Edzőtábor 2020 - 1. nap

Kép
TC1

A hétfői nappal megkezdődtek a teljes felszerelésben végzett edzések, ezen szerencsére már az újságírók is jelen lehettek, így jóval többet tudunk arról, hogy mi történik a csapattal. Lássuk, mi történt az edzésnap során!

Hiányzók: RB Sony Michel (PUP, lábsérülés), RB Lamar Miller (PUP, térd), LB Anfernee Jennings, WR Jeff Thomas, DT Beau Allen, LB/ST Brandon King

Limitált edzésmunkát végzett: WR Will Hastings

Michel és Miller a sérülésükből lábadoznak, jelenleg még a PUP listán vannak, ám onnan bármikor lekerülhetnek. Allen a múlthéten közvetített edzést is kihagyta, pontos információ azonban nincs róla, hogy miért. Brandon King, ahogyan már volt róla szó korábban, a szezon első hat meccsét biztosan kihagyja.

Három új játékost igazolt le a Patriots, ők részt is vettek az edzésen. Paul Butler és Alex Ellis TE poszton bevethetőek, míg Ben Braden a támadófalba érkezett.


Észrevételek:

 • Legtöbben természetesen az irányítókra kíváncsiak, ám sok újdonság nem derült ki. Mindhárom irányító öt-öt lehetőséget kapott. Newton harmadikként, majd kétszer másodikként kétszer pedig elsőként jutott szóhoz, Stidham 2., 1., 1., 2. és 3. volt, míg az első sorozat során Hoyer kezdett, ezután háromszor harmadikként lépett a gyepre, majd az utolsó gyakorlás során másodikként.
 • A három irányító közül a legjobb napja Jarrett Stidhamnek volt, aki a csapatgyakorlások során egy igen impresszív 14/15-öt tudott felmutatni, az egyetlen sikertelen passza egyben az utolsó is volt: N'Keal Harryt kínálta meg egy hosszú passzal az endzoneban. A fiatal irányító jól vezettte a támadóegységet, pontos passzokat dobott, első passza volt a legszebb, Edelmant találta meg egy post útvonal során. Elkapást jegyeztek a passzaiból: N'Keal Harry (3), J.J. Taylor (3), Julian Edelman (2), Gunner Olszewski (2), Jakob Johnson (1), Dalton Keene (1), Damiere Byrd (1), Jakobi Meyers (1).
 • Cam Newton 10/11-gyel zárta a hétfői napot. Labdát kaptak tőle: Damien Harris (5), Devin Asiasi (1), N'Keal Harry (1), Julian Edelman (1), Mohamed Sanu (1), Devin Ross (1). Egyetlen rossz passzát Scoota Harris ütötte le Ross elől. Newton mobilitása szembetűnő volt, amikor összeomlott a zseb, de természetesen ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, közel sem pörögtek 100%-on a játékosok, nem fullkontakt edzés volt. Egy alkalommal Edelmanhez passzolt a pálya közepére, Devin McCourty azonban nem akarta bántani az elkapót, ezért lett belőle elkapás.
 • Brian Hoyer 11 sikeres passzal zárt, 15 kísérletből. Sanu és Ross egyaránt 3-3, James White és Asiasi 2-2, míg Olszewski egy elkapást jegyzett a passzaiból. Legszebb passzát Ross felé dobta, aki Joejuan Williamst verte meg az oldalvonal mellett egy hosszú játékért.
 • Az utolsó csapatgyakorlatok során a 2 minute drilleken volt a hangsúly, ekkor Stidham 7/8-at, Hoyer 8/8-at, míg Newton 6/6-ot dobott, Hoyernél és Newtonnál néhányszor feladta a játékot a védelem, ennek ellenére Hoyer Rossnak passzolt egy szép touchdownt az edzés végén.
 • Nagy hangsúlyt fektettek a mai nap a labdabiztonságra: egy elkapás után kellett megtartania a skill játékosoknak a labdát úgy, hogy két védő is megpróbálta kiütni a kezéből a labdát.
 • Az újonc TE, Devin Asiasi sok lehetőséget kapott, és tudott is élni vele. Egy Newtontól kapott passz során verte meg Ja'Whaun Bentleyt.
 • A hétfői napon a futójáték is nagy szerepet kapott, már-már szokásosan ezzel indul az edzőtábor érdemi része. A tavaly draftolt Damien Harris tudott élni a lehetőséggel, amit kapott Michel és Miller sérülése miatt. J.J. Taylor bár mutatott szép dolgokat, a labdabiztonsággal meggyűlt a baja, ebben mindenképpen fejlődnie kell, hogy esélye legyen a rosterre kerülni. A legtöbb szakértő Dion Lewishoz hasonlítja a mozgását.
 • Az egyik fontos kérdés, hogy ki lesz a jobboldali tackle a szezon során, ezúttal a tavaly megszerzett Jermaine Eluemunor szerepelt itt, ráadásul rendkívül biztatóan mozgott. Az egyetemi bajnokságban szerepelt tackleként, az NFL-ben kizárólag guardot játszott eddig
 • Az újonc Kyle Dugger sokoldalúsága már az első edzésen szembetűnő volt, mindkét safety poszton feltűnt. 
 • J.C. Jackson és Jason McCourty között nagy harc várható a másik kezdő CB poszt megszerzéséért.
 • A védelem főleg a hosszú játékokra koncentrált, ezeket akarták megakadályozni, a rövidebb játékokat jobban engedték. 
 • Rashod Berry, aki TE-ként és DE-ként is megállta a helyét az egyetemen, ezúttal a védelemmel gyakorolt. 
 • Josh Uchéra érdemes lesz odafigyelni a későbbiekben. Hightower optoutja, Collins és Van Noy távozása után eléggé lyukas a LB sor, ezt az űrt töltheti be a fiatal játékos.
 • Justin Rohrwasser 3/5-öt hozott össze a rúgások során, 36 és 45 yardról hibázott, míg 41, 46 és 48 yardról sikeres rúgást mutatott be.
 • A puntok visszahordását Gunner Olszewski, Isaiah Zuber és J.J. Taylor gyakorolták. Taylornak volt egy elejtett puntja, amit még összeszedett, aztán viszont ismét elvesztette a labdát. Kyle Duggert nem használta a csapat a puntvisszahordások során, annak ellenére, hogy az egyetemen remek visszahordónak számított.
 • Joe Judge távozásával és Cam Achord ST-koordinátor kinevezésével a gyakorlatok is változtak, egyik alkalommal egy kézzel kellett a visszahordóknak elkapniuk a labdát, sikertelen kísérlet esetén fekvőtámaszt kellett nyomniuk.
 • Matthew Slater ismét külön dolgozott a többiektől, akárcsak az elmúlt két év során. Justin Bethellel a liga legjobb gunner párosát alkothatják.
 • A Patriots tulajdonosa, Robert Kraft is jelen volt az edzésen.

A Patriots a keddi napon tartja meg a következő edzését.

Forrás: The Athletic Patspulpit

Hozzászólás

Köszönjük! Gyors és alapos!

NT B.Allen egyelőre érthetetlen/ismeretlen okok miatti edzés kihagyásai (5) kicsit aggasztanak. Nincs backup NT. Még a végén át kell térnünk a 4-3-ra...lehet, hogy TE R.Barry azért gyakorolt DE-ként?...

Lehet, hogy Eluemunor lesz a RT? És miért nem Cajuste-al próbálkozunk?

Kicsit szertelennek és "szeleburdinak" tűnik ez a Taylor-gyerek...

Mondjuk a NT pont az a poszt, amiből még van használható játékos a piacon is Damon "Snacks" Harrison személyében. Neki egy egyéves szerződéssel tudnék örülni

Sajnos Harrison túl van a fénykorán, nemcsak életkora (31 éves), hanem az utóbbi évek teljesítménye alapján is. A detroiti utolsó éve alatt, noha szinte minden meccsen játszott és a szokásos snap mennyiségét kapta, visszaesett. Veterán minimum? Utolsó szerződése 2019-ben a Lions-nál: 1 év $11M volt...  :( (Allen 2 év 8M)