Edzőtábor 2019 - 13. nap

Kép
TC13

A Patriots kedden megtartotta az utolsó nyilvános edzését az idei edzőtáborban. Most Tennesseebe utazik majd a csapat, ahol a vasárnap hajnali előszezon-mérkőzés előtt a Titansszel tartanak közös edzést. Ezúttal is egy lassabb iramú gyakorlással búcsúztak a játékosok a Gillette Stadiontól. Nézzük, mi történt az edzés során!

Kezdjünk először egy gyors hírrel: a Patriots megvált a tavaly draftolt Danny Etlingtől, akit az idei offseason során WR-é próbáltak átképezni, de nem igazán tudott ebben a pozícióban helyt állni, irányítóként pedig nem maradt számára hely. Nagy valószínűséggel (bár erről hivatalos információ még nincs) a tegnap megszerzett TE, Eric Saubert foglalta el a helyét a rosteren.

Hiányzók: WR N'Keal Harry, TE Matt LaCosse, OT Yodny Cajuste (NFI)

Jelen voltak, de nem edzettek: WR Julian Edelman (NFI), WR Demaryius Thomas (PUP), WR Cameron Meredith (PUP)

Eric Saubert 48-as mezben szerepelt. Lance Kendricks és Patrick Chung sem viselte a piros non-contact mezeket, ez annak tudható be, hogy kontakt nélküli volt az edzés.

Sérülés szerencsére nem történt.

Észrevételek:

- A kezdő támadófal ezúttal a Wynn-Thuney-Andrews-Mason-Cannon ötössel állt fel, nagy valószínűséggel ugyanúgy, ahogy majd az alapszakaszban is.

- Az edzés egy részén a Brady vezette támadósor 21-es felállásban (2 RB, 1 TE, 2 WR) szerepelt, Michel és White voltak a futók, Watson a TE, míg elkapóként Meyers és Dorsett állt fel. A támadók no-huddle-lel mentek előre.

- Sokat gyakorolták az elkapók a felállásokat is, Jakobi Meyers egy alkalommal rosszul állt fel, ezt meg is vitatták később Josh McDanielsszel. Az irányítók és az elkapók is gyakran cserélődtek a pályán, 2-3 snapnél többet senki nem teljesített egyhuzamban.

- A nap egyik utolsó játéka egy Brady-Saubert összjáték volt, amiből touchdown született. Az új TE felé négy alkalommal szállt labda - háromból elkapás lett.

- Isaiah Wynn és Dan Skipper felváltva szerepeltek, míg Shilique Calhoun sokat játszott az első csapattal a védelemben.

- Az edzés tempója meg sem közelítette a tegnapit, a gyakorlás végén pedig közösen énekelték el a McCourty ikreknek a "Happy Birthday"-t.

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

D'Angelo Ross CB közben "túlélte" a waivert, és a Patriots IR listájára került. Így felépülése után jövőre újra megpróbálhatja majd beverekedni magát az 53-ba, és lehet még jobb esélyekkel is indul majd mint idén. Lehet, hogy rá igaz a mondás miszerint minden rosszban van valami jó:)

Van egy kérdésem, hátha tudja valaki a választ. Mivel mindegyik UDFA játékosnak per pillanat 3 éves szerződése van (ld. spotrac), és Ross a játékosunk marad IR-n, lehet, hogy "jobban jár" anyagilag, mint az az UDFA-s játékos, akit kivágnak a keretszűkítésnél és nem talál csapatot?

Szerintem igen, mert ebben az esetben Ross megkapja az alapbérét az esetleges bónuszok nélkül (amit ugye a kivágottak sem kaphatnak meg az alapszakaszra, csak az előszezonra). És Ross tutira megkapja a jövő évi alapbért is ha közben nem vágják ki jövő szezonkezdetig (ami valószínűtlen, hiszen nem véletlen tette a Pats a sérült listájára, nyilván ígéretesnek tartják). Aztán lehet tévedek, és a hozzáértők megcáfolják.