Nyilatkozatok - 12. hét vs Cowboys

Kép
week12

HC Bill Belichick

BB: Nagyon jó, hogy egy győzelem után tudok ideállni Önök elé. Tudják, egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. A Cowboys egy kemény csapat, mindenhonnan nézve, nagyon sok jó játékosuk van. Jól vannak felkészítve, okos szituációs futballt játszó csapat. Egyszerűen kemények. Nagyon büszke vagyon a srácainkra. Sokan tettek hozzá sokat a sikerhez, jól játszottunk és elég játékot csináltunk meg a játék mindhárom fázisában. Voltak jó rúgások, jó támadójátékok, védőjátékok. Remek csapatjáték volt, egy ilyen jó ellenfél ellen erre van szükséged. Hiányzott néhány kulcsjátékosunk, és voltak páran, akik messze a 100%-os állapottól játszottak, de összeszorították a fogukat és keményen küzdöttek a csapatért, nagyszerű teljesítményt nyújtva. Ez a mérkőzés a mezőnypozícióról szólt, ebben elég jók voltunk. Minden területen sokat számított. Ez volt a mérkőzés kulcsa, és persze kritikus fontosságú volt, hogy jól kezeljük a labdát. A körülmények kihívást jelentettek mindenkinek, de Tom [Brady], az elkapók, a védők, a speciális csapat játékosai mind jó munkát végeztek. Jó munkát és mindezt messze nem ideális körülmények között. Jó győzelem volt. 

a szél szerepéről a passzjátékban 

BB: A pálya minden részén nehéz volt. A labda nedves, a kezed nedves, a pálya kicsit csúszik és a szél is egy faktor. Bármelyiket nézem is egyik sem zárja ki a passzokat, de ha mindezt összeadod, az már nagyon nehézzé teszi a passzjátékot. A szél jött és ment, néha egy széllökés, aztán meg elcsitult. Ugyanez volt az esővel is, de az végül egész nap esett. Nem tudok elég jót mondani arról, ahogyan a játékosaink ezt kezelték, védelmi szempontból is nagy kihívás volt a szerelés, különösen egy olyan nagyszerű futó ellen, mint Elliot, vagy Prescott ellen. Ők is vizesek, te is vizes vagy, nehéz bármit jól megfogni, jól szerelni. Szerintem elég jól szereltünk ma. Több játék is volt, ahol azért nem értek el első kísérletet mert jól szereltünk. Nehéz volt, de jó munkát végeztünk.  

az újonc elkapók játékáról 

BB: Igen, jól léptek elő. Volt pár nagy játékuk. Nem volt tökéletes, még sokat kell dolgoznunk. Azt hiszem minden alakalommal, amikor pályára lépnek, edzésre jönnek, tanulnak valamit. Ma olyan játékokat csináltak, amikre szükségünk volt a győzelemhez. Nem volt sok pont a mai napon, és vagy az előrehaladásnál, vagy a pontszerzésnél vontuk be őket. Jó munkát végeztek. 

a blokkolt puntról 

BB: Valószínűleg ez volt a különbség ma a két csapat között, ha jobban megnézzük. Joe Judge és Cam Achord nagyon agresszív felfogással készült ma a rúgójátékra, próbáltuk megnehezíteni számukra a labda kezelését és úgy gondolom ebben jó munkát végeztünk. A speciális csapatukat nehéz elkapásokra kényszerítettük, és a blokkolt punk persze óriási volt a mezőnypozíció miatt. Előnyből játszhattunk, ez jó dolog volt.  

A feljavult támadófal tette lehetővé, hogy a negyedik negyedben Tom futó nélküli felállásokkal dolgozhasson? 

BB: Igen, de persze volt közben pár futójáték is. Úgy mondanám közepes sikerrel futottunk a labdával. De ezek ellen a srácok ellen nem fogod tudni mindig átgyötörni. Túl jók. Kevertük a futást és a passzokat. Mindkettőben voltak sikereink a negyedik negyedben amikor szükség volt rá, és persze nagyon bízunk Tom-ban és az elkapóinkban, akik ma pályán voltak. Jó döntéseket hozott, néhány rövid passzból első kísérletet értünk el, végül elég yard-ot szereztünk ahhoz, hogy egy mezőnygóllal 7 pontosra növeljük az előnyünket. Természetesen nagyon megbízunk Tom-ban, abban, hogy képes bármilyen körülmények között teljesíteni. 

Sony Michel játékáról a mai napon 

BB: Egész évben jól játszott.  

A futások időzítése javult, ezért mehetett ma jobban neki? 

BB: Nem tudom. Nézze, voltak jó játékaink, nekik is voltak jó játékaik. Kemény a védelmük, nehéz ellenük futni. Apránként haladtunk és átgyötörtünk pár futást, de párszor ők kerekedtek felül. Volt pár nagy futás a mérkőzés végén, ami kulcs volt a végkimenetelt illetően. A végén sikerült őket bizonytalanságban tartani, ami segítette a passzsiettetés elleni védekezést, mert nem mehettek siettetni azonnal, hiszen volt pár futójátékunk, amire figyelniük kellett. 

Stephon Gilmore-ról Amari Cooper ellen 

BB: Igen, újabb nagy mérkőzés Steph-től. Keményen dolgozik, készül minden párharcára, személyes kihívásnak tekinti. Nagyszerű elkapók, irányító és támadófal ellen játszottunk. De Steph nagyon profi. Ismeri az ellenfelet kívülről-belülről, a párharcot, az ellenfél támadósémáját, azt, hogy mi a legjobb játék a szituáció és védelmi hívás függvényében. Ezt jól csinálja, és ma jó napja volt. Az egész secondary jól dolgozott jó elkapók és egy jó irányító ellen, hiszen vezetik a ligát passzolásban, ez 10 mérkőzés után nem lehet véletlen. Jó faluk van, próbáltuk néhány blitz-cel elkapni őket, de jól vették fel őket, ezt el kell ismerni.  

BB: Zárásként szeretném elmondani, hogy a mai napon a legnagyobb érdem Marcus Cannon-é. Marcus három napon át betegeskedett, őszintén szólva nem hittem, hogy ma játszani fog. A mérkőzés előtt beszéltünk és akkor úgy érezte, hogy végig tudja játszani, félidőben kellett kisegítenünk. Ez volt összességében a legjobb teljesítmény, amit láttam. Egy olyan sráctól, akinek alig volt ereje, hogy felvegye a felszerelést, aki kiment és nagyszerű játékosok ellen játszott, Lawrence, Bennett ellen. Keményen játszott, és ez az a fajta kitartás és példamutatás, ami ezt a csapatot jellemzi, nagyszerű munka volt ez Marcus részéről. 

 

Tom Brady 

a beteg Marcus Cannon játékáról 

TB12: Nagyszerű munkát végzett. Nem voltunk biztosak benne, hogy érzi majd magát, de összeszorította a fogát. Büszke vagyok rá, büszke arra ahogy a srácok küzdöttek. Megdolgoztunk a sikerért. Nagyszerű csapatunk van, keményen dolgoznak. Örülök, hogy ez ma sikerré érett. 

a csapat kitartásáról, mennyire érzik ezt ők belülről 

TB12: Minden csapat máshogyan fejlődik. Mi csak várjuk a kihívásokat és próbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Nagyszerű győzelem volt. Jó csapat ellen játszottunk, örülök, hogy nekünk lett több pontunk a végére. 

Mit mondott Scott Novak bíró arról, hogy miért maradt 1 másodperc az órából a mérkőzés végén? 

TB12: Nem tudom, nem értem. Soha nem láttam még ilyet. 

Az a dobás 7 másodpercig volt a levegőben. 

TB12: Még repült amikor már megállt az óra, nem tudom. Mindenki azt mondja, hogy a Patriots előnyöket kap – nekem nem úgy tűnik. 

az újonc elkapókról 

TB12: Igen, sokat voltak ma pályán és büszke vagyok mindkettőjükre. Sokat dolgoztak ezen a héten, fejlődnek, ezt jó látni. Mindketten csináltak nagy játékokat, ezekre szükségünk is volt, jó munkát végeztek. 

Többször kellet a védők karja alatt átbújva menekülnie, emlékszik arra a játékra amikor el kellett dobni és a szél szinte visszafújta a labdát? 

TB12: Igen, volt pár ahol próbáltam elkerülni a területvesztést, talán kockáztattam is pár alkalommal. De azt hiszem sikerült megúszni, a körülmények ellenére is.  

a TD elkapásról 

TB12: Jó elkapást csinált [N'Keal]. Nagyszerű játék volt. Erre van szükségünk. 

 

OL Marcus Cannon 

arról, hogy betegen játszott 

MC: Csak azt tettem, amit bármelyik csapattársam tett volna. Ők is megtennék értem ezért én is megtettem értük. Csak kimentem és mindenki összedolgozott. Shaq [Mason] ott volt mellettem, a tight end-ek is besegítettek, sok segítséget kaptam. 

 

CB Stephon Gilmore 

Amari Cooper elleni játékáról 

SG: Jó móka volt. Próbáltam minden játéknál közel lenni. A védőfal jól gyakorolt nyomást Dak [Prescott]-ra, a futást is megállítottuk. Amikor passzolt, próbáltam megcsinálni a játékokat. 

az ellopott passzról 

SG: Keresztező útvonalat futott, sikerült az utolsó pillanatban elé vágnom és megjátszani a labdát. Dak olyan helyre dobta, ahol bármelyikünk elkaphatta volna, így sikerült megcsinálni a játékot. 

a vörös zónás védekezésről 

SG: Hatalmas volt. Ez a célunk. Bill Belichick edző mindig mondja, hogy kényszerítsük őket arra, hogy a vörös zónában játszanak. Szoros emberfogást játszottunk és megállítottuk a futást, ez megnehezíti a vörös zónás játékot. A játék célja hogy pontokat szerezzünk, és mi szerintem jól akadályoztuk meg őket a pontszerzésben. 

Forrás: https://www.patriots.com/news/new-england-patriots-postgame-quotes-11-24

 

Hozzászólás

Két héttel ezelőtt Kraft talált egy BB klónt, aki pont ugyanúgy néz ki, mint az öreg szótlan krampusz, de szeret beszélni. Azóta ő tartja a sajtótájékoztatókat is. Nem sokat mond, de legalább azt hosszan. És nekünk ez így jó.

Rendkívül tetszik, ahogy Cannon betegség utáni játékát és helytállását elismerik, ez nagyon fontos példa a csapatnak a helytállásról és az elismerésről is. És bizony kevésszer jött fel a neve a meccs alatt, hogy hány "falonátjövetelt" engedett, vagyis még így legyengülve is megfelelően védte az oldalát. Tisztelet érte!! :) :) :)

Volt azért róla nyomás, meg így akkor tulajdonképpen Watson / Mason / Cannon nyomásokat egybe kell számolni.

Nekem a fontos info az volt, hogy Mason (és TE) segített be neki. Ebben az esetben viszont nem jogos Masont "Down"ba rakni, bármennyire is látszott így a teljesítménye.
Ha folyamatosan arra is kellett figyelni, hogy Cannont kisegítse, akkor inkább UP mint down.

Up semmiképp, az nagyon erős volna..

Karras viszont passzblokkban igen jó volt (végre) 85,3 pff-nél. Thuney is nagyon jó volt ebben.

Wynn futásblokkban a héten a 7.legjobb tackle, minden posztot nézve a falembereknél pedig a 12. Azért ez Newhousehoz képest előrelépés alaposan. Sajna passzblokkban alaposan megszenvedett, 5 pressure is jött róla és nem akarom felmenteni, hogy első meccs a kihagyás után, meg irgalmatlan talaj és körülmények, ahol esetleg neki nehezebben ment a gyors lépkedés, vagy a kézimunka, de tuti lesz ennél sokkal jobb is. És akkor egy egészséges Cannon, meg egy magára fókuszáló Mason esetén rendben is leszünk..futni már tudunk ez pedig jó opció a passzjáték beindulásához.

 

"Az a dobás 7 másodpercig volt a levegőben." Okos riporter, ahhoz  nagyjából 60 méter magasra kellett volna feldobni. :)

Gilmore-t nézni nekem is "jó móka" volt. :))

Amerikai szakírók írják: "Ha van egy három hetes gyermeked, akkor ő eddig egy olyan világban nevelkedett, amikor Gilmore nem engedett elkapást!" :)

Mint mindig, most is rengeteget lehetett tanulni szeretett edzőnk hosszú ámde kimerítő nyilatkozatából! Kötetekben lehetne elemezni, de összefoglalva talán így lehetne lefordítani:

1, Nagyon jó csapat ellen játszottunk, akik csináltak jó pár nagy játékot ellenünk és ezzel megnehezítették a dolgunkat!

2, Dicséretesen játszott a csapatunk és csináltunk pár nagy játékot!

3, Nagyon jól működtek a támadóink mert végrehajtottak pár nagy játékokat!

4, A védelmünk nagyon jó volt és különösen azért mert behúztak pár nagy játékot!

5, A speciális egységünk ma is kitett magáért és szereztek nekünk pár nagy játékot!

Ez nem éri!!! Végre hosszan beszél, erre te meg lerövidíted. Hát nekünk már semmi se jó???? :) :) :)