Edzőtábor 2019 - 8. nap

Kép
TC8

Új játékossal bővült a keret, ráadásul a pénteki napon az edzőtábor első szakaszának végére értünk, hiszen legközelebb már a Detroit Lions ellen fognak gyakorolni a játékosok az első előszezon mérkőzés előtt. Az edzés során nem viseltek teljes felszerelést a játékosok, nézzük mi is történt pontosan!

Kezdjük egy igazolással; a Patriots leigazolta WR Cameron Meredithet, aki az elmúlt szezont a New Orleans Saintsnél töltötte, de előtte a Chicago Bearsben is szerepelt. Meredith éppen térdműtétje után lábadozik, így a Patriots PUP (Phisically Unable to Perform) listára tette, ahonnan bármikor levehető. A csapat óvatosan kezeli, fokozatosan fogja majd terhelni, nem lesz ott azonnal az edzőpályán.

Hiányzó: TE Lance Kendricks

Kendricks ezúttal is hiányzott a szerdai sérülése miatt.

Jelen voltak, de nem edzettek: WR Julian Edelman (NFI), WR Demaryius Thomas (PUP), CB Ken Webster (PUP), S Nate Ebner (PUP), OT Yodny Cajuste (NFI)

Limitáltan edzett: RB Rex Burkhead

Patrick Chung ezúttal is a piros non-contact mezben szerepelt.

Támadók:

- Tom Brady 15/24-gyel végzett a csapatgyakorlások során. Akik a passzait elkapták: Jakobi Meyers (4), Sony Michel (3), Damien Harris (2), Braxton Berrios, James White, Dontrelle Inman, Phillip Dorsett, N’Keal Harry és Maurice Harris (1-1)

- Az edzőtábor során először Meyersnek volt a legtöbb elkapott passza, az elmúlt két napban egyértelművé vált, komolyan kell vele számolni az 53-as keretben is.

- Sony Michel újoncként szinte csak a futásoknál volt a pályán, ám az idei edzőtábor egyik elsődleges feladata, hogy a passzjátékba is be lehessen vonni az első körös játékost. A pénteki napon láthattuk az előrelépését, Jamie Collinst is megverte egy alkalommal, és szerzett elkapást. A futásoknál is sikerült fejlődnie, egyértelműen kiemelkedik a többi futó közül.

- N'Keal Harrynek leginkább "könnyű" elkapásai voltak, ám ez leginkább pontos routejainak köszönhető. Harry az elmúlt edzéseken több nehéz elkapást is bemutatott, de azok a rosszabb routejainak volt köszönhető, szüksége van az ilyen jellegű elkapásokra is.

- Az edzés a kezdő támadósor számára Hail Mary-passzal zárult, Maurice Harris kezéből tépte ki a labdát Jamie Collins.

- Matt LaCosse egy false start büntetést "szedett össze" a gyakorlás során. A fiatal TE ígéretesen kezdte az edzőtábort, de azóta több hibája is volt, ennél több kell tőle, főleg a szezon első négy meccsén, amikor Ben Watson az eltiltását fogja tölteni.

- Bradynek volt egy QB-sneakje a 11-11 elleni gyakorlás során, ami first downt eredményezett.

- Dontrelle Inmannek és Braxton Berriosnak is volt 1-1 dropja a csapatgyakorlások során. Mindketten nehéz helyzetből indulnak, egyikőjük sem lenne tagja az 53-as keretnek, ha ma lenne a keretszűkítés.

- Brian Hoyer 5/11-gyel zárta az edzést, 4/5-tel kezdett, majd Inman elejtette egy passzát, és ezután már csak egy jó kísérlete volt, a védelem három leütött passzal zárta a sorozatot.

- Jarrett Stidham nagyon jól teljesített, 8 jó passza volt 11 kísérletből. Az újoncnak majdnem tökéletes napja volt, James White kezei között csúszott át a labda egy wheel útvonal során, majd Berrios ejtette el egy passzát, végül Ja'Whaun Bentley középről siettette az újonc irányítót, aki Bolden felé dobott meg egy passzt, de J.C. Jackson remekül védekezett.

- Ezúttal is Dan Skipper volt a LT, de Isaiah Wynn az eddigieknél többet szerepelt a csapatgyakorlások során, látszik, hogy a csapat óvatosan bánik a tavalyi elsőkörös játékossal.

- Brandon Boldennek volt egy szép, vetődős elkapása Dont'a Hightower ellen.

- David Andrews elrontott egy snapet, magasn Brady feje felett szállt el a labda. 

- A draftolatlan újonc Andrew Beck nem a tight endekkel, hanem a fullbackekkel (Develin, Jakob Johnson) gyakorolt.

Védelem:

- Stephon Gilmore teljesítményére továbbra sincsenek szavak. Brady egy alkalommal vette őt "célba", de remekül védekezett Dorsett ellen. Gilmore felé mindössze hatszor szállt labda nyolc edzés alatt, nem engedett egy elkapást sem, ráadásul két labdát is leütött, egészen hihetetlen. Jason McCourty ellen 3/4-gyel, míg J.C. Jackson ellen 1/4-gyel dobtak az irányítók a pénteki napon.

- Azután hogy szerdán sok leütött labdát jegyzett a védelem, ma is volt hét ilyenből. Jackson és Brooks (2-2), míg Jon Jones, Devin McCourty és Kyle Van Noy (1-1).

- Jason McCourty kitörő örömmel fogadta J.C. Jackson egyik remek védekezését, ez azért is meglepő, mert gyakorlatilag a kezdő helyért harcolnak. Ebből is látszik, McCourty remek csapattárs.

- Obi Melifonwu ismét a kezdőkkel szerepelt.

Speciális egység:

- A puntok visszahordását Berrios, Olszewski, Harris és Chung gyakorolták, míg a Jake Bailey puntolt.

A Patriots számára szombaton pihenőnap következik, majd vasárnap repülnek Detroitba, ahol hétfőn az első közös edzést tartják a Lionsszel.

Forrás: TheAthletic

Hozzászólás

Nagyon örülnék egy remek védelemnek. És akkor BB kaphatna két gyűrűt is. Egyet mind DC, egyet mint HC. :)))

Sony Michel: újonc? Figyeljetek oda, mert itt valami hiba lesz!

Azt írta, hogy újoncként (anno). Nem most újonc, hanem amikor újonc volt, akkor "csak" futott, de most el is kap.

 A Boston Herald edzésnaponkénti "díjai" szerint a legkiválóbb (stud) RB S.Michel volt, aki immár nemcsak a futásokban,  hanem az elkapásokban is jeleskedett. A néhány napig ismeretlen okok miatt hiányzó OC D.Andrews jól játszott, de volt egy olyan megdöbbentő snap feladása amivel kiérdemelte a leggyengébb játékos címet (dud). Shotgun felállásban olyan magasra adta fel a snap-et, hogy TB csak ujjheggyel tudott beleérni. A nap játéka (play) RB B.Bolden elkapása volt  HT feje fölött (!). A passzt Hoyer-től kapta 7 v. 7 játéknál. (Szerintem immár nincs is olyan RB-ünk, aki nem hybrid! :))

Happy birthday TB12

https://twitter.com/i/status/1157682542088204293

De jó lenne... Ő és Harry talán tudnák Gronk hiányát pótolni. A védelmünk nagyon bitangnak látszik idén (élesben persze majd kiderül), a támadóinknak kell még egy kicsit összeállni, hogy a 7. meglegyen. Úgyis mi nyerünk. :) :) :)

Hogy őszinte legyek, én idén attól sokkal jobban tartok, hogy BB hogyan fogja tudni kezelni a szétkapott edzői team-et. Egyszerűen van egy csomó olyan dolog, amihez emberóra + évek tapasztalata kell. Mérkőzésenként a megfelelő felkészülés, hibajavítás, változtatás, a sérülés, formahanyatlás, vagy egyszerűen be nem válás miatt az új emberek folyamatos beépítése stb.

És BB-nek is maximum 24 órából áll egy nap.

Nem, ez sajnos tévedés! BB-nek a 24 óra nem kevesebb, mint 48! Ezt a problémát is megoldja, ha nem már meg is oldotta! Amíg valakit Bill Belichiknek hívnak és a New England Patriots focicsapatának a főedzője, akkor az ilyen piti problémák már a keletkezésük pillanatában megoldottnak tekinthetők. Ugye nem kell smile-t idetennem? :) 

Ez nagyon igaz, valóban a védő koordinátor tűnik a legnagyobb kockázatnak. Azért JMD megvan, Scar mester is teszi a dolgát, és Mayo is nagyon ott van a védelmi hívások tájékán. Meglátjuk a jövő héten, hogy ki fogja hívni a védelem játékait - ahogy írtad, az előszezon meccseken a játékoskiválasztás nagyon fontos, ahhoz szem kell, muszáj valakinek segítenie BB döntéseit, ki fog derülni, ki tűnik a védelmi górénak.

Nem igazán látom egyelőre az edzői gondokat. JMD, Scar, Fears, Judge (akiről BB azt mondta, bármilyen csapatrészt tud edzeni, most éppen ST és WR) szerintem elitnek számít, azaz az offense-el BB-nek nem kell foglalkoznia, a védelemben pedig Mayo-nak nem kell sokat magyaráznia a teendőket/elvárásokat, de Bielema és Pellegrino sem rossz. Patricia-t is kihevertük nem? BB-ék tudják, hogy a Pats nemcsak játékos-, hanem edző nevelő csapat is és a kiváló/becsvágyó tanítványok kirepülnek/kirepülhetnek. Mögöttük jönnek a helyükre fiatalok, mint pl a 2 Belichick fiú... :)

A Boston Herald írja:

BB: "Collins nagyszerű volt az edzőtáborban. Mindent megtett amit kértünk Tőle és jól megcsinálta. Örülök, hogy itt van és segíti a csapatunkat."

Collins: "Zene füleimnek és nagyon nagy megtiszteltetés ez Tőle, nagyra értékelem és még jobban akarok dolgozni."

Nekem úgy tűnik Collins már nem árkon-bokron át csörtet, hanem a kitaposott Patriots Way-en halad.  Hiába a sok sack, így a vége felé még egy gyűrűre vágyik inkább...

Brady tényleg hosszabbított a 2021-es szezon végéig? Az még 3 év!!! Juhé!!!!