Edzőtábor 2019 - 14. nap (Tennessee Titans)

Kép
Training day 14

Lezajlott az első közös edzés a Tennessee Titans-el, sajnos nem csak jó dolgokról tudunk beszámolni. Ahogy az várható volt, nagy volt a küzdőszellem mindkét oldalon, de a közel 30 fokos melegben mind támadó, mind védő oldalon a Patriots játékosai kerekedtek felül.

Résztvevők:

Visszatérő: WR N'Keal Harry (lábsérülés)

Hiányzók: LB Jamie Collins (Ismeretlen ok), Matt LaCosse (boka), Stephen Anderson (Ismeretlen ok), WR Cameron Meredith (PUP), OT Yodny Cajuste (NFI)

Jelen volt, de nem edzett: WR Julian Edelman (NFI), WE Demaryius Thomas (PUP), WR N'Keal Harry

Megjegyzések, kiegészítések: Patrick Chung és Lance Kendricks is piros mezben volt ma, de részt vettek az edzésen. N'Keal Harry ugyan visszatért, de a gyakorló feladatokban nem vett részt. 

És akkor jöjjön a feketeleves: Sérülések:

  • Phillip Dorsett-nek korábban ért véget az edzés, Jim Whalen-el, a vezető atlétikai edzővel ment le a pályáról, miután egy oldalvonal melletti elkapás után rosszul ért le a földre, és a hüvelykujját fájlalta. Később visszatért az edésre, de már utcai ruhában. Az esetről felkerült ez a videó: https://twitter.com/i/status/1161683017716441088
  • Maurice Harris is az oldalvonalról nézte az edzés egy részét. Cipő nélkül, egyik térdén térdelve nézte az edzést. Nem tűnt súlyosnak, de érdemes azért szemmel tartani az ő sérülését is.
  • Danny Shelton nem vett részt a 11-11 elleni gyakorlatokban, ehelyett egy másik pályán a sprintelést gyakorolta. 
  • Dan Skipper is elhagyta az edzőpályát, kiszáradás gyanús volt, a nagy hőség megtette a hatását.

Az edzésről:

Támadók:

Irányítók statisztikái: 

  • Tom Brady: 13/17 (11 vs 11), 5/7 (7 vs 7)
  • Brian Hoyer: 5/7 (11 vs 11), 2/4 (7 vs 7)
  • Jarrett Stidham: 5/9 (11 vs 11), 3/4 (7 vs 7)

A csapat rendesen cserélgette az elkapókat a mai napon. Mivel N'Keal Harry nem vett részt ezekben a feladatokban, így több szerepet kapott az első csapatban Dontrelle Inman, Damoun Patterson, Gunner Olszewski és Ryan Davis. 

Hiába állt fel tehetséges védelem Brady ellen, ma nem lehetett megállítani. Annak ellenére, hogy ennyi cserélgetés volt az elkapók között, nagyon jól osztotta el a labdákat, és az egész edzést 18/24-el zárta. Az edzésen a futó és screen játékok gyakorlása volt a prioritás, de amikor passz következett, Brady nagyon pontos volt.

Ugyan Isaiah Wynn nem vett részt az 1-1 és 2-2 elleni gyakorlatokban, de a 11-11 elleni feladatokban igen. A Patriots igyekszik óvatosan bánni vele, folyamatosan növelve a rá háruló feladatokat. (Dan Skipper volt a cseréje). Ha így halad tovább az előszezonja Wynn-ek, akkor a nyitómérkőzésen ő lesz a kezdő LT.

A támadófal eleinte gyengén kezdett az 1-1 elleni gyakorlásnál, de később összeszedte magát, és a végső 13 "összecsapásból" a 12-t megnyertek.

Védelem:

Stephon Gilmore kicsit lassan kezdett az 1-1 elleni gyakorlatoknál, de J.C.Jackson valósággal tündökölt, 1 elütött labdája és 1 INT-je volt. De ez még nem minden. Jackson a 11-11 elleni feladatnál is szerzett egy labdát, ami 6 pontot ért volna valós mérkőzésen. Azért nem minden volt tökéletes nála sem, később egy hosszú elkapást csináltak meg mellette, de ennek ellenére kiemelkedő napja volt.

Ha már labdaszerzés: Az újonc Chase Winovich is szerzett egy labdát, miután a csapattársa Deatrich Wise Jr. beleütött egy passzba. Winovich egy új felállásban is feltűnt, amikor a Patriots "1-5" felállást használt, ahol tulajdonképpen Winovich volt a Nose Tackle. A csapat megpróbálja újabb és újabb kihívások elé állítani a harmadik körös újoncot, aki egyelőre nagyon jól kezeli ezeket a szituációkat. 

Mindent összevetve a Patriots védői jó napot zártak, labdaszerzésekkel, sacket érő megmozdulásokkal (Michael Bennett), és jó futás elleni védelemmel. 

Speciális egység:

A punt visszahordó csapategység változatlanul: Braxton Berrios, Jakobi Meyers, Gunner Olszewski, Rex Burkhead. 

Forrás: https://www.patspulpit.com/2019/8/14/20805593/new-england-patriots-2019-training-camp-recap-joint-practice-tennessee-titans-brady-harry-jackson

Hozzászólás

Köszönjük Croaker, gyors volt!

Nekem úgy tűnik, az elkapó poszt roster helyeiért folyó "harc" eredményezi a sok kisebb/nagyobb WR-sérülést, amelyek ráadásul a keményebb, közös edzéseken születtek (Harry, Harris, Dorsett). Valószínűleg többet kockáztatnak egy-egy sikeres elkapásért. Remélem ezek a szezon kezdetére kiheverhetők és ráadásul a Titans után nem lesz már közös edzés sem. Az eddig látottak/hallottak alapján igazán talán egy hely igazán kiadó WR poszton, jöjjenek ezentúl az erre vadászók inkább.

Csak el ne kiabáljam, a védelem ebből a szempontból jobban állja eddig a sarat. Szinte a lehetetlent üldözzük azzal, hogy sérülések nélkül ússzuk meg az előszezont. (Tavaly megszámoltam, átlag 4 játékos került csapatonként IR-re az előszezon során. Ráadásul az sem mindegy, kik azok a játékosok.)

Edelmannel mi van már komolyan, továbbra sincs semmi konkrétum? Nagyon csúnyán megvághatta az ujját Lillahagyma pucolás közben, ha még most sem tolja, csak szamukrál az oldalvonal mellett.

Etlinget leigazolta a Falcons! Nem tudni QB vagy WR játékosként akarják használni. 4.QB-ként van a rosteren, lehet, hogy csöbörből vödörbe került? :(

Elandon Roberts sem fejezte be az edzést lábsérülés miatt, aminek a súlyossága még nem ismert.