Edzőtábor 2019 - 9. nap (Detroit Lions)

Kép
TC9

A szombati pihenőnap után, vasárnap Detroitba repült a csapat, hétfőn pedig már a Lionsszel tartottak közös edzést, ami két és fél órán át tartott. Az edzésen a játékvezetők is jelen voltak. Nézzük, mi történt ezúttal!

Hiányzók: S Patrick Chung, CB Ken Webster (PUP), S Nate Ebner (PUP), OT Yodny Cajuste (NFI), WR Cameron Meredith (PUP), TE Lance Kendricks

Patrick Chung az eddigi edzések során mindig non-contact mezt viselt, nem kockáztat vele a csapat, a keményebb iramú edzésre még nem áll készen. A másik öt játékos el sem utazott a csapattal, Foxborough-ban maradtak.

Jelen voltak, de nem edzettek: WR Julian Edelman (NFI), WR Demaryius Thomas (PUP), RB Rex Burkhead

Limitáltan edzett: OT Isaiah Wynn

Danny Etling ezúttal sem viselte az irányítóknak járó megkülönböztető mezt.

Szerencsére az edzés során nem történt sérülés.

Támadók:

- Tom Brady 20 passzából 13 volt sikeres a 11-11 elleni gyakorlás során, 7-7 ellen pedig 6/7-et teljesített. Brian Hoyer mutatói 1/3 és 3/4 volt, míg Jarrett Stidham 2/3-mal és 10/12-vel zárta az első közös edzést. Stidhamnek a 11-11 elleni játék során volt egy interceptionje. 

- A támadófal a megszokott összeállításban szerepelt, ezúttal is Dan Skipper volt a LT, de Isaiah Wynn is kapott szerepet az edzés során, fokozatosan terheli őt a csapat. Az 1-1 elleni gyakorlatok során, valamint a 11-11 elleni játék alkalmával azonban még nem volt a pályán.

- A Patriots elkapói sokkal meggyőzőbben teljesítettek a Lions védői ellen, mint a "saját" secondaryükkel szemben. A prímet a két újonc, N'Keal Harry és Jakobi Meyers vitte, akik gyönyörű elkapásokat mutattak be egy az egy ellen. 11-11 elleni játék során is feléjük szállt a legtöbb labda.

- A nap elkapását is Harry mutatta be; Brady passzát kapta el az oldalvonal mellett egy vetődéssel, és mivel nem ért hozzá védő, még pár yardot tudott szerezni.

- Sony Michel ezúttal is gyakorolta az elkapásokat, routeokat. Az edzőtábor kezdete óta ebben is előrelépett, meglátjuk tudja-e majd folytatni az alapszakasz során is. Tavaly mindössze 11-szer vette célba Brady.

- Az edzést egy two-minute drill zárta, James White, Benjamin Watson, Phillip Dorsett, Jakobi Meyers és Braxton Berrios álltak fel skill pozíciókban. A Brady vezette támadósor szépen haladt előre, de végül field goallal zárult a támadássorozat.

Védelem: 

- Jamie Collins visszatérése a Patriotshoz nagyszerűen alakul, ma is volt egy kierőszakolt fumble-ja a 7-7 elleni játék során, valamint beleért egy labdába a csapatgyakorlások során. Collins most is a kezdőkkel szerepelt, ha így folytatja, akkor komoly pluszt jelenthet a védelemnek az alapszakasz során, ráadásul rendkívül olcsón.

- Stephon Gilmore mellett először kaptak el passzt az idei edzőtábor során, egykori csapattársa, Danny Amendola volt a "hunyó". 

- Az idén megszerzett Shilique Calhoun is jól teljesített hétfőn, ráadásul sokat szerepelt a kezdőkkel. Kimondottan ígéretesnek tűnt a játéka az 1-1 elleni párharcok során. Ha Calhoun így folytatja, mindenképpen esélyes lehet egy rosterhely elcsípésére.

- A harmadik körös újonc, Chase Winovich is kimondottan jó edzésen van túl, két sacket is szerezhetett volna egymás után, ha engedték volna a szabályok. Mindkétszer megnyerte párharcát és odaért a Lions irányítójához, Tom Savage-hez.

- D'Angelo Ross-szal komolyan kell számolni egy esetleges rosterhellyel kapcsolatban. Bár a Patriots igen mély CB poszton, de a draftolatlan újonc ezúttal is jegyzett egy interceptiont. Ha az előszezonmeccseken is kimagaslóan teljesít, akkor tényleg lehet reális esélye a keretben maradásra.

- Első jó napján van túl Joejuan Williams, aki különösen az 1-1 elleni gyakorlás során mutatott biztató jeleket, de egy goal line-játék során az ellenfél elkapójának kezéből sikerült kitépnie a labdát, mielőtt elkapást szerezhetett volna.

Speciális egység:

- A puntok visszahordását ezúttal Jakobi Meyers, N'Keal Harry, Gunner Olszewski és Braxton Berrios gyakorolták. Meyers először kapott lehetőséget ilyen formában, de sajnos elejtett egy puntot, így rövidre sikerült a kísérletezés.

- Jake Bailey rúgásai továbbra is több mint rendben vannak, azon kell dolgoznia, hogy konzisztensen tudja hozni ezeket. Több rúgásának is jó volt a hangtime-ja, de egy alkalommal a lábszárával találta el a labdát, ami emiatt nem szállt elég messzire.

A Patriots kedden és szerdán délelőtt tart közös edzést a Lionsszel, majd csütörtök este (magyar idő szerint péntek hajnalban) az első előszezon-meccsüket játsszák a Ford Fielden.

Forrás: PatsPulpit BostonHerald

Hozzászólás

Winovich végre! Már nagyon várom,hogy játszani láthassam!

Izgalmas lesz ez a preseason, nagyon kíváncsi vagyok kik maradnak az 53ban.

Sziasztok!

Valahol közvetítik majd a meccset?

Hajrá PATS!!!!!

Válasz Vass Imre üzenetére

Persze, hogy közvetítik! 

Meccs előtt legyél cseten és majd megtudjuk, hol nézhetjük meg!

Van egy olyan érzésem (vágyálmom?), hogy Harry és Meyers nagyot fog robbantani. És talán ide lehetne venni Harrist is. Remélem lesz egy olyan kiugrás, mit két(?) éve Ingram és Kamara esetében a NO Saints-nél, avval a különbséggel, hogy itt az említett urak együtt maradnak egészségesen és tartós jó teljesítménnyel!