mérkőzését szintén Ők. Tudom, hogy a bő másfél hét alatt lehet gyógyulni, DE az előző fordulóban éppenséggel alig volt idejük regenerálódni a játékosoknak.

A győzelem azon fog múlni, hogy a frissen beállt új elkapónk, Josh McDaniels és az új falemberünk, Bill Belichick, aki Newhouse-t helyettesíti, hogyan muzsikál. Ha jók lesznek, akkor nyerünk. :-) És már a szertáros is melegít.

Ha most sem látunk semmit Harrisből, akkor tényleg ötletem sincs hogy miért tartjuk rosteren...

Védelmi csata lesz, Edelmant duplázzák, a futást megeszik, lesz baja Bradynek. 

Sima W! 👍 Nem volt egy bonyolult mérkőzés. Gratulálok a D-nek, lenyűgöző, amit teljesítenek, a hitét vették el Darnoldnak.