Beharangozó: Eagles vs Patriots - Előszezon 2. mérkőzés

Kép
Patriots at Eagles

Az elmúlt héthez hasonlóan magyar idő szerint péntek hajnalban, de idegenben, a Lincoln Financial Field-en lép pályára a Patriots a második előszezon mérkőzésén. 

A két csapat már a héten közös edzéseket tartott Philadelphiában, az elmúlt években már harmadszor, igaz, ezek nem mostanában voltak, 2013-ban a Patriots utazott a Sasokhoz, míg 2014-ben a Gillette Stadionban fogadta őket a Pats.

A Philadelphia 24-16-os vereséggel kezdett az első előszezon meccsén, a Steelers csapatától kaptak ki. A kezdő irányítójuk, Jalen Hurts összesen két drive-ot vezetett, ezalatt a szakértők szerint biztatóan játszott, jól mozgott a zsebben, jól olvasta a védelmeket, nem hozott rossz döntéseket, kicsit volt csak pontatlan, de a statisztikáit erősen lerontja két drop az elkapói részéről.

A Patriots és az Eagles 24. alkalommal találkoznak az előszezonban, ez a második legtöbb a Pats és a Giant 29 találkozója után. Utoljára 2018-ban a Gillette Stadionban találkozott a két csapat előszezon meccsen, akkor 37-20-ra a Patriots nyert. A két csapat utolsó meccse 2019-ben volt, akkor az alapszakaszban a Lincoln Financial Field-en 17:10-re nyert a Patriots.

 

 

Mi történt a Patriots előző mérkőzésén?

A Washington Football Teamet 22:13 arányban múlta felül a Patriots. Az eredménynél sokkal fontosabb, hogy jól mutatkozott be Mac Jones, a Patriots eső körös újonc irányítója. Az első félidőben megosztoztak a snapeken Cam Newtonnal (MJ: 8 passzkísérlet, 77,1-es ratinggel, CN: 7 kísérlet 78,9-cel), míg a második félidőben Jones és Hoyer lépett pályára. Mac Jones összesen 5 drive-ot vezetett (19 kísérlet, 78,2 rating), jól mozgott a zsebben, gyorsan szabadult a labdától, jó döntéseket hozott, összességében elég magabiztosan játszott, a csapat még egy no huddle drive-ot is kipróbált vele. Ugyanakkor főleg rövid-közepes passzokat dobatott vele az edzői stáb, könnyebb  dobásokkal kereste a társakat, de fontos is volt ez az önbizalom megalapozásához.


Cam Newton nem játszott sokat, nem is volt különösebben meggyőző, voltak jó megoldásai és rossz döntései is - még mindig meglehetősen inkonzisztens a játéka (bár a csapattársai is többször hibáztak). 

Kiemelkedően játszott az újonc futó, R. Stevenson, újra magára talált az edzőtárborban nem igazán meggyőzően teljesítő JoeJuan Williams, és ahogy várható volt, dominálták a WFT támadóit a fiatal Josh Uche és a veterán Matt Judon. Bár kihagyott egy extra pontot, Quinn Nordin három field goalt is bevágott, 35, 40 és 50 yardról.

 

 

Mi történt a mérkőzés óta?

A csapat kedden, az új szabályoknak megfelelően 85 fősre szűkítette a keretét, így már nem a csapat tagja OL Jerald Hawkins, WR Marvin Hall, TE David Wells és D/TE Rashod Berry. Ebből legfeljebb az utóbbi számít kisebb meglepetésnek, úgy látszik nem tudott élni a kapott lehetőséggel.

A csapat közös edzést tartott a héten a Sasokkal. Az Eagles védelme jó napot fogott ki, a Patriots mindkét irányítójával szenvedett a támadósor, a két top tight end igencsak hiányzott, ráadásul egy ütközés után Matt LaCosse is elhagyta a pályát, a hírek szerint kisebb agyrázkódást szenvedett (de később visszatért a pálya mellé, remélhetjük, hogy nem komoly a sérülés). Agholor, Bourne és Meyers több elkapást is jegyzett, néhány labdával Harry-t, Wilkersont és Olszewskit is megtalálták az irányítók. Az Eagles védelme itt is jó munkát végzett, mindegyik elkapónknak megnehezítették a dolgát, nem tudtak könnyen szeparálódni az őrzőiktől. N'Keal Harry végül egy szép megiramodással a védelem mögé került, és Mac Jones tökéletesen megdobott passzát a védő feje felől húzta be az oldalvonalhoz közel, egyben touchdownt is szerezve. Newton egy interceptionnal fejezte be az edzést, igaz, 7 másodperccel a 11-11 elleni edzés vége előtt, harmadik és négy szituációban a nyomás ellenére is próbált még egy nagy játékot csinálni.

 

 

Mire számíthatunk a meccsen?

Ki lát bele Bill Belichek fejébe? Mindenesetre minden bizonnyal ismét több drive-ot vezethet majd Mac Jones, várhatóan tovább fogja tesztelni az edzői stáb, így számíthatunk arra, hogy nemcsak több időt, de komolyabb feladatokat is fog kapni. Az önbizalmát már megalapozták, itt  az ideje szintet lépni, feltehetőleg nehezebb passzokat is hívni fog rá a stáb - elvégre teher alatt nő a pálma, és hát legjobban az ember a saját hibáiból tanul. Mindenesetre a 4.6 yard/kísérletes passzmutatón jelentősen javítani kellene.

Érdekes matchup lehet a Patriots secondary-je az Eagles elkapói ellen. Utóbbiak között is több a sérült, várhatóan az NCAA döntő hőse (persze, Mac Jones mellett...), és Heisman győztes DeVonta Smith sem fog játszani - természetesen itt is a roster határán billegő játékosok kaphatják majd a legtöbb lehetőséget -, de remek játékkal rukkolt elő az első előszezon meccsen Quez Watkins, akivel a Patriots védőinek is meg fog gyűlni a baja. Itt a következő remek alkalom Joejuan Williams számára, hogy biztosítsa a helyét a Patriots rosterén.

Nehéz kérdés, mire számíthatunk a másik oldalon, de minden valószínűség szerint az előző mérkőzéshez hasonlóan legfeljebb a meccse elején léphetnek pályára a Patriots kezdő támadói, és azok kapják a több időt, akik még küzdenek a roster helyekért : R. Stevenson, J.J Taylor, Brandon Bolden, Harry és Wilkerson az, akik az első meccsen jól teljesítettek, de sajnos lehetetlen, hogy mindegyikük beférjen az 53-ba...

Ha meg akarja tartani az állását, Nick Folk-nak is jelenése lesz a meccsen. Ha Nordin játéka élesben is konzisztens marad, akkor igencsak aggódhat a veterán rúgó.

 

A meccs magyar idő szerint péntek hajnali 1:30-kor kezdődik.

Forrás : patriots.com, sportsnaut.com