Edzőtábor 2019 - 10. nap (Detroit Lions)

Kép
TC10

Hullámzóan alakult a Patriots számára a keddi közös edzés a Lionsszel, több jó teljesítmény mellett, sajnos néhány gyengébb is akadt, ráadásul egy sérülés is történt. Lássuk, mi történt pontosan!

Hiányzók: CB Ken Webster (PUP), S Nate Ebner (PUP), OT Yodny Cajuste (NFI), WR Cameron Meredith (PUP), TE Lance Kendricks

Visszatérő: S Patrick Chung

Jelen voltak, de nem edzettek: WR Julian Edelman (NFI), WR Demaryius Thomas (PUP), RB Rex Burkhead

Limitáltan edzett: OT Isaiah Wynn, LB Kyle Van Noy

A hétfői távolmaradása után ezúttal már Chung is a pályán volt, de ezúttal is a piros non-contact mezt viselte.

Isaiah Wynn ezúttal is csak a bemelegítésnél, valamint a lassabb iramú gyakorláson szerepelt, továbbra is óvatos vele a csapat.

Kyle Van Noy bár teljes felszerelésben jelen volt az edzésen, a 11-11 elleni játék során nem volt a pályán. Szerencsére nem tűnt úgy, hogy bármilyen sérüléssel is küszködne, könnyen lehet, hogy csak másokat akart kipróbálni az edzői stáb, vagy csak kapott egy nap "pihenőt".

N'Keal Harry az edzés során sajnos megsérült, nagyon úgy tűnt, hogy hamstringje (combhajlító) sérült. Lebicegett a pályáról, és ugyan később visszatért, a meccs végi támadássorozatban nem volt a pályán.

Támadók:

- Tom Brady számára a keddi nap hullámzóra sikerült, 11-11 ellen 6/11-es, míg 7-7 ellen 8/13-as mérleget hozott össze egy INT mellett. Az interception egy redzone játék alkalmával született. Remekül találta meg többször is Braxton Berriost, valamint Phillip Dorsettet. Dorsettnek ráadásul volt egy szép, 35 yardos touchdownja is Brady passzából.

- Brian Hoyer mindössze két passzt hibázott el, 2/3-mal és 7/8-cal zárt, míg Jarrett Stidham főleg a 7-7 elleni játék során kapott szerepet (12/12), teljes csapattal mindössze egy kísérlete (sikertelen) volt.

- A támadófal a megszokott felállásban szerepelt ezúttal is, a Skipper-Thuney-Andrews-Mason-Cannon ötös pedig remekül segítette mind a passz-, mind pedig a futójátékot.

- Az edzés elején (az ún. walkthrough során) a Patriots 2 TE-s felállással operált; Matt LaCosse és Benjamin Watson volt a két tight end, futóként Sony Michel, míg elkapóként Jakobi Meyers és Phillip Dorsett szerepelt.

- N'Keal Harry a sérülése előtt ismét biztató jeleket mutatott, különösen a redzone-ban teljesített jól, két szép elkapást is jegyzett. Az elsőnél a védő kezei közül szerezte meg Stidham passzát, a második passzba pedig beleütöttek, ám mégis meg tudta az szerezni.

- Volt egy kisebb bunyó is az edzés során, James Ferentz egy Michel-futás után kapott össze P.J. Johnsonnal. A detroiti játékos számára ezzel véget is ért az edzés, ugyanis ő provokálta ki a balhét.

- Sony Michelnek volt egy fumble-ja, Stidham dobott felé egy toss-t - ezt nem tudta elkapni.

Védelem:

- A Patriots védelme nem teljesített jól a 11-11 elleni játék során. A Patriots 43 yardos vonaláról indulva, 4 sikeres passzt engedett el Matthew Stafford. Stephon Gilmore, J.C. Jackson, Jason McCourty és Patrick Chung ellen jegyeztek egy-egy elkapást a Lions játékosai. Az utolsó passzból T.J. Hockenson szerzett touchdownt.

- A redzone játékok során Jackson, Duke Dawson és Terrence Brooks engedtek touchdownt. Jacksonnak nem ez volt a legjobb napja, volt egy pass interference büntetése, valamint engedett egy hosszú touchdownt Jermaine Kearse-nek (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ha a sack engedélyezett lenne, akkor Michael Bennett földre vitte volna Staffordot).

- A futójáték elleni védekezés nagyon hatékonyan működött, főleg Danny Shelton, Lawrence Guy és Adam Butler szerepeltek DT-ként, míg Mike Pennelt nem sokat lehetett látni. 

- Chase Winovich ezúttal is jól szerepelt, az 1-1 elleni párharcokban dominált, de 11-11 ellen is szerezhetett volna egy sacket. Egy visszahordás alkalmával volt egy hatalmas blokkja is. Mivel a mai edzésen nem csak a bérletes szurkolók vehettek részt, ezáltal többen is voltak kinn, és a helyi fiúnak sok szurkolója tekintette meg a gyakorlást a helyszínen.

- Stephon Gilmore-nak volt egy leütött labdája a csapatgyakorlások során, ám az egy-egy elleni párharcokban holding miatt sárga zászlót dobtak rá.

Speciális egység:

- A Lions speciális egysége ezúttal jobban teljesített; volt egy 40 yardos visszahordásuk, valamint egy puntot is blokkoltak.

- A puntok visszahordását ezúttal N'Keal Harry, Gunner Olszewski, Braxton Berrios és Jakobi Meyers gyakorolták. Meyers a tegnapi hibája után ezúttal is lehetőséget kapott. A kickoffoknál Brandon Bolden és Olszewski szerepeltek returnerként.

Forrás: PatsPulpit BostonHerald

Hozzászólás

Harry sérülése nem jó hír, reménykedjünk, hogy csak kisebb probléma.

Kell a nem hazai edzőkörnyezet, hogy élesedjünk a kezdésre. Nagyon jó ötlet már eleve máshol, másik csapattal edzeni, teljesen más impulzusokat kell feldolgoznia az újoncoknak.

Már mindjárt kezdődik!!! :) :) :) GOOOO PATS!!

Hát bizony a hamstring a legalattomosabb sérülések egyike, lassan gyógyul és "becsapósan", nem tudom milyen fokozatai vannak a súlyosság szempontjából.. (Csak nehogy úgy járjon Harry, mint Hollister!)

A közös edzéseknek legalább annyi hátránya is van, mint előnye. Mindkét csapat tagjai a saját roster-ük helyeiért küzd és nem igazán törődik az ellenfél játékosaival, majdnem úgy, mint egy előszezon meccsen.

Hát ja, az újoncoknak már elkezdődött a szezon élesben, ők valóban mindenüket bevetve küzdenek a bennmaradásért. Ilyen ez a popszakma... :) :) Ezért is szeretem az előszezoni meccseket, mert van itt izgalom, csak másféle, mint az éles meccseken. De induljon már végre... :)

 

Hát ez edzésnap nem volt igazán sikeres, sőt! A védelem sem muzsikált jól, persze a Stafford, Dola, Kearse, Hockenson stb. offense nem kutyaütő. TB meg vagy csak egyszerűen gyengébb volt, vagy új dolgokkal próbálkozott. Wynn-t továbbra is hímes tojásként kezeljük, egyelőre nem igazán látható az aktivitásának fejlődése.

A péntek hajnali meccsen nem fog játszani a most  kb.10 "gyengélkedő" és a kezdőcsapat, azaz láthatjuk majd az új fiukat és sok camp body játékost, akikről az eddigi 10 edzésen nem is hallottunk. Akikre Én a leginkább kíváncsi vagyok, a minden bizonnyal pályára lépők közül: Stidham, Wino, Meyers, LaCosse, Bailey, a 2 Harris és fog-e játszani és mit, Etling.

 

Wynn szerintem azért lépeget előre, attól függetlenül hogy a kompetitív részen még nincs a pályán, a többi részben lehetséges hogy többet szerepel, mint a TC elején:) Persze, van még azért út előtte, de inkább hagyja ki a szezon elejét is, minthogy újból rásérüljön :)

Ha jól látom Stidhamnek tökéletes napja volt tulajdonképpen, mert az egy rossz passz 11-11 ellen is Michel hibája volt (már ha jól rakom össze a dolgokat a cikk alapján). Rá nagyon kíváncsi vagyok élesebb helyzetben.

Harry-t meg nagyon sajnálom, mert a combhajlító sérülésről nekem is Hollister jutott eszembe mint Hopi-nak. Hollister is talán egy egész évet ezzel küzdött. Nem is értettem, de úgy tűnik nagyon lassan gyógyul az ilyesmi. Remélhetőleg Harry-nél nem súlyos a dolog.

Az az egy rossz passz, az nem abból született, a tossnál hátrafelé megy a labda, ezért lehet ugye fumble. Ha előrepasszr ejtene el, akkor ugye csak sikertelen passz. Mindenesetre szerintem is ígéretes Stidham játéka, a kinti riportok is jók vele kapcsolatban, a Lions ellen én is kíváncsi leszek rá!:)

Valóban, teljesen igazad van, erre nem gondoltam. De egye fene, ennél rosszabb passzmutatója sose legyen:)

Stidham fizikumának előnyeiről/hátrányairól, eddigi stat-jairól elég sokat lehet könnyen megtudni, Én megnéztem a Wonderlic-tesztjének eredményét: 27. (Wonderlic teszt: 12 perces 50 kérdéses általános felmérés az illető gyors és pontos döntéshozatali képességéről.) Első pillanatra talán gyengének tűnik, de az idei drafton ez átlag körüli a QB-k között.(Pl. Haskins, Murray kevesebbet, Grier, Jones többet ért el.) A 40 körüli már kiváló eredmény. (Nem mindenki Thuney, aki a draftja idején csak 39 kérdést töltött ki, tökéletes válaszokkal, mert nem akart túl okosnak látszani. :)) Néhány nagy egykori teszt eredménye: Newton 21, BigBen 25, Brees 28, PM 28, Rivers 30, AR 35, Luck 37, Eli 39,...TB 33.

Lehet, hogy Stidham csak azért 27 pontos, mert egy kicsit sokáig hezitál/tartja a labdát a passz előtt? Péntek hajnalban meglátjuk! :)

Hát azt hiszem ezt a mai, kicsit "bohóckodó", na jó, átmozgató edzést, egy cikk 3-4 mondatában el lehet intézni, talán jobb lenne egy beharangozó a péntek hajnali meccsre, azon vitatkozgathatnánk. :) Ha nem, nem...