Beharangozó 9. hét : Colts @ Patriots

Kép
preview

 A kilencedik játékhéten az Indianapolis Colts gárdája látogat Foxboroughba.. A találkozóra a Gillette Stadiumban fog sor kerülni, magyar idő szerint november 6-án vasárnap, 19:00 órai kezdettel.

 

      Egy kibrusztolt győzelmet aratott a csapat a Jets ellen, nagyjából úgy, ahogy arra számítani lehetett, persze a szurkolók szerették volna, ha azért ez egy kicsit magabiztosabb, látványosabb támadójátékkal valósul meg, de hát az élet nem habostorta. Azt tudtuk, hogy két igen jó formában lévő védelem lép pályára, két eléggé döcögős támadósor ellen. Ez a döcögés az egyik oldalon végül inkább pocsék volt, a másik oldalon pedig kifejezetten katasztrófa - szerencsénkre mi  voltunk az előbbi. Köszönhették ezt egyébként a támadósorok messze leginkább az irányítóiknak. 

       Mac Jones 194 yardot passzolt egy TD és egy INT mellett, és volt még egy INT-et érő dobása, amit sárga zászló miatt visszafújtak. Nem hozott jó döntéseket, többször üresen álló elkapókat nem látott meg, de az igazi ludas ebben a támadófal volt, folyamatosan menekülnie kellett az életéért, hat sacket nyelt be, és még nyolcszor meg is ütötték, és az előbb említett néhány esetet kivéve az elkapóink sem szeparálódtak jól, ráadásul Parker igen hamar kivált sérülés miatt. Többször indulhattak a támadók rövid pályán a védelemnek vagy a spec teamnek köszönhetően, de alig sikerült haladni, még a field goalok is meglehetősen távolról születtek.

     A végül öt mezőnygólt is bevágó Nick Folk mellett a győzelmet leginkább Zach Wilsonnak köszönhetjük, és persze a védelmünknek is. Wilson csapnivalóan játszott, rossz döntéseket hozott, jónéhányszor passzolhatott volna kényelmesen üres elkapónak, de úgy tűnik, nem olvassa jól a játékot, nem látja át a pályát. Három interceptiont dobott, mind a három teljes egészében az ő hibája volt, és ezekkel a turnoverekkel végül nem nyerhették meg a meccset, ha eltekintünk a már garbage timeban szerzett TD-jüktől (ami Jets időkérés hiányában igazából már nem számított), akkor a második félidőben lényegében lenulláztuk őket.

 

w9p1

 

 

Mit érdemes tudni aktuális ellenfelünkről?

     Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Colts szezonja még a miénknél is hektikusabb. Egy alapvetően jó csapatnak a tavalyi év nem jött be Carson Wentz-cel, ezért cseréltek Matt Ryanért (akinek pontosan 28 hétig és 3 napig tartott a karrierje Indianapolisban, már ha a rosszindulatú mémeknek lehet hinni). Sajnos a csapat nem játszik jobban, a tavalyi run offense csak árnyéka önmagának, és Ryan nem teljesített jobban mint Wentz. Egyik oldalról kisöpörte őket a Jaguars egy 24-0-lal, másik oldalról szoros meccsen legyőzték a Chiefst. Csak a hosszabbításban tudták legyőzni a Broncost, majd visszavágtak otthon a Jaguarsnak. A tavalyi év legjobb futója Jonathan Taylor csak a Texans elleni szezonnyitón jutott 100 yard fölé, két hetet ki is kellett hagynia, de utána nem talált vissza a formájához, kétszer az 50 yardot sem érte el.

     Két héttel ezelőtt Nashvillben simázta le őket a Titans 19-10-re, egy közepes színvonalú találkozón, ahol egyik offense sem brillírozott, ahogy az az alacsony összpontszámból is látszik - Ryan viszont Tannehillel szemben kétszer is eladta a labdát, amiből a Tenessee pontokat szerzett, nagyjából ez volt a két csapat között a különbség. A Colts védelme viszont határozottan nem játszott rosszul, csak 12 pontot engedett a Titans támadóinak, és annak ellenére, hogy Henry 138 yardot futott, összességében többször is a LOS mögött szerelték, nagy megiramodása nem volt (30 kísérletből (!) jött össze a 138 yard), és még Tannehillre is rendre tudtak nyomást generálni. A támadósor viszont alig tudott haladni, az első félidőben pontot sem szereztek, a másodikban összesen egy épkézláb drivejuk volt, Ryan rövidpasszos játéka sem tudott érvényesülni, pontatlan volt, és mivel lényegében hátrányban játszottak, a futójátékot nem is erőltethették.

     Ennek a gyenge játéknak és Matty Ice szerződésének köszönhetően (jelentős, 17+ millió dolláros sérülés esetén garantálttá váló része van a szerződésének), már a Titans meccs után bejelentette Frank Reich vezetőedző, hogy a Commanders elleni meccsen, és a szezon hátralévő részére Sam Ehlinger lesz a csapat kezdő irányítója (cseréje : Nick Foles). Aki jött, látott, ........ és végül éppenhogy nem győzött. Ehlinger összességében nem játszott rosszul, 17 jó passza volt 23 kísérletből, amivel 201 yardot gyűjtött a levegőben, mellette Taylor 76 yardot futott 16 labdacipelésből - mindketten elveszítettek egy-egy labdát, amelyek tulajdonképpen végül is a győzelmébe került a Coltsnak. Ehlinger egyébként mutatott néhány szép dolgot, voltak hosszabb pontos passzai is, ami Ryannel nem volt jellemzője a Coltsnak, illetve lábon is jó volt, többször hosszabbította meg a játékot kimozgással. Egy hatodik köröshöz képest kifejezetten ígéretesen teljesített - talán abban bízhatunk, hogy az újonc irányítók összezavarásában Bill Belichick az egyik legjobb a ligában.

     Ha nincs az utolsó negyedes Heinicke mágia (a game winning driveban negyedik kísérletet is megoldott a Washington, és a meccs vége előtt 22 másodperccel született győztes TD előtt egy 38 yardos bombával jutottak el a Colts 1 yardosára. Ezt a passzt egyébként McLaurin Stephon Gilmore mellett húzta le zseniálisan), akkor akár még nyerhetett is volna az Indy, mégpedig az utolsó perceket kivéve a meccsen végig nagyszerűen teljesítő védelmének köszönhetően. Leonard visszatért az LB sorba, és rögtön szerzett is egy interceptiont, a Commanders futójátékát lényegében lenullázták, se futó se az irányítójuk nem jutott 30 yard fölé (összesen : 28 futásból 96 yard), az első három negyedben kiválóan korlátozták a fővárosiak támadósorát.

     Nagyon hasonló két csapat fog találkozni most vasárnap. Két príma formában lévő védelemnek kell szembenéznie egy-egy gyengébben teljesítő támadóegységgel. Mindkét csapat támadófala rosszabbul teljesít, mint amit vártak a szurkolók, és irányítófronton sincs teljesítményben nagy különbség - Mac nem játszott az utóbbi időben jól, Ehlingerről pedig még kicsi a minta, és a tapasztalatlansága miatt is hajlandó néha az újonc hibákra. Mindkét csapat a futójátékra helyezi a hangsúlyt, amíg lehet. Fontos kulcsa lesz a mérkőzésnek ezért, hogy ki nyeri a falak csatáját. Amelyik csapat falai dominálni tudják a másikéit, az megnyeri a meccset. Ha a védelmek fognak dominálni jobbára, akkor megint egy brusztolós, kevés pontos meccs várható, amit a turnoverek dönthetnek el.  

       A Coltshoz kapcsololódó heti hír még, hogy a trade határidő előtt elcserélték a második számú futójukat Nyheim Hinest a Billshez, akiktől egy pick mellett érkezett a futó Zack Moss, illetve a szerdai napon menesztette a csapat a támadókoordinátor Marcus Bradyt. A playeket eddig is gyakran Frank Reich vezetőedző hívta, úgyhogy nagy befolyással várhatóan önmagában ez sem lesz a mérkőzésre.

w9p3

 

 

 

A két csapat statisztikája

 

w9stats

 

 

 

 

w9p2

Mi várható a mérkőzésen?

 

Amikor a Patriots fut

       A New England futójátéka meglehetősen gyengén muzsikált az elmúlt hetekben, főleg, ha megvizsgáljuk a számokat közelebbről. Rhamondre Stevenson karriercsúcsot jelentő 161 yardot futott a Lions harmatos futásvédelme ellen, de azóta a Browns, a Bears, és a Jets ellen sem sikerült eléggé beindítani a futójátékot, egy-két nagyobb elszabadulás húzza fel az átlagot. A Jets ellen egy 35 yardos futása volt, ahol kiválóan rázott le több szerelési kísérletet is, de a többi 16 próbálkozásából összesen 36 yardot tudott gyűjteni. Damien Harrissel együtt a Pats összesen 34 futókísérletből 3,7 yardos átlagot tudott kihozni (Harris : 11 futás, 37 yard).

       Sajnos az Indy futásvédelme is elég erős. Habár csak 18.-ak a ligában a meccsenként átlagosan engedett 120 yarddal, de harmadikak a futásonkénti 4 yardos átlagukkal - és ebben már kétszer benne van Derrick Henry is (114 és 128 yard)! A védőfalban jól dolgozik DeForest Buckner és Grover Stewart, akik mögött gyors, robbanékony linebacker sor áll, és kifejezetten jól teljesítettek, ha Shaquille Leonard egészséges volt.

      A Patriots támadófala több problémával is küszködött a Jets ellen, ebből a legsúlyosabb, hogy David Andrews nem állt rendelkezésre, de gyengén teljesített az újonc Cole Strange is, aki egy időre a kispadra is szorult, de Isaiah Wynn és Marcus Cannon is sok hibát vétett New Yorkban. Reméljük, a stáb kitalál valamit, akár pozíció cserékkel, talán visszatérhetnek sérültek is. Az biztos, hogy ha földön azt akarjuk, hogy legyen bármilyen keresnivalónk, akkor a falnak a múlt hetinél sokkal jobban kell játszania. És tekintve, hogy a futójáték az alapja a passzjátékunknak is, az egész offenset szenvedésre ítélheti, ha nem sikerül javulnia az egész egységnek.

          Előny: Colts

 

 

 

Amikor a Patriots passzol

      A Colts passzvédelme is elég stabilan teljesít, mindössze 199,8 yardot engednek a levegőben átlagosan, amivel a nyolcadik helyen állnak a ligában. A két kezdő cornerback korábbi Patriots játékos, Kenny Moore és Stephon Gilmore felel az elkapókért, jól teljesítenek a safetyk, Rodney McLeod és Rodney Thomas, és kiválóan támogatja őket a DeForest Buckner - Yannick Ngakoue passzsiettető páros. Ők ketten fejenként már négy sacket jegyeznek, a csapatnak pedig összesen már 19 zsákolása van.

       Ugyanakkor a Patriots nagyon nem alkotott maradandót a múlt héten pass protection terén, Mac Jonest hatszor zsákolták a Jets védői, és számtalanszor siettették, vagy ütötték meg. Ráadásul mindezt a Jets különösebb blitz hívások nélkül tette meg, a Colts pedig a kiváló falemberei révén megpróbálhat hasonló taktikával előjönni, ezzel pedig extra védelmet csoportosíthat a secondarybe.

      Jakobi Meyers megint hatékony célpontja volt Mac Jonesnak, főleg a harmadik és hosszú kísérleteknél, de rajta kívül nemigen volt stabil opciója Jonesnak a passzjátékban. A checkdown passzoknál megint hasznosan játszott Rhamondre Stevenson, de minden más passz próbálkozás folyamatosan küzdelem volt, leginkább a lyukas támadófalnak és a Jets secondary tapadásának köszönhetően. Nehéz lenne arra fogadni, hogy pont a Colts erős védelme ellen fog változni valami a Patriots passzjátékában, de reméljük egy jó gameplan meg tudja támogatni a támadójátékot, de ahogy a múlt héten is, csak ugyanazt lehet írni : az offense sikerességének alfája és omegája továbbra is a támadófal teljesítménye lesz.

          Előny: Colts

 

w9p4

 

 

Amikor a Colts fut

      A Colts a tavalyi évben a legjobban futó csapat volt, Jonathan Taylor egészen elképesztő volt, de idén a sérülések és a kiegyensúlyozatlan fal is rányomta a bélyegét erre az egységre. Az idei számok még közepesnek is csak jóindulattal nevezhetőek, 189 futásból 702 yardot gyűjtöttek a földön, mindössze 3,7 yardos átlaggal, és 8 hét alatt csak három futott touchdownnal (ebből csak Taylor : 107/462, 4,3 átlag, 1 TD). Taylornak bokasérülés miatt két meccset is ki kellett hagynia, és kevesebbek lettek a snap számai is emiatt, valószínűleg ellenünk sem lesz 100%-os. Az igazán meglepő az, hogy a Colts futójátékának alapját jelentő támadófal a tavalyi parádés teljesítmény után idén meglehetősen akadozik. A két tavalyi alapember Quenton Nelson és Ryan Kelly idén egyáltalán nem olyan domináns, és ez a legfőbb oka annak, hogy az Indy csak a 29. helyen áll a ligában a futójátékban, mindössze 87,8 yardos meccsenkénti átlaggal. Ráadásul a csapat elcserélte a trade deadline előtt Nyheim Hinest, aki kitűnő kiegészítő ember volt Taylor mögött tavaly, igaz, idén nagyon kevés lehetőség jutott csak neki. Érkezett a csere keretében a Billstől Zack Moss, de a rosteren van még Philip Lindsay és Deon Jackson, de egyiküknek sem jutott a csapatában eddig túl sok szerep.

      A Patriots futásvédelme elég hektikusan teljesített a szezonban, ennek persze szintén egyik oka volt a sérülések, és alapemberek hiánya. Christian Barmore úgy tűnik már bevethető lesz, de visszatért már Lawrence Guy is, és Davon Godchaux segítségével végül sikerült a Jetset mindössze 51 futott yardon tartanunk. A fal belseje mellett jól sikerült a széleken is megfékezni a Jets próbálkozásait, a tackleökön kívüli futásokat hatékonyan tudtuk ölni, különösen Deatrich Wise teljesített jól ebben.

        Ha sikerül hasonlóan teljesítenie a védőfalnak, és meg tudjuk fékezni Taylor futásait, az fontos momentum lehet a mérkőzésen, tekintve, hogy a második kezdő mérkőzésén fog a center mögött állni a Colts másodéves irányítója, Sam Ehlinger. Ha a futás ölésével, esetleg a vezetés megszerzésével rá tudnánk kényszeríteni az Indianapolist a passzolásra, az nem túl sok jóval kecsegtetne a Coltsnak.

          Előny: Patriots

 

 

   

Amikor a Colts passzol

      Az Indy passzjátéka egész szezonban erőtlen volt, és sok hibával tarkított : Matt Ryan karja már nemigen bírta a hosszú passzokat, és így is kilenc interceptiont dobott, valamint vétett 11 fumblet is, igaz, ezek közül végül csak hármat vesztettek el. Ahogy fent írtam, Frank Reich vezetőedző váltott, és Sam Ehlinger lett a kezdő irányító a szezon hátralévő részére. Az első kezdő meccsén a múlt héten nem teljesített rosszul, 17/23 passz, 201 passzolt yardot hozott, kedvenc célpontja Michael Pittman volt, akinek hét sikeres passzt is dobott, de csak 53 yard lett az eredménye. Ehlinger nem passzolt TD-t, de INT-et sem dobott, ugyanakkor egy red zone játékban fumblet vétett, amit össze is szedett a Washington.

      Fontos mélységi fegyver lett az utóbbi meccseken Alec Pierce, 24 elkapása van, amelyekből 15,5 yardot átlagolt elkapásonként, valamint nagy része van a passzjátékban Parris Campbellnek (30 elkapás, 282 yard, 2TD)  is. Fontos célpont volt a futó Nyheim Hines is (25 / 188 / 0), de ő már a Buffalo csapatát erősíti.

      Ahogy a legtöbb kezdő irányítónál, úgy Ehlingernek is alapvetően fontos, hogy kapjon időt a dobásra, ne kelljen nyomás alatt kapkodnia. Bár a múlt héten a Commanders csak két sacket tudott bemutatni rajta, a Colts a szezonban már 26 zsákolást engedett. Tekintve, hogy a Patriots egyik kiemelkedően teljesítő része a passzsiettetés, várhatóan nehéz estéje lesz az irányítónak, fontos lenne, hogy siettetni tudjuk, és hibákra kényszerítsük. Ha ez lesz, akkor villanhat a secondary is. Megintcsak közhely, de ez is olyan meccs lehet, ahol a jó védelmek, de gyengébb támadósorok mellett döntő faktor lesz a turnoverek kiharcolása.

      Előny: Patriots

 

 

 

Speciális csapatok

      A múlt héten, hosszabb gyengélkedés után, végre megint úgy teljesített a Patriots speciális egysége, ahogy azt elvárjuk. Nick Folk öt mezőnygólt vágott be rendre 31, 42, 49, 45, és 52 yardról, valamint egy extra pontot is értékesített. Jake Bailey két puntot is a 20-ason belülre küldött, valamint egy harmadiknál csak hajszálon múlt, hogy DaMarcus Mitchell leszedje az 1 yardoson - végül touchback lett. Marcus Jones egy 32 yardos punt returnnel villant, míg a coverage kétszer is megállította Braxton Berriost a Jets 20-asán belül.

      A Colts speciális egysége cut és sérülés miatt sem stabil. A csalódást keltő szezont futó Rodrigo Blakenshipet menesztették, a helyét Chase McLaughlin vette át, aki eddig kitűnően rúg, 13/14 mezőnygólokban, és 8/8 az extra pontokban. A punter Rigoberto Sanchez megsérült, az ő helyét Matt Haack vett át. A kickeket eddig Hines hordta vissza, az ő helyén is valaki más fog pályára lépni. A Colts punt védekezése egyébként kiváló, mindössze 5,6 yard visszahordást engednek átlagban, ezért a Marcus Jones és a Colts coverage közötti csata kulcsfontosságú lehet a mezőnypozíciók, így pedig az egész mérkőzés kimenetelére.

          Előny: Patriots

 

w9p5

 

 

 

Érdekességek

 • Bill Belichick a múlt héten megnyerte a 325. mérkőzését vezetőedzőként a Jets ellen, ezzel a második helyen áll az NFL örökranglistáján all time győzelem kategóriájában (alapszakasz+rájátszás). Már csak 22 győzelemmel van lemaradva a Baltimore Colts és Miami Dolphins egykori vezetőedzője, Don Shula mögött.
 • Bill Belichick szintén fellépett a dobogó második fokára, ha csak az alapszakaszbeli győzelmeket nézzük. BB a 258. győzelmét aratta a múlt heti Jets feletti diadallal, míg a csúcstartó a Chicago Bears legendás vezetőedzője George Halas 318 győzelemmel.
 • A nyolcadik héten Nick Folk nyerte az AFC-ben a  speciális egység játékos díját. Folk öt mezőnygólt vágott be a Jets elleni meccsen 31, 42, 49, 45, és 52 yardról, valamint egy extra pontot is értékesített. Az egy meccsen szerzett öt mezőnygól Folk karriercsúcsa, pályafutása sorén ötödszörre sikerült ez neki, idén ez már a második alkalom azután, hogy a Lions ellen is öt field goalt szerzett. Folknak ez már a nyolcadik Hét Játékosa díja, ebből négyszer a Patriots tagjaként kapta meg az elismerést. Ez a második alkalom idén, hogy Pats játékos kapja az AFC Player of the Week elismerést, az 5. héten a Detroit elleni két sackes teljesítményével Matt Judon érdemelte ki azt.
 • Matthew Slater a 213. meccsén lépett pályára a Jets ellen, ezzel lehagyta Bruce Armstrongot, és ezzel már egyedül áll a második helyen a New England Patriots színeiben lejátszott legtöbb mérkőzés statisztikájában. Az első helyen természetesen Tom Brady áll, aki 285 meccset játszott a csapat mezében.
 • Devin McCourty, aki zsinórban a 12. szezonban csapatkapitány, a Jets elleni mérkőzésen szerzett két interceptionnel már 33 pickkel vezeti a ligát az aktív játékosok között. Ez egyébként pályafutása harmadik olyan mérkőzése volt, ahol két INT-et is szerzett. A ligában még három aktív játékos van 30+ pickkel rajta kívül : Marcus Peterson (Baltimore), Harrison Smith (Minnesota) és Patrick Peterson (Arizona/Minnesota). A Patriots 26-4-es mérleggel áll olyankor, amikor DMC egy alapszakasz mérkőzésen lehalássza a lasztit. McCourty 33 interceptionje a második legtöbb a csapat történetében Ty Law és Raymond Clayborn 36 interceptionje után. Az idei szezonból akár rekorddöntés is lehet...
 • Az előző szezonban a Patriots 9-4-es mérleggel és 7 meccses győzelmi szériával utazott Indianapolisba - akkor ez a széria meg is szakadt, a Colts 27-17-re nyert.
 • A két csapat között egyébként régi időkre megy vissza a rivalizálás : a Colts (egy időben Baltimoreban, majd Indianapolisban) 1970 és 2001 között az AFC East tagja volt, és minden évben kétszer mérhették össze erejüket a csapatok (kivéve az 1982-es játékossztrájkot, akkor csak egy találkozó volt).
 • Összességében az e heti mérkőzés lesz a 83. találkozó a két csapat között. A Patriots 48-29-es mérleggel vezeti a sorozatot az alapszakaszban és 4-1-es mérleggel a rájátszásban. Hazai pályán 30-12 a mérleg a Patsnek, ebből 9-2 a Gillette Stadiumban.
 • Az öt rájátszás meccsből négy New Englandban volt, ezeken 4-0 a Patriots mérlege. Ebben az öt playoff mérkőzésből három AFC döntő volt, ezeken 2-1-re áll a New England.
 • A két csapat közötti leghosszabb Patriots győzelmi sorozat 2010 és 2018 között volt, akkor mind a nyolc meccset megnyertük a Colts ellen.
 • A legnagyobb arányú Pats győzelem 1974. október 6-án volt : akkor 42-3-ra győztük le a Coltsot. A legnagyobb arányú vereség pedig 1972. november 26-án volt, akkor a Baltimore Colts 31-0-ra simázott le minket.
 • Bill Belichick 18-9-re áll az Indianapolis ellen, ebből a Patriots vezetőedzőjeként 16-7 a mérlege.
 • Az 1990-es évek nagy csapata, a San Francisco 49ers volt (Joe Montana, majd Steve Young irányításával), amely abban az évtizedben 122 győzelmet aratott. Ennek megdöntésére óriási versenyfutásban volt a 2000-es években a New England Patriots és az Indianapolis Colts, az utóbbi évek két talán legnagyobb irányítójának vezetésével : Tom Brady és Payton Manning. Végül a Pats 126, míg a Colts 124 győzelmet szerzett ebben az évtizedben. Aztán a New England és Tom Brady még rátett egy lapáttal, és a 2010-es évtizedet összesen 141 győzelemmel zárta.
 • A tavalyi évben elszenvedett vereséget megelőző 2009-2018 közötti kilenc mérkőzés mindegyikén 30 pont fölé jutott a Patriots. Ezek közül a legelsőt kivéve (35-34 a Coltsnak) mindet meg is nyerte a Pats.
 • Korábbi Colts játékos a Patsnél Carl Davis Jr., Lawrence Guy Sr., Brian Hoyer, illetve a Baltimore Coltsnál kezdte 1975-ben (!) az edzői pályafutását Bill Belichick. Korábbi Patriots játékos most a Coltsnál Byron Cowart, Stephon Gilmore, és Kenny Moore II., illetve a Colts stáb tagja Bubba Ventrone, aki többször volt játékos a Patsnél, majd edző is a spec teamnél, most pedig a Colts speciális egységének koordinátora.
 • A Patriots 1960-as indulása óta 570 győzelemmel a harmadik legtöbb győzelmet szerezte a Green Bay csapatával holtversenyben. Ha a Patriots nyer és a Green Bay veszít ezen a héten, akkor a Patriots egyedül lesz a harmadik legtöbb győzelemmel rendelkező franchise 1960 óta.
 • A New England ezen a héten 23 sackkel az NFL 5. helyén áll, és ezzel a tempóval 49 sackkel fejezné be a szezont. A Patriots Bill Belichick vezetőedző irányítása alatt 11 alkalommal végzett 40+ zsákolással. 1970 óta a Patriots legtöbb egy szezonban elért sack-je 58 volt, 1977-ben.
 • Marcus Jones 448 yard visszahordással  (140 puntból, 308 kickoffokból) a második a ligában a '49ers visszahordója, Ray-Ray McCloud mögött, aki összesen 492 visszahordott yarddal rendelkezik.

 

w9p6

 

 

 

Sérülésjelentés

(november 2.)

 

Patriots :

Nem edzett : C David Andrews (agyrázkódás), RB Damien Harris (betegség), S Devin McCourty (nem sérülés miatt), WR DeVante Parker (térd)

Korlátozottan edzett : DL Christian Barmore (térd), LB Josh Uche (combhajlító), S Kyle Dugger (boka), S Adrian Phillips (váll) WR/SPT Matthew Slater (combhajlító), RB Pierre Strong Jr. (combhajlító), DE Deatrich Wise Jr. (boka)

Teljes edzésmunkát végzett : nincs ilyen játékos

 

Colts :

Nem edzett : CB Tony Brown (combhajlító), CB Stephon Gilmore (borda), T Dennis Kelly (vádli, boka), RB Zack Moss (nem sérülés miatt), DE Yannick Ngakoue (nem sérülés miatt), QB Matt Ryan (váll), LB Grant Stuard (mellkas), RB Jonathan Taylor (boka)

Korlátozottan edzett : C Ryan Kelly (térd), DE Kwity Paye (boka)

Teljes edzésmunkát végzett : DT DeForest Buckner (váll), LB E.J. Speed (boka)

 

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál a  Patriots, 

4-5 pont körüli favorit, 38-40 összpontszám mellett.

 

 

gp

 

 

 

 

 

 

forrás és fotók : patriots.com

Hozzászólás

Köszönjük, reméljük mi jövünk ki jobban a védelmek csatájából. 

Cannon ezek szerint nem áll agyrázkódás protokoll alatt?

GOOO PATS!!!

Szerintem ez még a nov. 2-ai jelentés. Nov. 3-al került rá, legalábbis a Patriots hivatalos oldalán ez van a jelentésben.  

 "197 futásból 462 yardot gyűjtöttek a földön, mindössze 4,3 yardos átlaggal"

Ez hogy jött ki?

Ez legyen a legnagyobb bajunk, hogy pár adatot öszekevertél. Én köszönöm a munkádat, amit belefektettél.  

Nem érdekel hogyan, mennyivel, de ezt a meccset meg KELL nyerni egy 2. meccses QB ellen.

OFF

Mondre így válaszolt arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy BB azt mondta, hogy "szereti" (loves): "Úgy érzem, megvan a kémia köztünk!". Később hozzátette: “And, yeah, I love him, too.” :) Focirománc!

Andrews, Cannon, Parker vasárnap OUT.

A Coltsnál RB J.Taylor OUT.

Remek, az amúgy sem acélos falunk tovább puhul. Hát van min gondolkodnia a stábnak, hogy mit kezdjen ezzel. Nem lesz könnyű meccs. 

GOOO PATS!!!

Ez a második meccs idén, aminél nem látom, hogyan lehet vereség. Mondjuk az első a Bears volt, reméljük ezt most jobban érzem 😃

Úgy, hogy nem szerzünk pontot, mert előbb érnek oda MJ-ra a védők, mint a labda.:) Egyébként van egy olyan érzésem, hogy jobb lesz a fal, mint várjuk.

Ezzel együtt a védelemnek kell begyűjteni a meccset,l. Le kell nullázni őket, akkor legrosszabb esetben döntetlen lehet.:)

A Colts védőfala brutális lesz, ott valamit varázsolnunk kell. Talán ha csak belső nyomás van, akkor a playcall megsegítheti Jonest.

De Taylor nélkül viszont könyebb lesz ölni a futást, Ehlinger hibázik, legalább field goal távolságokat elérünk... szóval valami nagyon hasonló, mint a Jets ellen. És akkor már elégedettek is lehetnénk...

Cannon IR, RB J.J.Taylor az 53ban. Vasárnapra a PSből felkerült: C K.Russey és WR L.Bowden. (Az utóbbi számomra érthetetlen, kell egy 6. aktív WR?)

Bowden amolyan svájci bicska (az egyetemen még QB is volt), szóval el tudom képzelni, hogy behívunk rá pár trükkös játékot (akár passzt, akár futást), hogy kicsit kreatívabbá tegyük a támadójátékunkat

A Colts cover3 sémát tol túlnyomó részben, egy erős pass rush mellett. Tehát az lehet a nyerő koncepció, ha a pálya közepét,  underneath, screen és checkdown opciókat, gyors és rövid passzokat próbálunk meg célba juttatni.

Ebben Bowden kaphat szerepet, ha minden kötél szakad, mert pont ezeken a területeken lehet ő hasznos.

Kyles nagyon sok videós elemzést hozott a héten erről, szóval lassan nekünk szurkolóknak is nyitott könyv az Indy D. A kérdés, hogy mit tudunk ellene kitalálni, és arra hogy reagál majd az ellenfél DC.

Henry és Smith is top10 cover3 védekezés ellen. A 6. és 9. helyen vannak, amikor ilyen séma ellen kell támadniuk.

Értem, csak úgy gondolom, hogy ezt Reich-ék is tudják és lehet változtatnak akár a cover3-on is. Mivel Mondre nem lehet állandóan a pályán erős fenyegetettségként, az aktuális TE-ünknek  pedig inkább a meggyengült falunkat kell erősítenie a passrush ellen, Én Taylor jó játékát látom fontosnak. (Úgy érzem Harris inaktív lesz.) Természetesen tévedhetek.

Van egy alap D felfogása mindenkinek, amit valamennyire módosít az ellenfélhez. Ezt látjuk a scriptelt játékoknál. Aztán elkezdődik a matek, hogy melyik bábút merre húzzák, ahhoz képest, amit módosított az addigi felvételekhez és az aktuális ellenfélhez képest a másik fél.

A cover3 alap a Coltsnál, így meglepő lenne, ha pont most ellenünk dobnák el ezt. Miért nem tették meg az eddigi heteken is? Ez nem azt jelenti, hogy minden playben cover3 lesz a Colts, hanem azt, hogy a szezon eddigi részében abban volt, ha ő dönthetett a sorsáról, és nem kellett annak exploitálhatósága miatt átállni másra.

Ha nem cover3 lesz, akkor az nekünk jobb, mert minden másban gyengébbek, mint ebben a felállásban.