Devin McCourty bejelentette a visszavonulását!

Kép
DMC

Péntek este a nagyszerű safety bejelentette visszavonulását az NFL-től!

A szezon után már lehetett sejteni, mostanra biztossá vált, Devin McCourty 13 év után szögre akasztja a sisakot. A remek védőjátékos a 2010-es draft első körében érkezett a Patriotshoz, ahol az elmúlt bő évtized egyik legfontosabb játékosává vált, folyamatosan a liga krémjébe tartozott a posztján.

Felsorolni is nehéz, mi mindent tett le az asztalra/pályára az elmúlt években. 205 alapszakasz meccsen lépett pályára (mindegyiken kezdőként), ezeken 971 szerelést, 35 interceptiont, 110 leütött labdát és két pick sixet szerzett. Volt emellett 12 kierőszakolt és 7 összeszedett fumble-je, valamint három sackje is. Karrierje elején még visszahordóként is alkalmazták, a Jets ellen 2012-ben volt is egy 107 yardos kickoff return TD-je. Negyedik - egyben utolsó - touchdownját 2020-ban a Chargers ellen szerezte.

A Patriots történetében ő a harmadik legtöbb mérkőzésen pályára lépett játékos, mindössze a 24. a liga történetében, aki egy csapatban legalább 200 alkalommal szerepelt. A rájátszásban 24-szer szerepelt kezdőként, amivel a védők között az első, de az NFL-ben is negyedik. Öt Super Bowlon lépett pályára, ezekből háromszor győztesként hagyta el a pályát (XLIX, LI, LIII). Safetyként All-Prónak kétszer választották (2013, 2016), újoncként (még cornerbackként) szintén All-Pro lett.

Robert Kraft tulajdonos ezekkel a szavakkal búcsúzott tőle: "Patriots szurkolóként természetesen keserédes a dolog, hiszen a csapatunk egy ikonikus játékosa vonul vissza a profi futballtól. Örülök, hogy a franchise része volt, boldog vagyok emiatt és rendkívül hálás is, mind Neki, mind pedig az egész családjának. Elképesztő egyéni teljesítményt nyújtott és hatalmas vezéregyénisége volt ő a Patriotsnak. Nem csak a pályán, de azon kívül is nagy hatással volt mindenkire. Nála jobb vezetőt, játékost és embert nem is kívánhatnék a csapatnak."

Bill Belichick így búcsúzik korábbi játékosától: "Nagyon kevés játékosról mondhatóak el azok a dolgok, amik igazak Devinre. Rengeteg győzelem, vezéregyéniség, csapatkultúra megtestesítése, díjak és Super Bowl-győzelmek. Mégis, amikor Devinre gondolok, legelőször az jut róla eszembe, amilyen ő volt: a karaktere, az értékrendje, és hogy milyen magasra tette a lécet mindazzal, ahogyan és amennyit dolgozott a pályán és azon kívül is. A puszta jelenlétével jobbá tett mindenkit a franchise-on belül. Megtestesítette a professzionalizmust, az önzetlenséget, hihetetlen munkamorállal bírt, rendkívül intelligens volt és mindig nagyszerűen teljesített. Kíváncsian várom, hogy az élete következő szakaszában ezekkel az értékekkel mások életét is jobbá tegye."

Köszönünk Mindent Devin! 💙❤️🏈

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

További pénteki hír, hogy a Patriots megvált a punter Jake Baileytől. Ezzel a lépéssel 2,3 millió dollárnyi halott pénz keletkezett, ~800 ezer dollár pedig felszabadult.

A top 51-es szabály miatt azonban így 65 ezer dollárral kevesebb az elkölthető összeg, mert Bailey helyét egy 870 ezer dolláros cap hittel rendelkező játékos vette át. Ha igazol valakit ennél nagyobb cap hitért a csapat (pl. 3 millió dollárért), akkor ez az összeg kiesik majd, így az új játékos csak 2.130.000 dollárral csökkenti majd a capspace-t.

Raekwon McMillan marad a csapatnál!

Akkor sajnos egyelőre nincs jó FS-nk, punter-ünk meg egyáltalán nincs. Szaporodnak a need-ek...meg egy kicsit a pénz is fogy... :(

Hát nemtudom hogy mennyire számoltál az elmúlt szezon után Baileyvel. A draft végén jön majd, aki kenterbe veri Baileyt, tizedannyi fizetésért. DMC visszavonulása nyilván fájó, de ezzel azért lehetett számolni sajnos.

Egyébként DMC visszavonulásával idén nem kell az egészet elkönyvelni, 6,2 millát eltolunk jövőre, így idén csak 3,5 marad utána DM-ként.

Nem az a bajom, hogy Bailey nincs, hanem, hogy senki nincs. Ha a drafton Baringer-t vagy Turk-öt valaki viszonylag korán ellopja, kapaszkodhatunk a másikért esetleg "drágábban". (A "kenterbe verés"-t hiperoptimizmusnak tekintem! :)) Ha meg a FA piacról akarunk szerezni (8 punter), a yardhosszúság szempontjából Dixon és Lee van a tavalyi középmezőnyben, a többiek alsóháziak. (Nekem úgy tűnik, Meskóra, Allen-re gondolva, hogy a punter-ek többsége csak néhány évre jó, kevés a McAffee- ill. a Hekker-féle (33 éves!) játékos.)

A DM meg veszteség, akárhogyan variáljuk, tologatjuk. Ha úgy lesz, ahogy gondolod DMC pénzével, az idei DM máris ~$7M egyelőre.

Most komolyan az a baj, hogy márciusban nincs punter??
Ez az a poszt, ahol egy UDFA is elit lehet akár első évében. Nem kell drágábban hozni a drafton sem, ha kihúznák a jónak titulált neveket.

FA piac kinyit, onnan is jönnek majd játékosok. Emiatt aztán végképp nem fájjon senki feje..

DMC hiányozni fog, 13 évből 12-szer kapitányként, vezérként. Várja a Pats HoF.
Remélem a Rutgersben .meg van már a kiszemelt utód. :)

Jalen Ramsey to Dolphins for a 2023 third rounder and TE Hunter Long. 🤦🏻‍♂️