Dont'a Hightower lett a Patriots LB-edzője!

Kép
HT

Dont'a Hightower lett a Patriots LB-edzője! A korábbi nagyszerű linebacker a Twitteren jelentette be, hogy csatlakozik Jerod Mayo stábjához.

'I'm home" - ennek a mondatnak azt gondolom, minden Patriots-szurkoló örül, ugyanis rengeteg szurkoló kedvence volt már játékosként is Hightower, megannyi emlékezetes pillanatot okozott már nekünk, szurkolóknak. Korábban már pletyka szintjén felmerült, hogy elkezdi az edzősködést az NFL-ben, ez a pillanat pedig most következett el. Ezzel pedig összeállt a védőoldali edzőgárda:
DC: DeMarcus Covington
D-Line: Jerry Montgomery
LB: Dont'a Hightower
CB: Mike Pellegrino
S: Brian Belichick

Üdv itthon, Dont'a! 🏈💙❤️

Hozzászólás

Mayo-nál rosszabb edző ne legyen, ezzel kiegyeznék. ;)

Bennem csak az a kérdés merül fel, hogy mennyi edzői tapasztalata van, hogy azonnal pozíciós edző lett, és nem a létra alján kezd, segédedzőként, asszisztensként.. Bár Mayo biztos jobban ismeri, ebben bízok, illetve LB-ként van némi tapasztalata :) 

A játék taktikai oldalát biztos ismeri, mint középső LB sokat volt a védelem vezére. Mayo-val meglehet az összhang az együtt töltött időkből. Emberileg Én úgy emlékszem rá, mint egy nyugodt, nem igazán extravagáns ember, az edzősködéshez meg kell a türelem. Ezek ellenére egyet kell értsek a felvetéseddel, hogy egy asszisztensi állással meg kellett volna nézni mennyire megy ez neki, és azért egy új közegben és feladatkörben egyébként sem ártott volna ez.

Drew Wilkins, who spent the 2023 season with the New York Giants, will join the club as its outside linebackers coach.

 

Szóval Hightower valószínűleg ILB coach lesz.

Közben egy újabb érkező - ezúttal az O oldalára:

The organization plans to hire Taylor Embree for the open position on head coach Jerod Mayo’s staff, according to a report Tuesday from Jonathan Jones of CBS Sports.

Embree, 35, spent the past three seasons overseeing the New York Jets’ running back room under head coach Robert Saleh. It was learned in January that he would not be returning for 2024. His final game on the other side of the AFC East saw starter Breece Hall turn 37 carries into 178 yards and one touchdown on the way to a 17-3 win in snowy Foxborough.

OFF

Matt Dolloff (985thesportshub.com) 7 javaslata a Pats számára, hogy akár PO esélyes rosterrel vágjanak neki a következő szezonnak:

 1. Elit WR igazolása a FA piacról.
 2. Onwenu megtartása.
 3. 1/3-al QB draftolása.
 4. 2/34-el OT draftolása (Morgan?)
 5. CB draftolása. (nem need, de Gonzalez túl „magányos”!)
 6. Veterán QB igazolása a FA piacról (talán Pelt-Flacco kapcsolat)
 7. A csak! ST játékosok megszüntetése, természetesen a rúgó specialisták+ LS kivételével.

Válasz hopi46 üzenetére

Ezt én is így látom, egy jó WR mindenképpen kell a piacról (talán Tee Higgins) és akkor 1/3-ra jöhet egy irányító. Ha egy iranyítót szerzünk az FA piacról, aminek kevésbé örülnék, mert jóval drágább lenne, akkor Harrison Jr. jöjjön. Azért nem támogatom, az irányító FA piacról való szerzést, mert akár Cosuins, Wilson, Tannehil esetleg Garoppolo ha kivágják iszonyatosan drága lenne a hozzáadott teljesítményéhez képest. (Lásd: Daniel Jones vagy Kyler Murry egy jó szezonért kapott egy csomó pénzt, a többiek meg a nevükből élnek) Ezekkel az iranyitókkal maximum középszerű csapat lennénk.

Onwenu megtartása prioritás, hogy egy tackle meg legyen, utána tényleg szükséges egy másik tackle megszerzése a draftról. Gondolom egy jó tackle nem fog a piacra kikerülni. 

OFF

J.Daly, az NBC Sports Boston szakírója semmiképpen se javasolja a Pats számára a draftlistákon első helyen álló QB Caleb Williams megszerzésére irányuló törekvéseket (pl. feltrade-el). A rövid indok: Williams sok labdavesztése, pályafutása során pl. 33 fumble-t vétett. De íme az összehasonlítása az előző szezonból:

 • Mac Jones: 11G, 12 INT, 2 fumble, - 14 labdavesztés
 • Caleb Williams: 12G, 5 INT, 16 fumble – 21 labdavesztés
 • Bailey Zappe: 6G, 9 INT, 1 fumble – 10 labdavesztés

Daly szerint, mivel a Pats-nál a labdavesztés probléma volt és túl sok lyukat is kellene a draft segítségével betömni, a feltrade-et, azaz a pick-vesztéseket, nem javasolja és Williams-et is kicsit túlhype-oltnak tartja minden eddigi eredményessége ellenére. Szerinte Daniels lenne a legjobb a csapat számára, aki nemcsak jóval kevesebb labdavesztéssel rendelkezik, de egy dual threat tulajdonsággal is, amely talán jobban is passzol egy új rendszerhez.

Szerintem mind a három magasra értékelt prospect dual threat QB, így ezt a Daniels "rendelkezik egy dual threat tulajdonsággal is" megjegyzést nem tudom hova tenni. Főleg annak tükrében, hogy az NFL-ben azért csökkenni szokott az ilyen QB-k futásainak száma, mert visszafogják Őket ilyen téren. Láttuk ezt Murray, Jackson, de akár Mahomes esetében is. Amennyit pedig lehet majd, annyit mind a hárman tudnak. Nekem is vagy Maye, vagy Daniels a szimpatikus, remélem a macik viszik Calebet. Számomra vagy QB vagy MHJ az 1/3 pick-el, minden más csalódás lenne (persze egy lefelé csere megint más, de az soktényezős hogy jó-e vagy sem).

Ez a dual threat dolog elég szubjektív megítélés. Minden NFL-es és NCAA-s QB ma már futni is tud, szerintem azt kell nézni, hogy mennyi alkalommal/mennyi yardot/milyen eredménnyel ill. menekülési kényszerből/fedezettség miatt/play calling miatt fut.

Caleb évről évre kevesebbet fut, 3 éves átlaga 3,3 yard, előző szezonban 1,5 yard, így a 11 TD-je amolyan Hurst-féle lehetett. Ezt Én nem tekintem dual threat-nek. Daniels viszont évről évre többet fut, 5 éves átlaga 5,4 yard, a tavalyi 8,4!, 10 TD-vel. Maye is egyre kevesebbet fut, tavalyi átlaga mindössze 4 yard. A scout jelentések csak Daniels-nél emelik ki a kettős fenyegetettséget. A dual threat dolgot félretéve én Jaydenért drukkolok, Caleb-et kicsit primadonnának, Maye-t pedig kicsit sótlannak tartom. :)

Részben OFF

Morzsák:

 • M.Cabrera 13 év után megválik az erőnléti edző poszttól, helyére Jerod Mayo (HC) öccse Deron Mayo kerül, aki az elmúlz 6 évben Cabrera aszisztense volt. (Parányi nepotizmus?! :))
 • Judon idén is beszáll (tavaly sikertelenül!) a FA piaci toborzásba, most a Ravens-ből CB M.Humphrey-t próbálja átcsábítani. „Úgy tudom a 44-es mez szabad”. (A Ravens $12M spórolhat meg, ha elengedi a játékost.)
 • S.Marshall (muskatfire.com) szerint 4 játékos egyértelműen bukottnak tekinthető az előző szezonban, s így idei roster helyük erősen kérdőjeles: MJ, Juju, Ryland, Thornton. (Saját vélemény: Én Ryland-ot nem tartom annak.)

Közeli fontos NFL dátumok: 

 • Feb. 20: Franchise/transition tag window opens
 • Febr: 29. NFL Combine (N.Faria (si.com) szakíró szerint a Pats-nek 4 játékosra kellene nagyon figyelnie: QB J.Daniels, OG Ch.Haynes, WR J.Polk, slotWR L.McConkey)