BREAKING: Tom Brady hosszabbított!

Kép
Breaking

Tom Brady egy nappal 42. születésnapja után szerződést hosszabbított a Patriotsszal, ami 3 évig a csapathoz köti!

Az új szerződés további két évre szól, egészen pontosan a 2021-es szezon végéig van már így szerződése. Az idei szezonban 15 millióról 23 millióra nő a fizetése, ez a 6. legjobb az irányítók között, jövőre 30 millió dollárral, 2021-ben pedig 32 millióval lesz gazdagabb. Az életkorára tekintettel mindkét fél hajlandó majd módosítani a szerződést, ez gyakorlatilag évről évre megtehető.

Frissítés: Adam Schefter és Field Yates információi szerint igazából ez a szerződés leginkább erről a szezonról szólt, ahol Brady kapott egy 8 millió dolláros emelést, azonban a Patriotsnak nem hogy csökkent, hanem 5,5 millió dollárral nőtt a helye a sapka alatt, ami így 14,5 millió dollár. 

A következő két évet pedig a felek évről évre újra fogják tárgyalni, a mai megállapodás tulajdonképpen csak névleges, egyik felet sem kötelezi semmire.

Hozzászólás

TB a szülinapjára egész jó kis szerződést írt... :) 

Akkor a maradék 31 csapat szépen lemondhat a trófeáról egy darabig... :) :) :) 

A Spotrac.com írja a részleteket:

Tom Brady signed a 2 year, $70,000,000 contract with the New England Patriots, including an average annual salary of $35,000,000. In 2019, Brady will earn a base salary of $14,000,000 and a roster bonus of $1,000,000, while carrying a cap hit of $27,000,000.

Az aláírási pénz $7M és roster bónus $1M, remek szülinapi ajándék! :)

Hát, mondjuk jövőre azért nem marad sok hely a sapka alatt.

Gilmore 18.6M cap hit/15M dead cap

HT 11.3M/2.5M

Benneth 10.2M/2M

Cannon 8.9/3.7M

+ TB 30

Összesen kb 80 milla a 188-ból, ha mindenki marad a fentiek közül. (Valószínűleg nem fog)

Kivágjuk Őket vagy hogyan, miért? Mert még jövőre is van szerződésük és csak 2021-ben lesznek UFA-k.

Nos, csak azt gondolom, hogy Hightower játéka nem ér annyit, amennyit foglal. Bennett egyelőre remekel, úgyhogy akkor vele még várok. :)

Majd beválnak az újoncok és így marad pénz, meg a cap space is nő, meg mesterei vagyunk az átstrukturálásnak... :D

Szerintem ezt a TB szerződéses ügyet 3 szempontból kell nézni:

1. TB nem szerződést hosszabbított, hanem egy új szerződést kötött 2020-21-re, azaz 2 évre, $70M-ért ($35M/év). Ezzel a liga holtversenyben a legjobban fizetett játékosa LENNE!, de mivel a szerződés a jelenlegi szezonra nem érvényes  azaz csak kb. 8 hónap múlva esedékes, addig még mások megelőzhetik, a felek megváltoztathatják, így továbbra is még Wilson-é az elsőség a teljes és már megkezdett szerződést tekintve. (Nem az idei évre, mert idén Wilson cap hit-je ~$0,7M-val kevesebb TB pénzénél,de pl. 22-ben $37M, 23-ban $39M lesz.)

2. Mivel TB a jövőbeli szerződésének aláírásáért mintegy előlegként pénz kért/kapott (óriási trükk!) $8M-t, amit valahová könyvelni kellett, így az idei bére megnőtt (Most így a 4. legnagyobb az idei cap hit-je Cousins, Stafford és Luck után.) és a jövőbeni pénze pedig természetesen ezzel csökkent.

3. Egy win-win helyzet alakult ki TB és a Pats között erre a szezonra, TB azonnal kapott egy csomó pénzt a Pats pedig $5.5M pénzt a sapka alatt. Ráadásul ki tudja mi lesz ennek a szerződésnek a sorsa, mennyi realizálódik végül ebből, hiszen a módosításra mindkét fél nyitott.

Azt hiszem nagyobb volt a füst, mint a láng, a 3. pontom a lényeg, erre ment ki a játék egyelőre.

Ez számomra azt jelenti csak, hogy Brady az idei kezdő QB, mert a TC alapján mindkét fél úgy érzi ez tökéletesen menni fog, ha nem jön közbe semmi váratlan (pl sérülés, hirtelen formahanyatlás). Jövőre meg megint ilyentájt megnézik mi a helyzet és aszerint módosul a dolog.  Eddig úgy tűnik Stidhamban van némi fantázia (aminek személy szerint örülök), így talán nem áll majd a csapat letolt gatyával a jövőt tekintve, ha Bradyvel történne valami (Hoyer csak átmeneti megoldás lehetne). Persze ez a Stidham dolog még igencsak korai, de reménykedni szabad:)

Szerinted az új szerződés nélkül egy pillanatig is kétséges volt TB idei kezdő pozíciója? :)

Van a "fiókban" egy mindkét fél által aláírt, jövő tavasztól érvényes szerződés, amit úgy változtathatnak meg a felek, ahogy akarják, szinte csak egy "irányszerződés". TB ismeretlen területre lépett a korával - írják a szakemberek - senki nem tudhatja mi lesz Vele 8 hónap múlva.

Stidham NFL szintű első mércéje az előszezon lesz. Én is szeretném, ha jól szerepelne, megnyugtatóbb lenne. Akkor talán hamar lehetne egy második mércéje... :)

Na de kezdődjön már, izgalmas szezonnak nézünk elébe! :D

Igen, szerintem egészen addig kérdéses volt, amíg nem ment le néhány nap a TC-ből, és nem látta Brady hogy bírja-e a terhelést, és megvan-e benne tényleg még a kellő akarat a profi terhelés egész szezonra szóló elviseléséhez. Más az, hogy elméletben eldönti, és más az, hogy a gyakorlatban megy-e neki. Ezt Ő és a csapat is nagyon jól tudja, nem véletlen a szerződés időpontja és rugalmassága. Nem az volt a kérdés konkrétan, hogy Ő a kezdő vagy sem, hanem hogy folytatja-e tényleg a dolgot. És szerintem ugyanez lesz jövőre is. "Year to year" történet ez innentől már.