Edzőtábor 2019 – 6. nap

Kép
TC6

Egy nap pihenő után folytatták a fiúk az edzéseket és az emelkedő hőmérséklettel együtt úgy tűnt, hogy a játék színvonala is emelkedik, legalábbis azoknál, akik a labda egyik oldalán álltak.

Az égető hőség miatt kicsit lelassultak a dolgok és így a védelem abszolút domináns volt. Nyilvánvaló volt, hogy a támadóknak még sokat kell dolgozniuk a szezon kezdetéig és ezt még Tom Brady is elismerte, amikor idén nyáron először beszélt az edzés után.

Azt mondta, hogy nagyon jó védelmünk van idén és ezek a fiúk folyamatosan kihívás elé állítanak minket. Nehéz sikeresen passzolni a védelmünk ellen ez tény. Nagyon jót tesz a támadóknak, hogy ilyen erős védelem ellen kell megméretni magunkat. Az ilyen napok nagyon frusztrálóak, de tanulni kell belőle és holnap egy jobb teljesítménnyel kell előjönni.

Különösen szenvedős volt a támadójáték az edzés vége felé, amikor a 2 perces szituációkat gyakorolták és el kellett juttatni a labdát mezőnygól távolságig. Ez Brady-nek és Hoyernek is komoly kihívást jelentett. A védelem végig tapadt az elkapókra és nagyon kevés jó lehetőséget hagytak az irányítók számára.

Jonathan Jones és Jason McCourty kiemelkedtek a védelemből, mindketten bemutattak több meggyőző passz elleni védekezést. Azon ritka alkalmakkor, amikor az elkapók szabadra játszották magukat, akkor meg nem tudták elkapni a labdákat. N’Keal Harry kétszer is hibázott két különböző szituációban. Az egyik alkalommal Harry szabadra játszotta magát Gilmore mellett, de elejtette a labdát az oldalvonalnál. Harrynek volt egy szép elkapása is a levegőben egy hosszú passz után, amikor egy támadó játék során nem sikerült az eredeti tervet végrehajtani. A játékot követően kissé fájlalta a csípőjét.

Összességében a védelem dominálta az edzést, jobb munka kell a támadóktól.

Egyéb hírek:

Cole Crostont elengedte a csapat és leigazolta Martez Iveyt (24). Ivey draftolatlan szabad ügynök volt és tackle-t és guardot is játszott a Florida Gatorsben. A támadó fal mélységét növeli az ő leigazolása.

WR Julian Edelman (NFI) OT Yodny Cajuste (NFI)

WR Demaryius Thomas (PUP), CB Ken Webster (PUP), SS Nate Ebner (PUP)

Byron Cowart és Dontrelle Inman akik kihagyták az előző két edzést visszatértek. Cowart az edzői stáb egyik tagjával edzett külön, Inman pedig a többiekkel normál edzésmunkát végzett.

Patrick Chung (S) a kék után újra piros non-kontakt mezben edzett.

Lance Kendricks (TE) félidőben elhagyta a pályát az edzői stáb egyik tagjával. A 11-11 elleni gyakorlások során volt bevonva az edzésbe.

David Andrews még jobban be lett vonva a gyakorlásba, 1-1 és 11-11 elleni gyakorlatokat is végzett. Még nem teljes értékű az edzésmunkája, de egyre közelebb van hozzá.

A Harvard és a Holy Cross edzői stáb tagjai is megtekintették a csapat edzését.

Robert Kraft is ott volt az edzésen.

Jake Bailey ismét megvillantotta, hogy milyen erős lába van és megeresztett több rakétát is Braxton Berrios, Gunner Olszewski, Dorsett és Maurice Harris felé.

A hőség próbára tette a játékosokat és talán ezért is volt több hiba a támadók oldalán.

Brady, James White, Sony Michel, Mike Pennel, Skipper, Ted Karras, Dorsett, Harris, Ryan Allen, Stephen Anderson, Ben Watson, Nick Thurman, Hjalte Froholdt, Jason McCourty és Hightower is adott interjút az edzés után.

Az edzés augusztus 1-én folytatódik.

forrás: https://www.patriots.com/news/day-6-blogservations-defense-turns-up-the-heat

Hozzászólás

Hát TB megint nem brillírozott, 5/11 (11v11) és 0/5 (7v7), bár volt 2 gyönyörű 35 yard-os passza is. Persze ehhez "hozzásegítette" a remekelő védelmünk, meg az elkapó drop-ok.

JoJo formája egyenletesen remek, jelenleg a TC legjobb CB-je Gilmore után. Bennett félelmetes, egyszer még Mason-t is földre vitte. Collins "kivette" White kezéből egy támadásnál a labdát, ami nem semmi, mert az alapszakasz során White-nak 5 év alatt (63G), 207 carry-vel 0 fumble-je volt!

Az újoncok közül végre bíztatóan megmutatta magát CB D.Ross ,CB J.Williams és WR J.Meyers.

Lehet, hogy nincs komolyabb jelentősége, de Burkhead végül is csak limitált munkát végzett,mert ide-oda "vándorolt" a kondicionáló pályarész és játéktér között. Kendriks korábban elhagyta a játékteret, bár látható sérülést nem szenvedett el.

A Boston Herald szerint a nap legjobbja a sec. volt, a leggyengébb teljesítményt WR N.Harry nyújtotta a 4 drop-jával, a nap játéka mégis hozzá fűződik: elkapás az ikrek kettős fedezése ellenére. (Véleményem: Harry kicsit hullámzóan teljesít egyelőre, bár bravúrokra is képes, persze egy szuper sec. ellen kell játszania. :))

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy Harry teljesítménye hullámzó, de szerintem ez csak az izgalom, amiért ilyen csapatban játszhat és a GOAT dobálja neki a labdákat. Tőle nagyon kell majd a jó teljesítmény és remélem szép lassan javulgat majd az előszezon meccsek alatt.

Idén én nagyon durva védelmet várok és a futóink még jelentősebb bevonását a támadójátékokba. (futás/rövid elkapások) Azonban ahhoz, hogy ne legyünk túl egysíkúak kelleni fog Harry és az elkapó szekció is.

Benett es collins szerintem nagy erositest jelent, Bentley jatekara is nagyon varok, a sec rendben van, talan egy kis melyseg elferne ott meg

az elkaposzekcionk viszont siralmas... edelman ujjarol lehet tudni hogy pontosabban mi tortent es mennyit kell kihagyni? Illetve hogy DT mikor kezdhet el edzeni (gyogyulast segito tiltott szerek hasznalata nelkul)

nagyon fontos lenne hogy eloszezonban tudjanak mar csiszolodni bradyvel kulonben hallgathatjuk szeptemberben megint h meghalt a franchise, ami persze ujabb SB runt iranyozhat elo, de annyira unalmas mar minden szezont azzal kezdeni h mindenki remenykedik h na majd most lesz vege a patsnek

Szerintem a secondary rendban van. Ha továbbra is így teljesít mindenki akkor a keretszűkítésnél fájó cut-ok lesznek és ismételten közel kezdő szintű játékosokat küldünk majd el.

Azért eddig a secondary-ben jobbára a tavalyi SB játékosok hoznak minőségi színvonalat. JWill, Dawson nagy banatomra eddig keveset mutatott.

Viszont annak a stratégiának kifejezetten örülök hogy N. Harry-t nem hagyjak JWill ellen brillirozni hanem már a TCben megtudja milyen az NFL szint coverage. Alázatosan kell tartani a srácot és legyen könnyítés a Pits Def.

Most olvasom hogy Harry ma könnyített őrzését kapott és meg is csinált egy 50-yardosat mutatványt a mai nap.

Meyers mellett Harris-nek is van esélye az 53-ba kerülésre WR poszton állítólag. Berrios viszont igencsak a határon táncolgat, ha most lenne a határidő szerintem nem kerülne be a csapatba. Harry-tól meg túlzás lenne elvárni az azonnali hibamentes játékot a liga TOP 5-be tartozó secondary ellen. Mégiscsak újonc, eddig nem találkozott ilyen erős egységgel soha, és a rendszert is még most tanulja.

QB Jarrett Stidham kapcsán már van olyan szakértői vélemény, hogy jelenleg előrébb tart a fejlődésben mint Garoppolo, Brissett vagy Etling ugyanebben az időszakukban. Ha ez igaz, akkor elég biztató. Állítólag túl sokáig tartogatja még a labdát eldobás előtt, ami tipikus újonc QB hiba, de a dobásai jók, és nagyon keveset hibázik.

OFF, de örömteli!

Hajnali 2:00-kor HOF meccs a Sport1 TV-n!!!! Kezdődik...