Cam Newton szerződés részletei

Kép
cam & bill

Pár napja kerültek nyilvánosságra Field Yates által, Can Newton szerződésének részletei. Íme a számok és a feltételek:

A full breakdown of Cam Newton’s contract with the Patriots, which includes $3.75M in playing-time incentives and a maximum value of $7.5M if the team wins the Super Bowl. pic.twitter.com/TGSVEJ3P0Z
— Field Yates (@FieldYates) July 9, 2020

Ez azt jelenti, hogy Can Newton alapfizetése 2020-ban 1,05 millió dollár, amiből aláíráskor csak 550 ezer, ami garantált. Ez az alig több, mint egy milliós összeg a minimum, amit egy 7 vagy több éve a ligában játszó játékosnak jár.

Minden fordulóban, mikor Newton a meccsnapi keretben szerepel kap 43 750 dollárt, ami ha az összes meccsen játszik összeadva 700 000 $.

Játékidőre is van bónusz és nem véletlen, hogy 13%-nál kezdődik. Tavaly a Carolina Panther színeiben Newton a snapek 12,6%-ban lépett pályára, így ez a tétel nem számít bele az idei fizetési sapka alá, hiszen olyan bónuszcélról van szó, amit tavaly nem ért el a játékos (NLTBE). Ha eléri bármelyiket, az csak a jövő évi fizetési sapkába számít bele. Ha a snapek több, mint 90%-ban játszik és a csapat bejut a rájátszásba, akkor éri el a maximumot, ami 3,75 millió dollár (és szintén csak jövőre számít bele a fizetési sapkába).

Van még a szerződésben pro-bowl bónusz (500 000 $), all-pro bónusz (500 000 $), és minden rájátszás győzelemért is jár 250 000 $, ha legalább a snapek 50%-ban játszik azokon a meccseken. Ezek mind szintén a jövő évi sapka alá kerülnek, hiszen 2019-ben egyik sem volt meg Newtonnak.

Vajon eléri Newton a maximális 7,5 millió dollárt? Drukkoljunk ennek!

 

Hozzászólás

Szerintem Newton maxolja ki az NFL álatl fizetett PO-s extra fizukat is ;)

Az öreg róka,de eddig nem sokat játszó (8 év, 47G) ex-Panthers-es, és idén már Jets-es,  OG G.Van Roten nyilatkozta a Sirius rádióban:"...Az egészséges Cam Newton BB támadósorában olyan recept, ami katasztrófa az ellenfelek számára..." :)