COVID update

Kép
covid

A múlt héten lejárt a játékosok számára rendelkezésre álló idő annak eldöntésére, hogy kihagyják-e a szezont a vírus helyzet miatt. Természetesen senki sem tudja előre megmondani, hogy mi várható a vírussal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy érthető azok álláspontja is, akik inkább kihagyják a szezont a nagy bizonytalanság és a kockázat miatt.

Persze, persze a szezon egésze is bizonytalan, de véleményem szerint ez akkora üzlet és cirkusz, hogy mindenképpen elindul és az a sok intézkedés, amit a vírus miatt vezettek be elegendő lesz ahhoz, hogy a játékosok és a stábok viszonylag nyugodtan vessék bele magukat a küzdelembe. A csapatnál is nagy a bizonytalanság és a 8 visszalépő a vírus miatt elég komoly érvágás, amit valamilyen módon kezelni kell, mert közülük sokan meghatározó játékosok.

A ligában ez a játékosok számára megadott lehetőség a kedvenc csapatunkat érintette a legsúlyosabban. A következő csapat, amelyik ilyen szempontból a legrosszabb helyzetben van az a Cleveland 5 játékossal. Mindössze 3 csapat van az NFL egészét nézve, ahol nem volt ilyen típusú „visszalépés” (Atlanta, L.A. Chargers és Pittsburgh).

A COVID-19 miatt kialakított speciális sérült listán a múlt hét végén 102 játékos volt összesen a csapatoknál. Erre a listára azokat kell feltenni, akiknek pozitív a COVID tesztjük, vagy érintkeztek olyannal, akinek pozitív lett a tesztje. Lekerülni és ezzel folytatni a munkát a csapatnál 2 negatív teszttel lehet. A Patriotsnál jelenleg nincs olyan játékos, akit a vírus miatt sérült listára kellett volna tenni (összesen 6 ilyen csapat van a ligában: Carolina, Houston, Chargers, Seattle, Cardinals). Ebből a szempontból jelenleg a Miami a legszerencsétlenebb (14 játékos), őket követi a Jacksonville (12) és a Minnesota (9).

Összességében továbbra is nagy a bizonytalanság, de ahogyan azt az elején említettem a show-nak folytatódni kell, mert nem sok ennél nagyobb üzlet van a világon. Én biztos vagyok benne, hogy szeptember 13-án a TV előtt ülve tudunk majd szurkolni a csapatnak, hogy meglegyen a jó kezdés egy gyökeresen átalakult kerettel.

Hozzászólás

Amott 10 kicsi néger, emitt 8 penye inas. 

A pillanatnyi helyzethez (tegnap) az is hozzátartozik, hogy a Miaminál már csak 2 játékos covidos, a JAX-nál 3, a Vikingeknél pedig 1. Ki tudja mi a jobb/szerencsésebb, most túlesni rajta vagy később. Jelenleg (tegnap) a legtöbb covidos a GB-nél van 5 játékos, nincs jelenleg covidos 17! csapatnál és a többieknél is többnyire 1-2 fő, pontosabban jelenleg (tegnap) a ligában 26 fő covidos, azaz 1% se.. Persze az igazi mércék a kontakt edzések lesznek.

Az utolsó mondat a lényeg, ha nincs bubble, nincs szezon, márpedig az NFL-ben szinte megoldhatatlan, de ha valahogy meg is lehetne oldani, ennyi idő alatt lehetetlen megszervezni.

".... de ahogyan azt az elején említettem a show-nak folytatódni kell ..." Nem. Ha a szakemberek azt mondják, hogy komoly a kockázat, akkor nem kell folytatódnia. Az üzletemberek véleménye nem érdekel.

Elég sok a dislike erre a kommentre, de tőlem mindenképp kapsz egy +1-et. 

Jerry Jones hozzáállása például egészen botrányos, az Upset Őrnagyon nem véletlenül pörögtünk ezen egész nap. Mások egészségének (rosszabb esetben életének) kockáztatása egy kis profitért szerintem nem fér bele.

Azért ne legyetek már ennyire álszentek. Sokan úgy csináltok mintha valami különleges "faj" lenne a focista. Mit csinált a járvány alatt egy rakás átlag ember ??? Bement a munkahelyére és az egészségét kockáztatta mások(tulajdonosok) profitjáért, ráadásul összehasonlíthatatlanul kisebb bérért.És ne gyertek azzal hogy csak létszükséges munkakörben dolgoztak emberek, mert hogy csak néhány példát hozzak szerintem nem létszükség (azaz ha egy járvány végéig zárva van túléled nélküle) egy Mcdonalds és a további gyorséttermek, gyárak, fodrászok, multi cégek (nem élelmiszer) stb. Ráadásul ennyi teszt és védőintézkedés mellett kb 1000x nagyobb biztonságban lesznek a játékosok mint az átlag amerikai.