BREAKING: Stephon Gilmore is elkapta a koronavírust!

Kép
Breaking

A Patriotsnál újabb pozitív COVID-tesztet észleltek, ezúttal Stephon Gilmore-ról derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

Gilmore a COVID-listára is került (Newton és Bill Murray mellé), a Patriots pedig törölte a szerdai edzését. Azt, hogy az újabb pozitív teszt milyen hatással lesz a hétvégi mérkőzésre még nem lehet tudni, amint lesznek információink, megosztjuk veletek.

Hozzászólás

Ha lehet ilyet mondani, ő is a legjobbkor kapta el. Elég mély a secondary depth ahhoz, hogy a Broncos ellen ezt megoldjuk. Utána byeweek, 2 hét múlva pedig már játszhat. 🙂 Go Pats! ;)

A legfontosabb játékosaink dőlnek ki... :(

És még egy dolog, bár ez már nem közvetlenül minket érint: ezek után a liga mit fog mondani a KC-nek, ha ott is felüti a fejét a vírus? 

Covidgate. Úgy csináljuk, hogy a PO-ra minden fontos játékosunk szerezze meg a néhány hónapos védettséget, miközben a többi csapatot leteríti a kór. Belichick újabb  mesterkedése. Szerintem Bradyt el kellene tiltani négy hétre - úgy megszokásból. 

Az egész szezon erről a szarról fog szólni, az összes eredmény ami születik meg közel sem fogja tükrözni hogy melyik a jobb csapat. Csak annak lehet örülni hogy legalább játszanak, látjuk fejlődni az újoncokat /akik eddig a 2 TE kivételével jónak tűnnek/ az eredmény meg majdcsak mindegy.

A Billsnek megint mákja van: A Titans-nél újra van vírusos eset, tehát nem edzenek, nem készülnek rendesen, így egy felkészületlen ellenfél jön velük szembe /már ha lesz meccs/, aki szerintem amúgy jobb csapat mint ők és ki is kaphatnának végre. Így nehéz lesz behozni őket, bár erre eddig sem volt 25%-nál nagyobb sansz.

Mi szintén nem edzünk csak home office-ban, pedig nekünk baromi fontos a felkészülés ahhoz, hogy jól játszunk. Várom ki lesz a következő aki pozitív lesz. A jóslatom az, hogy még 2-3 forduló és az egész menetrend megy a kukába annyi lesz az elmaradt meccs.

Gratulálok mindenkinek, aki benne volt abban a döntésben, hogy hétfőn játsszuk le a meccset, remélem ma már nem kell bemenniük dolgozni! Csak idő kérdése, hogy Chiefs-játékosról is hasonló hírek jöjjenek.

A kérdés lassan az, meddig megy el az NFL, hajlandó lesz-e tesztekkel "machinálni", csakhogy haladjon a szezon. Én sosem mondtam azt, hogy elmarad az idény, de először érzem úgy, hogy bekövetkezhet minimum pár hét szünet. 

Ahogy olvasgatom a híreket, a liga továbbra is magasról tojik az egészre, és a tervek szerint megtartják a hétvégi meccsünket. Úgy tűnik, senkit nem zavar, hogy a Titansnél még ma is jöttek pozitív tesztek.

El is törölték az 5 napos “karantént” első körben. A lényeg, hogy legyen 2 negatív teszted 24 órán belül.

És egyelőre az az állás, hogy játszunk a hétvégén a Broncos ellen. Péntek óta nem volt edzés, szerdán lett volna de azt írták, hogy már törölték. Tegyük fel nem lesz több eset vagy csak 1-2 "elszigetelt" akkor a maradék megy Denverbe ? Nulla közös felkészüléssel ? Ez így tényleg kezd a vicc kategória lenni.

Senki nem megy Denverbe, a Gillette-ben játszunk Velük! És egyszerűen MUSZÁJ nyernünk, aztán 2 hét szünet, ami alatt még sok minden kiderül Nálunk és a Ligában is.

Sokan elmentek, 7-en kihagyják a szezont, a fél O-fal beteg, Cam, és Gilmore covid...
Ha a többi csapatnál lenne ilyen, vajon hogy teljesítenének? Mert ilyen sok gonddal is kicsin múlt, hogy nem 4:0-lal állunk....

 

Minden csapatnál ugyanígy fog történni. Ez most így fog működni. Nem kell sírni ezért.
A csapatoknak van 53 játékosuk, plusz 15 játékos a gyakorló csapatban. Az üzletnek mennie kell. A sport nem állhat le.  
Ha nem lenne szezon, mindenki azon keseregne és értetlenkedne, hogy nincs NFL.

Az esélyek egyenlők, a vírus nem fog válogatni, mindenkinél ugyanúgy fertőz majd, a csapatok meg megoldják. Ki a saját szervezeti szintje szerint. A Patriots ebben élenjáró lesz! Mert a csapat erőssége a szervezettség, profizmus, probléma megoldás. Úgyhogy nem kell aggódni.

A futballista a munkáját végzi! Mint minden ember a világban. Ahogy az orvos, a tanár, a bolti eladó, a benzinkutas, a banki alkalmazott, ahogy minden egyes ember. Megbetegszenek és meggyógyulnak. Teszik a dolgukat. Eltartják a családjukat. Dolgoznak. Ez maga az élet.

Minden csapatnál ugyanígy fog történni. Ez most így fog működni. Nem kell sírni ezért. 
A csapatoknak van 53 játékosuk, plusz 15 játékos a gyakorló csapatban. Az üzletnek mennie kell. A sport nem állhat le.  
Ha nem lenne szezon, mindenki azon keseregne és értetlenkedne, hogy nincs NFL.

Az esélyek egyenlők, a vírus nem fog válogatni, mindenkinél ugyanúgy fertőz majd, a csapatok meg megoldják. Ki a saját szervezeti szintje szerint. A Patriots ebben élenjáró lesz! Mert a csapat erőssége a szervezettség, profizmus, probléma megoldás. Úgyhogy nem kell aggódni.

A futballista a munkáját végzi! Mint minden ember a világban. Ahogy az orvos, a tanár, a bolti eladó, a benzinkutas, a banki alkalmazott, ahogy minden egyes ember. Megbetegszenek és meggyógyulnak. Teszik a dolgukat. Eltartják a családjukat. Dolgoznak. Ez maga az élet.

Egyetértek, legfeljebb a csapatlétszám nem pontos, mert 53+16=69 játékos. Ha a Titans-t nem számítjuk, ahol valami alapvető óvatlanság lehetett, mert nem játékosok sokasága is megfertőződött, a Mieinkkel együtt csak 7 játékos van Covid-IR-en. A 13 Titans játékos kiesésével még mindig maradtak 56-an, ráadásul nem az elitek estek ki, mint pl. Nálunk. Nem azt mondom, hogy rózsás a helyzet, de nem végzetes és még kezelhető...

Most tudtam meg!:

Gilmore azon 20 játékos közé tartozik, akiket CN "szoros" kontaktjának tartottak (ezek szerint jogosan) és akik külön repülőgéppel utaztak Kansas-be és vissza. (B.Buchmesser, Patspulpit) Sajnos a többi 19-ről nincs info...

Remelem valaki volt annyira tökös, hogy lesmarolta Mahomes-t a meccs után! 😁 Szivjanak ők is! 

Ez a durva amúgy az összes csapatban egyre több a sérült meg a covidos, a Chiefs meg röhög az egészen. Se sérült se covidos.

Részben OFF, de úgy gondolom két fontos info:

  • Az NFL és a klub vezetői részvételével folytatott konferencia után a csapatoknak hétfőn elküldött feljegyzésben Goodell megismételte, hogy teljes mértékben be kell tartani a liga összes egészségügyi és biztonsági irányelvét. "Azok a protokollsértések, amelyek vírusok terjedését eredményezik, és amelyek az ütemterv módosítását igénylik, vagy más módon befolyásolják a többi csapatot...akár egy játék elvesztésével is járhatnak." (Forrás: Associated Press)

  • Az NFL könnyített a COVID-19 protokollon, nem kell 5 napot várni, elég két negatív teszt 24 óra különbséggel. CN-t ez a könnyítés nem érinti, mert már túl van az 5 napon, de Gilmore visszatérését meggyorsíthatja. (Forrás: B.Buchmesser, Patspulpit)

Ha Gilmore nem játszhat vasárnap, lehet Bryant time? :) 

Bryant inkább slot corner, amolyan JonJon-féle játékos. Csak 5'9" magas, én a szélre nem raknám ki jó szívvel. Ettől függetlenül ha úgy teljesít edzésen, lehet hogy aktív lesz és kap néhány snapet JonJon helyén akár. Én is kíváncsi lennék rá... :)

Sajnos a Denver WR/TE szekciója csupa magas emberekből áll, ebben Gilmore nélkül csak Williams veszi fel a versenyt a sec.-ből, úgyhogy amennyiben Gilmore helyére hozunk hasonló magasságú CB-t, csak M.Jackson van a PS-ben. Sok függ attól is, hogy ki lesz a Broncos QB és játszik-e Lindsay. Eddig sokszor játszottunk dime felállásban, oda lehet, hogy jó lenne Bryant...Na nem okoskodok tovább, majd meglátjuk. :)

Dr. Stills,az NFL tiszti főorvosa megindokolta, miért engedélyezte a mérkőzés időpontjának  elhalasztását/eltolását mindössze csak 27 órával:

"...Bármikor, ha pozitív tesztet kapunk, az első dolog, hogy átmegyünk egy érintkezéskövetési protokollon, hogy megnézzük a lehetséges szoros kapcsolatokat. Pontosan ezt tettük ebben az esetben is, és olyan információt kaptunk, hogy nincsenek, úgynevezett, magas kockázatú szoros kapcsolatok. Volt azonban néhány szoros kapcsolat, amelyet azonosítottunk. Mindezeket teszteltük, és megvizsgáltuk protokolljainkat. ...Valójában négy napos tesztelésünk volt - péntek, szombat, vasárnap és hétfő -, és megtettük a Patriots létesítmény belsejében lévő videó áttekintését is, hogy megvizsgáljuk a maszkok megfelelő viselését...Azt láttuk, hogy védekezési szint igen magas, Cam Newton maszkot és nyomkövető készüléket viselt, és körülötte is mindenki maszkban volt....

Mondjuk, ez "rendben van"...,de mi a helyzet a Titánoknál tett vizsgálattal, arról nagy a csend...

Természetesen a Dokit a legkevésbé érdekelte, hogy mérkőzésnapon kell Missouriba repülni...

 

Valószínűsítem, a dokinak nem az feladata és munkaköre, hogy az adott meccs rendezési körülményinek igazságosságát vizsgálja és erről döntsön. Neki az orvosi szempotokat és bejövő információkat kell orvosi szempontból kiértékelnie és ennyi. Erről jelent valami döntéshozónak, aki meg meghozza ez alapján a döntését.

Persze hogy nem Ö döntött, de nagy valószínűséggel javaslatot is kellett tennie...a Dokit az NFL fizeti!...meg talán a Titans is... (Ez utóbbi nagy gonoszkodás Tőlem, de nem tudok napirendre térni mekkora előnyt kaptak, noha közel 60 játékosuk negatív volt, közte az elitek is!)