Edzőtábor 2021 - 10. nap

Kép
Training Camp_Day 10_2021

A Patriots csapata vasárnap megtartotta 10. edzését a Gillette Stadionabn. Lássuk, ki milyen teljesítményre volt fogható ezen a napon.

Nem edzettek (összesen 13-an): WR Nelson Agholor (első hiányzás), RB Brandon Bolden (második hiányzás), S Adrian Colbert (harmadik hiányzás), K Nick Folk (harmadik hiányzás), CB D’Angelo Ross (harmadik hiányzás), DT Akeem Spence (negyedik hiányzás), QB Jarrett Stidham (PUP), CB Stephon Gilmore (PUP), OLB Chase Winovich (PUP), LB Cam McGrone (NFI), LB Terez Hall (PUP), S Josh Bledsoe (NFI), DT Byron Cowart (PUP)

Elsőként volt jelen: TE Devin Asiasi (COVID-19 listáról lekerült)

Visszatértek: OL Ted Karras térdsérüléséből tért vissza, miután kihagyta a legutóbbi 6 edzést. DT Christian Barmore két edzés után tért vissza a látszólagos lábsérüléséből. WR Devin Ross visszatért két edzés után - hátsó combizomsérüléssel bajlódott.

SérültekHunter HenryJoe Cardona és R.J. Prince mindannyiuknak abba kellett hagyni az edzést, és már nem is tértek vissza.

Gyors áttekintés: a rekord mennyiségű hiányzóval lezajló (18) pénteki edzés, valamint a szombati pihenőnap után a csapatnak a vasárnapi edzésen 13 főt kellett nélkülöznie. Részben azért, mert a csapat Raekwon McMillan-t (térdszalag) és Dalten Keene-t (térd műtét) sérült listára tette. Kyle Van Noy már nem viselt piros non-contact mezt, tehát teljes értékű edzést produkálhatott. Spence már 45 perccel az edzés előtt átmozgató gyakorlatokat végzett, jól mozgott, de még nem edzett. Gilmore, Winovich, Bolden és Spence a kondicionáló területen tevékenykedtek. A hátműtété után Stidham, elsőként figyelte társait az oldalvonal mellől és idejét szinte csak az irányítókkal töltötte.

Felszerelés: harmadik alkalommal teljes felszerelésben zajlott az edzés

Irányítói összehasonlítás

Cam Newton az edzést 16-ból 13 jó átadással zárta, igaz egy interceptionje volt, de igazán meggyőző munkát mutatott az előző hullámzó teljesítményei után. A kezdő védelem elleni 11-11 elleni harcban a teljesítménye 100% volt: 6 kísérlet 6 elkapás.

Newton célpontjai: Sony Michel (1-ből 1), Jakobi Meyers (5-ből 3, interception), Kristian Wilkerson (3-ból 3), Marvin Hall (1-ből 1), N’Keal Harry (1-ből semmi), Kendrick Bourne (2-ből 2), James White (2-ből 2), Matt LaCosse (1-ből 1).

Mac Jones szintén jó teljesítményt mutatott fel és a harmadik legmeggyőzőbb edzést tudhatta maga mögött. 23 kísérletből 17 talált célba (egy interception) a csapatjátékok során.  Jones mutatói 6 dobásból 5 elkapás a kezdő védelem 11-11 elleni küzdelem során.

Jones célpontjai: Damien Harris (1-ből 1), Jakobi Meyers (3-ból 3), Jonnu Smith (2-ből 2), Wilkerson (8-ból 4), Gunner Olszewski (2-ből 1, elejtett labda), N’Keal Harry (1-ből 1), Marvin Hall (1-ből 0, interception), Kendrick Bourne (2-ből 2), Jakob Johnson (1-ből 1), Rhamondre Stevenson (1-ből 1), Tyler Gaffney (1-ből 1).

Brian Hoyer teljesítménye 6 kísérletből 5 elkapás mikor a gyakorló támadó csapat a kezdő védő csapattal állt fel.

A csapat gyakorlatok során első ízben a 11-11 elleni felálláskor a tartalék védőfal állt fel Newton-nal szemben, aki az első passznál imitált egy rövid passzt jobb oldalra Michel irányába, majd Meyers-nek passzolt, aki a védőfal mögött teljesítette az útvonalát.

Jones szintén egy rövid passzos imitáció (Harris felé) után ívelt átadást adott Meyers-nek. Ezután Smith-t vette célba egy középtávoli dobás során, amikor a védelem a fal jobb oldalát támadta.

Egy másik alkalommal, mikor a tartalék védőfal volt megmérettettve a 11-11 elleni küzdelmek során, Newton szép passzt mutatott be Meyers közreműködésével, mialatt Wilkerson slant útvonalat futott a jobb oldalon, Anfernee Jennings blitzelt, Hall Justin Bethel-t tartotta fel a jobbon, így Harry el is tudott lógni egy hosszú futással.  

Jones Wilkerson-t találta meg, aki a balon futott 45 fokban a pálya belseje felé, mialatt Olszewski egy bal ki utat futott, Harry pedig egy szintén slant útvonalat a blitzelők irányába. Jones jó és gyors döntést hozott a nyomás ellenére.

Ezekután Newton teljesítménye egy kicsit alábbhagyott a 7-7 elleni küzdelmek során – ekkor a kezdő védőfal állt fel. Nem látta LaCosse-t, hogy teljesen üresen volt a jobbon, mégis Bourne-t erőltette az elkapással, aki visszalépett és egy kemény elkapást mutatott be, mert a nyakán már ott lihegett J.C. Jackson, aki majdnem interception-t ért el. A következő játék során kísérletet tett meg Meyers irányába, akinek keresztező utat kellett futnia és kicsit le is maradt attól a ponttól, ahol kellett volna eredetileg lennie – ennek eredménye, hogy Devin McCourty lehalászta a labdát = Newton interception-t dobott. Newton következő labdáját Meyers elejtette — nehéz elkapás lett volna a válla fellett, mert fly (nyílegyenes) utat futott a nyakán Jacksonnal – viszont Wilkerson meglehetősen egyszerű célpont lehett volna, mivel szabadon volt egy védősor mögötti futással. Ezek után összeszedte magát és bemutatott egymás után 7 sikeres passzt, amivel be is fejezte ezt a fajta gyakorlatot.

Jones vette át és Wilkerson-nak passzolt, aki egy slant-et futott a bal oldalról és Joujuan Williams védekezett rajta. Majd ezután egy kevésbé jó döntést hozott, mivel a minden oldalról védőkkel körbevett Hall-t akarta mindenáron játékba hozni, amely lehetőségre Michael Jackson le is csapott és szemfülesen el is csípte a labdát, amivel így Jones interceptiont dobott. Jones ezekután sikeres passzt mutatott be Smith-szel, aki a jobb oldalon egy kifelé utat futott, míg Bourne egy bal oldali slant-et.

A 11-11 elleni kezdő védelem elleni felálláskor Newton jó passzt intézett Wilkerson-nak, aki egy 45 yardos elkapást mutatott be a jobb oldalon Jalen Mills mellett. Newton majd Bourne-nek passzolt, aki jobb slant útvonalat futott, akin szintén Mills védekezett, viszont éles körülmények között Josh Uche egy sack-et vitt volna be ennél a játéknál Newton-on.

Jones követte Newton-t és egy gyors passzal hozta játékba Wilkerson-t a bal oldalon, miközben Justin Herron Uche-t tartotta távol az irányítótól. A következő célpont Meyers volt a keresztútvonalon. Ezekután Wilkerson jött egy sikeres átadással szintén a keresztútvonalon, úgy, hogy az irányító az ellenkező irányba fordult ki és cselezte ki a védők nyomását, majd a gyakorlatot egy másik jó megmozdulással zárta, mikor fellépett a zsebben és a bal oldalon keresztútvonalat futó Bourne-höz passzolt.  

Jones fennmaradt a pályán egy másik 11-11 elleni periódusnál, ahol mind a gyakorló védő és támadóegység volt fenn. Először „ijesztgetett” Johnson irányába, majd screen passzt adott Stevenson-nak, majd Wilkerson következett keresztútvonalon, akit Dee Virgin állított meg, majd screen passzt adott Gaffney-nek. Ezután az erős kezdés után 3 egymás utáni sikertelen passzt mutatott be és befejezte ezt a gyakorlat szériát: Wilekrson-non védekeztek jól a bal oldalon és a vállvédőről pattant le a labda, Olszewski kezei között ment át a labda egy slant futásnál, majd a Michael Jackson védekezett jól Wilerson-non és leütötte a felé igyekvő labdát.

Az edzés utolsó felében red zone (utolsó 20 yard a célvonalig) 11-11 elleni szituációkat gyakoroltak a kezdő védelem ellen. Newton kezdett egy bal oldali rövid Meyers passzal, akin Kyle Dugger védekezett, majd könnyedén átívelt egy touchdown-t érő passzt LaCosse-nak.

Jones első labdáját ennél a játékrésznél J.C. Jackson hárította, aki szorosan fogta Wilkerson az end zone bal oldalán. Ezekután Meyersnek dobta a labdát, aki a jobb oldalon egy horog utat futott, viszont ennél a játéknál rendes körülmények között Deatrich Wise egy sack-et mutatott volna be.

10 edzés alkalmával Newton mérlege: 148 kísérletből 92 jó átadás (62,2%), 6 interception a csapat gyakorlatok során, amiben benne van a 11-11 elleni kezdő védők elleni párharc statisztikája is 66-ból 37 jó passz (56,1%) 1 interception.

Jones mérlege 172-ből 113 jó átadás (65,7%) 3 interception a gyakorlatok során, beleértve a 61-ből 29 sikeres passzt (47,5%), 1 interceptiont a kezdő védelem 11-11 elleni gyakorlatokat is.  

További megfigyelések

• A korai kezdő támadók és védők 11-11 elleni párharcnál Van Noy megállította Harris-t és Dont’A Hightower sack-elte Newton-t. Mivel a védelem nyerte ezt a gyakorlat sorozatot a támadóknak kellett futniuk egy kört.

• Harry felé kétszer repült a labda a csapatjátékok során, amiből egyet kapott el, de kiemelkedő munkát végzett a pozíciós gyakorlatoknál. Myles Bryant mellett ugrott fel és halászta le a levegőből a labdát, Dugger-t is megverte hosszú futott útvonalak alkalmával mind a 2-2 és 3-3 elleni gyakorlatoknál. Az 1-1 elleni küzdelmeknél Harry egy tökéletes slant  útvonal futása közben megverte Michael Jackson-t, majd a nap legszebb jelenetét bemutatva egy bevetődő passzt húzott be az end zone bal oldalán Newton-tól megverve Williams-t.

• A védőfalnak és a támadófalnak is volt 1-1 elleni gyakorlás. A döntetlen párharcokat nem szokták jegyezni. Viszont a párharcok győztesei: David Andrews (2-0), Isaiah Wynn (2-0), Trent Brown (1-0), Korey Cunningham (1-0), Yodny Cajuste (1-0), Matt Judon (1-0), Carl Davis (1-0) és Montravius Adams (1-0).

Mégis néhány döntetlen: Herron (1-1), R.J. Prince (1-1), Rashod Berry (1-1), Henry Anderson (1-1) és Barmore (1-1).

Wise-nak a legrosszabb periódusa volt ezen az edzésen a maga csúnya 0-3-as negatív mérleggel. A vereséget szenvedők névsora: Alex Redmond (1-2), Shaq Mason (0-1), Marcus Martin (0-1), Davon Godchaux (0-1), Uche (0-1), Bill Murray (0-1) és Nick Thurman (0-1).

A döntetlen párharcok során voltak kimondottan ínyenc összecsapások, mikor a két hatalmas ember, Marmore és Mike Onwenu egymásnak feszült.

Barmore nyert Mason ellen, aki az első 1-1 elleni párharcát vesztette el az edzőtábor során.  Viszont Barmore veresége meglepő kőfalnak bizonyuló Cajuste ellen.

• Wise-nek nem volt ma jó napja az 1-1 elleni párharcoknál, viszont két sack-et is jegyzett a 11-11 elleni játékok során.

• Carl Davis-nek szintén lett volna egy sack-je a Hoyer elleni támadó alakulat ellen.

• Wilkerson-nak ez volt a legmozgalmasabb edzése. 11-szer vette őt célpontba Newton és Jones, ebből 7-szer húzta be a labdát. Jóllehet Jones utolsó 4 próbálkozását Wilkerson nem kapta el, ebből 3-szor elakadt a labda a védők kezeiben, valamint egyet elejtett ő maga, mivel nem készült fel, hogy a labda olyan gyorsan odaér hozzá. Wilkerson vasárnapig 9 elkapást jegyzett. Sok lehetőséget kapott a mai nap a kezdő támadóalakulattal és jogosan várományosa a roster-nek.

• Adrian Phillips megállította Harris futását 11-11 elleni játéknál.

• Bill Belichick nem volt boldog egy Newton-nal felálló támadás kapcsán, le is dobta a sapkáját és odarendelte magához őket.

• Uche 11-11 elleni játéknál igazán elemében volt, mikor először Wynn-en keresztül mutatott be egy sack-et, majd a következő játékban Herron-t tolta be a zsebbe.

• Passz védekezés: McCourty (interception), Michael Jackson (interception és passz leütés), J.C. Jackson (passz leütés), Virgin (passz leütés).

 Cardona nem tudta befejezni az edzést; Smith a puntoknál segédkezett, míg Wise a mezőnygóloknál long snapper-kedett. Miután Cardona kivált a csapat teljesített egy mezőnygólt, ahol Wise volt a long snapper és Jake Bailey a rúgó.

• Quinn Nordin, aki pénteken 10 tökéletes rúgást mutatott be, folytatta jó szereplését vasárnap is.

• Olszewski egy elejtett labdája volt a csapat gyakorlatok során.

Menetrend

A Patriots csapata a hétfői nap folytatja a 11. edzését helyi idő szerint délután 3:30-kor, valamint kedden lesz a 12. edzés szintén 3:30-kor a Gillette Stadionban. Mindkét edzés nyilvános lesz, viszont ezek lesznek az utolsó lehetőségek, hogy a Giant-tal tartott közös edzés előtt a szerencsések láthassák kedvenceiket nyilvános edzésen.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Hunter Henry váll sérülést szenvedett, nem tűnik súlyosnak az eddigi vizsgálatok szerint, azonban ki kell hagynia valamennyit az előszezonból. Andrews jobb keze sérült, de szerencsére a röntgen nem mutatott törést. Nyilván Ő is kihagy majd valamennyit, addig vélhetően Karras fogja helyettesíteni.  Cardona esetében csak találgatás szinten merül fel, hogy neki is a karja sérült, de nem tudni egyelőre semmi közelebbit. Smith és Wise gyakorolta a longsnapper feladatot az edzésen. Ha tartósan távol lesz Cardona a sérülés miatt, akkor valószínűleg hozni kell valakit a helyére a csapatnak. Az egyik opció Wes Farnsworth, aki korábban megfordult a csapatnál a holtszezonban.

Szerk: Brian Khoury-t szerződtette a csapat longsnapper-nek, amiből sajnos arra lehet következtetni, hogy Cardona tartósabban távol lesz.