BREAKING: Trent Brown ismét a Patriotsban!

Kép
Brown

A New England Patriots csere keretein belül megszerezte Trent Brownt a Las Vegas Raiderstől!

Ian Rapoport (NFL Network) információi szerint a csapat a szabadügynök-piac kezdete előtt már akcióba lendült, és megszerezte a korábbi Patriots-játékost. A két franchise hetek óta dolgozott a cserén, Brown szerződése is átalakításra kerül, így a következő szezon után szabadügynök lesz. Az ellenérték egyelőre nem ismert, amint bővebb információ kiderül, frissítjük a cikket.

Közben kiderült néhány információ Brown szerződéséről: 1 évről és 11 millió dollárról szól az új kontraktus, ám a cap hitje ennél minden bizonnyal jóval alacsonyabb lesz az ösztönzők miatt. (pl. Brown tavaly csak 5 meccsen lépett pályára, így egy olyan bónusz, hogy legalább 6 meccsen aktív lesz NLTBE-nek számítana és nem terhelné '21-ben a fizetési sapkát)

Közben megérkeztek a pontos információk az ellenértékről: egy 2022-es ötödik körös picket küld Las Vegasba a Patriots, cserébe pedig Brown mellé egy szintén 2022-es hetedik kört kap a csapat.

Forrás: Ian Rapoport - NFL Network

Hozzászólás

Gyorsabb vagy mint a Patspulpit :)

Akkor Cannon-nak annyi?
11 milla/1 év (több mint Cannon)
Azért remélem a Raiders dobott még mellé egy picket is, hogy átvettük tőle, és pénzhez jutott.

maximum 11 millió, ez teljesen korrekt egy LT-ért. Cannonnak sztem is reszeltek, rajta be is jön Brown fizetésének nagy része

Máshol azt feltételezik, hogy Wynn bemegy a távozó bal guard Thuney helyére. Ha így lesz akár maradhat Cannon az RT.

Én is olvastam, csak akkor mi lesz Onwenhu-val? Cserének Cannon meg kicsit drága lenne. De majd meglátjuk. Közben már tudjuk hogy 2022-es pickek cserélnek gazdát.

sztem Onwenu lesz a kezdő RT, már most mérföldekkel jobb Cannonnál. Ráadásul Cannon kivágásával meg is lesz Brown pénze nagyrészt, mert az ő szerződésében nagyon sok ösztönző várható, így a cap hitje jóval 11 millió alatt lesz

2022-es pickeket cserélünk, kb. a bónuszai nagy része NLTBE, szóval ha el is éri őket, nem az idei capet terheli, Cannon kivágásával pedig felszabadíthatunk még 7 milliót, szóval kb. ingyen jött. 

A Wynn bemegy guardnak nem is tudom, honnan jön, egész karrierje alatt tackle-ként tekintenek rá az edzők, és nem is nézett ki jól a fal belsejében. Ellenben Onwenuval, aki bár nagyon jó volt tackle-ként, guardként még azt a teljesítményét is túlszárnyalhatja.

sztem onnan jön, hogy Wynn az egyetemen végig guardot játszott, plusz már próbálgattuk mi is ott edzéseken (pl a tavalyi Broncos elleni meccs előtt). Amúgy most Albert Breer dobta be, mint lehetséges forgatókönyv Thuney elvesztése esetére (de már tavaly a Patspulpiton voltak erről a lehetséges mozgásról cikkek)

Ha egy év múlva elszerződik még egy comp.pick is jöhet érte😄

Offtopic: Hú, de régen jártam itt, annyi melóm volt.

Ha Cannon kap máshol egy jó szerződést, akkor érte is jár?

 

Nem, mert ő nem lejáró szerződésű játékos, ki kell vágni ahhoz, hogy a piacra kerüljön:) csak UFA-játékosoknál működik a comp-pick rendszer:)

Gyanús, hogy idén sem az 1/1-re megy az öreg :)

El kell mennem lottózni, de gyorsan. Ma reggel, amikor olvastam a hírt, hogy Brown-t kiteszik/elcserélik, azonnal jött a gondolat, hogy tuti visszahozzuk. Mentem feladni a szelvényt... :D

 

OK, a 204 cm-es óriás csecsemő (Nekem az arca olyan) visszajött és ez jó. Főleg, ha a covidból teljesen felépült (2x szer volt covid listán!).  A rendszert ismeri és nem árt, ha az OL-corps legalább 7-8 elfogadható emberből áll, főleg ismerve Cannon és Wynn sérülékenységét. Már csak center kéne...no meg irányító...majd a jövő héten talán már lesz.

Végre új poszt! Már azt hittem szeptemberig nem is lesz.

Hétvégén még tervben van egy FA-têmájú cikk:) aztán hétfőtől indul a nagyüzem, lesz miről írni :)

Pat Lane szakíró szerint a Pats ideális Ofala a következő lehetne, ami akár elitnek is tekinthető: Brown, Thuney, Andrews, Mason, Onwenu.

Szerinte Wynn és Cannon, a két sérülékeny, akitől meg kell szabadulnia a csapatnak, Thuney-nak meg kell adni egy 5 év 5x$16M=$80M-os szerződést, azért hátha maradna. Andrews-ről nem szól. Érdekes...

OFF

Robinson és Godwin f.tag-et kapott!

Wynn-t mi értelme lenne kitenni?

A SpotRac szerint pont annyi a cap hit-je, mint a dead money utána, szóval tulajdonképpen ingyen játszik. Úgyis lesz sérülés és kelleni fog hosszú cserepad. De simán ki lehet várni, hogy újra megsérül-e és akkor dönteni a folyatásról. Ha meg mégsem sérül meg, akkor csak nyert vele a csapat.

Cannon-t kirakják, utána meg visszaszerződtetik kevés fix-ért, magasabb meccs pénzért. Másrészt nála, meg a többi optout-osnál is nagy kérdés, hogy milyen formában térnének vissza. Ez az egy év kihagyást még akár az előnyükre is fordíthatták az érintettek.

P.Lane a cikkében elsősorban Thuney megtartásának szükségességét tartja fontosnak, kerül amibe kerül. Wynn úgy jön a képbe Nála, hogy idén lejár a 4 éves újonc szerződése és az 5. éves opciójának lehívása kb. $11M-val terhelné a cap-et és szerinte elgondolkoztató egy ilyen igen sérülékeny játékosnál ezt megtenni. (Eddig 52 meccsből 19-en játszott 3 év alatt!) Szerinte egy sohasem hiányzó elit falember megtartása sokkal fontosabb, mint egy szinte folyton IR-en lévő 10 milliós játékos adjusztálása.

(Saját vélemény: Talán az lehet egy kicsit biztató, hogy Wynn eddigi alapszakasz meccseinek száma némi emelkedő tendenciát mutat: 0-8-10, bár messze nem acélos.)

Öööö ... lehet, hogy én értek félre valamit :)

Szóval a spotrac-on én azt látom, hogy Wynn a 2021-es szezonban tölti az újoncszerződésének 4. évét tulajdonképpen $0-ért, mert ha el is küldik, akkor is ugynannyi lesz a cap hitje. Az általad említett $11M az meg 2022-re vonatkozik, amivel kapcsolatban 2022 márciusában kell dönteni. Vagy a 2022/$11M szempontból számít bármit is, hogy 2021-ben mi lesz a sorsa, meg hogy sérülékeny?

Thuney nyilván egy kiváló játékos, és szerintem valószínűleg kap ajánlatot. Kérdés, hogy az ajánlatban találkozik-e mindkét fél elképzelése Thuney ár/érték arányáról és a hosszú távú várható teljesítményéről.

Jól látod. Wynn 5. éves opciójáról ugyan idén kell döntenünk, de az a 2022-es szezonra vonatkozik, és még jövőre is visszavonható. Az idei cap hitjét semennyire nem befolyásolja.

Thuney távozása egyébként ezzel a cserével biztosra vehető. Alig tárgyaltunk vele, mert elég hamar kiderült, hogy mások a pénzügyi elképzelések. Amíg Onwenu szinte ingyen megoldja 3 évig a posztot, addig nem fogunk akkora szerződést adni neki, amire vágyik.

Malcolm Butlert is kirakta a Titans, őt is visszahozzuk??? BB úgy is szereti.

Szerintem simán benne van a pakliban. Volt már ilyen balhésan távozó játékos, aki aztán visszakeveredett a csapathoz (felteszem kicsit több alázattal a csapat iránt). Valamelyik LB talán... már nem emlékszem. 

OFF

Az idei cap $182,5M!

Brown nem ismert részletes szerződése nélkül a cap space-ünk top51-re: $70,12M (spotrac)

Két kompenzációs picket kaptunk, 3. kör 96 illetve 4. kör 140. 

Állítólag több csapat is érdeklődik és cserélné N'Keal Harryt. 

Mikor JE a harmadik évébe lépett Nálunk ilyen WR eredményei voltak: 26G 44rec 445y 1TD és ez még vagy 2 további évig nemigen növekedett, aztán mi lett belőle. Harry eddigi két éve így alakult: 21G 45rec 414y 4TD...

Nem olyan rossz számok. Egy 7. körös irányítótól. 

Ha az 1.4 kombi Astrámmal 9 mp alatt gyorsulnék 0-ról 100-ra, nem panaszkodnék. Ha a Mustangommal... 

Én kb 2 évig voltam úgy vele, hogy huhh majd mindjárt feltámad, de semmi miközben Metcalf, Jefferson, CeeDee Lamb, Jeudy, Aiyuk, Claypool, Samuel, Marqoise Brown, A.J. Brown, stb hétről hétre pakolja fel a yardokat plusz tdket, rengetegszer olvastam, hogy rosszul használjuk de szerintem ez csak kifogás, részemről már elengedném. 

Amilyen szuper passzjáték volt itt a Pats-nél CN-el, az alapján azt az évet ki is lehet húzni. Marad az az előtti Brady-vel, aki az utolsó évében érthetően nem akart már egy újonc elkapóval komolyabban foglalkozni, főleg úgy, hogy korábban is igen finnyás volt e téren (még most Tampában is elérte, hogy a kedvenc AB-t oda igazolják, pedig nem mondhatni, hogy nem volt elit elkapósor nélküle is). Ráadásul az évet Brady-vel sérülések közt tolta le Harry. Én nem állítom, hogy szuper lesz később, de hogy eddig nem voltak neki kedvezők a körülmények az biztos. Csak úgy ne járjak mint Sanu esetében...

Szerintem pont hogy lett volna ideje bizonyítani. CN, Stidham, Hoyer, Brady is dobált volna neki, kb egy-két esetre emlékszem, hogy Harry villant volna az elmúlt években, de persze lehet magyarázkodni.

Stidham dobott még TD passzt is neki azalatt a pár negyed alatt amit pályán volt. Hoyer szinte senkit nem talált meg szintén pár negyed alatt. CN volt aki kapott rá időt bőven, de NFL szinten alig értékelhető volt a passzjátéka. Tehát nem érdemes összevetni Harry teljesítményét CN irányítása alatt egy Metcalféval, akinek Wilson dobál, egy rá kihegyezett gameplane-el. Brady meg köztudottan minden újonc esetén így csinálta, Ő szinte csak a már több év alatt bizonyított, vele összeszokott elkapókban bízott. Akivel nem volt meg az ún. "kémia" azokat addig nem is nagyon kereste a labdával. De továbbra is azt mondom, hogy ettől még lehet Harry bust, csak még nincs itt az ideje kijelenteni.

Szurkolóként meg max véleményem van, de nem magyarázkodok, főleg nem egy másik szurkolónak. Kicsit kezd itt a gurulósfocis oldalakra jellemző hangulat lenni. Tudom, hogy nehéz időket élünk meg jelenleg a járvány miatt (és a csapatnál is, de az azért nem annyira kardinális), de nem itt kellene levezetni a frusztráltságot. És ez nem konkrétan neked szól, hanem mindazoknak akik úgy érzik, hogy magukra ismernek.

Mármint nem rád gondoltam, hanem úgy általánosan, hogy az Ő esetében a számok illetve a teljesítménye szerintem nagyon messze van a vele kapcsolatos első körös elkapós elvárásoktól. 

 Azért írtam, hogy nem konkrétan rád vonatkozik, mert nem is voltam benne biztos hogyan érted.

Ha megkérdeznék erről Harry-t szerintem Ő sem lenne elégedett azzal amit eddig nyújtott. Sajnos az első körös kiválasztás is max a 10-15-ik helyig szokott nagy eséllyel bejönni, Ő meg igencsak a kör végéről van, ami inkább már az 50-50-hez áll közelebb. Tudom, hogy Metcalf még ennél is később ment ki, de előzetesen az útvonalfutási készsége miatt nagy lutri volt, és állítólag ilyen téren nem is kell brillíroznia a Seahawks-ban. A Pats rendszerében meg eddig minden az útvonalak pontos megfutásáról szólt, és gondolom ez meg is marad a továbbiakban. Valószínűleg ezért döntött BB úgy ahogy. Szerintem az előttünk álló szezonban fog eldőlni Harry sorsa a csapatnál.

Ok, de JE a spec teamben kezdett, ráadásul sérült is volt rögtön az elején (lábtörés, ha jól emlékszem). Harry végig WR-t játszott. Ezzel együtt lehet bármi Harry-ből (na jó, bármi azért nem, de mondjuk egy erős, 2. számú WR), de egy jó ellenértékért lehet megválunk tőle. BB mindig a 2. éves ugrásról beszél, mint nagy lépés,  nem a 3. évesről. 

JE-nek első évében kartörése volt, de 11+1 meccsen játszott. Az első 4 évében szerintem bizony csak a kiváló returner képessége/eredményessége és szorgalma tartotta a rosteren. (Szerintem jelenleg Olszewski helyzete hasonlít JE kezdeti időszakához.)

Harry egyelőre valóban kudarcnak látszik a draft pick-je alapján, de akkor miért érdeklődnek más csapatok egy bust-nak tűnő játékos iránt?

Egy 1. körös elpasszolását azért BB-ék meggondolják, főleg amíg olcsó.

Talán látnak benne valamit. BB is látott. Nálunk nem igazán vált be. Lehet, hogy csak nem kompatibilis a csapattal. Ezért is írtam, hogy máshol talán jobban szuperálna. Bizonyára olyan példákat is tudnál hozni, ha szépen kérünk, ahol éppen fordítva  történt: BB "kikukázott" egy (nálunk) remek játékost. Nyilván egy cutot százszor is meggondolnak, de változtalanul úgy vélem, hogy van az az ár, amiért érdemes lenne odaadni. (1/1?) 

Szerintem még a 2/1 sem reális érte. Eddig csak azt bizonyította a csapatnál, hogy biztosan nem ért első kört. Az eddigi teljesítménye alapján (és hát ez az alkupozíció, nem az, hogy mikor választották ki 2 éve) tippre 2. kör vége, 3. kör eleje amit talán kapnánk érte és még akkor is örülhet a csapat.

1/1-ért szerintem jelen pillanatban bármelyik játékosát elcserélné BB, hiszen jó eséllyel megoldaná a QB kérdést azonnal. Szerintem még rá is dobná a következő 2-3 év első körösét ajándékba. 

Tavaly is nálunk játszott egy 1/1, aztán mennyi rinyálás volt miatta :DDDD

De mondok még párat: Winston, Goff, Mayfield, Bradford. Meg néhány 1/2, 1/3: Mariota, Wenz, Griffin, Trubisky, Brotles, Darnold.

Nekem is ez jutott eszembe, hogy az 1/1 nem biztos (sőt általában inkább nem), hogy megoldja akár rövid, akár hosszú távon az irányító kérdést. 

Tudom, hogy Benzan nagy "capguru", de túl nagynak tartom az eltérést. Lehet, hogy ismeri Brown szerződésének részleteit és már belevette? 

Browné még nincs benne, szóval nem tudom, mi okozza ezt az eltérést, de 100%, hogy Miguelé a pontos.

Elvileg ő beleszámolta JC RFA- és Jakob Johnson ERFA tenderét is:) Egyébként szerintem is ő a legmegbízhatóbb a Patses szerződések terén.

Igen, belevette, idézet a twitteréről:"...The $141.3M in 2021 cap commitments includes - the 8 opt-outs - presume a first-round RFA tender ($4.766M) to JC Jackson - presume an ERFA tender ($850K) to Jakob Johnson..." A feltételezés azért nem tény. A $70M, per pillanat, viszont tény.

Hát szerintem abban nem lehet vita, hogy JC ingyen elengedése - magyarán nem rak rá a csapat tendert - nem opció. Vagy a tender, vagy hosszútávú szerződés, így pedig érthető miért veszi bele a jelenlegi caphelyzetbe.

Szerintem pont az általad említett vagy-vagy alapján nem lehet konkrét Benzan cap space-e. :) De ne vesszünk ezen össze, majd meglátjuk a jövő héten pontosan mennyi az annyi... :)

Amúgy mire alapozzátok, hogy ő a legmegbízhatóbb?

A Spotrac, meg az Overthecap kirakja a játékosonkénti számokat, amivel számol - amiben természetesen lehet hiba, meg lehet késés az adataiban -, nála viszont csak rövid tweet-eket látok. Vagy van valahol valami tételes, részletes számolás is tőle?

Az NFLPA adatai alapján számol, azok meg pontosabbak, mint az overthecap és a spotrac számai. Utóbbi kettő tökéletes arra, hogy nagyjából belőjük, kinek mennyi helye van, de ha igazán pontosat akarok, akkor a patscapet nézem meg.

Ha megtennéd, immár többünknek, hogy megadod a forrásodat  azaz az NFLPA adatai alapján számolt idei részletes Benzan számítások webhelyét, nagyon megköszönnénk. Én csak Benzan tweet-eket találok erre a szezonra patscap kereséssel. (Az meg megfejthetetlen számomra, hogy a spotrac és az OTC, ha nem NFLPA alapján számol, akkor mi alapján? Nekem kicsit misztikus ez a sportújságíró...)

A részletes számításokat nem tudom megadni, mert minden bizonnyal magának számolja egy excel táblában, viszont minden egyes roster move-nál kitweeteli, hogyan módosítja az a capet. A twitterén ezeket évekre menően vissza lehet keresni. 

Érdekes, de kicsit "pletyka-szintű" info  L.Mullen (nesn.com) szakírótól, aki tanulmányozta az ESPN un. szabadügynök szimulációját (fogalmam sincs, hogy ez miként működik!), amely a Pats esetében 3 játékos leigazolását hozta ki, pénzükkel!!! együtt (Ez utóbbi, több mint fantasztikus, Nekem! :)):

  1. WR K.Golladay 5év/$105M, garantált 50 millió
  2. TE J.Smith 4év/$42,5M, garantált 25 millió
  3. DE Y.Ngakoue 4év/$60M, garantált 30 millió

Ezzel, a szimuláció szerint, $46,625M-t használ fel a Pats az idei sapkából, azaz marad pénze még  többek között QB-ra is. (Forrás: Patspulpit)

Én is pont most olvastam. Részemről mehet 🙂

Elkapónak még Sanders szerintem nagyon sanszos, már a Steelers-időkben nagy fétise volt az öregnek. Egy évre tökéletes.

Golladayt kedvelem, de 21 milliós átlagfizetést biztosan nem adnék neki, inkább jöjjön Corey Davis, Samuel vagy Fuller. Egyrészt olcsóbbak, másrészt sokkal jobban illenek a támadósorunkba. Smith és Ngakoue viszont tetszene.

Ez nem szimuláció (már ha egyről beszélünk) az egyes csapatok szakírói tettek ajánlatot, amik közül egy független szakértő választott. Golladayt én nagyon bírom, de nem adnék neki egy 20+ milliós szerződést, sokkal inkább hoznám el Samuelt 10 millió környékén és a fennmaradó pénzből még jöhet más posztra is egy kezdő játékos:)

Az Én forrásom ezt írta:"... Well, ESPN ran a simulation of free agency, naming the options for a handful of the top free agents."

Én úgy értelmeztem, hogy szimulációt futtatott, de lehet, hogy rosszul. A pénzek meg... na mindegy., :) 

https://www.espn.com/nfl/story/_/id/31037927/simulating-nfl-free-agency-2021-signs-where-why-patriots-big-winners

Szerintem erről van szó:) mondjuk az furcsa lenne ha két különböző cikk lenne, és megegyeznének az összegek és a játékosok:)

Az kb ezer éve volt.

Volt próbajátékon is nálunk mégse igazoltuk le pedig jó éveket nyomott utána Denverben.

Mostanra egy vénember lett . Remélem nem jön. Vénemberből van elég a rosteren. /HT, Chung, Cannon, Mcourty, Slater stb./Szerintem egy két kivétellel ezeket is kivágja az öreg.

Éhes oroszlánok kellenek...

A Chiefs GM-nél is elgurult a gyógyszer. Jövőre agyonveretik Bongyorkát mert a takarítószemélyzet fogja védeni.

Az első csapat lesz aki csak offense falra draftol?

Ez van akkor ha a cap 70%-át elköltik 7 emberre. Plusz elkezdik megfizetni Mahomes-t (igaz még csak 24M USD de 20M-el több mint tavaly) és csökken a cap.És még így is -4M-el vannak minuszban. Ebből is látszik hogy nem olyan könnyű azért dinasztiát építeni.

Ja, azt a szentháromságot (Mahomes, Hill, Kelce) nem lesz egyszerű megtartani. Védekezni is ők fognak hamarosan. 

Sok OL-t raknak ki más csapatoktól is, és lehet most a Chiefs bízik abban, hogy egyes veteránok a gyűrű reményében szívesen jönnek hozzájuk kis pénzért is... 

Legalábbis ezt gondolom magyarázatként (a cap helyezten kívül persze), mert nem hiszem hogy az lenne a GM véleménye, hogy milyen jól ment a SB-ban is Fisher meg Schwartz nélkül. :)

Lehet nem nézte az SB-t. A műkorcsolyát jobban szereti és épp a selejtezők mentek.:)

Cam új szerződést kapott, egy évre. Részleteket egyelőre nem tudni.