Cam Newton a Patriotsban és megérkezett a büntetés

Kép
cn

A korábbi MVP Cam Newton 1 éves, minimum-közeli, leginkább teljesítményhez kötött szerződésben állapodott meg a csapattal. Így három irányítója van a Patriotsnak: Cam Newton, Jarrett Stidham és Brian Hoyer.

Döntés született a szezon végén kirobbant újabb videóbotrány kapcsán. Mint ismeretes, egy, a Patriots szerződésében álló külsős, szabályokat nem igazán ismerő tv-stáb filmet forgatott a háttérben dolgozók munkájáról. Így történt, hogy az egyébként jogszerűen a Bengals-Browns mérkőzésen lévő "megfigyelő" munkáját bemutató részt vették fel és óvatlanul is olyan, a  Bengals kispadját bemutató anyagokat is készítettek, amely szabályellenes volt. A stábot, és az őket kísérő (állítólag ezidő alatt épp a mellékhelyiségben lévő), a szabályokat elvileg ismerő férfit kirúgta a csapat.

A büntetés a következő:
- 1,1 millió dollár pénzbüntetés
- 2021-es 3. körös pick 
- a szezon során a csapat tv stábja nem készíthet felvételeket

Egy kis érdekesség: amennyiben Newton hozná korábbi formáját és jól játszana, majd a szezon végén távozna, a Patriots kompenzációs pick formájában akár vissza is kaphatná ezt a 3. körös picket. 

Hozzászólás

A büntetés és a játékos is: korrekt!

Örülök, hogy itt landolt ez a vigyori, nagy gyerek.

Pont ez az arrogáns pöcs...Nem hiszem el...

Igen, ameddig “le nem nyelették a kék rágóját” azon a bizonyos SB-n... Utána látványosan visszavett. Meglátjuk. :-)

Na megjött Mr. Primadonna.... 

Stidham kösd a gatyót... 

Nem kedvelem de be kell vallani szinte ingyen volt... ennyiért nincs bajom a dologgal. Ráadásul egy éves szerződéssel, mi baj lehet??? 

Nem az a bajom,hogy jobb lett-e vele a csapat,hanem hogy képes leszek-e szurkolni egy olyan csapatnak,akit egy ilyen antipatikus önelégült egógombóc vezet. Ezt még emésztenem kell egyelőre...

Nyugodj meg! Végy néhány nagyon mély lélegzetet! 

Miután megnyugodtál:

Ő lesz az irányítónk!

Amivel semmi gond. A lehetőségegekhez képest ez egyszerűen varázslat. 

Majd BB lenyirbálja róla a vad hajtásokat! Nyugalom. Csak egy jó edző kell neki.

Előre nem kell leírni senkit.

Szia.

Egyetértek veled, kevés unszimpatikusabb TD ünneplés van az övénél, és egyáltalán, arrogánsabb f***k**p az egész ligában.

Nem könnyítik meg idén a Pats-szurkolói létem...

Szia. Igen, de ott se tetszett az a momentum. Másképp álltam Gordonhoz, mert neki szurkoltam, hogy ki tudjon jönni abból a spirálból, aminek a végén rehab/elfeledettség stb van. És ott szervezetileg tettünk meg mindent (TB is, a csapat is), hogy működjön a kapcsolat.

De AB esetében (akit egyébként korszakos elkapónak tartok) nem vártam mást, mint ami történt. 19-re lapot húztunk, majd jött a PR-lavina, és betemette az egész projektet.

Fontos tisztázni, hogy nemcsak képességektől, focitudástól teszem függővé a szurkolásomat, hanem szimpátia alapján is. (Hál'Istennek BB nem így gondolkodik;)

CN nekem nagyon nem jön be, a habitusa, a manírjai stb. De elismerem, hogy ez egy eredménycentrikus sport és üzlet, amiben ez a húzás megosztó, de racionális.

 

 

Nálam ő a fasorban sincs Newtonhoz képest. De most hogy így mondod,tényleg az az igazolás is milyen jól sült el...

Azért a “next question”-ös performanszát nem nagyon tudom elfelejteni. Aki ilyen szinten nem tud veszíteni,amúgy meg amikor megy a szekér,akkor meg xxl-es az arca,az nekem nem sportember! Mindegy,remélem nem kerül pályára és Stidham kijátsza a kezdőből.

Szerintem a korszakos QB-k egyike sem tudott igazából veszíteni. A sajtótájékoztató meg csak egy kötelező pózolás, meg közhely puffogtatás volt eddig is.

Mondj akár Bradytől,akár Manningtől,akár Breestől vagy Rodgerstől csak ahhoz hasonló mutatványt is mint amit CN csinált ezen a press conf-en! Én nem nagyon emlékszem ilyenre... Szóval nekem ez a kiejelentésed így kicsit lóg a levegőbe...

Nem jött meg tavaszra ez az év eleji bold, de még mindig időben vagyunk :)

Lehet szimpatikus vagy nem szimpatikus a döntés vagy a srác vagy akár így együtt az egész, de ezekkel a feltételekkel ez egy olyan ajándék, ami mellett nem lehetett elmenni. Ha az egészség mint faktor "mellénk áll" évekig megoldódott lehet a qb kérdés.

Egyébként pont megbarátkoztam a gondolattal, hogy Stidham kap egy esélyt és elfogadtam, hogy ez így van jól de ez a húzás abszolút megerősíti, hogy csupán a kényszer szülte amit az elmúlt időszakban láttunk/olvastunk/megéltünk. 

Éles váltás Brady méltósága, visszafogottsága után, az biztos. De sok előnye és sok kockázata van az új fiúnak, ez is biztos. BB megmutathatja, hogy őt képes-e olyan önteltségi szinten tartani, ami még a csapatnak belefér. És Cam nem lesz szívbajos MINDENKINEK dobálni, aki a pályán van, ez az elkapóinknak biztosan jót fog tenni. És még futni is tud. Én biztos vagyok benne, hogy nálunk visszavesz az arcából, mert egész egyszerűen ez nem OLYAN környezet.

Én Stidhamet sajnálom kicsit, kíváncsi lettem volna rá, hogy mennyire van készen. Meglátjuk, az Öreg őt mire szánja.

Nézzünk bizakodóan a jövőbe! :) GOOOO PATS!!

Szinte semmilyen kockázata nincs a leigazolásának.

Stidham meg vagy megnyeri ezt a versenyt, vagy nem ő az a QB, akik az AFC döntőben a legélesebb ki ki szituációban is nyerni tud egy utolós game winning drive-ban

Nekem igazából nem is a játéka a kockázat, hanem a viselkedése, mentalitása - a mi visszafogott, "nyugodt" öltözőnkbe egy ilyen extrovertált valakit betenni, aki talán képtelen befogni a száját. De BB nyilván úgy gondolja, hogy ezt a kapitányokkal együtt tudja kezelni. Meglátjuk.

Játéktudásban szerintem jól jártunk, ebben a srácban van tehetség IS. :)

Newtonnak nincsenek karakterproblémái, a Panthersnél imádták az edzők és a csapattársak is, nem balhézott. Van egy stílusa, ami nem jön be mindenkinek (én mondjuk csípem az ilyen játékosokat), de abszolút nem olyan ember, aki bomlasztana az öltözőben.

Miből gondoljátok, hogy ő lesz a kezdő qb-nk?

De feltehető az a kérdés is, hogy miből gondoljátok, hogy QB-ként fog játszani ;)

Ami azt illeti, van QB a rosteren rendesen.

Igazad lehet, versenytársat hoztak Stephon Gilmore-nak, hadd harcoljon meg a tavalyi év védője a kezdőért! Nehogy elkényelmesedjen! 

Szvsz ez a Covid-19-es szezonnak szól. Ha valamelyik QB karanténba kerül, legyen elfogadható tartalék. A 2 veterán megfelelő pótlás és a 12 fős PS-ben is lesz még talán Smith. Ha így nézem, kicsit erősödtünk erre az őrült szezonra... 

Ha most kezdeném el írni az offseason Ups&Downs szokásos komolyságú szösszenetemet, akkor ez nem lenne a vicces Down lenne....

Sokkal jobban bírnám, ha Stidhammel vágnánk neki a szezonnak, ha kapna egy esélyt (nem olyat, hogyha elmegy egy-két INT, vagy egy-két meccs, akkor csere...).

Na mindegy. Lehet CN meg sem éri az 53-at 🙂, vagy ami valószínűbb hogy BB-ék közelről látva Stidham fejlődését úgy gondolták hogy nem Ő lesz a hosszútávú megoldás. 

Látnok vagyok :)

Én örülök, hogy eligazoltuk.

Egyfelől, mert ahogy laikusként néztem pár videót Stidham-ról, ránézésre hasonlóan mobilis irányító ő is, ergo az O# idei playbookjából sok olyan rész lesz, amiben mindketten hatékonyak(!)

Másfelől, ha Stidham akar a Pats irányítója lenni, akkor minimum meg kell nyernie a versenyt Newton ellen. Ha nem tudja, akkor bizony nem biztos, hogy ő a hosszútávú megfeljtés.

Szerintem Newton pont az az irányító, aki mindent meg fog tenni. Előfordulhat, hogy a nagy akarás miatt JMD-nek a legnehezebb megoldandó feladata az lesz, hogy hogyan fogják vissza.

Amúgy meg tök jó érzés elképzelni, hogy milyen arckifekezése lehet a hír olvasása után azoknak a "szakértőknek", akik az AFC East kirányának alkonyáról vizionáltak eddig.

GO Pats, GO Cam

Igazából nincs bajom Newton leigazolásával, mert minimális kockázattal járt, és alapvetően kedvelem. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem garantált a kezdő pozíciója, Stidham meg fogja kapni az esélyt, hogy kiszorítsa. 

Kinézem BB-ből, hogy direkt azért hozta Newton-t, hogy Stidham még véletlenül se gondolja azt, hogy akkor innentől övé a kezdő. Sem Cam-nek, sem Stidham-nek nincs bérelt helye, indulhat a pozicióért a csata.

Én bírom Newtont, már akkor nagyon tetszett amikor a ligába került, az MVP évében meg egyszerűen lenyűgözött. Na most dobálhattok kővel. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy szerintem nem nagy szám Ron Rivera után BB - és igen, megint jöhet a kő - egy kreatív JMD mit kezd majd vele. Csak halkan jegyzem meg, hogy Norv Turenernél egysíkúbb támadó koordinátort még nem nagyon láttam. Szóval hajrá Cam, előre a puffin lekvár nevében! Stidhamet sajnálom. 

Szerintem Stidhamet nem kell sajnálni, vegye fel a kesztyűt aztán szerezze meg a kezdő pozíciót.

Előnyben van egy évvel és a tavaszi edzésekkel Newtonnal szemben, Bradynek is egy All Pro-ról kellett letépnie a mezt, tegye meg ő is. Ha karakter, akkor megcsinálja, ha nem, akkor el kell felejteni, nem kezdőbe való.

Newton legszebb évei 5 évvel ezelőtt szinte befejeződtek, futni már nemigen fog tudni, a teste nem fogja bírni, abba bele fog rokkanni. Az pedig, hogy klasszikus QB-t hogy fog játszani, az azért erősen kérdéses.

Magam sem kedvelem Newton önelégült bájvigyorait, de ezt leszámítva, a tehetsége adott, és a sérülése előtt sokszor teljesített magas színvonalon. Kérdés, hogy nálunk mire lesz képes, de BB mester és JMD biztos, hogy magasra teszi a lécet az irányítóknak! A közöttük induló harc az első pozícióért, az pedig csak hasznára válhat a csapatnak...!!!

Nekem is ebből az jött le, hogy Stidham nem franchise QB szintén (esetleg még nem, de lehet hogy egyáltalán nem). Az edzőtábor indulása előtt négy héttel ez az igazolás kármentésnek tűnik. 

Nem hiszem, hogy így edzések nélkül mostanában bármi olyan történt volna amit eddig nem tudtak Stidham képességeivel kapcsolatban. Inkább úgy tűnik nekem, hogy egy ölükbe pottyant kedvező feltételekkel megszerezhető Cam Newtont nem tudtak kihagyni, mondván bármi megtörténhet a szezon alatt (ha egyáltalán lesz). Stidham is besülhet akár (bár Én nagyon bízom a srácban), és akkor jó ha van egy ilyen kaliberű QB a csapatnál. Ráadásul itt van ez a vírus dolog is, és egyik csapat sem lehet biztos benne, hogy a fontosabb játékosok megússzák az egészet a szezon során. Ha pedig nem, akkor karantén és "next man up". Ha pont a QB az érintett és nincs megfelelő pótlás, akkor lehet megy az egész szezon a levesbe.

Hol és mikor derült ki, hogy nem kezdő kaliber? Itt a korona alatt az elmúlt 3-4 hónapban, de előtte annak tűnt?

Miért vártak eddig, meg tudja ítélni valaki?

Vagy csak osztottak/szoroztak és bebiztosították magukat ebben a nem mindennapi helyzetben egy akár kezdő szintű irányítót igazoltak?

A fűzővelkifelén is írta az egyik tudor, hogy kétség kívül Newton jobb irányító, mint Stidham? Melyik, az 5 évvel ezelőtti vagy a mostani, ami nem éppen egy nyitott könyv? És mit tudunk a jelenlegi Stidham-ről, mi alapján ítéli meg őt?

 

Én nagy összegben fogadnék most, hogy még Stidham az egyes opció, Newton meg (akit én egy a NEP játékától teljesen életidegen irányítónak tartok, futó qb-ként szétmorzsolódott, zsebirányítóként meg nem működött) a valid biztosíték. Az biztos, hogy az öreg rendesen nyomás alatt tartja Stidham-et.

Nyilván meg kellett várni, amíg CN ára arra a szintre csökken, amit a Patriots meg tud adni neki 

Stidham-ot én soha nem tartottam Mallett szintjénél jobbnak, és ha Newtont nem tudja kiszorítani, nem hinném, hogy 21-ben ilyenkor még Pats játékos lesz

Ezt valahogy nem tudom elképzelni, mert ha mondjuk 10M körül valaki elvitte volna a Pats orra elől, akkor meg ott állnak letolt gatyával? Annál azért BB és a stáb profibb, hogy erre játszott volna végig. Ennyiért már megéri kipróbálni Stidham mellett, és ha volt rá lehetőség miért ne. Nagyjából ennyi lehet a sztori. Mást nem használni fogják trükkös játékoknál, ellenfél futó QB szimulációnál edzésen stb. Ha Stidham mégis kuka, akkor meg lehet próbálkozni vele is Hoyer mellett. Rég volt már CN fénykora, jó pár évvel és sérüléssel ezelőtt. Nem véletlen, hogy eddig nem vitte el senki. 

Hasonlót írtam tegnap én is,  legalábbis arra vonatkozóan, hogy miért nem vitte el más, és hogy valami gond lehet vele (egészség/viselkedés/ki tudja). Van 4 csapat, ahova befért volna, 2 be instant, 2-nél a jelenlegi QB relatíve (!) olcsó elengedésével:

Broncos 4 QB a rosteren, Jeff Driskel, Drew Lock, Brett Rypien, Riley Neal. Egyiküknél sem jobb Newton? 16,8 milliójuk van a sapka alatt.
Jaguars? Mike Glennon, Joshua Dobbs, Jake Luton és Gardner Minshew. Oda se fért be?
Truby 9,2 milliós DM-val elküldhető. 12,4 millió a sapka alatt. Carr 7,9 millióval elküldhető. 8,8 a sapka alatt.

Valamiért mégsem vitték el. 

...haaaat is elsore megneztem egy "Cam Newton - MOST HATED (PATRIOTS HYPE)" videot a youtubeon...
Ha ez igy fog unnepelni egy TD után én beb@szom a tv kepernyojet az elso kezemugyebe kerulo targgyal :D:D:D

Nem kapok levegőt, hogy jön ez az önelégült,nagyképű,unszimpatikus figura a Hazafiak családjába ?!   Talán még Tom mezét is fel meri venni? Mi történik itt... ???  

Ezt a játékot a győzelem miatt játszák. A győzelemnek pedig ára van. Ha ez az ára BB ezt fogja kifizetni. Pont ezért vagyok BB fan és miatta lettem Pats drukker. (megjegyzem nekem sem a szívem csücske).

Szerintem is jól jöhet egy rivalizálás a kezdő pozíció megszerzéséért, de ez lehet akár káros is (lásd : "két dudás egy csárdában..." esete), de erre meg a csapat körül tevékenykedő edzői stábnak kell odafigyelnie! De éppen ezzel kapcsolatban bizonytalanodtam el kicsikét az utóbbi időben...! Figyelve és utólag végig gondolva az utolsó év történéseit, mintha ezen a téren nem lenne minden olyan "tökéletes", mint korábban. Gondolok itt egyes játékosok elküldésére. Jó, jó hogy BB szigorú és a csapat érdekeit szem előtt tartva többször hozott már jócskán furcsának és szokatlannak, netán "érthetetlennek" tünő döntéseket, de az mégis csak meglepő volt - ha igazak és helytállóak azok a hírek, melyek szerint - TB sem értett egyet minden döntésével. Legalábbis, ezt látszik alátámasztani az év végi döntése a távozásával kapcsolatban ...! (Tudom, figyelembe kellett vennie az asszony véleményét, akaratát is) De az is jelez, mond valamit, ezt a gondolatot erősíti az is, hogy az új helyen a régi cimbora, Gronk is hajlandó újra csatasorba állni...! Nem hinném, hogy ez is csak egy újabb összeesküvés - elmélet lenne!

 

Ezt az igazolást inkább tartom zseniálisnak, mint amennyire zavar Cam ( korábbi) “arca”

Én már a télen is ide vizionáltam, és nem hittem A Stidham projekt-ben, de ahogy telt az idő, és fogyott a büdzsé, egyre kevésbé hittem benne

És most én arra fogadnék, hogy a JMD rendszerben, BB “katonaságába sorozva” Cam is egy eddig nem látott arcát mutatja majd

És szerintem végig ez lehetett a terv, mert a fal egy statikus QB-t nem biztos, hogy védeni tudna sokáig, és egy jó Cam talán a 20+ yardon elillanó Asiasi, Sanu, Harry triót, meg Julest is pontosabbam meg tudja majd hajigálni

Én most úgy érzem, BB megint zseni volt, és a rebuild vs playoff esélyes dilemmát fel tudta oldani ( a SB hype, ami egyes helyeken megy, azért tulzás)

Nagyon szeretem ezt a csapatot, és BB eddig is a valaha volt legjobb volt a szememben, de ha ezt a gárdát (is) contender-é teszi, akkor nincs miről beszélni....

 

Kicsit elsikkadt itt a szeretem/nem szeretem közben, de ami legalább olyan érdekes, hogy szerintetek mégis honnan lesz pénz Newtonra?

Értem én, hogy nem 30 millát kell itt elővarázsolni, meg kevés a fix, de a cap hit-je biztosan több lesz, mint a meglévő egy-két milla.

HT és/vagy Thuney ?

Jó eséllyel NLTBE a szerződése nagy része, így a cap hitje valószínű, hogy 1,4 millió alatt van.

Ha jól olvastam 1.1 Millió és veterán minimum, de incentive-ekkel 7,5 milla is lehet.

valamiért azt kívánom, kelljen neki 7,5M-t fizetni :)

No guarantees were made from the Patriots to Cam Newton he’d be the starter but if he’s healthy, it will be him, which means it’d be time to tailor the offense to Newton, per Mike Garafolo.

A ki utálja jobban Cam Newton-t versenyben elsikkadt, hogy Danna az éjszaka közepén volt kedves írni a büntetésről is.... Amikor egy csapat már megégette magát egy videós csalással, akkor nagyon vigyáznia kell minden hasonló történettel. 

 Picit úgy tűnik, hogy mindenki tud kommentelni, ha utálni kell valakit... Ez a gyerek SB-t játszott, míg Stidham még kezdő sem volt és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Hoyer-nek mekkora rutinja van abból kifolyólag, hogy több csapatban is játszott. A TD ünneplésen rágódás helyett nézzetek meg pár összefoglalót a játékáról... Cam Newton a kavics, amit BB bedobott az öltözőnek nevezett tócsába! A 3. hét után itt mindenki CM rajongó lesz!

Szerintem nincs "ki utalja jobban a tagot" verseny, pusztán tény h nagyképű a srác, és nem kell h szimpatikus legyen. az meg h tud játszani nem kérdéses, az SB szereplés sosem a véletlen műve...

A kerdes sokkal inkabb az, hogy mennyire intelligens a srác, és BB-ék ki tudjak-e belole hozni ami benne van, mert akkor contenderek vagyunk ez nem kerdeses, és akkor johetnek a fanok :) de nekem akkor sem lesz cseppet sem szimpatikus, ez nem játéktudás kérdése...

Ki nem állhatom ezt a tagot. Szerintem teljesen idegen a karaktere a Pats szellemiségétől. Ráadásul évek óta nem tud komolyabbat alkotni a pályán. 

Arról a szellemiségről beszélsz, ahol megint fennakadtunk egy videós balhéval vagy arról, ahová idehoztunk egy AB-t (AB-hez képest Cam egy kisangyal...) vagy arról a szellemiségről, ahol a tulajnak van egy ügye kurvázás miatt vagy stb, stb, stb...? Ez nem lánynevelde, ez amerikai foci, tele tesztoszteronnal, bunyóval, szájkaratéval... Az utóbbi évek kicsit se nem hal, se nem hús támadójátékába jöhet egy kis fűszer, egy kis show!!! NEWTON TIME!!!

Azért voltak itt olyan nevek, mint Randy Moss, Chad Ochocinco, Rob Gronkowski, akik nem a visszafogottságukról voltak híresek. Newton egy nagyra nőtt gyerek, akinek nem kicsi az arca, de amíg ez csak a TD-k ünneplésében jelenik meg (nincs okunk mást feltételezni, a Panthersben se voltak hisztik, sőt Walter Payton díjra is jelölték), addig csinálja. A játékhoz való hozzáállása és a munkamorálja pedig abszolút olyan, amit elvárnak Foxborough-ban. Ha valamivel gond lehet, az a válla.

7-9-et tippeltem az alapszakasz eredményeire, most már azt mondom, hogy pozitív lesz a mérleg. 

Isten hozott Fogtündér Bostonban!!!:D

Egy újszülöttnek minden vicc új. Most olvastam egy másik oldalon, hogy leigazoltuk CN-t. Akkora bomba, hogy a cikkek kétharmada ennek a hírnek a variációi. Tehát a mesternek sikerült kavicsot dobni a pocsolyába. Leszögezem, nem kedvelem az önelégült, nagyképű játékosokat, DE egy dolog biztos. Newton SB-t játszott és jó irányító volt. Lehet a stílusát összehasonlítani Brady-vel, DE a 12-s úriember stílusával úgy otthagyott minket, mint Szt. Pál az oláhokat. Felpanaszoljátok, hogy Stidham-re volt kihegyezve a kommunikációnk. Mit kellett volna mondani a stábnak? Azt, hogy fiatal irányítónkkal bizonytalan a szezonunk? Viszont a piacról szerezni akarunk egy komoly irányítót? Ezzel csak rontottak volna az alkupozíciójukon és izgatták volna a szurkolókat. Különösen a végtelenül türelmes magyar Pats rajongókat. Mi történt? Olcsón, nagyon olcsón szereztünk egy jó irányítót, akinek ha nem tetszik, nem kell a vigyorát és antipatikus megnyilvánulásait nézni. Ilyenkor vissza kell léptetni a beltérit és megnézni a TD-t. Mellesleg ennyiért csereirányítónak is occsó. Az ods-k máris kedvezően változtak a mi javunkra és ez is jelent valamit. Már nem is emlékszem, hogy mennyi győzelemre tippeltem az alapszakaszban. 10? 12? Egyenlőre én még nem változtatok ezen. Hajrá Patriots! Uff!

Ui.: Uffatok most már ti is.

Twitterre kirakott videói alapján Newton felépülése alatt rendesen odatette magát a gyúrásnak

aki szerint nem bírja majd a teste nézzen egy két videót. Lehet jobb a testfelépítése mint a sérülés

előtt. Én sem kedveltem eddig de adjuk már meg neki a lehetőséget hogy megkedveltesse magát

ha beépül a rendszerbe ami által változhat a személyisége jó eséllyel a most negatív

kritikák is megváltoznak.

Ha meg mégsem az kiderül kurva hamar, ennyi pénzért csodálkozom hogy csak 2 csapat érdeklődött utánna.

Gondoltam, hogy felemás reakciók lesznek, de itt olyan vad kommentek vannak amiket olvasni sem egyszerű. "Stidhamre nyomást helyezni jött de továbbra is ő az első számú opció, trükkös játékok, futó qb szimuláció..." és ez csak pár kiragadott mondat amin pislogtam.

Newton 9 évig volt egy franchise arca, Super Bowl-ba vitte őket, MVP volt. Nincs helye a képességei megkérdőjelezésének. Igen, volt komoly sérülése - nézzétek meg akár az instáját vagy bármilyen videót róla mostanában, hogy edz, milyen formában van -, de ettől még 31 éves, gyakorlatilag a legjobb korban érkezik hozzánk sikerre éhesen tele bizonyítási vággyal, itt meg megy a fintorgás (nulla veszítenivalóval)?! Ford Fairlane mondatát most ideírnám szívesen...  

És ami még szintén fontos: a mobilitása és ennek hatékonysága bizony az évek előrehaladtával sem kopott meg igazán - majd a statmágusok úgyis megnézik pontosan vagy aki ráér -, tehát ha ezt JMD használni szeretné, akkor fogja is, ebben biztos vagyok. Olyan kiszámíthatatlan és versenyképes offenz kecsegtet itt minket ha valóban rendben lesz az a váll, amilyenre az elmúlt hónapokban a realista szurkoló nem is gondolt.

Agonizálni lehet azon, hogy ki miért nem vittel el korábban, de ez adott esetben legyen az Ő bajuk, engem nem különösebben érdekel. Hozzánk jött, az öreg végül csak akarta és én örülök neki, tegyetek Ti is így, mert ha nem örültök, akkor is itt lesz :) 

Írhatnám egy hozzászólással feljebb is: senkit nem fog érdekelni, hogy éppen mennyire néz ki jól az izomzata, ha mellette nem bírják a szalagok-inak porcok. A válla miatt óriási kérdőjel hogy tud-e hasznos lenni egy csapatnak hosszabb távon, és ezt a hatalmas testet (főleg kigyúrva) az idő előrehaladtával egyre bizonytalanabbul bírják el majd a térdei és bokái (nagy a sérülés veszélye). Ráadásul egy betűt nem látott még a playbook-ból sem, ami azért az évek során nem egy nagy névnek nehézségeket okozott (ez a QB esetében hatványozott gond lehet). Emellett nem véletlen, hogy nem kellett senkinek, és ide is csak bagóért (qb fizetések szintjén értem). Lehet, hogy Én alábecsülöm CN-t, de az az érzésem, hogy néhányan meg igencsak túl, pedig még nem szolgált rá semmivel az aláíráson kívül. De cáfoljon rám, mert akkor az azt jelentené, hogy pár évre megvan a QB.

Mi abban a vad komment, ha valaki úgy hiszi, hogy 4 héttel a szezon kezdete előtt egy gyakorlatilag 2 éve sérült, utoljára 5 évvel ezelőtt MVP szinten (a mi játékstílusunktól életidegen játékot játszó)  nem instant kezdőnek jött. Ha annak jött volna, akkor miért egy nyamvadt 1 évessel lett megkínálva gyakorlatilag egy forintban is elviselhető összeggel, miért nem egy farnehéz szerződéssel, jövőre annyi pénz van, hogy megszámolni sem lehet.

Miért nem Riverst hoztuk, szabad volt, intelligens pocket QB, a legjobbak egyike volt, tavaly előtt is jól ment neki, nem 5 éve? Neki is jó lehetett volna egy 1 éves, de ő nem fért bele, hanem csak CM, Dalton vagy Winston. Ezek közül mégis csak ő a legjobb opció.

Mi az oka annak, hogy CM nem kapott új szerződést Carolina-ban? Ott nem néznek videókat :-))))))) Ott nem jól dolgoznak az orvosok? Csak oda nem írt volna alá annyiért.

Az megvan, hogy kire cserélték le? Egy Bridgewaterre, akit egy jó csapat elvisz a hátán, de már nem lesz megoldó ember - a baj, hogy a Carolina nem jó csapat. 3 éves 63 miliós szerződést kapott, nem tudom, mikor lehet kivágni, de ebből nekem még az se jön le, hogy Lawrence-re hajtanának.

Az azért megmosolyogtató, hogy videókon látod, hogy edz és milyen faszán. MINDENKI edz és mindenki odateszi magát, Sanutól azt látod, ha 3 CB belecsimpaszkodik a nyakába, akkor is vinni fogja  a labdát, azt majd eljön a meccs, és kiderül, hogy így van-e. BB szinte minden lehetőséget megragad, hogy valaha sztár WR-ek itt kapjanak egy új esélyt (inkább kevesebb, mint több sikerrel), most ugyanezt megkapja egy QB is. De annyira nem bolond (sőt, semennyire, hiszen ő a GOAT edző), hogy egy  ennyire red flag-es QB-t rögtön odatesz a roster élére.

Ha van Qb akit rühellek a nagy pofája miatt, az pont Rivers. Nála undorítóbb trash talker nincs a ligában. Hozzá képest Newton csak egy szende szűzlány. Sb-t soha nem játszott, MVP soha nem volt. Nem tudom mivel jobb ő mint Newton. Vén is már mint a Mátra, mobilitás nulla. Ha valaki nézte őt az elmúlt 10 évben azért az a kár se olyan már mint volt. Newton nál sok a kérdőjel a válla miatt, de ha az ok és ő is akarja, az upside százszor magasabban van mint Riversnél. A szétment vállra csak annyi, hogy Drew Brees 2004. A chargersnél azóta is fejjel ütik a falat szerintem. 

Mennyit fizettek Riversnek?

Mennyit adtunk Kamerának?

Szerintem elég beszédes számok.

BB szokás szerint megcsinálta a low risk- high revard üzletet.

Szerintem ezen az üzleten mindenki csak nyerhet:

1. Patriots: elment az NFL valaha legjobb irányítója, jött helyette Ő. Brady elmenetele után mindenki a Pats dinasztria összeesését várta, főleg azután, hogy Gronk is csatlakozott hozzá. Már mindenki elkönyvelt minket arra, hogy következnek a negatív évek, ehelyett van remény...

2. Newton: a kutyának sem kellett, senki sem bízott benne. Pedig nem egy kutyaütő... Kapott egy esélyt, amivel bizonyíthat, hogy nincs vége a karrierjének, ráadásul simán benne lehet egy PO, és ami azután történik, az már csak hab a tortán...

3. Billy bá: mindenki azt mondta, hogy Bradyvel nyugdíjba megy, nem akarja majd a nimbuszát megtépázni, stb,... stb.,... Viszont, ha PO-ba viszi most a csapatot, netalán SB, nos, akkor...

4. Csapat: nem könnyű úgy egy csapatnak, hogy a legjobbját, vezérét veszíti el, de a legrosszabb az, ha a reményt arra, hogy jól szerepeljen. Newtonnal ezt vissza kapta és haraphat újra mindenki...

5. Szurkolók: tudtuk, hogy vége lesz egyszer és készültünk a szűk esztendőkre, de ezzel az igazolással lehet, hogy belenevetünk mindenki arcába...

 

Ezzel mindenki csak nyerhet! Indulhat, a majd megmutatjuk év! Én így látom... Go Pats!

BB mondta állítólag, Doug Kyed (NESN) szakíró szerint: "...amikor a nehezen kezelhető mobil irányítókról beszélünk Én Newton-t tenném a lista tetejére...az összes srác közül akikkel az utóbbi években ill. a közelmúltban játszottunk Ő a legkeményebb. Erős, képes futni, jó döntéseket hoz, nehéz kezelni, azaz sokféleképpen meg tudja verni az ellenfelet. Sok jó mobil QB van a ligában, de nekünk Ő volt az 1. számú "ellenség"...."

TB sem volt "apróka" (193;102), de CM 196 cm, 111 kg, amolyan nagyra nőtt LB méret, azaz olyan fizikai tulajdonságokkal bír, amivel TB soha. Lehet, hogy rosszul emlékszem/tudom TB még nem győzött CM ellen a csapattal. Amennyiben Cam kezdeni fog, a Pats 60 éves történelmében az első afroamerikai szezonkezdő QB lesz. Sokak szerint csak a vállán fog múlni...mindenesetre Vegasban elkezdtek változni a Pats odds-ok.

Amióta Brady eligazolt, úgy vettem észre, hogy a szurkolótársaim (köztük én is) jelentős része mintha elkedvetlenedett volna, mintha kisebb apátiába zuhant volna. Elfogyott a cikközön az oldalon, érzésre csökkent  a hozzászólások száma. 

Erre fel érkezik egy ilyen hír, amit még emészteni kell egy kicsit, pedig valójában nem olyan nehéz megemészteni, mert nincs neki rossz olvasata. (Lehet, hogy az az igazi baj, hogy ellenünk mindig baromi jól játszott?) Tényleg olyan fontos, hogy fehér bőrű, jóképű, illedelmes irányítónk legyen?

Szerintem nyugodtan "törődjünk bele", hogy újra a mi csapatunknál van az AFC EAST legjobb irányítója, ezáltal újra 11-5, 12-4 körüli mérleggel fogunk rájátszásba jutni.

Lehet, hogy Brady tavalyi statisztikái még jók voltak, de a meccseket nézve bizony már nem volt ilyen rózsás a kép. Imádtam 2 évtizeden át az irányítónkat, de bátran kijelenthető, hogy a tavalyi Brady-nél  CN nagyobb játékerőt képvisel, azaz a csapatunk támadójátéka vélhetően jobb és eredményesebb lesz.

Az már csak hab a tortán, hogy a többi csapat szurkolói pár hétig azt hitték, hogy most aztán már vége a hegemóniának, de most újra lehet minket utálni. Inkább utáljanak minket, minthogy lesajnáljanak. Az utálatot már úgyis megszoktuk.

Már csak pár hét, és reszkess NFL, újra jövünk!

"A tavalyi Brady-nél  CN nagyobb játékerőt képvisel, azaz a csapatunk támadójátéka vélhetően jobb és eredményesebb lesz. " Ezt elolvasva igazából csak secunder szégyent érzek. :(   

Sziasztok.

Nagyjából kétféle vélemény olvastam itt a hozzászólások között, vagy kezdő qb-nak jött és rájátszásba de akár super bowlba viszi a csapatot, vagy pedig akármilyen okokból nem lesz hasznára a csapatnak. De mi van ha tanítani jött. Stidham-et tanítani mégjobban használni a lábait. A védelem pedig jobban tud készülni a hasonló mobilis irányítók ellen. Nem mellesleg van mégegy jól használható csere irányító Stidham mögött. Nekem ez volt az első gondolatom Newton szerződtetéséről. Azokkal értek egyet akik Stidham-et várják a kezdő pozícióba, mert ha már nem tudunk a drafton jó helyen nagy tehetséget elhozni, akkor neveljünk ki egy jól használható játékost. Newton szerződése nem arra utal, hogy hosszú távon tervez vele Belichick. Mindez persze csak egy vélemény a sokból.

Cam Newton had told people over the last few months that he wasn’t really interested in going somewhere as a backup, nor did he feel he was at the juncture of his career where he’d want to be in a mentoring role for a younger quarterback. He’d also demonstrated he was willing to wait out the right situation.

 

(Tehát Newton azt mondta az elmúlt hónapokban, hogy nem akar csere-irányító lenni, sem ifjú QB-t mentorálni, és inkább kivárja a megfelelő lehetőséget)

Gondolom az elmúlt hónapokban ha megkérdezik tőle, hogy aláír-e ennyiért valahová mint most, akkor arra is csak nevetett volna.

Lehet :) Szerintem itt van valami sundám-bundám. Ha ennyire jó, mint amennyire sokan tudni vélik (ami lássuk be, megmosolyogtató), egészséges is, és tényleg tudná hozni azokat a számokat, amikre itt sokan várnak (mert hát MVP volt, meg SB-ban játszott, csak a poén benne épp a múlt idő, és ugye azóta elteltek évek, és sérülések), akkor nem mi  vittük volna el veterán minimumért, hanem olyan csapatok, mint pl a Broncos, vagy a Jaguars, ahol nem is tudom, kit akarnak kezdőnek. De valamiért nem kellett Newton senkinek. Ez tényleg nem gyanús az itt jelenlevőknek? Látszólag nem, mert akkora hype lett itt hirtelen, hogy csuda. Látszik, hogy a fogadóirodák is hirtelen esélyesnek tartanak, hiszen (mekkorát röhögtem a cikken) hatalmasat ugrott a várható győzelmek száma, 9,5 ről 10,0 -ra :)) 

Szerintem Newton backupnak jött, biztonsági tartaléknak, arra megfelelő. És azzal is egyetértek, hogy ennyiért belefér. De elképzelhetetlennek tartom, hogyha minden oké vele (egészség, viselkedés stb.), akkor más ne vitte volna el a draft után akár egyből. Szóval gyanús, de majd meglátjuk. 

Meg olyan is, aki ugyanígy indult, és távozott is, csak a pénzt vitte. Nem azt mondtam, hogy nincs rá esély, hogy itt szupersztár legyen, de minimum gyanúsnak kellene lennie a dolognak mindenkinek, aki nem rózsaszín szemüvegben ül, hogy ha egy ex-MVP ex-SB-ban játszó kezdő QB nem kell senkinek, és QB szinten és egyébként is minimum pénzért aláír, ott valami bűzlik. 

Személy szerint inkább csalódjak pozitívan, és ne legyen igazam az esetében, mint hogy megváltóként keressem, megveregessem képzeletben BB vállát, hogy megint hogy tudta az öreg, aztán csalódjak, hogy mégse. 

Persze, amúgy igazad van. Nem véletlenül írtam már hétfőn, hogy nem lehet tudni, hogy ki lesz a kezdő.

Azért ennél bonyolultabb a dolog, még akkor is, ha azzal teljesen egyetértek, hogy egyáltalán nem garantált a helye a kezdőben. A viselkedése a ligán belül nem zavart senkit, ez max. minket, szurkolókat érint, a válla viszont már érdekesebb kérdés. Annyiban hatalmas pechje volt, hogy ő hiába állítja, hogy minden oké vele, a vírus miatt nem tudták megvizsgálni, így pedig senki nem akarta megadni neki a garantált kezdő pozíciót és az ehhez méltó fizetést, aztán persze az ő igényei is kisebbek lettek. A Broncos és a Jaguars egyáltalán nem jó példa, előbbinél egyértelműen Lock a kezdő, benne franchise QB potenciált látnak és eleget tett azért, hogy ne vigyenek a nyakára riválist. A Jaguarsnél pedig Minshew-t akarják kipróbálni, akinek szintén korrekt első éve volt (jobb, mint az OROY Murraynek), meg azzal a kerettel egy egészséges Newton se jutna rájátszásba, egy 8-8-ért meg felesleges odavinni, mert ha Minshew elég jó, akkor ő is tud hasonlót, és megvan a kezdő QB pár évre, ha fejre áll, akkor meg van egy top5 pickjük.

Ha tényleg akkora potenciál Newton, akkor nem hiszem hogy ugyanannyira képes, mint Minshew. 

A másik: azért ez sem igaz, hogy a vírus miatt nem tudták megvizsgálni. Bradynél is megoldották, ha nem is egyszerűen , mint sok másnál. Szóval ez szerintem nem állja meg a helyét. Ha valaki kezdő QB-t keres, megoldja. 

Nem bánnám, ha Stidham kezdene. Szerintem Newton csak vészmegoldás, viszont bár Hoyernél kétségkívül jobb játékos, Hoyernek viszont van előnye abban, hogy ismeri a rendszert.

Nem írtam olyat, hogy Minshew ugyanannyira képes. Egy egészséges Newton plafonja szvsz egy jó NFL kezdő, az a Jaguars keret szerintem egy ilyen kaliberrel nem jut playoffba, de top picket se tud szerezni, így jobban megéri megnézni, hogy Minshew képes lehet-e erre a szintre.

A vizsgálatoknál nem csak arra gondolok, hogy átmegy-e az orvosin, hanem arra is, hogy a krónikusnak nevezhető vállproblémái megvannak-e még, alkalmas-e még arra, hogy kezdjen. Ha nem úgy indít a piacon, hogy kezdő fizetést akar, akkor valószínű, hogy valaki akkor ad neki egy prove it dealt, így viszont inkább kerestek más  irányítókat.

Bocs, igazad van, MInshew-t  rosszul gondoltam. Jogos.  Amúgy méz az jutott eszembe, hogy erre, amit írsz, még most is lehetne lehetősége. Úgy értem miről maradt le? Virtuális meetingek voltak, edzőtábor még messze. Tehát ha valaki kezdő QB-t keres, még most is felkereshette volna ebben az extrém évben. Oké, a playbookban le lenne maradva. Minshew már játszott tavaly, ebben is (ha már ő volt a példa, bár mindenki, aki tavaly játszott, már előnyben van bárkivel szemben, aki más csapatból jött). 

Meglátjuk mit mutat. Én személy szerint a viselkedését, öltözködését elfogadhatatlannak tartom, de hátha változik...De inkább Stidhamet lássuk a pályán.

Ezt az orvosi vizsgálatos problémát szerintem csak kitalálta valaki egyszer, és azóta bent maradt a köztudatban. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy a magángépek, magánklinikák, edzőközpontok "mindennel is" felszerelt orvosi részleges világában bármelyik csapat ne tudna megnézetni valakit a saját maga kiválasztott specialistáival. Azt, hogy a draftoltakkal nem sietnek ilyen téren még megértem, de ha egy jobb FA megszerzése ezen múlik, kizártnak tartom a totojázást. Ha egy NFL tulaj akar valakit, akkor kibérel egy magánklinikát egy hónapra, vagy megveszi mellényzsebből a kellő gépeket és hajrá, mehet az orvosi vizsgálat.

Közben jönnek a hírek arról, hogy egyes játékosok privát edzéseket tartanak, tehát egy ilyen jellegű kipróbálásnak sem látom mi lenne az akadálya.

A Denver és a Jags kijelentette, hogy mind Lock mind Minshew megkapja az esélyt, mindketten lejátszottak tavaly fél szezont, ha a vezetés kiáll emellett, lelkük rajta. Nálunk semmi ilyesmi nem történt, tudtuk, hogy van egy Hoyer aki azért nem kezdő kaliber, Stidham esetében meg ott volt/van a nagy reménykedés, hogy hátha egy újabb negyedik körös Russell Wilson - vagy legalább egy butított verziója -, hiszen Ő is anno Matt Flynn cseréjének érkezett hasonló drafthelyen, a többi azóta már történelem. 

A vírushelyzet sem a játékosoknak sem a csapatoknak nem kedvezett, ez hatványozottan igaz egy olyan játékos esetében akit félig-meddig már leírtak a sérülések miatt. Nem hiszem, hogy összeesküvés-elméleteket kell gyártani, ez most a helyzet, Ő június végén ennyiért megszerezhető volt. Ha azt mondta volna neki BB, hogy "gyere Cam, tanítgasd Stid the kidet mindenre amiben anno jó voltál!" aligha jön ide. 

Persze lehet, hogy jövő héten nem megy át az orvosin és nincs miről beszélni, egyből sok találgatást megválaszolna. Viszont ameddig nem bizonyosodik be, hogy az egészsége nem engedi játszani addig nincs okom azt hinni, hogy nem fog. És nem azért mert nyomja egy réteg itt a hype-ot, hanem mert elég a kinti szakik vagy insiderek véleményébe beleolvasni egy kicsit.

Amiben vitathatatlanul egyetértünk, hogy majd meglátjuk :)

Ezek a kinti "szakik" és un. insider-ek is legtöbbször csak találgatnak. Ha annyira tudnák a tutit akkor valamelyik csapatnak dolgoznának milliós fizetésekért. Akkora blődségek hangzanak el néha hogy az hajmeresztő. És most nem azokra gondolok, akik a kapcsolataikon keresztül először hozzák ki pl a szerződések híreit (pl Schefter), hanem azokra akik jósolgatnak a FB YT stb portálokon, meg vitáznak az egyes történésekről. Nyilván ebből élnek, és egy ilyen Cam Newton a Patriotsban hírre gyártani kell valamit mindnek, de azért óvatosan kell kezelni az általuk mondottakat. CN-t még az orvos se látta, de már a kezdőbe van szerintük, és még a szezon meccsről-meccsre jóslataikat is módosították többen miatta.

Van ellenpélda is, aki nem látja ennyire tuti igazolásnak Newtont. Van benne pár érdekes történelmi számadat/szál is, érdemes elolvasni. 

Link

Elolvastam a linket és GM/QB viszonylatában ezek a példák valóban nem a BB/CN páros mellett szólnak. Nem tudom, hogy a felsorolt edzők támadó vagy védő guruk voltak, de BB-ről közismert, hogy az általános GM teendők mellett elsősorban a védőink érdeklik. Meccseken is többször láttuk, hogy összehívja a védelmet/annak egy részét valami fontos megbeszélés miatt, támadók esetén ilyet még nem láttam tőle. Valahogy úgy érzem, ha CN marad és kezd, a játék szempontjából inkább JMD szerepe (ötletei, tekintélye) lesz a fontos.

Van egyébként edzőtől független jó példa is, pl. Kurt Warner.

Szerintem mindkét helyen egyértelmű a kezdő, akik mögött 100%-os bizalom van jelenleg (Broncos - Lock, Jaguars - Minshew)

Egyrészt megírták már mások is, hogy ennek a két csapatnak azért igenis van kezdő irányítója, másrészt - ha nem is lenne - akkor sem biztos Newton oda akart volna igazolni. Ha az ő szemszögéből nézed, akkor ez most egy prove-it-year. Neki most nem az a fontos, hogy 1M garantáltja lesz vagy 5, hanem, hogy megmutathassa magát és kiharcoljon egy következő nagy szerződést. Hol máshol lenne nagyobb esélye erre, mint a Pats-nél és BB-nél? Ezért írt alá ide, és nem máshova (nem azért, mert nem kellene senkinek); és ezért gondolom, hogy ő lesz a kezdő.

Szerintem BB-nek az volt a célja ezzel az igazolással, hogy a magyar szurkolói oldalt bepezsegtesse, ébredjünk fel a "jajbradytelvesztettük" letargiából és újra szóljon a GOOOOO PATS!!!! :) :) És megint sikerült neki...

A szezon meg majd lesz, amilyen lesz, mindegy is, ha a THPFC már jól működik. :) :) :)

OFF

Szerintem akár marad CN akár nem (a rosteren még nincs), akár kezdő lesz akár nem, ez a "járványszezon" lehet el se indul (délen és nyugaton egyre több a fertőzés) vagy, ha igen lehet, hogy félbeszakad, de ha mégis befejeződik tele lesz váratlan eredményekkel, úgyhogy a vegas-oddsok szinte hetente fognak ugrálni. Azok a csapatok fognak szerintem jól szerepelni többek közt, akiknél az elit játékosok elkerülik a karantént, akiknél  a posztok mélysége jó ill. kevés játékos lesz fertőzött, akiknek keveset és nem túl messzire kell utazniuk (kb. 2 óra repülőút esetén meccsnapon lehet érkezni, főleg, ha az a repülő a csapat tulajdona. :)), akik szigorú szabályokat vezetnek be a játékosaiknál/személyzetüknél és azt be is tudják tartatni. És van még egy faktor: akik jól ismeri a csapatok idei PS játékosait! Az idei PS nemcsak abban változott, hogy 12 fős, hanem más dolgokban is. Meghatározták a tagok alapfizetésének minimumát és maximumát!!! is, azaz nem lehet rejtegetni a PS-ben nagy pénzért játékosokat azért, hogy nehogy elmenjen. (Ld. tavaly Nálunk Melifonwu annyiért volt PS tag, amennyit a rosteren kapott volna!) A szezon tranzakciós határidejéig egy-egy mérkőzésre az roster 55-re kiegészíthető a PS-ből és az aktív játékoskeret is 47-re (8 Oline játékos esetén 48-ra!), tehát egy-egy  játékos 2x, de nem egymás utáni héten, felkerülhet úgy a rosterre, hogy közben PS tag marad. Tagja lehet idén a PS-nek olyan játékos, akár kettő  is, akinek akár négy felhalmozott szezonja is van (azaz játszott legalább szezononként min. 6 meccset). Nálunk így pl. PS tag lehet idén Calhoun, tavaly még nem lehetett volna. Lehet a PS-ben max 4 olyan játékos is, akinek két felhalmozott szezonja van. Összegezve a véleményem: Az idei PS-ek tagjai között az új szabályok következtében sokkal több minőségi játékos is lesz, akik éppen hogy csak kiszorultak a roster-ről.

Na hopi, ez zaz összefoglaló tetszett a szabályokról! Dicséret. Kire számítasz (természetesen csak tipp), hogy a PS-be kerül idén? Csak kíváncsiság, én sem gondoltam még végig, de ha már ilyen hosszan írtál, gondoltam lehet van már pár jelölted.

A dolog nem olyan egyszerű, hiszen a PS kettős feledatú: soron következő ellenfél szimulációja és roster utánpótlás. Amikor írtam (CN bekalkulálva), különböző okok miatt mindössze 3 játékosra gondoltam csak: A járvány miatt 4. QB-ként Smith, mivel két FB ritkán van egy roster-en és az új TE-ink is erősek: FB J.Johnson és RB J.J.Taylor, mert egyszerűen tetszik az egyedisége. :) Szerintem OL emberek is kellenek, de személyekre még nem gondoltam.

J.J. Taylor nekem is favorit a PS-be, de Johnson szerintem 53-on lesz. Vitale és Keene skillsetje nagyon hasonló, így Vitale könnyen feleslegessé válhat, Johnson viszont klasszikus FB, amiből nincs másik a rosteren.

Én bírnám Vitalet a rosteren, de nem elhanyagolható, hogy magasságban és tömegben is elmarad Keene-től, az pedig sokat számít (Keene egyébként Develint is felülmúlja ebben).

Én azért Keene-t elsősorban TE-ként tudom elképzelni.

Keene elsősorban TE, legalábbis biztosan ez lesz a neve mellett a rosteren, de nem klasszikus TE, mint Gronk. Az ő képességeit azzal tudjuk leginkább kiaknázni, ha minél sokoldalúbban használjuk (FB-ként, H-backként), Vitale pedig pont ugyanilyen játékos alacsonyabb upside-dal, ezért gondolom, hogy helyette inkább egy hagyományos FB kerül rosterre.

Johnson különleges státuszú, úgy tudom 13. emberként lehet a PS-ben, legalább is tavaly +11. volt, amíg nem került a rosterre. És azt hiszem nem vihető el a PS-ből. Persze lehet, hogy idén már másképpen van, de ha nem, lehet vele "trükközni". :)