BREAKING: Stephon Gilmore-t elküldte a Patriots!

Kép
Gilmore

Stephon Gilmore-t elküldte a Patriots! A jelenleg PUP-listán lévő cornerback szerződése körül már régóta nem voltak egy hullámhosszon a felek, a keddi napon pedig megvált tőle a csapat. Gilmore 2017-ben került a Patriotshoz, öt évre szóló szerződést írt alá a csapattal, a Rams elleni Super Bowlon emlékezetes interceptiont szerzett, valamint a 2019-es szezonban őt választották az Év Védőjátékosának is.

Köszönünk mindent Gilly!

Edit by Kenny:

A Twitteren fellelhető információk alapján a szerződésének "át nem strukurálása" vezetett ehhez a helyzethez. A Patriots 54,000 dollárral volt a fizetési sapka alatt, ahol rugalmasságot keresett egy ilyen változással. Gilmorenak 7 milliós alapfizetése votl erre az évre, amely a szerzőséde utolsó éve volt.

Nem megszokott, hogy szezon közepén ekkora név (nevek) kerülnek a piacra és a Twitteres pletykák alapján a Chiefs vagy Tampa lehet a következő állomás a sokat látott 31 éves védő számára.

Forrás: Adam Schefter

Hozzászólás

Köszi

Az Öreget nem lehet azzal vádolni hogy nem következetes.

Ez elég egyértelmű üzenet a többi játékosnak hogy a New Englandet nem lehet zsarolni semmivel.

Tökéletes vezetői döntés habár a pályán hiányozni fog...

2 dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban.1,BB-nek többet ér most 7M cap space mint 10 meccsen Gilmore játéka-valószínű úgy sem hosszabbított volna vele a csapat. 2, A BB elv miszerint inkább 1 évvel hamarabb mint 1 évvel később enged el játékosokat. Nem feltétlenül értek vele egyet de gondolom nem volt érte csak minimális trade érték.

"A BB elv miszerint inkább 1 évvel hamarabb mint 1 évvel később enged el játékosokat."

Ebben az esteben ennek nincs létjogosultsága, ez akkor valid ha kapunk ellenértéket idén, de egy év múlva nem, vagy csak jóval kevesebbet. Tehát amennyiben Gilmore nem sérült, akkor egy komp.pick mindenképpen érkezett volna egy jó év után, amiben hasznunkra is van. Persze, ha nem bírt volna pályára kerülni, akkor spóroljunk.

Azt olvastam Collinst akarjuk visszaigazolni. Lehet neki csinált helyet BB. 

Collins nem Henry Anderson/White helyére jött? Gilmore amúgy is PuP-on volt, nem volt rosteren.

Igen, így értettem, nyilván nem cornernek hozzuk vissza Collinst.De kb 540ezer mozgasterunk volt azt hiszem. Most picit több. Úgy 7misivel.

Magyar idő szerint este 10kor válik hivatalossá az elengedese. Addig meg ha valamelyik csapat biztosan szeretne ot a soraiban tudni még tradelhet érte. Lehet ezért ment ki a hír ilyen korán.

Meglepne ha TB nem hívta volna már fel, főleg amekkora CB hiány van tampában...

Ha Gilmore pénzt akart, márpedig erről szólnak a hírek, akkor nem sok értelme van elmennie Tampába ugyanennyiért.

Ésss a Panthers cserélt érte, kapunk egy 6. Kört 😁

Legalább nem valamelyik contender. De nem hittem volna, hogy ilyen rosszul áll a cap management a FA időpontjában meglévő pénzbőség után. Ráadásul egy rookie QB-val elvileg kellene legyen keret egy bluechip CB megtartására. Thuney és Gilmore távozásával szerintem már nincs is bluechip játékosunk. (DMC már nem az, ha jól gondolom.)

Egy jó Gilmore hiányzott ahhoz, hogy ezzel a D-vel legalábbis PO contender lehessen a csapat,- ha az O-fal valahogy összeáll. J.C. Jackson már sokszor megégette magát CB1 szerepben.  

Gilmore ki, 2023-as 6. kör, azaz gyakorlatilag 0, be. Nem egy kiváló "gazdálkodás" példája szerintem. Valószínűleg a cut helyett ez a gyatra trade csupán arra szolgált, hogy a veterán játékos ne mehessen oda ahova akar. Úgy gondolom Collins miatt lett hirtelen ilyen sürgős, aki az itt maradó ~$7M-t gyakorlatilag elviszi. Majdnem annyi LB-ünk lesz, mint DB-ünk a rosteren, miközben Judon-on kívül kevés tartósan jó játékot látok Tőlük és a kedvenc védelmi felállásunk a big nickel/dime. Persze Collins múltja fényes, a jövőjét viszont nem tudom, noha ismeri a rendszerünket, azaz szinte azonnal bevethető. DMC után a 2. legidősebb lesz a védelemben. Majd kiderül mi lesz...

Az Ofal covid szituja jobban izgat, a pletyka szerint Wynn nem oltott...Onwenu vasárnapi szokatlanul gyenge játéka, kevés snap-je lehet már a covid fertőzésnek köszönhető...:(

Lehet, hogy buta kérdés, de nem vagyok a szerződések, halott pénzek stb, szakértője,de ha van még egy éve és úgy is ki kell fizetni a pénzét, akkor miért kell elküldeni? Előre köszönöm a homályoszlatást!

Nem kellett volna elküldeni, de így spóroltunk annyit, hogy kimozogjuk az évet. Az idei cap könyvelésben extra terhek is jelentkeznek már, amik eddig nem voltak jelen. De ezt megoldhattuk volna máshogy is. Inkább arról volt szó, hogy nem akartunk elköteleződni mellette hosszabb távon a sérülés miatt, anélkül meg nehéz lett volna úgy pénzt felszabadítani, hogy nem lesznek újabb évek, ahova könyvelünk.

Az hogy nem cseréltük el az offseason alatt, azt mutatja, hogy számoltunk volna vele, csak időközben ezt dobta a matek. Nem sietett visszatérni a sérülésből, nem felelt meg a csapat általi ajánlat sem, vakon voltunk a sérülés utáni formát illetően, éppen emiatt lett szotyi az ellenérték. De ha nyáron cseréljük, akkor ennél többet kaptunk volna érte. Csak akkor még terveztünk vele. Most meg se előre, se hátra, akkor helló.

Ha a Tampa elleni passzvédekezésből indulunk ki, akkor azért nem omlunk össze. Más kérdés, hogy ahol jó a futás is és kinyírnak azzal, ha könnyű boxot rakunk fel, ott miféle passzvédekezési opciót fogunk választani a mostani emberanyaggal.

Én minden vagyok csak nyugodt nem Jacksonnal CB1-ben. Van egy olyan érzésem, hogy ennek az idénynek ez volt az utolsó szög a koporsójába. 1-3-as mérleg, Ofal tragédia, most már a covid is tizedeli, egy kemény védelem nagyon kellett volna egy rookie irányító mellé. Ehhez pedig Gilmore feltétlenül szükséges lett volna. Collins visszahozatalát én nem értem, coverageben katasztrófa idén (eddig), szerintem a posztja telítve, a fiataloktól veszi majd el a játékidőt. Mentornak ott van Hightower meg Van Noy, szóval elképzelésem nincs mit akarnak vele. Ha tőle várják a futás elleni védelem stabilizálódását, hát nem tudom.... Majd meglátjuk.

Ezt az idényt már rég elengedtem részemről. Ha a rájátszásba bejutna a csapat, már annak tudnék örülni. Persze, csodák mindig vannak, de lássuk be, ez még bőven egy építkezős év. Felteszem ezt BB is tudja, még ha nem is kommunikálja a játékosok felé. Gilmore-al nem voltak már tervei, ahogy valaki már írta előttem, jövőre biztos nem a Pats-nél lett volna, az meg teljesen mindegy volt, hogy játszik-e a csapatban idén vagy nem, mert nem idén akarnak bajnokságot nyerni. Jövőre szerintem már nem lehet elmismásolni a szezont, valamit villantani illene (minimum egy playoff szereplést), mert jön a népharag. Ettől még lehet, hogy 20 évig nem lesz semmi. 

Más téma. Egy haverom hívta fel a figyelmemet erre a könyvre. Érdemes elolvasni a cikket róla, amit belinkeltem (meg talán a könyvet is, nem tudom). Elég durva dolgokat írnak benne BB-TB és Kraft "kapcsolatáról". Ha igaz, amiket írnak, pl. hogy Kraft konkrétan közölte egy összejövetelen, hogy BB a legnagyobb s***fej az életében és nincs kedve hazautazni, mert találkoznia kell vele, az számomra elég nagy csalódás Mr. Kraft-ban. Rendben, hogy nem kedveli BB-t, de azért lehetne benne annyi tisztelet, hogy ezt nem teregeti ki a szennyest, ha már egyszer nyert neki 6 gyűrűt a másik. Ha meg semmi nem igaz belőle... hát nem tudom, lehet hogy ennek akkor is lesz némi hatása kettőjük kapcsolatára, mert azért gondolom BB-nek is van büszkesége és ez elég rosszul fest ez így leírva. Pláne, ha nem jön róla semmi cáfolat. TB persze szintén nem kedveli BB-t, de ez gyanítható volt, de ő legalább nem kürtölte világgá... legalábbis eddig. 

https://www.espn.com/nfl/story/_/id/32294122/new-england-patriots-book-goes-secretive-controversial-franchise-robert-kraft-tom-brady-bill-belichick

 

Aláírom, hogy BB egy s...fej,de számomra Mr.Kraft akkor vált teljesen hiteltelenné mikor Floridában lebukott a kurvázos wellnessben. Azért legyünk őszinték az ő korában és pozíciójában, imázsával egy ilyen sztorit sokkal diszkrétebben kellett volna csinálni. Sőt mondok jobbat, mikor még szegény felesége is élt, biztos tolta ezt a bulit. Nem 75+osa kezdi az ilyet az ember. 

Egy könyvet nem elég megírni, el is kell tudni adni, pláne, ha ismert emberekről van benne szó. :)

Egyébként Kraft nem ért a focihoz BB meg az élelmiszer kereskedelemhez. Nem sok közös témájuk lehet a szükségesen kívül...

Különben se nyavajogjon Kraft, ha sehogy sem tudja elviselni a s*gfejet, rúgja ki... :D Ja, hogy csak s*gfejecske, akkor maradhat...