Breaking! Ismét lezárták a Patriots stadionját!

Kép
covid

Sajnos az NFL ismét lezáratta a Patriots stadionját.

Adam Schefter információja szerint újabb pozitív vírustesztet találtak a tegnapi tesztelések között, de azt még nem tudni, hogy kié.

Így a holnapi mérkőzés megtartása is veszélybe került, a Broncos ma repül(ne) Bostonba.

Frissítés: Egy játékosé a pozitív teszt. E mellett az NFL továbbra is kitart a holnapi mérkőzés megrendezése mellett. Újabb teszteket végeznek ma délelőtt, amihez kell pár óra, hogy legyen eredmény, és később több információ birtokában lesz döntés.

UPDATE: A mérkőzést jövőhétre halasztották, így ez a hét lett a Patriots bye weekje.

Hozzászólás

Már kezdtem aggódni, hogy innentől nem lesz min aggódni. :(

Kéthetes bye week?

Jövőhétre rakták át a Broncos elleni meccset ha jól értem

Gondolom, ott sem annyira vidámak a fejlemények miatt, mert a 8. heti bye week-jükből 5. hetit csináltunk :D

Ha csak ennyi lenne. Konkrétan nem lesz bye weekjük. A bye legnagyobb előnye nem a meccs elmaradása, hanem az egész hetes regeneráció. Ez most náluk nincs meg, mert készültek ellenünk.

Ennek a meccs átrakásnak annyira nem örülök, oké íny Newton visszatérhet... De mi lesz ha majd később már nem tudunk meccset eltolni ha megint lesznek betegek... és ez miatt kell meccset elbukni. 

Cowart a delikvens

Előbb-utóbb vagy leáll a szezon vagy azokat a meccseket, amikre az adott csapat nem tud kiállni, a másiknak fogják ítélni. (Ahogy történt ez pld. a Juventus-Napoli esetében.) Ennek lassan semmi értelme. 

Szerintem itt nem arról van szó, hogy nem tud egy csapat kiállni, hanem hogy az NFL protokoll szerint nem tudják megrendezni a meccset. Maximum abban az esetben tudom elképzelni, hogy odaadnak valamelyik csapatnak egy meccset, ha mondjuk az ellenfélről kiderül, hogy durván hanyag volt, vagy szándékosan ügyeskedett.

Pont erre gondolok. Van gyakorlócsapat ugyan, de itt nincs "ifi" mint pld a focistáknál vagy a kézilabdázóknál, ahonnan feltöltik a csapatot, hogy ha tök esélytelenül is, de ki tudjon állni. Ezen kívül, a covidos játékos kontaktjait sem lehet pályára engedni, ami elég széles kör lehet egy kontaktsportnál.

Ott már 30-40+ ember kerül IR-re. De szerintem ilyen fertőzési szintnél már az ellenfél sem fog kiállni, mert az ő játékosaiknak is komoly kockázat a kontakt.

Nálunk meg Hoyer simán beugrik blokkoló TE-nek :)

Nem tudom miért nem érted, hogy ez nem gurulós és nem körmérkőzéses bajnokság. Az érintett 2 csapatnak még van elég játékosa, a létesítményeket (a pályát!) zárták be, mert vizsgálódniuk kell az előírások ellenőrzése miatt. :) 

Ez mind oke HOPI. De a f....m se kiváncsi két gyakorlócsapat meccsére. Éppen elegen lemondták mar eddig is a szezont. A végén a Jets lesz a bajnok mert ott nem lett beteg senki? Gase meg az év edzője? Hát ez baromi korrekt mondhatom

Nyugi, dőljetek hátra és nézzétek a meccseket, amíg lehet. A szezon végeredményét nem a csapatok tudása, a szerencséje, hanem a covid fogja meghatározni. A pozitív esetek miatt leginkább online felkészülés van, ami kétlem, hogy hatékony lenne és elég nagy hátrányt jelent azoknak a csapatoknak, akik nem tudnak felkészülni a soros meccsre. A Pats már két hete nem tud rendesen edzeni és most legalább három napra ismét bezárják a létesítményeket. Ami azt jelenti, hogy a jövő heti meccsre se lesz hosszabb a felkészülés 2-3 napnál. Ezzel a felkészüléssel kétlem, hogy bárki ellen komoly eséllyel lehet kimenni a pályára. Lehet, hogy jobb 22 ferőzött egyszerre, mint három-négy naponta egy? Csak BB-re vigyázzanak!

Előbb-utóbb valószínű más csapatokat is el fog érni, így azt várom hogy nagy lesz a zűrzavar november végére. Nem csak az NFL-ben, hanem mindenhol.
Ezért én mindenféle várakozás nélkül ülök le meccset nézni. Hogy mi lesz egy-két-harom hónap múlva, az pedig végképp a fantázia világa.

Cam még mindig pozitív, de tünetmentes

Ebből valami buborékhoz hasonló lesz vagy nem lehet lejátszani a szezont.

Én sem értem, hogy miért nem valami hasonlót próbálnak mint az NBA. De az is igaz, hogy ekkora létesítmény - ami 32 csapatot egyszerre kiszolgál - nincsen és ha egy fél évre hermetikusan elzárják ezeket a tesztoszterontól fűtött, agyonkokszolt fickókat, abból várhatóan nagy balhék lehetnek.

csak amíg NBA-ben simán lezavarhatsz 2 naponta meccseket, NFL-ben tényleg nagyon max 5 naponta, de nem hiszem, örülnének kint ha szerdán lennének a meccsek

szerintem csak annyit kéne csinálni, hogy a helyzetre való tekintettel betenni 2-3 hét plusz hetet az alapszakaszra

Pat McAffee Show-ban említette a srác, hogy Tampában az NFL több hétre foglalt le szállásokat, nem csak a superbowl hetén, így szerintem van olyan terv, hogy tovább tart a szezon, illetve a buborék kapcsán szintén ugyanott a keddi adásban a vendég Aaron Rodgers, és említette, hogy nagyon nem szeretnék a játékosok a buborékot, rengeteg emberről beszélünk összehasonlítva a mayor ligákkal, így bíznak a profi játékosok profizmusában. :)

Ha valaki nem akar otthon egyedül sörözve meccset nézni, akkor használhatnánk pl .a Discord-ot ;)

KC - Raiders meccs eredmény spoiler jön, aki akar ugorjon tovább.

Szóval végre kikaptak bongyoriék, hogy legyen valami pici kis jó hír is, már csak a billsnek kéne követnie őket.:)

CN még mindig, azaz 10 napja, pozitív, de tünet mentes. (Forrás: Fox Sports J.Glazer)

A szezon pontosan azt hozza, amit vártam (és sokan vártak) tőle. Random játékosok random időben játszanak. Nem tudom mit vártatok. Továbbra sem hiszem, hogy lefújják a szezont, pontosan tudta mindenki a döntéshozók közül, hogy ez lesz. Én személy szerint érdekesnek találom, hogy ismeretlen játékosokat láthatok játszani, az meg hogy ki nyeri ezt az évet majdhogynem hidegen hagy, mivel nagymértékben szerencse függő. Ahogy Hopi mondta, a másik lehetőség az volt, hogy nem lesz szezon... hát szerintem ez sokkal szórakoztatóbb, mint a Bariköztöt nézni.

 

CN és a többiek esetében teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikortól adnak majd negatív mintát. Lehet egy-két hét, de akár 1-2 hónap is, és független attól, hogy vannak-e komoly tüneteik. Így aztán nem lehet tudni mikor lesznek bevethetőek.

És egy nagyon OFF:

Aki telekom előfizető és nem megy nála az Aréna4 pedig kellene, annak mondanám, hogy csak az idén hosszabbított, vagy megkötött szerződéssel rendelkezőknél megy a szolgáltatása (a közepes és a mozis csomagokban, alapban nem). Ú.n. 2020-as csomagjaikban van benne csak. Én is tegnap intéztem telefonon, és fél óra múlva már néztem az esti meccset. 2019-hez képest kb 250 ft plusz havonta, és más csatornák is lettek újak. Idiotizmus, de ez van náluk.

 

Nekem Vidanet van (aki a Telecomtól veszi az adást) és az én csomagomban megjelent TV frissítés után, nem kellett semmi extra. 8 éves az előfizetésem és nincs aktuális hűségidőm.

Más a vidanet hozzáállása. Mellesleg az Övék a normális. Nálam is megjelent a csatorna korábban, de csak a rózsaszín alapháttér jött be amíg tegnap el nem intéztük.

Nem kellett semmi extra, csak lefuttattam egy új csatorna keresést és megtalálta. Annyi, hogy a legnagyobb csomagban van ha nem tévedek. Digitális extra vagy mifene, ha ezelőtt volt HD SportTV2, akkor lesz Aréna is.

Őszintén szólva nekem ez a szezon eddig bőven várakozáson felül teljesít, rengeteg kiélezett, jó meccset láttam, COVID hatását nem érzékelem a játék színvonalán. Legutóbb a Dallas illetve a seahawks meccseknél Lamb illetve Metcalf játékainál éreztem, hogy mennyire nem jártunk jól Harry-vel, újonc illetve másodéves játékosként valami brutális a teljesítményük, dominálták a pályát, rengeteg kiélezett helyzetes elkapásuk volt, kiváncsi vagyok idén Harry tud e maradandót alkotni vagy marad ez a hát-hát legalább a pályán van és néha elkapja de semmi extra érzésem vele kapcsolatban.  Összefoglalva, eddig a Covid hatását nem látom a meccsek kapcsán, Harry meg összekaphatná magát.

Na nekem is pont az járt a fejemben a Sea meccset nézve, hogy ha Metcalfot húzzuk Harry helyett, mennyivel jobb kedvünk lenne. De hát tudjuk hogy BB elsősorban a kukázásban jó, nem az első körökben.:)

Végre még egy szurkolótárs, aki azt írja, amit eddig látott/láthatott („Őszintén szólva nekem ez a szezon eddig bőven várakozáson felül teljesít, rengeteg kiélezett, jó meccset láttam, COVID hatását nem érzékelem a játék színvonalán.”), és nem különböző, szélsőséges kitalációkat, spekulációkat ír az eddigi NFL meccsekről és magáról a szezonról. Egyelőre azok a csapatok, akik jól vagy rosszul állnak, nem a covid miatt állnak úgy. Igen, két csapat egy kissé „beleköpött a menetrend levesébe” (Titans, Pats), ami nagy valószínűséggel szervezeti/játékos lazaság/fegyelmezetlenség és persze némi pech következménye, hiszen a jelenleg 20 covid-IR-es játékos ((A 2208 játékos ~1%-a!!!) közül 16 (12+4) ezekben a csapatokban van, a maradék 4 négy másik csapatban 1-1 játékos. Az egyeseknek kicsit feltűnően sok újonc és PS játékos szereplése nem a covid következménye, hanem a kicsit szokatlanul sok sérülésé ill. az IR-ről való idei gyors visszatérési lehetőségből adódik.

Noha egyelőre a papírformának megfelelően szerepelünk, többen talán azért elkeseredettek, és nagyítják fel a covid-hatást, mert Nekünk 2 elit játékosunk esett ki, nem tudni mennyi időre és nem sérülés miatt, a többi 31 csapatnál meg nem. Ezt megértem, de ez nem az NFL hibája.

Egyébként nem tudjuk hogyan fertőződött meg CN, de lehet, hogy akár meccs közben, hiszen napra azonos időben került a raiderses DE M.Hurst jr. covid listára, mint Ő. A meccsen 30 snap-ben találkozhattak. (Persze fordítva is igaz lehet.)

Ha jól olvasom Newton és Gilmore mintája is negatív lett.

Tévedés! CN, noha nem produkált negatív mintát, azért térhet vissza, mert az NFL protokoll szerint, aki 10 napig tünetmentes, visszatérhet. Karanténba volt  így csak. 

Nagyon nehezen hiszem el, hogy nem kell két egymás utáni negatív minta annak, aki bizonyítottan fertőzött (volt?). Ez a tíz nap negatív minták nélkül egy baromság ha tényleg ez az előírás csak. Szerintem ez azokra kellene hogy vonatkozzon akik csak kontaktszemélyek voltak és karanténba kerültek, de nem adtak pozitív mintát. Már azt sem értettem, hogy a visszatérés (és nem a fertőzött egészsége) szempontjából mi jelentősége van a tünetmentességnek. Pont azok közül kerülnek ki a szuperfertőzők. Ha egy olyan személy visszamegy annak meg nagyon nem akarjuk a következményeit a szezonra nézve.

Azért van a 10 nap, mert a vírus 10 nap után (az eddigi tesztek alapján legalább is) már biztosan nem fertőz. Viszont az alany még akár 3 hónap után (!) is produkálhat pozitív tesztet. Egy orvos barátunk mondta, hogy önként el ne menjünk COVID tesztre, mert az egyik barátja tünetmentesen már 2 hónapja van otthon karanténban, mert nem tud negatív tesztet produkálni! Jelzem, még torokfájása sem volt, csak elkapta valamikor azelőtt, hogy eldöntötte megnézeti magát kíváncsiságból. Na azóta nem tud visszamenni dolgozni, de még a lakását sem hagyhatja el...