Brady és Gronk: Újra együtt?

Kép
BradyGronk

A MassLive információi szerint Tom Brady és a visszavonulását idén bejelentő TE Rob Gronkowski a hétfői nap együtt edzett az UCLA kampuszán. Gronk mellett még Brady személyi edzője, Alex Guerrero volt még ott az eseményen.

Egyelőre arról nem tudni, hogy mások jelen voltak-e. 

Gronkowski éppen a múlt héten nyilatkozott Rich Eisen showjában, ahol elmondta, hogy még nem igazán érez változást az életében a visszavonulása után. Illetve, amikor arról kérdezték, hogy hiányzik-e neki a foci, azt mondta, hogy egyelőre még nem, de ez biztosan meg fog változni, ha majd elkezdődnek a mérkőzések. 

Illetve volt egy olyan megjegyzése is, ami arról szólt, hogy majd hívja fel Brady, ha kezdődik a rájátszás. 

Gronk terveiről annyit tudni, hogy szeretne színészkedéssel foglalkozni. 

A nemrég megjelent képek alapján pedig úgy tűnik elég sokat fogyott.

gronk

 

Hozzászólás

Hát ez nem tűnik egy egészséges Gronknak... Az izomtömege nagy részét elvesztette, márpedig az magától nem szokott leépülni 3 hónap alatt, legfeljebb ha egy helyben fekszel kórházban például. Nagyon furcsa és nekem torokszorító kép.  :o

Ha tippelhetnék, akkor a szteroidok hiánya.

Ha valakinek más a véleménye, nyugodtan írja le.

A szteroidok az NFL-ben legálisak? Mintha hallottam volna dopping ellenőrzésekről. Vagy simán tévedek?

A dolgok azért nem ilyen egyszerűek. A szteroidok (=zsírok) egy csoportját a szteroid hormonok alkotják. Jelen esetben ezek közül az androgén (ffi nemi jegyeket erősítő, pl. izomzat) nemi hormon a tesztoszteron (amit egyébként a koleszterinből állít elő a szervezetünk) az érdekes, amit az agyalapi mirigy utasítására a herék állítanak elő minden ffi.nál. A testépítésben nem a szteroidok, hanem a szteroidhormonok, ezen belül is a férfi szteroidhormonok töltik be a kulcsszerepet. A köznyelvben vett (illegális) szteroidok tehát mindig hormonok! (Az anabolikus (felépítés,beépítés) szteroid az izomfehérje előállítás fokozására bevitt ffi. nemi hormon.)

A sportolók körében azonban elsősorban a növekedési hormonok (GH) a népszerűek doppingszerként, amelyek nem szteroidok(zsírok) hanem fehérjék és nem közvetlenül fokozzák az izomnövekedést, hanem a májat késztetik a sejtszaporulat, így pl.az izomsejtek szaporulatának növelésére (ez is már erősen anabolikus jellegű), amire a szteroidok nem képesek. A készítmények között sok olyan van, amelynek kevesebb a káros mellékhatása, mint a szteroidoknak, gyorsan kiürül a szervezetből, vizelet vizsgálattal nem kimutatható, a vérvizsgálat komplikált és a pontos bizonyítás nehéz.

Rövidebben: az anabolikus szteroid "mesterséges" izomfejlesztő, a GH készítmények mesterséges, többek között, izomsejt szaporulat növelők. (Az új izomsejteket azért még meg is kell erősíteni.)

Watson bevallottan anabolikus szteroid kezelésen esett át, mert akkor úgy gondolta már nem fog játszani, hogy Gronk testfelépítése milyen "szerek" hatására alakult olyanná amilyenné lett, nem tudjuk, de én inkább a növekedési hormonokra tippelek.

Semmi baja Gronknak, előnytelen lett a fotó és optikai hatás csak..nyilatkozott is róla és másik képeken azért nem vészes a helyzet.

Jaja, megnéztem az inasgrammját, ott a friss képeken is teljesen jó állapotban van. Nyilván valamelyest vesztett azért az izomzatából, amióta nem tömik belé a kokszot, mint kb. minden aktív NFL-játékosba, de ha megkeverne egy csárdás pofont nekem, amiért ilyen névvel futok itt, még ugyanúgy nem kelnék meg egy hétig sem. 

Saját bevallása szerint az utóbbi hónapban 121 kg-ról 7 kg-ot fogyott. Nem tudom, hogy ez sok vagy elhanyagolható ill. mi lesz a tendencia, azaz mennyi lesz újabb 1 hónap múlva.

Ha minden igaz van ugyan ellenőrzés, de a szabályok is lazábbak, pontosabban a határértékek is magasabbak. Talán 4x lehet a tesztoszteron egy átlag emberhez képest.