Beharangozó 9. hét : Commanders @ Patriots

Kép
w9el

A 9. héten a Washington Commanders csapatát fogadja Foxboroughban a New England Patriots. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19:00 órakor kezdődik.


A New England Patriots ezen a héten visszatér a Gillette Stadiumba, hogy szembenézzen a harmadik NFC East csapattal, amely divízióból idén mind a négy csapattal játszik. A Patriots az év elején a Philadelphiát fogadta, majd Dallasba utazott, november 26-án pedig a New York Giants-szel találkozik majd a MetLife Stadiumban.


Mit játszott a Commanders az elmúlt hetekben?

A Washington jól kezdte a szezont, a szeptembert rögtön két győzelemmel kezdték, igaz, ezeket a sikereket az Arizona illetve a Denver csapatai ellen aratták, amelyek hát nem tartoznak a liga krémjéhez. És ezek a győzelmek sem voltak meggyőzőek, a Cardinalst 20-16-ra, a Broncost 35-33-ra múlták csak felül. Ezután zsinórban három zakó érkezett, amelyből a Buffalo és a Philadelphia elleniek nem jelentettek meglepetést. A Bills éppen a jobb formáját mutatta azon a hétvégén, így egy elég méretes bukta lett, 37-3-ra nyertek Josh Allenék. Ezzel szemben az Eaglest meg tudták izzasztani, és csak hosszabbításban tudott nyerni a Philly 34-31-re. A Commanders végig tartotta Hurtsékkel a lépést, a végén az utolsó másodpercben tudtak épphogy egyenlíteni. A hosszabbítást viszont hiába kezdhették, egy punt után az Eagles elmasírozott field goal távolságba, és be is vágták a győztes mezőnygólt.

Három héttel ezelőtt Atlantába utazott a Washington. Egyik csapat sem játszott különösebben jól, Ridder hiába passzolt 307 yardot, a 2 TD-je mellett 3 interceptiont is dobott. Howell ezzel szemben csak 151 yardig jutott, de passzolt 3 touchdownt, és nem adta el a labdát. Az első negyed végétől végig vezetett a Commanders, a Falcons hiába kapaszkodott, nem érte utol. Az interceptionok mellett egy turnover on downst és rengeteg puntot láthattak a nézők, nem volt túlságosan magas a színvonal.

Két hete New Yorkba utazott a Commanders, hogy a csoportrivális Giants-szel lejátsszák idei első találkozójukat. A Commanders ritka szar napot fogott ki, a nem sokkal veretesebb Giants ellen is szenvedtek. Míg Tayrod Taylor 279 yardot passzol két TD-vel, addig Howellnek 42 kísérletből csak 22 sikeres passza lett 249 yardért, de touchdownt nem dobott, és egyszer eladta a labdát. A mérkőzés egy igazi punt parádé volt, a két csapat 28 driveot vezetett, ebből összesen 3 TD, 2 kihagyott mezőnygól, egy turnover on downs, egy fumble, egy interception és 18 punt született. Így végül nyögvenyelősen is, de 14-7-re megnyerte a mérkőzést a Giants.

A múlt héten a másik csoportriválist fogadta a Washington hazai pályán, a Philadelphia Eagles látogatott a FedEx Fieldre. Már ha riválisnak lehetett mondani a meccs előtt a Phillyt, amelyik elvileg egy klasszissal jobb csapat kellett volna legyen. Ezzel szemben a mérkőzés kifejezetten élvezetes játékot hozott, a védelmek otthon maradtak, amit a támadósorok ki is használtak. Míg Hurts 319 yardot passzolt 4 TD-vel, addig Howell nem is tudom mivé itta magát, és 397 yardot osztott ki 4 TD és egy INT társaságában, miközben a futás egyik csapatnak sem hozott túl sokat a konyhára (Eagles : szumma 59 yard, 1TD, míg a Commanders 84 yard, nulla TD). A Commanders rendre végigmasírozott a pályán, folyamatosan vezettek, a félidőben 17-10-es fővárosi vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben kétszer is egyenlített az Eagles, majd a meccs végén több Commanders hibának köszönhetően egyszerűen elléptek, két TD-t is feldobtak a táblára, amire már csak szépíteni tudott a Washington. Howell ellenállhatatlanul játszott három és fél negyeden keresztül, de végül a legfontosabb pillanatokban hibázott a meccs végén, interceptiont is dobott, és sorsdöntő sacket (a meccsen az elsőt!) is csinált rajta a Philly védelme.

Remélhetjük, hogy Howell és a Commanders kétszer egymás után nem teljesít ilyen kiválóan, mert ha mégis, akkor nem sok esélyünk lesz ellenük. Bízzunk benne hogy ebből is tanult a Pats stábja, kielemzik ezt a játékot, és megtalálják a Washingtoniak gyenge pontját. Egyáltalán nem olyan jó csapat ez a Washington, mint amennyire most kijött nekik a lépés, de ha tovább viszi őket a lendület, akkor kemény meccsnek nézünk elébe.
      

 

w9p1

 

 


A két csapat idei statisztikái

 

w9st

 

 

 


Mi várható a meccsen?

 

Amikor a Patriots fut
A Patriots futójátéka nem tudott építkezni a Buffalo elleni győzelem során szerzett kis lendületből, és Miamiban ismét eléggé limitáltan sikerült a futójáték. Bár Rhamondre Stevenson erőteljesen és meggyőzően futott, ő és Ezekiel Elliott nem sok teret kapott a Miami futásvédelmétől. A páros együtt mindössze 77 yardot ért el 19 futásból, és ebben benne volt Elliott 17 yardos futása a második félidőben. Nem sok lyukat tudott nyitni nekik a megint nem túl jól teljesítő támadófal, és bár Stevenson több szerelést le tudott rázni magáról, és rengeteg extra yardot gyűjtött a kontaktok után, ez végül nem volt elég.

A Patriotsnak ezen a héten viszont itt lesz az esélye arra, hogy ezt a teljesítményt kijavítsa egy olyan Commander védelem ellen, amely minden területen küszködött ebben a szezonban eddig. A Washington 117,4 yardot enged meccsenként a földön és 4,2 yardot futásonként, mindkét szám csak a 21. a ligában. Nemcsak, hogy a Daron Payne - Jonathan Allen páros nem teljesített elég jól, de a héten a Commanders elcserélte mindkét szélső védőjét, Montez Sweatet és Chase Youngot is. A linebackerek, David Mayo és Jamin Davis szintén elég gyengén teljesít, így összességében a Commanders futóvédelme a szezon nagy részében elég ramaty volt. Mivel a Patriots támadósor végre elég egészséges ahhoz, hogy hétről hétre nagyjából ugyanazt a támadófalat a gyepre tegye, Stevenson és Elliott várhatóan sokkal eredményesebb délutánra számíthat a múlt hetinél.

      Előny : Patriots


Amikor a Patriots passzol
A Commanders secondaryja, ha lehet azt mondani, még rosszabb, mint front7. Az ellenfeleik átlagosan 256,8 yardot passzolnak meccsenként és elképesztő 7,5 yardos átlagot passzkísérletenként - ezek a számok a washingtoni védelem 29. és 30. helyét jelentik a ligában. Míg a védelmi frontban VOLTAK tehetséges játékosok (Sweat, Young, ágyő), a Commanders secondayja teljes katasztrófa. A veterán Kendall Fuller az egyik cornerback, a másik az újonc első körös Emmanuel Forbes volt, de a gyenge teljesítményével kijátszotta magát a kezdőből. A Benjamin St-Juste, Danny Johnson cornerek, illetve a Kamren Curl és Percy Butler safetyk pedig szintén nem képviselnek jelentős minőséget.

Mac Jonesnak ezt a védelmet DeVante Parker (agyrázkódás) és Kendrick Bourne (ACL-szakadás) nélkül is ki kellene tudnia  használnia. A feltörekvő Demario Douglas és a tight endek, köztük Pharaoh Brown is hozzáteheti majd a magáét, és ez akár elég is lehet. Persze, ahogy eddig is, most is sok fog múlni a támadófalon, amely sor a szezonban többnyire gondot jelentett. A Commandersnek ugyan 25 sackje van már idén, de abból Sweat szállított 6,5-et, és Young további ötöt. Ha a támadófal kitart, Jonesnak képesnek kell lennie néhány szép játékra ez ellen a passzvédelem ellen.

    Előny : Patriots

 

w9p2

 


Amikor a Commanders fut
A Patriots futás elleni védelme továbbra is a csapat legnagyobb erőssége. Lawrence Guy, Christian Barmore, Davon Godchaux és az újonc Keion White a Miami elleni vereség alkalmával is erős volt, és megakadályozták Raheem Mostertet abban, hogy nagyobb lendületet vegyen. A szezonban a Patriots mindössze 97,9 yardot enged meccsenként a földön, amely a kilencedik a ligában, és 3,4 yardot futásonként, ami pedig a második helyet jelenti.

A Washington támadói az egész eddigi szezonban nem sok sikert értek el a labdával a kézben, átlagosan csak 85,9 yardot futottak meccsenként, ami a 26. hely az NFL-ben. Ez persze részben annak is köszönhető, hogy a Commanders elég gyakran volt kénytelen hátrányból játszani (bár ez mintha nekünk is ismerős lenne idén), ami nem igazán kedvez a futójátéknak. A csapat átlagosan 4,2 yardot tesz meg futásonként, ami nem is olyan rossz, a tisztes 12. hely a ligában. A probléma az, hogy az előbbiek miatt Brian Robinson (95 futás, 384 yard, 4 TD) nem tudott igazi tényező lenni a támadásokban. A Commanders támadófal is küzdött néhány sérüléssel, de összességében a futójáték az egész szezonban nem volt túl nagy tényező a csapat támadójátékában. Tekintettel a Patriots front7jének masszív játékosaira, jó eséllyel nem kell arra számítanunk, hogy Robinson vasárnap Foxboroughban kirobbanó játékot fog nyújtani.

       Előny : Patriots


Amikor a Commanders passzol
A Washington ebben a szezonban gyakorlatilag minden meccsen képes volt a levegőben játszani. A hátrányban játszás miatt kénytelen is volt persze, de a másodéves irányító, Sam Howell egészen jól teljesített. Még mindig elég nyers a játéka, és túl sok sacket nyel be, de így is a passzok 67 százalékát adja le sikeresen, és az eddigi nyolc héten összesen 2146 yardot passzolt 13 touchdownnal, és ennek eredményeként a Commanders több meccsen is tartani tudta a lépést az ellenfeleivel. A Washington kétszer is úgy veszített el meccset, hogy közben 31 pontot szerzett, és a 2. héten a Denver elleni győzelem során 35 pontot tett fel a támadósor a táblára. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Howellnek komoly fegyverek állnak rendelkezésére Terry McLaurin (42 elkapás, 495 yard, két TD), Curtis Samuel (35-332-2), Jahan Dotson (30-291-2) és a tight end Logan Thomas (29-280-2) személyében. Összehasonlításképpen: Bourne (37) az egyetlen Patriots játékos, aki 25 elkapásnál többel rendelkezik, és ő ráadásul idén már nem is lép pályára a sérülése miatt.

Az ellenfelek passzvédelme azonban rendre gondot okoz Howellnek, akit már 41 alkalommal zsákoltak be, amivel a liga legtöbbször sackelt irányítója jelenleg. Ennek egy része a nem túl veretes támadófalnak köszönhető, de a Charles Leno, Chris Paul, Tyler Larsen, Sam Cosmi és Andrew Wylie alkotta csapat a múlt héten csak egyetlen zsákolást engedett 53 passzkísérlet alatt a Philly rettegett frontja ellen. A Patriots secondaryja megküzdött a Dolphins elkapóival, Tyreek Hill 112, Jaylen Waddle 121 elkapott yardot hozott össze mellettük. A feladatuk nem lesz sokkal könnyebb a Commanders ellen, mert bár a Hill-Waddle duó abszolút top a ligában, a Washington elkapói is kiválóak. Az esély az, hogy Howell és a támadófala is sokkal inkább zavarba hozhatóbb, mint Tua és a Miami fala volt, ha sikerül egy kis nyomást generálni, akkor azért lehet keresnivalónk ellenük.

      Előny : Commanders    


Speciális egység
A Patriots továbbra is hektikusan teljesít a speciális csapatrészével, különösen a coverage feladatokban. Az első Pats punt visszahordásánál 12 yardot engedtek, majd Baringer második puntja touchbackre ment. A következő kísérletnél Joe Cardonára false start büntetést dobtak a zebrák. Ez nem az a fajta fegyelem és következetesség, amit a Patriots szeretne a rúgójátékában. Az újonc rúgó, Chad Ryland mostanra lerázta magáról a szezon lassú kezdését, már öt mezőnygólt szerzett, és még nem hibázott extrapontot. A Patriots returnjátéka sem teljesít különösebben jól, se Demario Douglas (puntok), se Ty Montgomery (rúgások) nem tudott eddig nagyot alkotni.

A Washington specialistái megbízhatóan teljesítenek idén. Joey Slye 17-ből 17 extrapontot értékesített, és 14-ből 10 mezőnygólt szerzett. A punter Tress Way 37 rúgásából mindössze egy ment touchbackre, és 13-at az ellenfél 20 yardosán belülre tudott küldeni. A veterán Jamison Crowder a puntok visszahordását végzi a Commandersnél, és 15 kísérletéből átlagosan több mint 10 yardot tesz meg, míg Antonio Gibson végzi a kickek visszahordását, de mindössze hatszor lódult meg a szezonba. A Patshez hasonlóan a fővárosi csapat coverage munkája is legfeljebb közepes, több nagyobb visszahordást is engedtek már idén.

      Előny : Commanders    

 

 

w9p3

 

 

 

Érdekességek

 

  • A New England Patriots és a Washington Commanders az alapszakaszban először találkozik egymással a New England 33-7-es győzelme óta, amelyet 2019. október 6-án aratott a FedEx Fielden. A Commanders a 2015. november 8-i 27-10-es Patriots győzelem óta először utazik a Gillette Stadiumba egy alapszakasz-mérkőzésre. 
  • Míg a két csapat az előszezonban 23 alkalommal játszott egymással, addig az alapszakaszban csak 11 alkalommal. A Commanders 6-5-re vezet a sorozatban, de a Patriots nyerte az utolsó négy találkozót. A Patriots hazai pályán 3-4-re áll a Washington ellen, ebből 2-0 az előny a Gillette Stadiumban. Alapszakasz meccseken egyébként 10 olyan csapat is van - a Washingtonnal együtt -, amelyik még soha nem győzte le a New Englandet a Gillette Stadiumban.
  • A New England első győzelme Washingtonban 2011-ben volt. A győzelemmel a Patriots minden NFL csapat ellen szerzett legalább egy idegenbeli győzelmet. A Patriots most 2-2-re áll a fővárosban vívott meccseken.
  • Korábbi Patriots játékos a Commandersnél QB Jacoby Brissett, és LB De'Jon Harris, míg korábbi Washington játékos a Patsnél DL William Bradley-King.
  • Brenden Schooler zsinórban második meccsét játszotta két speciális csapatos szereléssel. Ha most a Commanders ellen is összejönne két tackle a spec teamben, akkor 2014 óta ő lenne az első Patriots játékos, aki három egymást követő meccsen legalább két speciális csapat elleni szerelést szerzett. Matthew Slater, a speciális csapatok kapitánya abban a szezonban három egymást követő mérkőzésen is három speciális csapat tacklet szerzett : szeptember 21-én az Oakland ellen, szeptember 29-én a Kansas City ellen és október 5-én a Cincinnati ellen. 
  • A múlt héten a Miami elleni meccs harmadik negyedében Pharaoh Brown egy 24 yardos elkapással tovább növelte elkapott yardjait. Ez volt az ötödik 20+ yardos elkapása idén, és már hét elkapással és 170 yarddal áll, vagyis átlagosan 24,3 yardot ér egy elkapása. Nem rossz, és még egész jól is blokkol. Az elkapósor újabb sérülésével talán még nagyobb szerep is jut majd neki. 

 

 

 

Sérülésjelentés

(november 2.)


 
Patriots :

Nem edzett : OL Calvin Anderson (betegség), OT Trent Brown (boka, térd), DL Davon Godchaux (betegség), WR DeVante Parker (agyrázkódás)

Limitáltan edzett : DL Christian Barmore (térd), LB Ja'Whaun Bentley (combhajlító), TE Pharaoh Brown (hát), CB Myles Bryant (mellkas), CB Jonathan Jones (térd), OL Vederian Lowe (boka), LB Josh Uche (boka, lábujj), DL Deatrich Wise Jr. (váll)

 

Commanders :

Nem edzett : WR Curtis Samuel (lábujj), C Ricky Stromberg (térd)

Limitáltan edzett : S Percy Butler (vádli)
 
Újra teljes edzésmunkát végzett  : TE Logan Thomas (sarok)

 

 

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál a Patriots, 3 pont körüli favorit a New England a fogadóirodáknál, 41 pont körüli összpontszám mellett.

 

 

 

w9gp

 

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

Pénteki helyzet: Anderson IR, Parker out, 10 játékos kérdéses. 

Csak ússzuk meg sérülés nélkül.....

Bár ha ezt a Commanderst sem tudjuk ütni akkor már tényleg baj van.....

DT J.Pharms az 53ban, OT C.McDermott felemelve vasárnapra a PSből. CB A.Austin a Texans PSből sszintén az 53ban. (Most JC, Wade és Ő a 3 legmagasabb CB-ünk egyaránt 185 cm-el. Egyébként a 2 sérült CB Bolden és Gonzo a legmagasabbak 188 cm-el)