Dante Scarnecchia visszavonul

Kép
Pats_logo

A Patriots támadófal-edzője, Dante Scarnecchia bejelentette visszavonulását. A 72 éves edző úgy érzi, hogy most már szeretne inkább a családjával lenni és pihenni.

Mike Reiss erősítette meg a visszavonulás hírét miután beszélt Scarnecchiával, aki ötszörös Super Bowl győztesként vonul vissza újra, miután már egyszer 2013-ban visszavonult és 2016-ban visszatért. Scarnecchia számos egyetemi csapatnál volt edző mielőtt csatlakozott volna a Ron Meyers által vezetett Patriots edzői közé. Később két évet dolgozott támadófalember edzőként az Indianapolis Coltsnál Meyer edző alatt és ezután került vissza New Englandbe Dick MacPherson edző alá 1991-ben.

A Patriots kötelékében számos pozíció töltött be Scarnecchia: speciális egység edzője, tight endek edzője, speciális egység segédedzője és védelem mellett dolgozó segédedző. 1999-ben nevezték ki a támadófal edzőjének és ebben pozícióban maradt azután is, hogy Bill Belichick átvette a csapatot.

Bill Belichick a valaha volt legjobb segédedzőnek nevezte Scart, akivel valaha dolgozott. Több játékos (pl. Tom Brady, David Andrews) is köszönetet mondott neki az eddigi munkájáért. 

Egyelőre még nem tudni ki fogja átvenni a visszavonult edző helyét, de van két lehetséges jelölt a feladatra:

Cole Popovich segédedzőként dolgozott az elmúlt négy évben és ő az egyik esélyes befutó Scarnecchia helyére. Popovich a Patriots futóival dolgozott 2019-ben és így dolgozott a támadófallal is. Egy másik lehetséges házon belül jelölt Carmen Bricillo,akinek ez a második szezonja a csapatnál, előtte kilenc évig volt támadófal edző a Youngstown State-nél.

Hozzászólás

Nem lesz ez könnyű év... 

Igaz, mikor Matty P. elment, sokan frászban voltunk, aztán Flores-szel jobb lett a védelem. Aztán mikor Flores elment, sokan frászban voltunk, erre még jobb lett a védelem. :)

Szóval bízzunk benne, hátha találnak egy jó Ofal edzőt a szekrény alján. 

Köszi mindent Scar Mesternek, nem kis űr marad utána...

Én abban bízom, hogy amikor nyugdíjból visszacsábították, akkor nem csak a fal volt az egyetlen cél, hanem az utód kinevelése, ami remélem meg is történt.  Sokkal nagyobb gond szerintem, hogy még mindig nem látszik mi lenne az opció a DC posztra. Szerintem nem jó ez hogy BB egyszerre a HC-DC-GM, mert egész egyszerűen túl sok ez egy embernek még ha róla is van szó. Meccsek közben túl sokat kellett foglalkoznia a védelemmel, és ez a HC feladatoktól vonta el ilyenkor Őt. Sokszor látni, hogy jegyzetel meccs közben, de ha éppen a védőknek magyaráz, akkor nem látja mi folyik a pályán, pedig lehet meccsfordító infó veszik így el. Persze a védelem bika volt idén, de akkor is kellene megoldás erre.

A Patspulpit szakírója szerint Scar a következő alapelveinek betartatását ajánlja utódjának az Ofal játékosaival kapcsolatban:

  1. Együtt kel dolgozniuk minden snap-nél.
  2. Mindenkinek u.úgy kell látnia a play-nél a védelmet, különben káosz lesz.
  3. Bíznod kell a társadban és el kell érni, hogy Ők is bízzanak Benned. Tudniuk kell mit várhatnak Tőled és Te Tőlük.
  4. Minden play-nél tedd meg amit elvárnak Tőled.
  5. Nemcsak többnyire, hanem mindig jól kell játszanod.
  6. Képezd Magad állandóan, hogy jobb legyél.
  7. Minden játéknál a legnagyobb erőfeszítéssel dolgozzál.
  8. Akkor játsszál a legjobban, amikor a legfontosabb.

Talán még TB távozásánál is jobban fájlalom az idős mester távozását, szinte pótolhatatlan űrt hagy maga után! (Igaz, tudom hogy pótolhatatlan ember nincs. De mégis ...!)

Sziasztok! Kicsit off, de úgyis túl nagy a nyugi egyelőre a csapat körül...

Szóval én ritkán írok ide, és akkor is valami agymenést. Ma újra hoztam Nektek egyet, "Mi van ha...?" címmel:

Mi van ha felmegyünk top4-5-be, és elhozzuk a két tehetségesnek mondott QB közül az egyiket? Igen, marha sokba kerülne, ez tény, de: ha marad TB és mégis ad kedvezményt, vagy hozunk csak egy középszerű QB-t, TB eddigi dead money-jával kb elfogyott a zsé. Senkit nem tudunk megtartani a szabad ügynökeink közül, vagy csak nagyon-nagyon keveset. Viszont ha bevállaljuk hogy drágán, de felmegyünk előre, a következő 4-5 évben megvan az irányítónk "olcsón" /azt feltételezve, hogy beválik, mert ugye minden csapat aki felcserél abból indul ki hogy be fog válni a jelöltje/!

Egy-két, sajnos szükséges cut, plusz az idei 40 misi, és máris lehet varázsolni kicsit. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk oda kell adni a következő két évi első kört is, elsőre húzós, de gondoljunk bele: a nem leigazolt QB-nak nem kell kifizetni évente a valszeg 30+-os fizetést, viszont az első körös draftoltunk helyére ebből a pénzből lehet hozni FA-t, aki viszont már bizonyított. Azaz akkorát talán mégsem buktunk az első körök elvesztésével...

Három indok amiért ez megfordulhatott a fejemben: az egyik, hogy nem mostanában voltunk olyan helyzetben, hogy ne a legvégéről, hanem majdnem 10 hellyel előrébbről kelljen "csak" felmenni. A második, hogy az elmúlt 20 évben nem volt annyira fontos hogy irányítót húzzunk, megszoktuk hogy van egy TB, ezért szóba sem került, megszokásból. A harmadik pedig egyszerűen az, hogy erre a forgatókönyvre nem nagyon gondolt még senki, legalábbis nem nagyon olvastam róla sehol.

Ennek az egésznek én sem adok többet mint kb 1% esély, csupán az érdekelne, hogy ez rajtam kívűl senkinek nem fordult meg a fejében egy komolyabb brain storming alatt? :D

 

 

Van több QB aki első kör végén is reális érték lehet..Tua bizonytalan jövője miatt érte kiadni kazalnyi ellenértéket az nagy rizikó, Herbert nagyot ment senior bowlon így ha jó lesz a combine-ja is, akkor ő is előkelő helyen elkel, amit mi nem tudunk felérni..de vannak olyan QB-k, aki elsülhetnek nálunk úgy, mint JG..

Azért írtam a top5-öt, mert mindenhol azt olvastam, hogy Burrow és Tua a két QB, akik kiemelkednek a draft classból, és ők valszeg az első 5 pickkel ki is mennek. Hogy Herbert ekkorát villantott nem tudtam, sajnos az angol tudásom bőven kevés ahhoz, hogy külföldi oldalakat olvassak. Illetve el tudom olvasni, csak marhára nem értem :D Nekem végülis mindegy, hogy hányadik körben hozzuk és melyik helyen, csak süljön el úgy, mint a JG sztori. :)

 

Viszont ha már Tua és a sérülése, kíváncsi vagyok hogy mi a véleményed: azt mondtad hogy felmenni érte nagy rizikó. Ezzel egyet is értek, bár BB kifejezetten szereti a sérülésből visszajövőket, úgyhogy... :D Viszont ha valami oknál fogva bent lenne a mi pickünknél, Te bevállalnád?

 

Én bevállalnám! Amit a játékából láttam, az számomra meggyőző volt...! Igaz, eddig aki nekem tetszett, az sosem jött be, így ez akkor ismét rossz ómen lenne...! Sajnos! 

Most akkor szerinted Stidham bust? Mert volt néhány szerencsétlen játéka egy sz@r fal mögött, (ahol TB sem boldogult igazán! ) és kicsit talán túlbuzgó volt a beállásakor? A falat kell erősíteni és akkor elboldogulhat egy legalább közepes/menedzser szinten. Elitnek vélt! QB-ért szinte mindent odaadni egy drafton nem jellemző a Pats-ra. 

Egyszer már megkértelek, hogy a kommentjeimre, írásaimra ne reagálj! Ez azóta sem változott, ha fog, értesítelek! Köszönöm!

Már bocs, de ezt hogy képzeled? Ki vagy te, hogy előírd valakinek - akinek egyébként itt ugyanolyan jogai vannak, mint bármely más hozzászólónak -, hogy ne reagáljon arra, amit írsz?! Azzal, hogy te hozzászólsz valamihez, egyúttal hozzá is járulsz ahhoz, hogy az írásodat "lájkolják", "leszólják" és/vagy arra reagáljanak. Ez van, ha nem tetszik, akkor is.

Szerintem nem fontos hogy irányítót hozzunk. Én megnéztem jónéhány elemzést és meccsösszefoglalót Stidhamről, és azt látom, hogy tulajdonképpen kezdő kaliber. A top cserék közt számon tartott Hoyert a kinti szakértők szerint megérdemelten szorította ki. Van olyan aki szerint Bellichek megint megcsinálta, és kihúzta az új JG-t. Az előszezon számok alapján kb így is van, főleg ha azt nézzük, hogy végig játszotta mind a négy meccs nagy részét, tehát nem kicsi a merítés. A legnagyobb erény, hogy baromi jól lát a pályán, és gyorsan hozza meg a túlnyomórészt helyes döntést, amit képes is megdobni. Azért lett 4. körös anno, mert a Baylor-ról az Auburn-ra transzferelt az utolsó két évére, ahol akkor hullott szét a támadófal, és az elkapók is dropgyárak voltak mindkét szezonban (egyébként előzetesen talán még így is 3. körre várták draft előtt).  Nyilván rengeteget kell fejlődnie, de valahol azt olvastam, hogy az edzők nagyon bíznak benne. Én anno azok közé tartoztam, aki pártolta az egyébként nyilván engem is meglepő JG második körös draftot (főleg mert akkor utána néztem, hogy a srác ugyanoda járt mint Romo, és az Ő rekordjait döntögette meg az egyetemen), remélem most sem lövök mellé a véleményemmel. Aztán persze az is megeshet, hogy pályára sem kerül kezdőként, mert BB mást tervez, de az engem meglepne. Ha meg Brady marad, akkor a QB spekulációk azonnal dőlnek idénre valószínűleg.

Off: lesz éjjel SB chatszoba?

Ian Rapoport szerint a Pats készen áll arra hogy évi 30millios szerződést adjon Brady apónak....

Ezek szerint nekik valahogy kijött a matek... 

Ez csak egy lehetséges, minimális valószínűségű verzió volt.

A matek nekem is kijön TB maradásával, csak az a kérdés hogy ez kikbe fog fájni... :(  Valószínűsítem hogy nekik is úgy jött ki a matek, hogy tudják hogy kiket fognak elengedni, ha TB aláír. Sajnos olyan verziót nem látok, hogy TB is marad, meg a fontos szabadügynökeink is. Bár hozzá tartozik, hogy én nem sokat értek hozzá.

Ugyanazon cikkben az is benne van, hogy Brady számára nagyobb prioritás állítólag, hogy ütőképesebb támadószekció legyen körülötte. Ezt végképp nem látom hogyan hoznák össze egyszerre. Teljesen idevág a mondás: "Azt akarja, hogy a kecske (GOAT) is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon", sőt kellene még káposzta:)

Emellett kijött utána egy másik cikk, miszerint rámenne Brady-re a Raiders és a Chargers is ha kimenne a szabadügynök piacra.

Ez csak egy reklám, amit jól építettek rá a jelenlegi bizonytalan helyzetére. Szerintem semmit nem jelent, azt mondta amit a HULU cég marketingesei kitaláltak neki.

Persze, igazad van! Nagy a reklámértéke ennek az egész cécónak. Szeretnék hinni Neki! Egy dekányit sem érdekel, hogy miből, mert a tulajunk vérében van, hogy jeget adjon el az eszkimóknak...

Azért ebben a helyzetben Bradynek egyáltalán nem mindegy, hogy mit mond, ráadásul a szövegkörnyezet is a saját csapatáról, a stadionról nomeg pláne a szurkolóiról is szól, nem egy pizzázóban, vacsora közben, teli szájjal mondja, hogy innen nem megy sehová. Ha mégis elmegy, erről a mondatról azért el kell majd számolnia a rajongók plusz a csapattársak felé - nem lehet teljesen hiteltelen, hogy össze-vissza beszél. 

Ha döntést hozott, azt szerintem nem egy reklámfilmben jelenti majd be. Odakint azért minden szurkoló tudja hogy ez üzlet. A reklámok és a játékos szerződése is bevételi forrás. Senki nem fogja számonkérni ha a nagy pénzért elmegy egy-két évre más csapatba mindegy mire célozgatott egy reklámfilmben korábban.

Egyik földrészen sem menő, ha valaki segget csinál a szájából... TB az egyik legintelligensebb NFL játékos (nem ver nőket, gyerekeket, nem lő le senkit, a saját lábát sem, nem alszik bedrogozva az autójában a saját taknyában, stb...), ezért azt gondolom, hogy nem áll bele minden hülyeségbe. Azok közé tartozom, akik szeretnék még két évig itt látni az IRÁNYÍTÓ-nkat!

Amikor egy OLine ki van elemezve a playoffra :)

https://twitter.com/ErikBurkhardt/status/1224109760108269568?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1224109760108269568&ref_url=https%3A%2F%2Fbowl.hu%2Fforum%2Fnfl-csapatforumok%2Fkansas-city-chiefs

iszonyat mennyiségű munka és ordítóan árulkodó testhelyzetek a play elindítása előtt, már jelzi mi fog következni..

Na most a mi falunknál ez Newhouse és Karras duóval még könnyebben olvasható volt vélhetően. Karras esetében nyilván nem a testhelyzetet tudták exploitálni, hanem a reakciója volt egyből hátrányban, mert a DLine simán tudhatta mikor futunk és mikor passzolunk, és amíg Andrews megoldja pár tizedmásodpercnyi reakcióidő hátránnyal is, addig Karrasnak ez kevésbé ment. Bár egy playoff meccs jobban ízekre van szedve nyilván..

És akkor a kielemzéshez még jön a képességbeli hiányosság is..Mondjuk Storknál, elég volt a bólogatását benéznie DeGuglinak, aztán Von Miller szét is kapta a falunkat kvázi egymaga emiatt..