Beharangozó 8. hét: Patriots @ Bills

Kép
pre

A New England Patriots (2-4) zsinórban 3 vereség után próbál meg javítani a helyzetén, azonban ez nem lesz könnyű. A csapat ezen a héten a Buffalo Bills (5-2) otthonában lép pályára, akik remekül szerepelnek eddig az idei szezonban. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

 

A Patriots az elmúlt hetekben nem azt az arcát mutatta, mint amit az első 3 hét során láthattunk. Ennek köszönhetően 2002 óta először zsinórban 3 mérkőzést  veszített el, ezt a rossz szériát próbálja majd megtörni a Bills ellen. Ez azonban közel sem tűnik egyszerű feladatnak. Különösen ha a sok sérülést is figyelembe vesszük, ami a csapatot sújtotta múlt héten. Ennek köszönhetően sem N'Keal Harry, sem Julian Edelman nem léphet pályára. A csapat játékra alkalmas elkapói a következők jelenleg: Jakobi Meyers, Damiere Byrd és Gunner Olszewski.

A Patriots mérlege a csoportmérkőzéseken 2001 óta 92-25.

Az utolsó 7 Bills elleni mérkőzését megnyerte a csapat.

Ez lesz a két csapat 121. egymás elleni mérkőzése. Az örökmérleg a Patriots felé billen 76-43-1 arányban.
A Patriots 76 győzelme a legtöbb egy csapat ellen. A 2. legtöbb győzelmet a New York Jets ellen szerezte a csapat, összesen 67-et.

2003 és 2010 között zsinórban 15 egymás elleni mérkőzést tudott megnyerni a Patriots. Ez a sorozat a 4. leghosszabb az NFL történetében.

 

A két csapat statisztikái az idei szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

Elértünk arra a pontra, amikor már nem lehet csak úgy odaadni az előnyt a Patriotsnak a futójátékban. A Patriots támadófala továbbra is a csapat egyik erőssége (már ha egészségesek a játékosok), azonban a sérülések miatt már a futójáték sem úgy muzsikál mint a szezon kezdetén. Damien Harrisnek egy újabb gyenge mérkőzése volt a 49ers ellen, csak a mérkőzés végén tudta kozmetikázni egy kicsit a statisztikáit. Rex Burkhead sem tud eredményes lenni. Ebben része van annak is, hogy a csapat mostanában korán hátrányba került. Azonban a Bills Front7-je eddig minden mérkőzésen szenvedett csak. A Kansas City Chiefs valósággal átfutott rajtuk 2 héttel ezelőtt, múlt héten pedig még a New York Jets is sikeresen futtatta a labdát a mérkőzés elején. A Patriots nagy szüksége lenne egy stabil futójátékra a mérkőzésen. Joe Thuney játéka bokasérülés miatt kérdéses, ez pedig döntő faktor lehet az eredményesség szempontjából. Ha azt feltételezzük, hogy a legjobb elérhető emberekkel tud kiállni a támadófal, a futóknak meg lesznek a lyukak, hogy károkat okozzanak az ellen a védelem ellen, ami mérkőzésenként 126 yardot enged a földön.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol(ni próbál)...

akkor sikertelen passz vagy INT következik. Nyilván ez kisebb túlzás, de ez az ember érzése. A csapat futójátéka még az elmúlt hetek gyenge szereplése ellenére is megkapja a "bizalmat", ez azonban nem igaz a passzjátékra. A Seahawks elleni 4. negyed kivételével Cam Newton nem képes konstans haladni a pályán a passzjátékkal. A Patriots mindössze 197 yardot átlagol a levegőben, ami az 5. legrosszabb a ligában. Ezt tovább rontja a rengeteg eladott labda. Newton 5 INT-et dobott az utolsó 2 mérkőzésén, a 3 irányító pedig összesen 9-et az utóbbi 3 összecsapáson. Az elkapók sem tudnak elszakadni az emberüktől. Ez igaz még Julian Edelmanre is, akinek mindössze 8 elkapása van az utolsó 4 mérkőzésen. Csak árnyéka volt önmagának. A hét folyamán valamilyen beavatkozást végeztek a térdén, ami miatt ki kell hagynia mérkőzéseket, azonban nem tudni, hogy mennyit. A Bills hátsó védőit sem kerülik el a sérülések, Levi Wallacenak, Josh Normannek és Tre'Davious Whitenak is kellett mér mérkőzést kihagynia. White játékra alkalmas, azonban Wallace sérültlistán van még és Norman sem lép pályára. Ezek után Dane Jacksonnak kellett beugrania, aki egy 7. körös újonc. A Jets ellen lépett pályára először és egyből szerzett is egy INT-et. A Safety párost Jordan Poyer és Micah Hyde alkotja, ami a liga egyik legjobbja. A Billsnek a sérülések ellenére is elég játékosa van, hogy megállítsa a Patriots passzjátékát.

Előny: Bills

 

Amikor a Bills fut

A Bills nem tudja idén eredményesen futtatni a labdát, kivételt képez ez alól, amikor a csapat irányítója, Josh Allen teszi ezt. Rajta kívül Devin Singletary és Zach Moss is gyengén teljesít. A Bills mindössze 97 yardot szerez a földön mérkőzésenként, ami a 4. legrosszabb a ligában. A Jets ellen a 2. félidőben ugyan mutatott életjeleket Moss, azonban ez nem jelent túl sokat. Azonban a Bills gyenge futójátékának a Patriots futás elleni védelmével kell szembenéznie ezúttal, ami mérkőzésenként 132 yardot enged az ellenfeleknek. Múlt héten a 49ers meg sem állt 197 yardig. A Patriots már több különböző felállást is kipróbált a Front7-ben, azoban eddig egyik sem vált be a futójáték ellen.

Előny: Bills

 

Amikor a Bills passzol

A Patriots passz elleni védelmében rengeteg tapasztalt játékos játszik és korábban mindig megnehezítették Allen életét. Nem kérdés, hogy Allen sokat fejlődött, azonban esetenként még mindig látszik rajta, hogy nem érzi a zsebet és nagyon kockázatos dobásokt hajt végre. A Patriots ezt többször is kihasználta tavaly és ezúttal is számítani lehet labdaszerzésekre. Allen első számú célpontja a Vikingstől érkezett Stefon Diggs, aki remek szezont fut eddig. Rajta kívül ott van még John Brown és Cole Beasley is. Gilmore megkaphatja Diggs felügyeleti jogát, míg Brownt duplázhatja a védelem. A Bills passzjátéka évről évre előrelép, egy érdekes és kiélezett párharcot láthatunk majd. Ha Allennek tartják a zsebet és mellőzi a kockázatos dobásokat, a Patriots bajban lehet. Az eddigi tapasztalat azonban mást sejtet.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
DT Carl Davis - agyrázkódás
WR N'Keal Harry - agyrázkódás
WR Julian Edelman - térd

Kérdéses a játéka
LB Shilique Calhoun - térd
DB Kyle Dugger - boka
CB Stephon Gilmore - térd
DT Lawrence Guy - boka
RB Damien Harris - boka
OL Justin Herron - boka
CB JC Jackson - térd
TE Dalton Keene - 
OG Shaq Mason - vádli
DE John Simon - váll
OG Joe Thuney - boka

A Billsnél nem lép pályára CB Josh Norman és OG Cody Ford.

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Ezen a meccsen kicsit sem mi vagyunk az esélyesek, a mi csapatunk van az egyik legrosszabb formában az NFL csapatai közül. Majdnem mindegy melyik QB kezd nálunk, a győzelmi esélyeinket egyikük jelenléte sem befolyásolná túlzottan. Sima Buffalo győzelmet ígér a papírforma.

De én pl. nem a papírforma miatt nézek meccseket. Most, vagy a következő fordulóban a Jets ellen ( :D ), de fel fog állni a padlóról a csapat.

Valahogy nem tűnik jó ötletnek Gilmore-t a problémás térdével ráállítani Diggs-re.

Ha komolyan felmerült, hogy el akarják cserélni és van erre komoly partner jelölt, akkor elég valószínűtlen, hogy játszatni fogják.

A Bills D 16. passz ellen (plusz sérüléseik), 30. a 3rd downok kivédekezésében. Ha Cam tudna javulni és JMD ehhez tudna idomítani egy #futásalapúdepasszos gameplant az nem volna rossz (sok a tudna, tudom).  A matchupok abszolút ilyesmire készülést diktálnak. Ha valamikor be kell dobni "ész nélkül" a rookie tight endjeinket és a - jól kivitelezett - screen játékokat, az most van. A Byrd-Meyers-Olszewski-Zuber négyes pedig... Na igen, meglátjuk.

Én továbbra is azt mondom, hogy nyerni fogunk. 24-20 :)

További játékosok, akik nem utaznak a Bills-hez: Gilmore, Dugger, Herron :(

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Nem nagyon van már next man. Főleg elkapó fronton. Sajnos.

Válasz InfiniteLoop üzenetére

:)))). Erre már nem tudok mit írni. Ott a pont. 8 elkapása lesz 120yardért, 2 td. Ez már akkora bold, hogy a se**em leesik!

Ez a meccs annyira nem nekünk áll, hogy tuti nyerünk :)

És nem sokon múlt. Ha nem alszunk be az első félidőben és egy picit agresszívebben megyünk rá a TD-re a végén, meglehetett volna. A fumlbe-ért én nem veszem Cam fejét.

Mondjuk az onside kicket nem értettem.

Hát érdekes lesz a játékterv. Cam még mindig lábadozik a COVID után, talán volt 3 edzésnap, ahol azért gyakorolgattak kicsit, kiesett két kulcsjátékkos, a csapat motivációja a bányász béka segge alatt.

Na, az ilyen meccsek mutatják meg a CSAPAT erejét, hogyan tud mégis tisztességgel helytállni a mérkőzésen. Szurkolás lesz ezerrel. GOOOOO PATS!!

Szurkolás természetesen lesz.

Még akár ki is kaphatunk, csak könyörgöm, ne olyan lélektelen, motivációszegény játékkal, mint az elmúlt két hétben!

Hajrá Hazafiak!