Edelman is sérüléssel vág neki a szezonnak

Kép
Edelman

UPDATE: ​​​​​​Ian Rapoport (NFL Network) szerint Edelman három hete szedte össze a sérülést, a bal hüvelykujja tört el. Már a gyógyulási szakaszban jár, az alapszakaszra rendben lesz.

Adam Schefter (ESPN) értesülései szerint a Super Bowl MVP Julian Edelman is sérülten vág neki az edzőtábornak. Edelman bal hüvelykujja sérült, várhatóan 3 hétig szorul majd partvonalon kívülre. Ezzel megnyílik az új elkapók számára az esély, hogy jó teljesítményükkel kiharcolják helyüket az 53-as keretben. Ha Edelman felépülése a tervezett ütemben halad, az alapszakasz kezdetére minden bizonnyal 100%-os állapotban lesz.

Forrás: Twitter

Hozzászólás

Hol szedte össze? A gyerektáborban? Vagy kenyeret vágott? 3 hetes gyógyulás az nem apró sérülés! Eh, nem aggódok, de bosszankodok! Egy WR vigyázzon a kezeire, az a szerszáma.

Mivel JE helye tuti az 53-ban, a többi elkapó legfeljebb többet tud gyakorolni, de ettől nem lesz több hely a roster-en.

Arról sajnos nincs info, hogy hol szedte össze. Több hely nem, de több lehetőség igen, hogy helyet harcoljanak ki maguknak:)

Nincs jelentősége ennek a sérülésnek a szezont tekintve.

Sőt, talán jobb is így! Nem fognak kapkodni a visszatérésével, bőven ráér bekapcsolódni később a munkába. Egy veterán játékos, aki szét volt hajtva a rájátszásokban, egy évvel eleve öregebb mint tavaly, ebben az életkorban ez már nagyon sokat számít. Az edzéseken amíg nem vesz részt, megsérülni sem tud. Mert bármennyire is fájó, lesz komoly kulcsjátékos sérülés az edzőtábor, preseason game időszakban. Olyan játékos aki nélkül most azt gondoljuk hogy “nincs is csapat”. És ebből Edelman kimarad. A szezonnak ő így egészségesen fog nekivàgni.

Mert Brady mellett talán ő az aki szinte pótolhatatlan lenne. Nem abban, hogy megverjük mondjuk az Eaglest az alapszakaszban, hanem abban, hogy a rájátszásban igazi Patriots legyen a Patriots.

Mindezek tükrében azt gondolom, hogy nagyon jó ez így ezzel a “sérüléssel” és kihagyàssal.:)

Hát azért egy WR kézsérülésének, akármilyen szintű is, ne "örüljünk". JE egészségesen is alig játszott volna az előszezonban és az edzéseken sem kapott volna nagy terhelést. A sérülés jelentősége meg majd kiderül. :)

A sérülések között egy három hetes kézsérülés poszttól függetlenül is a legkevésbé rossz sérülés. Térd, boka, kéz. Ez az alapvető sorrend a probléma súlyát tekintve. 

Konkrétan ez az Edelman sérülés egy nulla sérülés egy keresztszalag szakadàshoz képest.

3 héten túl gyógyuló hüvelykujj sérülés ("...az alapszakaszra lesz 100%-os...") lehet ficam/repedés, de akár még törés is, és mivel nem tudjuk melyik, Én nem bagatellizálom "automatikusan". Jó/rossz sérülés nincsen legfeljebb enyhe és súlyos és a sorrend sem feltétlenül úgy van ahogy írtad. (pl. JE szalagszakadása és Wynn Achilles-sérülése egyaránt több mint egy év felépülést igényelt.) Persze azt kívánom Neked legyen igazad ezzel a nulla sérüléssel. :)