Edzőtábor 2019 - 12. nap

Kép
Training camp 2019 Day12

Három napi (kiérdemelt) pihenés után, a New England Patriots csapata ma visszatért az edzőpályára, hogy megtartsák utolsó előtti nyílt edzésüket a Gillettte stadionban. Ezen a focizásra csodás napon a csapat teljes felszerelésben volt - feltehetőleg utoljára, mielőtt elindulnak Tennessee-be, hogy a Titans csapatával együtt gyakoroljanak. Mindent egybevéve, rengeteg védő gyakorlatot láthattak a kilátogatók és a Hall of Fame-es irányító is villantott egy nagyot.

Lássuk mi történt!

Résztvevők

Visszatért: TE Lance Kendricks, CB Ken Webster, SS Nate Ebner

Hiányzók: WR N’Keal Harry, TE Matt LaCosse, CB D’Angelo Ross, OT Yodny Cajuste (NFI)

Jelen volt, de nem edzett: WR Julian Edelman (NFI) – az edzés során Bon Jovi beszélgetett vele miközben a (szoba) biciklit hajtotta, WR Demaryius Thomas (PUP), WR Cameron Meredith (PUP)

Limitáltan edzett: TE Stephen Anderson

 • Patrick Chung és Lance Kendricks mindketten piros non-kontakt mezt viseltek
 • Stephen Anderson csupán hat snapen volt fenn a Detriot Lions ellen, ebből arra lehet következtetni, hogy kisebb sérülések állhatnak a háttérben, továbbá ez lehet a magyarázata a viszonylag kevés játékidőnek
 • Danny Etling általában a pályán volt, a már megszokott piros non-kontakt mez nélkül

Sérülések

 • Defensive tackle Danny Shelton rövid időre elhagyta az edzést majd visszatért

Támadók

Irányítók teljesítménye: Tom Brady 19ből 15 sikeres passz (11-11 elleni gyakorlás során), 4ből 2 sikeres passz, 2 interception (7-7 elleni játéknál); Brian Hoyer 16ból csupán 6 és 1 interception (11-11 ellen), 2ből 2 passz (7-7 ellen); Jarrett Stidham 12ből 6 sikeres passz, 2 interception (11-11 ellen)

Kezdő támadósor: LT Isaiah Wynn, LG Joe Thuney, OC David Andrews, RG Shaq Mason, RT Marcus Cannon

 • Isaiah Wynn egy nagy lépést tett előre a felkészülésben– a legnagyobb intenzitást a mai nap láthattuk tőle a nyári felkészülés során; részt vett az 1-1 és 2-2 elleni blokkolási gyakorlatokban, ugyancsak a pályán volt, mikor az első sor támadóegysége 11-11 elleni meccs szimulációkat gyakorolta a védősor gyakorló egységével. Később, szintén jelen volt a pályán, mikor a kezdő védősor gyakorolt és részese volt a Brady által irányított siettetős gyakorlatnak. Dan Skippert ugyan be-be cserélték, Wynn szinte egy teljes edzést lenyomott.
 • Tom Brady-nek volt néhány hullámvölgye a gyakorlás során — 2-szer is eladta egymás után a labdát a 7-7 elleni küzdelmek során —, mégis az mondható, hogy jól teljesített a 11-11 elleni felállásoknál. Volt olyan, hogy 9 egymást követő passza talált gazdára a pálya különböző területén, ezáltal is megzavarva a védőket. Eközben a másik kettő irányító – Brian Hoyer és Jarred Stidham – igencsak szenvedett a teljes támadósoros megmérettetéseknél: összesen 28 passz kísérletből csupán 12 jóra futatta – 3 interception mellett.
 • A támadó egység ma gyakorolt néhány trükkös játékot is. Volt egy flea-flicker passz (a támadósor eladja, hogy futójáték lesz, majd a running back visszapasszolja a labdát az irányítónak – a szerk.), amit végül Maurice Harris elejtett (annak ellenére, hogy teljesen üresen volt). Egy másik emlékezetes játék, mikor a snapet James White kapta, majd passzolt belőle, valamint mikor Tom Brady egy fake end-round passza (amikor az irányító kétszer „adja el”, hogy futójáték lesz, majd mégis passzol – a szerk.) a tréning camp kiemelkedő elkapójánál Jakobi Meyers-nél landolt egy hosszú átadás után.
 • Néhány szó Harrisről és Meyersről: Harris, a már említett labda elejtését feledteti a 11-11 elleni párharc során mutatott megmozdulása, amikor Stephon Gilmore mellett hatalmasat kúszva a levegőben lehúzta Brady passzát. Meyers, továbbra is biztatóan végzi a tréning munkát és úgyszintén bemutatott egy borzasztóan magas koncentráltságra mutató elkapást Jonathan Jones és Duke Dawson felett.

Védelem

 • Jamie Collins helye a Patriots rosterén minden lenne, csak nem meglepetés. Továbbra is az egyik kulcsember szerepét tölti be a védelem oldalán: 11-11 elleni küzdelem során Brian Hoyer egyik passzát kapta el - ugyan az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Hoyer pont a kezei közé dobta a labdát.
 • Collins interception elkapása csak egyike volt a mai 7 darabnak, amit a védelem összehozott: akár 1-1, akár 7-7 vagy akár 11-11 elleni küzdelemről legyen szó, az egység minden szinten derekasan megállta a helyét – nem csak az interceptionök terén, de a leütött labdák terén is, és nem engedték, hogy a támadók ráérezzenek a játék ritmusára. Stephon Gilmore és Joejuan Williams két-két interceptiont halásztak el, míg J.C. Jackson, Patrick Chung és Collins megfejelték ezt további egy-egy megszerzett passzal.   
 • Ugyan a védelem továbbra is szépen muzsikált, a második éves Duke Dawson cornerbacknek nem igazán jött ki ma a lépés. Hadd álljon itt egy statisztika, ami a legjobb képet adja vissza a mai napjáról: mind a 4 darab 1-1 elleni párharcot elvesztette. Azonban voltak jó megmozdulásai is és a teljes felállásos játékoknál egyszer Jakobi Meyers elől is leütötte a labdát. Viszont a dolgok jelenlegi állásánál, nem igazán látszik benne, hogy kiegyensúlyozott teljesítményre lenne képes.

Speciális csapategység

 • Braxton Berrios, Jakobi Meyers, Rex Burkhead and Gunner Olszewski voltak ma a punt visszahordók.
 • Jake Bailey továbbra is hozza a tőle elvárhatót a rúgott labdák tekintetében. Azonban a nap folyamán kapott új „megbízatást” is: miközben folyik a Ryan Allennel való rivalizálása a csapat punteri címének megszerzéséért, ma beállt holdernek is a mezőnygóloknál.
 • Nate Ebner csatlakozott Matthew Slaterhez, akivel egyéni edzésprogramot folytattak, míg a speciális csapat többi része 11-11 elleni küzdelemben volt fenn a pályán.

A nap eseményéhez hozzátartozik, hogy a csapat az Atlanta Falcons-tól leigazolta a harmadik éves TE Eric Saubert. A 25 éves támadót a csapat egy hetedik körös draft jogért cserélte el.

Sauber 2017-ben a draft 5. körében kelt el 2017-ben. Összesen 30 mérkőzésen szerepelt a Falcons színeiben és 2018-ban volt a legjobb idénye: 48 yardot jegyzett 5 elkapásból, a csapat támadó egységének 16,8% snapjeinél volt a pályán (1060/178). Továbbá 66,4%ban erősítette a Falcons speciális csapategységét a kirúgásoknál (440/292).

Forrás: Patspulpit és Patspulpit

Kép: Patriots.com

 

Hozzászólás

Ne legyenek sérülések és az elmúlt 15-16 év legnehezebb és legfájóbb keretszűkítésének nézünk elébe, az tuti. ? Go Pats! :)

Ui.: köszi a gyors cikket Madbazsi. ??

Leigazoltuk újra OT C.Croston-t és waiver-re raktuk a sérűlt CB D.Ross-t.

A hírek szerint Matt LaCosse TE bokaficamja van és ki kell hagynia a Titans elleni meccset.

Köszi az update-et. Sehol nem találtam infót róla és már nagyon vártam hogy jöjjön valami. Én azt hittem komolyabb a baj egy bokaficamnal. Az csak begyogyul 4 hét alatt.

Etling-et elengedtük :(

Engem az idegesít most leginkább a csapat háza táján, hogy Harry a Lions meccs óta nem volt ott sem a tegnapi sem a mai edzésen, pedig a mai nagyon laza volt. Jó lenne valami hír a sérüléséről, mert úgy tűnik valami nem oké.

Tudjuk, hogy 1 hete TC-en megsérült és 3 nap múlva  a Lions meccsen is lement enyhén sántikálva. Az alattomos hamstring... Szerintem a Titans meccset kihagyja, lehet el sem repül. Sajnos a kezdésig minden lehet még, sírás és nevetés is...

Update: elutazott és kint van a közös edzésen. :) A sérülése állítólag: “very minor”.