Draftolatlan újoncok - 2023

Kép
UDFA

Lezárult a 2023-as NFL Draft, mostantól a draftolt újoncok leigazolásán és az UDFA játékosok megszerzésén van a hangsúly.

A Patriotsnak a draft után 87 játékossal áll, így ha kivágás nem történik, akkor három draftolatlan játékosnak jut hely nyárra.

  • Rögtön a játékosbörze után érkezett QB Malik Cunningham a Louisville-ről. Szeretném mondani rá, hogy dual threat QB, de gyakorlatilag passzban kevés veszélyt jelentett már az egyetemen is. Elmondása szerint mindenre nyitott, így könnyen lehet, hogy posztváltás következik nála. Addig is, McSorleyval esetleg lemeccselhetik, hogy ki kapjon néhány snapet majd a gyakorlások során. Ilyen típusú - futkározós - irányító nem baj, ha a rosteren van, a hasonló ellenfelekre való felkészülésben sokat segíthet. A csapattól egyébként rekordmértékű garantált tartalmat kapott (természetesen az UDFA-k között).
  • Jött egy TE is, név szerint Johnny Lumpkin a Louisiana-Lafayette-ről. Főként blokkolásnál használható, eléggé idős játékosról van szó.
  • Az utolsó (?) játékos pedig a speciális egységbe érkezik, a LB/S hibrid Jourdan Heilig az Appalachian State egyetemről. Safetyk között a robosztusabb, míg a linebackerek között a vékonyabbak közé sorolható, de az App State-n is főként az ST-ben szerepelt.
  • A Rhode Island elkapója, Ed Lee meghívást kapott a Patriots újonc minicampjébe, ahol bizonyíthat az edzőknek.

Hozzászólás

Megpróbálunk még egyszer ugyanabba a folyóba lépni (Edelman)? 

Ennél több UDFA szokott lenni ilyenkorra. Igaz, korábban kapósa(bba)k voltunk.

 

 Csak háromnak jutott hely, mert megtelt a 90-es keret. Benne van a cikkben is. Cunningham lenyilatkozta, hogy nyitott bármire, így igazad lehet egy esetleges Edelmanhoz hasonló pályafutással, amit szerintem mindannyian elfogadnánk.

 

Ritkán volt darabra ennyi draftcetlink, ezek telítették a keretet. Mondjuk sok ballaszt van jelenleg a rosteren, szóval ha nagyon akarunk, tudunk még helyet csinálni 

Csak kérdezem, az UDFA játékosok fizetése milyen szerkezetű (pl. tetszés szerinti? vagy van minimum?) a felkészülési időszakban, mert csak azt tudom, ha az 53ba kerülnek akkor $750.000/év? Cunningham szerződéséről csak azt olvastam, hogy $200.000, amiből aláírási pénz $30.000.

Szurkolótársam Edelmann párhuzama érdekes feltevés. Fizikálisan a testsúlyuk, a 40 yard dash (4,53s) szinte telesen azonos, JE 8 cm-el alacsonyabb. Viszont úgy gondolom, Julien megszállottsága utolérhetetlen. Szeretnék tévedni. Tavaly volt egy 33 y-os elkapása... :)

Ott a helye! Mint LB, a gólvonal környék elkapó TD királya is. 16 tgt/12 rec/12 TD, awg: 1,4 yard/rec! :)

November 19 Pats-Szentek Frankfurtban

hátha esetleg valakinek jut jegy...

Hol lehet elkezdeni jelentkezni a sorbanállásra? Itt biztosan van már rá tapasztalat... Köszönet előre is!

OFF

A fogadó irodák állítólag, per pillanat, 7,5 győzelemre taksálják csapatunkat a következő szezonban. Az AFC-ben ez a 11. helyet jelentené holtversenyben a Titans-el. :( Én 3-4-el több győztes meccset remélek…

Az aktív rosterünk jelenleg csak 89 fős, mert DMC jun. 1-g rajta van.

Én is 9-10 győzelemben reménykedek. Tavaly is meg lehetett volna simán, ha nincs az a sok szerencsétlenkedés. Egy rájátszás helynél többet én álmodni sem merek, de ha az megvan, jövőre nagyon jó helyzetben lehet a csapat.

És ha nem fogalmatlan az irányító a Jetsnél és a Miaminál Tua van az utolsó előtti meccsen akkor meg annyi sincs :)

Túl sok a HA. És jövőre is lesz belőle bőven, amiből nem tudjuk előre hogyan jön majd ki a csapat. Lehet itt bármi, hiszen nem egyszer láthattuk már az esélytelenebbet nyerni. Például a Giants a Pats ellen WC körből lett SB győztes a majdnem tökéletes szezonban. Szóval majd meglátjuk.

Jogos, de a tavalyi év nekem eléggé úgy maradt meg, mint a legszerencsétlenebb idény az elmúlt 20 évből. Persze, nem pusztán szerencséről van szó ezekben az esetekben, hanem emberi hibákról/döntésekről amik katasztrófális következményekkel jártak 1-1 meccsre, de érzésre azt mondanám hogy ezek az események tavaly sokkal gyakrabban fordultak elő, mint azt várható lenne. Nem volt ez jellemző a csapatra és biztos vagyok benne, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy ez megszűnjön. Remélem idén jobban jövünk ki ezekből a helyzetekből, ami simán jelenthet 2-3 plusz győzelmet. 

Igazad van, hosszú távon általában kiegyenlítődnek az ilyen dolgok, így nem célszerű egyoldalúan vizsgálni a történéseket.

Ezt igaznak tartom az apró/egyszeri hibákra. Ám pl. Pat OC-je, 2 return TD egy meccsen stb. sajnos nem ilyen volt. :(

Azt, hogy Matty P volt tavaly az OC, Én nem hibának tartom, hanem egy kudarcba fulladt koncepciónak. A hiba az, amikor azt mondod hoppá ezt nem így akartam. Ez igaz a meg nem blokkolt returnerre, mert az biztos ki volt adva valakinek, hogy azon a vonalon Ő blokkol ha arra menne. Hogy két ilyen legyen egy meccsen az ritka, de biztos volt már hasonló helyzetben a Pats, amikor meg ellenük hibáztak kétszer egy meccsen. Persze utána nem néztem :))

Igen, ott valami koncepcióbeli hiba volt. Viszont az elmúlt 20 évben kb. ez a két visszahordott TD volt a csapat ellen, ami azt jelenti, hogy a "hiba" valószínűleg detektálható és javítható. Jó eséllyel nem lesz jövőre olyan meccs, ahol 2 TD jön returnból, ha az elmúlt 20 évet vesszük alapul. 

Szerintem az idei egy kutyakemény sorsolás, olyan csapatokkal, amelyek messze előttünk járnak, nem csak a divízióban, de az NFC-ből is.

Én optimista vagyok, és hát igen, végülis reménykedni reménykedek a 9-10 győzelemben.

De reálisan, igazad kell adnom annak az nfl memenek, ahol boldként szerepel, hogy Bill Belichick legrosszabb mérlegű éve lehet az idei a Patriotsnál. Szerintem sajnos még csak nem is igazi bold...

Tőlem aztán lehet 7-10, sőt urambocsá 6-11 is a szezon, ha látom az O fejlődését.  A tavalyi csapat meccsei kínszenvedés volt sokunknak, most, hogy 8-9 vagy 9-8 nekem édesmindegy lett volna. Ugyanakkor azon a véleményen vagyok, hogy nézzük meg MJ-t egy jól összerakott fallal és másik O edzővel, ennyi jár neki, aztán talán 2023 november végére már okosabbak leszünk. Ez az év nagyon érdekes lesz a csapaton belül és kívül is. Ha beválik akkor az öreg még egyszer utoljára kap egy esélyt, hogy mutasson valamit, ha nem akkor szerintem jön egy totális rebuild edzőstől, qb-stől.

Totális biztos nem jön, hiszen le van rakva az utódlás alapja minden poziban.
Mayo HC, Groh GM, BOB OC, Klemm OL, Covington vagy StevieB DC. Előbbi simán DL coachnak tuti nem marad.

Pont egy erős garnitúra van összerakva, akik "simán" jól vehetik az akadályokat.

Nem látom azt hogy mi gyengébbek lennénk a Jets, Dolphins párosnál. Nagyon sokan a tavalyi O teljesítményből indulnak ki, aztán még azzal is partiban voltunk a szezon végén a Bills-szel, amikor végre 2-3 negyeden keresztül sikerült használni a play action-t, és ritmusban maradt az O playcall is.

Ha ott nincs a spec.team balfaszkodás, akkor más lehetett volna a vége még a "kókler" stábbal is. Most meg mindenhol szakértők vannak, akik területük legjobbjai között vannak nyilvántartva, hatékony rendszereket futtatnak és megkapták az alapanyagot is hozzá.

Mi erősödtünk a tavalyi teljesítményhez képest messze a legtöbbet.

Az, hogy évekig kutya egy csoport volt az East, nem jelenti azt, hogy a Jets vagy a Dolphins most jobb helyzetben van, mint mi. Nem lehet 5-1, 6-0 eredménnyel számolni a csoportban, és nem lesz 1st seed a csoport körbeverés miatt, de bárkit megverhetünk a most nagynak képzelt csapatok közül.

Én nem látom, hogy olyan tragikus lenne a helyzetünk. Erős az AFC, erős az East, de mi versenyképesek vagyunk, ha nem is leszünk idén még contenderek. De akár egy SB run is összejöhet, ha minden klappol és szerencse is mellénk szegődik. Persze a csoport erőssége miatt, az is benne van, hogy 4.helyen leszünk és nem lesz PO. De most nüanszok lesznek a csapatok között és sokan tepernek az 5.-7.helyekért is.

Igen, azt hiszem a "messze előttünk" erős túlzás volt. 

Valamivel előttünk. És ez semmiképpen sem jelenti, hogy ne verhetnénk meg őket akár idegenben is. Én nagyon izgatott vagyok a szezon miatt, várom, hogy mit tudunk kihozni ebből a rosterből, ami nekem kifejezetten tetszik, még úgy is, hogy igazán szexi név nincsen.

De ettől még nagyon nehéz lesz ez a sorsolás, most per pillanat nem látom bele a pozitív szezont. Nagyon várom hogy BOB és az offense meglepjen.