Draftolatlan újoncok

Kép
draft2019

A 2019-es NFL draft véget ért a szombat délután, de mindenki tudja, hogy a Patriotsnál nem ért véget ezzel a munka. A csapat, mint minden évben, számos játékossal írt alá a hétvége alatt. Íme egy kis körkép arról, hogy melyek azok a játékosok, akik a Patriotshoz csatlakoztak.

Malik Gant, safety, Marshall

Kezdjük azzal a sráccal, akinek az egyik legizgalmasabb Twitter videója került fel az internetre a draft hétvégéjén, a safety Malik Grant a Marshallról érkezik. Miért beszélünk róla, ahelyett, hogy csak megnéznénk a videót?

Óriási klipp. Jól szerkesztett videó, amiben három nézetből is megnézhetjük mi történt a pályán. (Az sem semmi, amit a fenti képen láttok, ahol éppen lehetetlen mélységben telibe találja a labdát cipelő játékost.) Mindenesetre, Gant nem csak egy szereléses játékos. Ő egy olyan szezon után érkezett a draftra, amiben 95 szerelést csinált, ebből 9 szerelés negatív yardos játékot eredményezett. Ezek mellé jön még 2 sack és 2 interception. A 6’2 magas és 200font súlyú játékos. Vele együtt akár megérkezhet a vérfrissítés egy olyan pozícióban, ahol a kezdők (Devin McCourty, Patrick Chung) lassan a vége felé járnak a karrierjüknek.

Forrás: Mike Reiss

 

Nick Brossette, running back, LSU

A Patriots a tavalyi drafton kiválasztotta Sony Michelt az első körben és ők most draftolták az Alabama futóját, Damien Harrist a harmadik körben. Azért hogy mélyítsék a futók pozícióját, leszerződtették Nick Brossettet a LSU egyetemről.

A 221 font súlyú futó az első három évében limitált szerepet kapott és az újonc évét szakadt ACL sérülés miatt kellett befejeznie. De a végzős évében 1039 yardot és 14 touchdownt futott 240 futásból. Hetedikként rangsorolták a SEC-ben a futott yardokat nézve és harmadik volt a SEC-ben a futott touchdownok számát tekintve. A touchdownok számában csak a hatodik körben draftolt Texas A&M-es Trayveon Williams és a negyedik körben draftolt Kentucky-s Benny Snell Jr előzte meg.

Érdekes tény: Brossette egy őshonos Baton Rouge(Louisiana fővárosa, LSU otthona) játékos, hiszen már a Baton Rouge egyetem középiskolájában is megmutatta magát. Ebben a középiskolában négy szezon alatt 141 touchdownt szerzett.

Forrás: LSU

 

Jakobi Meyers, wide receiver, N.C. State

A Patriots sikeresen javított az elkapó pozíciójának helyzetén, amikor az elsőkörös választási jogukkal csütörtök éjszaka kiválasztották az Arizona State elkapóját, N’Keal Harryt. De az elkapók csoportjának szüksége van még több játékosra az edzőtáborokba („camp body”). A Hazafiak ezt az igény Jakobi Meyersszel elégítették ki, aki a N.C. State egyetemről érkezik.

Meyers 6’2-nél magasabb, 203 font súlyú elkapó, aki a három év alatt folyamatosan egyre jobb teljesítményt nyújtott a pályán a Wolpack színeiben. Az utolsó szezonjában 93 elkapása volt, 1047 yardért és 4 touchdownért. Másodévesként 63 elkapása volt, 727 yardért és 5 touchdownért. Az NFL.com-os életrajza szerint három sportban is sztárjátékosnak számított, aki irányítóként kezdett, de átment elkapónak. A Patriots újra sikeresen talált egy olyan elkapót, aki irányítóból lett átképezve (lásd: Edelman).

Forrás: Adam Caplan

 

Xavier Ubosi, wide receiver, UAB

Egy újabb magas elkapó, Ubosi 6’3-as magas játékos, amivel ugyanakkora, mint Demaryius Thomas és Maurice Harries, akik a csapat legmagasabb elkapói.

Ubosi nem csinált rengeteg elkapást a Blazersben eltöltött utolsó évében, de ezzel is az egyik legtöbb elkapása neki volt a csapatban. A 35 elkapásból szerzett 837 yard egy nagyon jónak mondható 23,9-es yardátlagot jelentett. Ez elég volt ahhoz, hogy elsőszámú elkapó legyen egyetemi szinten. Végül nyolcszor találták meg őt az endzoneban. Egyetemi karrierjét 7 elkapással és 224 yarddal és 3 touchdownnal zárta a 37-13-as eredménnyel zárult győztes meccsen a Boca Raton Bowl mérkőzésen, a Northern Illinois ellen. Ez a bowl mérkőzés és a Rice elleni 196 yard és 4 elkapásból szerzett 2 touchdown a játékos elkapott yardjainak 50%-át, az elkapott touchdownjainak 62,5%-át teszik ki az elmúlt szezonban.

(szerk: Számomra ez annyit jelent, hogy a tavalyi szezon összesített statisztikája nagyon szépen elrejtik azt, hogy mennyire inkonzisztens a teljesítménye)

Forrás: Terez A. Paylor

 

Ryan Davis, wide receiver, Auburn

Davisszel befejezzük a draftolatlan elkapók sorát, akinek sokkal jobb harmadik éve volt a Tigersnél, mint a végzős éve.

- 2017-ben 84 elkapásból 815 yardot és 5 touchdown
- 2018-ban 69 elkapásból 546 yardot és 1 touchdown

Davis az 5’9-es magasságával jól passzolna a Patriots slot elkapóinak sorába, már ha meg tud ragadni a rosteren.

Forrás: Ryan Davis

 

Andrew Beck, tight end, Texas

A Patriots meglepte és összezavarta a rajongóit azzal, hogy idén nem választottak ki tight endet Gronkowski visszavonulása után. De a csapat a draftolatlan játékosok közül válogatott és kiválasztotta a nagytestű Andrew Becket a Texasról.

A 6’3 magas és 255 font súlyú játékos, akinek 28 elkapása és 281 yardja volt és pár touchdownja, egy évvel azután, hogy kihagyott egy teljes szezont lábtörés miatt.

Arról ne feledkezzünk meg a Patriots tight endekkel kapcsolatos terveinek latolgatása során, hogy van a csapatnak egy Ryan Izzo nevű tight endje a tavalyi 7. körből. Ő az egész évet sérültlistán töltötte és volt egy éve, hogy felkészüljön arra, hogy elsajátítsa a Patriots rendszerét bármilyen nyomás nélkül. Az Austin Seferian-Jenkins + Matt LaCosse páros elég ahhoz, hogy ezt az évet kihúzza a Patriots tight end poszton.

Forrás: Derek Warehime

 

Terez Hall, Linebacker, Missouri

A Patriots nem draftolt idén linebackert sem, de kiválasztották a draftolatlan újoncot, Terez Hall-t a Missouriról. Két szezon alatt 75.5 szerelést átlagolt és végzős évében 5 sacket és 1 interceptiont szerzett.

Forrás: Mike Reiss

 

A Patriots három támadó falemberrel írt alá

- Tyler Gauthier, center, Miami
- Calvin Anderson, tackle, Texas
- Tyree St. Louis, tackle, Miami (https://youtu.be/1F6l-f9mC6w)

Tyree St. Louis egy 6’5 magas, 314 font súlyú tackle, akinek kezdőtapasztalata a támadófal mindkét oldalán akkor, amikor jelölt volt ALL-ACC díjra.

Calvin Anderson is 6’5 magas,de kicsit könnyebb tackle a maga 292 font súlyával. Anderson ALL BIG-12-ben jelölt volt egy szezon után a Texasban, miután egyetemet váltva átjött a Riceról.

A Patriots „bevásárolt” a 6’5 magas falemberekből, mivel Tyler Gauthier is 6’5 magas.

A Hazafiak kiválasztották Yodny Cajuste-öt a harmadik körben és egy belső falembert Hjalte Froholdt személyében a negyedik körben. Úgy tűnik, hogy a csapat a mélységét több fiatal játékossal kívánta feltölteni a draftolatlan játékosokból merítve.

A Patriots összesen 10 játékost draftolt idén és másik 10 játékost szerzett a draftolatlan újonc közül.

Íme, a 20 újonc pozíciónként lebontva:
OL: 5
WR: 4
CB: 2
RB: 2
QB: 1
TE: 1
DE: 1
LB: 1
S: 1
DT: 1
P: 1

Azoknak a játékosoknak a listája, akik draftolatlan játékosokként alkottak maradandót a Patriots színeiben:

Cornerback Malcolm Butler
Center David Andrews
Defensive lineman Adam Butler
Punter Ryan Allen
Cornerback J.C. Jackson
Cornerback Jonathan Jones
Running back Brandon Bolden
Running back BenJarvus Green-Ellis
Offensive lineman Ryan Wendell
Offensive lineman Stephen Neal

Ha kicsit jobban beleássuk magunkat, akkor meg kell említeni, hogy Adam Vinatieri is draftolatlan volt 1996-ban a Patriotsban. Igaz, eredetileg nem a Patriots írt vele alá, de Wes Welker is draftolatlanként kerül a ligába és szép kis NFL karriert mondhat magáénak.

A draftolatlan újoncok kiválasztása a legokosabb NFL csapatok számára is kihívást jelent. Könnyen lehet, hogy a most kiválasztott tíz játékos közül lesz valakinek lehetősége arra, hogy vasárnaponként hozzá járul a csapat sikeréhez.

 Forrás: CBS Boston

Hozzászólás

Eddig még nem írtam véleményt a draftról.(Mellesleg nagyon szép lett az új oldal, ezt le kellett írnom, így regisztráció után :) )

Engem összességében kicsit meglepett a draft, de Bill tudja :) 

Előzetesen ezekre a posztokra vártam húzást az elején: WR,TE, DT, LB

Hátsó körben: S, DE

Ahova nem vártam, vagy maximum 6-7. kör: RB, CB, OL, Special Team, QB

Ehhez képest húztunk futót, két cornert, egy QB-t és egy puntert is, míg safetyt, LB-t, TE-t egyáltalán nem. 1 darab hátsó körös DT és egy ígéretes WR és DE, valamint fejlesztendő OL játékosok.

 

Az LB class nem volt fenomenális, de engem összességében meglepett, hogy senkit sem választottunk oda. Egy Deion Jones szerű coverageben is jól használható LB-t nagyon eltudnék képzelni, bár tudom, hogy mi elsősorban a több corneres felállásokat preferáljuk. HT sérülékeny, Roberts és Bentley is inkább futás ellen erős, Van Noy talán a legkomplexebb, ő nagyon megtalálta itt magát, de ezzel együtt ide mindenképpen vártam húzást, ehhez képest csak egy UDFA jött.

DT posztról is elment Brown és Shelton, jött ugyan Pennel, de ezzel együtt ide még eltudtam volna képzelni egy kezdőben is akár azonnal bevethető embert. Cowartban egyelőre ezt a szintet nem látom, UDFA pedig nem is érkezett.

WR poszt adott volt, ide egy tehetséges ember jött és UDFA játékosokból is alaposan bevásároltunk, ez nagyon tetszett. Meg lesz oldva ez a poszt.

TE posztra is mindenképp vártam húzást, ehhez képest Hollistert még el is engedtük és jött egy UDFA, aki aligha lesz húzóember a közel jövőben. Vagy nagyon bízunk Seferianban vagy Bill-ék tudnak valamit a háttérben. Engem meglepett, hogy mennyire nem draftoltunk ide senkit.(Nemrég még draftoltunk egy jól mozgó AJ. Derbyt is, most meg senkit)

QB posztra talán egyedül voltam, aki nem vártam :) Bradyről tudtuk, hogy fog maradni, nem is éreztem most ezt a class-t olyna erősnek, Etling még ráadásul itt van. Ezzel együtt megadom Stidhamnek is a bizalmat.

Cornerback, bevallom, hogy ide sem vártam,miután olvastam, hogy JonJon marad. A corner teamünk készen volt(Gilmore,JMC, JCJ,JonJon,Dawson, Crossen), egy tavalyról full-on megmaradt, összeszokott csapat. Csak Rowe ment el, de ő tavaly amúgy is sérültlistán volt, ehhez képest Bill gyorsan hozott még két embert :) Imádom az öreget :) Williamsnek kétségtelenül vannak más skilljei, de hátrébb vártam ilyen húzást.

Safety posztra vártam valakit, még, ha nem is az első körökben, mert DMC és Chung is öregszik. Richards bust volt, Harmon még a free safety posztot valahogy át is tudja venni, de SS posztra vártam valakit és meglepődtem, hogy senki se jött. Gant viszont nagyon kárpótolt :) Tőle várok idén meglepepést, mint tavaly Jc-től. :) Egy coverben is erős, fiatal strong safety nagyon elférne Chung mögé-mellé.

DE, ide is vártam húzást, de hasonlóan az S-hez, ide sem az elején. Winovichnak viszont nagyon örültem, szerintem ő lehet a következő Ninkovich :) Itt nagyjából azt kaptam, amit vártam a draftól, minőségben még talán többet is. Itt megvagyunk Wise és Bennett kezdő, Simon hasznos rotációs. Davisnek és Riversnek az utolsó dobása lehet. Trent Harrisre pedig nagyon kíváncsi vagyok, tavaly remekül mozgott, itt ő lehet a meglepetés ember talán.

OL, ez volt a másik nagy meglepetés nekem a TE poszt után. Rögtön két húzás és még 3 UDFA egy olyan posztra, ahol még a kiegészítő gárdánk is összeszokott(Croston, Karras, Ferentz évek óta a csapat környékén, hosszabbítás is volt, Schwenke), az alapcsapat pedig ugyancsak évek óta működik együtt remekül, főleg a belső hármas, ráadásul nálunk van az egész liga messze legfelkészültebb edzője. Ehhez képest annyian jöttek, mintha komoly vérátömlesztés kellene. Kíváncsi vagyok, hogy ki tud megragadni.

RB, itt csak arra tudok gondolni Harris és Brossette érkezésével, hogy félünk Burkhead sérülésétől illetve White-ot nem akarjuk majd jobban megfizetni rövidesen.(Harris talán az ő helyére jött, hogy beérjen addig). 

 

ST, nem vártam ilyen húzást. Gostkowski és Allen hosszabbított, Bolden visszajött.  Majd az idő eldönti, hogy volt-e értelme ezt az ötödik kört egy punterre tenni.

 

Ezzel együtt inkább pozitív volt nekem ez a draft, mint negatív. Harrynek,Winovichnak, Gantnek különösen örülök és Williams és Harris is abszolút kezdőjátékossá érhet majd. A többieket majd meglátjuk. Billnél sosem lehet tudni.

Na kiírtam mindent magamból :) Izgalmas lesz a keretszűkítés az biztos :) 

A legeslegnagyobb kérdés lesz, hogy miként oldjuk meg a tapasztalt Defense edzői gárda távozását! A keret rendben lesz.

 

Azt hiszem idén is lesz miért/kiért/kikért izgulni az edzőtábor és az előszezon meccsek alatt. A legnagyobb csatát a WR-ek között várom, ott tud igazán látványos lenni a dolog, kinek hogy mennek az elkapások, egy-egy nagy jelenet, elkapás szokott felkerülni videó formájában is, a WR-nél könnyebben mérhető talán a teljesítmény, mint egy falembernél. 

Egy szó mint száz, ott vagyunk már ? :)

Igen lehet izgulni. Eddig szamomra erdektelenk voltak a preseason meccsek, de most hogy vegig kovettem a draftot es meccs nelkuli unalmamban probalom megismerni a friss sracokat mire a preseasonba jutunk mar nekem is lesz kedvencem es alig varom mar hogy megmutassa mit is tud. Szoval az eloszezon sem lesz mar erdektelen sot nagyon is izgalmas.

az egész NFL-ben nálunk éri meg leginkább draftolatlan újoncnak lenni. egy stat szerint az ilyen játékosok 27.87%-a keretet fog nálunk (úgy, hogy ebbe a számba belevették az IR vagy PUP listára kerülőket is. lásd még foxborough flu:). azaz minden negyedik draftolatlan fiatal túléli a szeptember elejét így vagy úgy

 

https://pbs.twimg.com/media/D5aQ5NkXkAAAc-H.jpg

Aaron Wilson (Houston Chronicle) twitter bejegyzése szerint a játékos $70.000 alapilletményt és $10.000 bónuszt kapott.

(Vajon ez "egyen pénz" vagy minden draftolatlant másképpen ítélnek meg pénzügyileg?)

B.Buchmesser, a Patspulpit szakírója, egy játékossal (Covant) készült interjúja alapján arra a következtetésre jutott, hogy  DeMarcus Covington veszi át  a Brandan Daly által elhagyott D-line edzőséget.

Az idei, jelenlegi roster-t böngészve 54 olyan játékost találtam, aki tavaly/korábban is tagja volt a roster-nek és/vagy a PS-nek. Ezek közül 7 játékos (Bolden,  Andrews, Hoyer, Croston, Butler, Davis, King) kezdett Nálunk UDFA-ként. Ez így: ~13%. A jelenlegi teljes roster-t figyelembe véve (+FA+Draft): ~10%

Tegnap aláírt és így a roster-re került OLB Shilique Calhoun (2016-ban az Oakland draftolta a 3.körben),DE Nick Thurman (UDFA 2018-ban Houston) és CB D'Angelo Ross (A legújabb UDFA játékosunk!). Waiver-re került OT R.Mathews.

Jelenleg 81-en vagyunk az UDFA-kel együtt + Gordon.

Az 503 draftra jelentkező közül 254-et draftoltak, így 249-en maradtak draftolatlanok. Ezek közül máj. 3. -áig már aláírt valamelyik csapatnál 172 játékos (69%), a legtöbben: 30 WR, 22 OT, 15 CB, 14 QB. (Wise öccse a Dallashoz írt alá.)

Paul Perillo&Andy Hart a patriots.com-on közzétett egy "korai" 53-as rostert, amelyben 1 UDFA játékos szerepel: WR J.Meyers.

TE Andrew Beck: $ 115,000 ($ 15,000 aláírási bónusz + $ 100,000 a fizetés)

DB Malik Gant: 85.000 dollár (10 000 dolláros aláírási bónusz + 75 000 dollár fizetés)

LB Terez Hall: 85.000 dollár

WR Ryan Davis: $ 70,000 ($ 10,000 aláírási bónusz + $ 60,000 a fizetés)

WR Jakobi Meyers: $ 70,000 ($ 10,000 aláírási bónusz + 60 000 $ a fizetés)

OL Tyler Gauthier. $ 70,000

RB Nick Brossette: $ 37,500 ($ 7,500 aláírási bónusz + $ 30,000 a fizetés)

OT Calvin Anderson: $ 30,000 ($ 5,000 aláírási bónusz + $ 25,000 a fizetés)

OT Tyree St. Louis: 27.500 USD

CB D'Angelo Ross: $ 17.500 ($ 2500 aláíró bónusz + 15 000 dollár fizetés)

A kollektív szerződés szerint a férfiak hároméves ajánlatokat kaptak a Patriots-tól, így 2019-ben 495 000 dolláros bért fizetnének nekik. (Beck esetében 500 000 dollárt, amiből 350 ezer nem garantált!)

Forrás: Patspulpit