Beharangozó 8. hét: Patriots vs Browns

Kép
pats browns

A New England Patriots (7-0) ismételten egy meggyőző győzelmet könyvelt el a Jets 33-0-ás legyőzésével. A következő ellenfél a Cleveland Browns (2-4) csapata lesz, akik a szezon előtti hatalmas hype ellenére, aminek nagy részét maguknak köszönhetik, nem nyújtanak jó teljesítményt. A mérkőzés magyar idő szerint 21:25-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

A Patriots története során 3. alkalommal kezdte a szezont 7-0-ás mérleggel, korábban ez csak a 2007-es és a 2015-ös szezon során történt meg.

Ha a Patriotsnak sikerül legyőznie a Browns-t, az lenne Bill Belichick 300. győzelme vezetőedzőként az NFL-ben.
A párosítás története

A Patriots és a Browns 25. alkalommal fognak találkozni egymással, ezek közül mindössze egy mérkőzés zajlott a rájátszás során.

Utoljára 2016. október 9.-én találkoztak egymással, amikor a Patriots magabiztosan 33-13-ra tudta legyőzni ellenfelét. A mérkőzés helyszíne a Gillette Stadion lesz, ahol utoljára 2013. december 8.-án csaptak össze a felek. Akkor a Patriots 27-26-ra tudott győzni. A mérkőzésen Tom Brady 2 TD passzt osztott ki a mérkőzés utolsó 61 másodpercében, hogy hátrányból megfordítva megnyerje a mérkőzést csapatának.

Az örökmérleg a Browns felé billen 13-11 arányban, az egyetlen rájátszásmérkőzést is a Browns nyerte. A Bill Belichick vezette Browns 20-13-ra győzte le a Patriots-ot az 1995-ös szezon AFC Wild Card körében.

 

Amikor a Patriots fut

Újabb hét, újabb gyenge teljesítmény Sony Micheltől és a Patriots futójátékától. Michel mindössze 42 yardot haladt 19 kísérletből a Jets ellen, de ezúttal legalább a gólvonal közelében hatékonyan futott, 3 TD-t is szerzett a mérkőzésen. A TD-k ellenére Michelnek jobb teljesítményt kell nyújtania, hogy a támadóegység kiegyensúlyozottabban működhessen. A Patriots 2.2 yardos átlaggal futott csak a Jets ellen, egy olyan mérkőzésen amin Belichick bizonyára szívesen pörgette volna az órát a 2. félidőben, mint hogy Bradynek összesen 45 alkalommal kelljen passzolnia. Azonban a fal gyenge futásblokkolásának és Michel gyenge formájának köszönhetően a csapat nem tudott haladni a földön. Talán a Browns lehet az, aki ellen életképes játékot tudnak nyújtani, ugyanis ők mérkőzésenként 154 yardot engednek az ellenfeleknek, 5.0 yardos átlaggal. Ennek komoly részét a Ravens és a 49ers ellen szedték be, de talán a Patriots is sikeres lehet. A Browns védelméből hiányzik Christian Kirksey, aki a legjobb LB-jük és aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a szezon hátralevő részét.

Előny: Browns

 

Amikor a Patriots passzol

A Browns hátsó alakzata megszenvedt a sérülésekkel, azonban ennek ellenére is egész jó teljesítményt nyújtanak. Ebben komoly szerepe van a kiváló irányítósiettetésének, ami 19 sacket szerzett 6 mérkőzés alatt. Közülük is kiemelkedik a korábbi 1/1-es Myles Garrett, aki egymaga 9 sacknél jár. A Brownsnak szüksége is van ezekre, mivel Denzel Ward, Greedy Williams és Damarious Randall is sérüléssel küzd. TJ Carrie és Terrance Mitchell jól helyettesíti őket, azonban nem ugyan az a szint. A pihenőhétnek köszönhetően talán már játékra alkalmas állapotban lesz Ward és Williams, ami nagy segítség lenne a csapat számára. A Patriots a szezon legjobb támadósorozatával kezdte meg a Jets elleni mérkőzést, ami után azonban visszaesett a teljesítményük. Ezen segíthet Mohamed Sanu, akit a héten egy csere során szerzett meg a csapat a Falconstól, még ha nem is számíthatunk arra, hogy sokat lesz a pályán egyenlőre. A Jets ellen Edelman kapott egy kis segítséget Jakobi Meyerstől és Phillip Dorsett-től, illetve Ben Watsont is sikerült bevonni a játékba. Ha a támadófal elegendő  időt biztosít Brady számára, akkor az irányító szét tudja majd szedni a védelmet.

Előny: Patriots

 

Amikor a Browns fut

A Browns sikeresen tudta futtatni a labdát az idény során Nick Chubb főszereplésével. Chubb, aki Michel csapattársa volt a Georgia egyetemen, 5.3 yardos átlaggal futott 114 kísérlet során. Összesen 607 yardot és 6 TD-t szerzett a szezon során. A Patriots védelme eddig hihetetlen szinten játszik idén, azonban ha valami, akkor a futás elleni védelem az ami akadozik néha. Frank Gore átlépte a 100 yardos határt, míg Bell 70 yardot futott mindössze 15 kísérletből. Chubb erőltetése a mérkőzés elején egy megoldás lehet a Browns számára, hogy kiküszöböljék az eladott labdákat, amiben kimagaslóan teljesít a Patriots védelme idén. A Patriotsnak határozottnak kell lennie elől, hogy a Browns ne kontrollálhassa az órát a futásokkal. A Patriots védelmének teljesítményét látva, nehezen képzelhető el, hogy a Browns futójátéka elég sikeres lehet ahhoz, hogy irányítani tudják a mérkőzést.

Előny: Patriots

 

Amikor a Browns passzol

Nincs irányító, aki több INT-et dobott idén mint Baker Mayfield, aki már 11-szer adta el a labdát. És nincs védelem amelyik több INT-et szerzett mint a Patriots védelme, akik már 18-szor kapták le az ellenfél irányítójának passzát. Ez nem tűnik egy jó kombinációnak a Browns számára. Ennek a kulcsa az ellenfél irányítójára helyezett hatalmas nyomás, amit különböző sémákkal tesz a Patriots, ami az őrületbe kergette az ellenfeleket az első 7 forduló során. Ennek eredménye 26 sack és megszámlálhatatlan nyomás eddig. Ez hatalmas szerepet játszott a 18 INT-ben. Mayfield nem kezeli jól a nyomást és a támadófal gyenge teljesítményt nyújt. Sokszor érzékel nyomást, ami miatt kimozog a zsebből, sokszor a bal oldal fele, ahonnét viszont nem tudja pontosan megjátszani a játékszert. Így annak ellenére, hogy tehetséges kisegítő személyzete van Jarvis Landry, Odell Beckham és Ricky Seals-Jones személyében, a támadóegység csalódást keltő teljesítményt nyújt. Nehéz lenne a Patriots védelme ellen fogadni ebben a párosításban, amely történelmi magasságokban teljesít. Jó pár labdaszerzésre számíthatunk vasárnap.

Előny: Patriots

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Visszanéztem a 27-26-os meccset most, jézusom, Edelman elkapás-Edelman elkapás-EdelmanTD aztán onside kick, és megint egy brutál TD drive, ráadásul 1 másodperccel a vége előtt még rúghatott a Browns egy jó 60 yard körüli field goalt, de rövid lett. Óriási volt...

Fura egy meccs volt. Gronkowski ACL+MCL szakadás,szezon vége neki. És valami Josh Gordon nevű srác a Brownsban hozott ellenünk 7 elkapásból 151 yardot + TD-t és 1 futásból 34 yardot...

Drága meccs volt, reméljük most nem lesz ilyen áldozat!

LaCosse és Izzó out! 

Ez most kicsit OFF lesz, de valahol mégis a meccshez köthető: ugyebár "szokás szerint" minden nap ránézek a Pats rosterre wiki-n és a múltkor említettem is, hogy Tomlinson pár nap után visszakerült (bár olyan véleményt is olvastam, hogy eleve ki se raktuk), viszont Gordon IR-re küldésével és Bennett elcserélésével még mindig csak 52 fős a keretünk... szóval nem tudom, mi lesz, de elvileg meg kell lennie az 53-nak minden meccsre, nem? Mert ha igen, akkor még estig valakit kerítenünk kell - hisz ha jól tudom, az IR-ről azt a két főt majd a következő héten lehet csak aktiválni. Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hozunk-e ma egy embert még a trade keretein belül vagy hogyan lesz ez megoldva. Szerintetek mi lesz, várom az ötleteket, mindig jó érzés más szurkolótársak véleményét olvasni :D

Szia! Twitteren azt hiszem a Seahawks-ot emlegették, akik valamelyik évben több meccsen is 52-fős kerettel vett részt. Ettől függetlenül bármi lehet, de nem hiszem, hogy a mai meccs előtt már. 

Ó, értem, köszönöm a választ! Csak nem voltam biztos benne, hogy ilyet lehet-e + én se gondoltam azért, hogy hozunk valakit és rögtön be is áll, max. ha régi Patrióta lenne és ismerné már a rendszert :)

Hogy lehet kimondani, hogy Michel formája rossz? Nincs előtte futásblokk, a játékhívás meg a középen fenékbefutás, Develin nélkül.