Beharangozó: Patriots vs Football Team - Előszezon 1. mérkőzés

Kép
New England Patriots vs. Washington Football Team

Magyar idő szerint péntek hajnalban a Patriots az első előszezon meccsel a Gillette Standionban megkezdi a 2021-es szezont. Az idei év újdonsága, hogy csak három előszezon mérkőzést fognak tartani - mivel a szezon 16 helyett 17 meccsből fog állni -, ezért még fontosabb lesz ki és hogyan tud bemutatkozni a roster határán egyensúlyozó játékosaink közül, illetve érdekes lesz, hogyan alakul a snap-ek megoszlása az irányítóink között.

A 2019-es rájátszás óta nem játszott a hazai szurkolói előtt a Patriots, az utolsó ilyen mérkőzés a Titans ellen elveszített Wild Card mérkőzés volt 2020. január 4-én. A csapatok tavaly nem játszottak előszezon mérkőzéseket, majd a 2020-as szezon folyamán a Patriots rajongói nem lehettek ott a lelátókon a COVID-19 járvány miatt.

A két csapat a pénteki meccsel együtt már a 23. alkalommal találkozik egymással az előszezonban, ezzel holtversenyben (a Giants mellett) a második legtöbb ilyen találkozót vívta (első az Eagles 29 meccsel).

Mind New Englandben, mind Washingtonban az irányítók versenye volt az edzőtáborban a figyelem középpontjában. A Patriotsnál Cam Newton és Mac Jones, míg a fővárosban Ryan Fitzpatrick és a tavalyi rájátszásban meglepően jól teljesítő Taylor Heinicke versenyez a kezdő posztért, bár ott van még Kyle Allen is aki beleszólhat a versenybe. Várhatóan mindkét csapatban a veterán irányító fog kezdeni a mérkőzésen, de legfeljebb egy-két drive-ot fognak vezetni, majd jöhetnek a fiatalok (bár Heinicke a maga 28 évével már talán nem is annak számít). Ha az edzők kifejezetten versenyeztetni szeretnék az irányítóikat, akkor is legfeljebb az első félidőben játszhatnak felváltva az aspiránsok a kezdő csapat nagyobbik részével, míg a második félidőben feltehetőleg jönnek a csereirányítók a "buborékban" lévő játékosokkal, akik most kitűnhetnek éles meccsen is a többiek közül.

Nézzük meg, mire lesz nekünk érdemes figyelni a mérkőzésen. A Patriots több mint egy évet várt arra, hogy megtalálja Tom Brady utódját, és úgy néz ki, kifizetődhet a türelem : Mac Jones, aki a tavalyi egyetemi fociszezonban 84.2%-os passzmutatójával (PFF) kiemelkedett a mezőnyből, mostanra kezdő kaliberű, kiváló játékkal vétette magát észre a Patriots edzőtáborában. De egyelőre Cam Newton is jobban teljesített a gyakorlások során, mint ahogyan befejezte a tavalyi évet, ezért igen érdekes lesz figyelni, mennyi snap-et kapnak, és főleg hogyan tudnak élni a lehetőséggel - bár Bill Belichick továbbra is kitart amellett, hogy Newton a kezdő irányítója a csapatnak, úgy tűnik ez még egyáltalán nincs kőbe vésve.

Érdekes lesz látni a WFT - teljes létszám esetén - top védőfalát a Patriots támadófala ellen, bár David Andrews valószínűleg nem fog pályára lépni. Ted Karras viszont visszatért a kisebb sérüléséből, de feltehetőleg James Ferentz is sokat lesz a pályán. A két tight end, Henry és Smith, valamint az újonnan igazolt elkapók Agholor és Bourne is bemutatkozhatott volna a Patriots mezében - de Henry megsérült, és Agholor játéka is kérdéses. Ugyanakkor N'Keal Harry feltehetőleg be lesz vetve a mérkőzésen: kérdés, be tudja-e játszani magát a csapat rosterére, vagy kifejezetten a csereértékének emelése miatt fog teperni. Várhatóan kevesebb futást látunk a megszokottnál, legalábbis a kezdők esetében, Bill Belichick híres róla, hogy nem szereti korán kiteregetni a kártyáit az előszezonban.

A védelem is tartogathat érdekességeket a szurkolóknak. Érdemes lesz figyelni Josh Uche-t és Christian Barmore-t. A két fiatal játékos kiemelkedő formában játszott a csapat edzésein, komoly rombolás várható tőlük a washingtoni támadók ellen. Visszatért a csapathoz Dont'a Hightower és Kyle Van Noy is - újra összeáll a " The Boogeymen" (egy része). Ráadásul csatlakozott hozzájuk a liga egyik legjobb passzsiettetője is, Matt Judon - Fitzpatrick-nek minden varázslatára (Fitzmagic, ugye) szüksége lesz, hogy tiszta maradjon a meze...

 


Melyik posztokon várható csata a rosterra kerülésért?

A rövid válasz, hogy mindenhol. Bizonyos értelemben a bőség zavarával küzd a Patriots a legtöbb poszton, megfelelő minőségű cserék mellett is még ígéretes játékosok versengenek a helyekért.

Az irányítóknál a fent említett kezdő pozíció megszerzése a tét. 

Az elkapóknál Olszewski jó pozícióban van, rá Zuber, Marvin Hall, vagy Wilkerson lehet veszélyes, utóbbi nagyon jól teljesített az utolsó edzéseken. Esetleg Tre Nixon villant nagyot?

A tight endeknél Asiasi és Keene volt az esélyes, hogy a két friss igazolásunk mellé beférjen a csapatba, de utóbbi sérülésével Matt LaCosse újra megmutathatja magát, aki szintén ígéretesen mozgott az edzéseken az utóbbi időben.

A futók feltehetőleg nem fognak sok szerepet kapni, a kezdők szinte biztosan nem, de J.J. Taylor és frissen draftolt Stevenson feltehetőleg pályára lép, illetve Brandon Bolden kaphat esélyt a bizonyításra - hiába a spec.team tapasztalata, ennyi futó egyszerűen nem fog elférni a rosteren.

A támadófal várhatóan az első félidőben pályára lép a kezdő felállásban is (Andrews nélkül), de a csapat feltehetőleg hosszabb-rövidebb időre kipróbálja valamennyi játékost, akár különböző pozíciókban is.

Hasonló a helyzet a védőfal esetében is, itt is többen (Davis, Murray, Adams) küzdenek egy rosterhely elcsípéséért, amire lesz is lehetőségük, tekintve, hogy Byron Cowart és Chase Winovich is sérültlistán van.

Linebackerek tekintetében szintén csökkent a mélység McMillan sérülésével, Terez Hall és McGrone továbbra sem bevethető - ennek ellenére még mindig telített a poszt : a Hightower, Bentley, Van Noy, Uche, Jennings névsor igen jónak ígérkezik a szezonra. A szintén erős edzőtábort produkáló Harvey Langi pedig Rashod Berryvel küzdhet még meg egy rosterhelyért.

Talán a cornerek körül van a legtöbb kérdőjel még, a kezdők mögött nagyobb szakadék van, ráadásul néhány tapasztaltabb játékos is gyengébb edzőtábort tudhat maga mögött. Például Joejuan Williams, akinek a meccsen nagyot kellene dobnia a csapatba való biztos bekerülésért, egyelőre Michael Jackson is lehet, hogy előtte van a depth charton.

Safety fronton is jól áll a csapat, Philips, Dugger és Mills is villogott az edzőtáborban, rajtuk kívül Devin McCourty helye biztos. Talán Cody Davis az, akinek előre kellene lépnie, de a helyek elosztásától függően akár ő is bent maradhat a keretszűkítés után.

A speciális csapatrészbe a sérült Joe Cardona helyére leigazolt a csapat egy longsnappert, de feltehetőleg csak Cardona felépüléséig, az ő helye nincs veszélyben. A punter poszt nem kérdéses, ugyanakkor a fiatal Quinn Nordin fejvakarásra fogja késztetni Bill Belichiket: hibátlan teljesítményével mégis versenyhelyzetet teremtett a kicker fronton. Nick Folk a szerződése ellenére sem lehet nyugodt, minden bizonnyal mindketten kapnak lehetőséget a mérkőzésen.


Akik biztosan nem lépnek pályára : S Joshua Bledsoe, LB Terez Hall (PUP), DT Byron Cowart (PUP), DE Chase Winovich (PUP), CG Stephon Gilmore (PUP), QB Jarrett Stidham (PUP), TE Dalton Keene (IR), MLB Raekwon McMillan (IR), LB Cameron McGrone.

Akik játéka kérdéses (ők egyelőre nincsenek PUP/IR/NFI listán, de szinte biztosan nem játszanak a meccsen): C David Andrews, TE Hunter Henry, WR Nelson Agholor, LS Joe Cardona.

 

A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnali fél kettőkor kezdődik, megtekinthető az M4Sport csatornán, ja nem.


(forrás : Matt Johnson, Paul Rutherford, Jeff Kerr)

Hozzászólás

Köszönjük! Az idei első beharangozó - mennyire vártuk már! :) :) :)

A chaten van létrehozva a meccshez - pontosabban a meccsekhez, a három előszezonmeccshez együtt - egy #preseason nevű csatorna. Aki nézi élőben, csatlakozzon!

(a bejelentkező ablakban a "login" gomb nekem sem működött, de ha usernév felett a csepp ikonra kattintasz, valszeg menni fog a belépés)