Beharangozó 7. hét: Patriots vs 49ers

Kép
pre

Múlt héten a New England Patriots (2-3) vereséget szenvedett a Broncos csapatától, ezzel 2002 óta először áll negatív mérleggel októberben. A következő ellenfél a San Fransisco 49ers (3-3) lesz. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 21:25-kor kezdődik.

 

A Patriots vasárnap megpróbál visszatérni a győztesek útjára a 49ers ellen, ami nem lesz egyszerű, azonban nem is lehetetlen. A 49ers kész kórházcsapat az idei szezonban, még a Chargers is megirigyelhetné mennyi játékosuk sérült. Azonban a Patriots sem áll sokkal jobban, főleg a ha a támadófalat nézzük. A szezon előtt várt kezdő ötösből az előző meccsen egy támadófalemberünk sem játszott a posztján, vagy egyáltalán. A támadófal a következőképpen állt ki balról jobbra haladva: Justin Herron - Isaiah Wynn - Joe Thuney - Michael Onwenu - Jermaine Eluemunor. Közülük két jáátkost vártunk a kezdőbe a szezon előtt, Joe Thuney és Isaiah Wynnt, azonban nem ezeken a posztokon, mint ahol játszaniuk kellett. Tetézte a bajokat amikor az 1. negyedben Eluemunor megsérült, így Hjalte Froholdtnak is pályára kellett lépnie, ezzel újabb változtatásokat kikényszerítve, Onwenu csúszott ki RT pozícióba és Froholdt vette át az ő helyét RG-ként. Ezen a héten annyit javul a helyzet, hogy Shaq Mason visszatérhet a pályára. Reménykedjünk benne, hogy nem hamarosan visszatér Andrews is.

 

A párosítás története

A Patriots és a 49ers 2016 óta először fog találkozni egymással, akkor a Patriots 30-17-re győzni tudott a Levi's Stadionban. Utoljára a Gillette Stadionban 2012-ben csaptak össze a felek, azt a mérkőzést 41-34-re a 49ers nyerte meg.

Az örökmérleg 8-5 arányban a 49ers felé billen, azonban az utolsó 5 találkozóból 4-et a Patriots nyert meg.
A két csapat találkozója az elmúlt 4 évtized csapatainak az összecsapása lesz. A 49erst választották meg az évtized csapatának 1981-1990-ig és 1991-2000-ig. A Patriotsot pedig a 2001-2010-ig és 2011-2020-ig.

 

A csapatok statisztikái az idei szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

A 49ers védelmét megtizedelték a sérülések, különösen igaz ez a csapat védőfaljára. Nick Bosa és Solomon Thomas sem léphet már pályára idén. Dee Ford szintén sérültlistán van nyaksérülés miatt, róla nem lehet tudni, hogy pontosan mikor térhet vissza. Bosa és Ford erőssége az irányítósiettetésben rejlett, azonban 4-ből 3 kezdő védőfalembered elvesztése gondokat eredményez a futás megállításában. Múlt héten a Ramsnek sikerült folyamatosan futtatnia a labdát, ez lehet az elsődleges célja a Patriotsnak is, akik gyengén teljesítettek a Broncos ellen, bár a támadófal állapota miatt ez nem volt meglepő. A héten legalább Shaq Mason visszatérhet, reméljük, hogy ez előrelépést jelent majd a futójátékban.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

A 49ers passz elleni védekezése is kivette a részét a sérüléshullámból, azonban két dolog mégis feléjük billenti a mérleget. Először is a 49ers végre újra számíthat néhány játékosára. Emmanuel Moseley a múlt héten tért vissza, miután két hetet volt kénytelen kihagyni agyrázkódás miatt és komoly előrelépést jelentett. Jason Verrett szintén egészséges és játékra alkalmas. Kettejük már egy korrekt kezdő CB páros jelent a csapat számára. A csapat két Safetyje Jaquiski Tratt és Jimmie Ward egy jó párost alkotnak a védelem hátuljában. A 49ers két kezdő Safetyjét is nélkülözni kénytelen sérülés miatt. Másodszor, a Patriots passzjátéka kész káosz. Julian Edelman csak az árnyéka régi önmagának, sokszor hosszú időre eltűnik. N'Keal Harrynek elkapása sem volt a Broncos ellen. Így nem sok opciója marad Newtonnak a futókon kívül. A legeredményesebb elkapó Byrd volt, mindössze 3 elkapással. Senki sem volt képes elszakadni a védőjétől a Broncos ellen. Ezzel egyidejűleg Newton is inkonzisztens volt az elmúlt két mérkőzésén.

Előny: 49ers

 

Amikor a 49ers fut

Nem sok csapat van a ligában, akik olyan jól tudják futtatni a labdát, mint a 49ers. Raheem Mostert az első számú opció a csapatnál, azonban sérülés miatt ő sem léphet pályára. Ugyanakkor az ő hiányában is képes volt sikeresen futni a 49ers Jerick McKinnon és JaMychal Hasty vezetésével. Melletük még az elkapó Deebo Samuel is kiveszi a részét end-aroundokkal. Kyle Shanahan szereti megalapozni a passzjátékot futással, ez nem lesz másként most sem. Múlt héten Phillip Lindsay megugrotta a 100 futott yardos lécet azok után, hogy egy hónapot hagyott ki sérülés miatt. A Patriotsnál hiányozni fog Byron Cowart a fal közepéről, emiatt Lawrence Guy mellé a gyakorlócsapatos játékosok léphetnek fel, ami nem jó előjel a  49ers ellen. Belichick próbálta orvosolni a gondokat azzal, hogy Calhount és Winovichot is betolta középre, azonban ez sem sikerült jól.

Előny: 49ers

 

Amikor a 49ers passzol

Jimmy Garoppolo is sérüléssel játszik. Bokasérülés miatt kihagyni kényszerült két mérkőzést is, majd kettőn bőven nem 100%-os állapotban játszott. A Rams ellen megoldotta amit kellett, azonban a statisztikák csalókát, közel sem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint azt hinnénk. Sok screen passzt hívtak az edzők Samuel felé, aki ezután sok yardot szerzett. Elvégezte a munkáját, azonban egyértelműen látszik, hogy komolyan hátráltatja a bokasérülés. Emiatt ritkán tudta támadni a védelmeket mélységben, ami a Patriots gyengesége volt eddig a szezonban. Több kell tőle a Patriots ellen. A 49ers-nek vannak tehetséges elkapói Samuel, Kendrick Bourne és az újonc Brandon Aiyuk személyében, azonban a csapat legjobb elkapója a TE George Kittle. Kittle a liga egyik, ha nem a legjobb TE-je és komoly kihívás elé állítja a Patriots védelmét. A szezon elején joejuan Williams védekezett a TE-ek ellen, azonban mostanában inkább JC Jackson és Kyle Dugger osztozik a feladaton. Belichick valószínűleg több védőt is bevet majd Kittle megállításában, aki Garoppolo kedvenc célpontja.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
DT Carl Davis - agyrázkódás

Kérdéses a játéka
DL Adam Butler - váll
DB Kyle Dugger - boka
WR Julian Edelman - térd
OG Shaq Mason - vádli
DE Derek Rivers - hát

A 49ersnél nem lép pályára LB Kwon Alexander, RB Raheem Mostert, S Jaquiski Tratt és DB Jimmie Ward.

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Sima meccsen győzünk ;)

Szerintem magyar idő szerint 21.25-kor kezdődik tudtommal.

Remélem a hèten már rendesen tudtunk edzeni!

ANDREWS a roster-en!

DT N. Thurman harmadszor és DE T. Bower először az 54-ben!

Most a Billsnél van koronavírusos játékos. Tight end nélkül lesznen a Jets ellen.

Az Arena 4 adja a meccset mert mást írnak ki?

Nagy pörgés lesz itt holnap...

Atyaságos úristen mi a f..sz folyik itt...