Edzőtábor 2021 - 18-19. nap

Kép
TC2021

Szerdán és csütörtökön az utolsó előszezonmeccs ellenfelével - a New York Giantsszel - tartott közös edzést a Patriots, méghozzá Foxboroughban, annak ellenére, hogy a meccs a MetLife Stadionban lesz. Most a két napon történteket foglaltuk nektek össze röviden.

Kezdjük talán a legfrissebbel - Shaun Wade cornerbacket megszerezte a csapat a Baltimore Ravenstől egy 2022-es hetedik, valamint egy 2023-as ötödik körös pickért cserébe. Wade-t idén a draft ötödik körében szerezte meg a Ravens, főként a slotban használható (sőt, az egyetemen ott elit szinten játszott), ráadásul Jonathan Jones mai sérülése miatt akár még komolyabb szerep is hárulhat rá.

Bethel, Harry, Thurman, LaCosse, Stidham, Hall, Gilmore, McGrone, Bledsoe és Cowart mindkét edzést kihagyták. Newton, Uche és Nixon szerdán ugyan nem edzettek, de a mai napra visszatértek, az újonnan megszerzett TE Kahale Warring pedig a COVID-szabályok miatt nem lehetett a csapattal.

Mindkét napon piros non-contact mezt viselt Henry, Bryant és Bolden is.

A szerdai hőség Wynn-nek és Agholornak is megártott, de csütörtökön ismét teljes értékű munkát végeztek, ma pedig Andrewsnak kellett ismeretlen okok miatt hamarabb befejeznie az edzést, illetve a már említett Jones is kivált egy lábsérülés miatt...

Észrevételek:

 • Mac Jones nagyszerűen szerepelt szerdán 35 sikeres átadása volt 40 kísérletből, ráadásul sorozatban 18 passza is jó volt. Remekül osztotta szét a passzokat, 11 játékos felé szállt labda. A 7 a 7 elleni játék során mindössze egy rossz passza volt (13/14), viszont 6 passzolt touchdownt jegyzett. A csütörtöki teljesítménye már nem volt ennyire impresszív - igaz itt már nem ő volt az egyetlen QB, de így is összehozott egy 11/22-t három-négy droppal megspékelve.
 • Cam Newton a COVID-szabályok miatt csak csütörtökön tudott részt venni az edzésen, akkor 6/9-cel zárt. Fontos azonban megjegyezni, hogy csütörtökön ismét ő volt az elsőszámú QB, már ami a sorrendet illeti.
 • A szerdai edzésen szembetűnő volt, hogy Jones mennyire jól érezte magát a pályán, annak ellenére is, hogy Wynn sérülése miatt gyakran helyezték őt nyomás alá a Giants védői. Az újoncot ez nem zavarta és két szép TD-drive-ot vezetett le. Rengeteget fejlődött az edzőtábor alatt, ez abszolút észrevehető.
 • Yodny Cajuste végre sokat szerepel és meg is hálálja a bizalmat. Az egykori harmadik körös játékos harcban van azért, hogy beférjen a végső keretbe.
 • Sony Michel elcserélésével megnyílt az út Rhamondre Stevensonnak, aki már egyértelműen a második számú futója a csapatnak, sőt Jeff Howe szerint sokkal inkább kiegészítője ő Harrisnek, semmint a cseréje.
 • A front seven mindkét napon remekül teljesített, rengeteg nyomást tudtak generálni, Van Noy mindkét napon szerzett sacket, Uche pedig csütörtökön zsákolta háromszor az ellenfél irányítóját. Emellett több alkalommal is sikeresen harcoltak ki holding büntetést.
 • Duggernek és McCourtynak volt egy interceptionje, J.C. Jackson két, míg Phillips, Virgin, Mills 1-1 leütött labdát jegyzett.
 • Kristian Wilkerson szerdán jól teljesített, négy felé szálló passzból hármat elkapott, de csütörtökön ismét egy 0/3-at produkált.
 • A szerdai edzés során visszatért Hunter Henry a csapatgyakorlatokba és rögtön három touchdownt szerzett.
 • JonJon kiválása után Jackson és Williams volt a két szélső cornere a csapatnak, Mills pedig a slotban szerepelt. Korábban Mills volt Jackson párja a szélen.
 • Szerdán Folk rúghatott három mezőnygólt (32, 34 és 45 yardról) és mindhármat értékesítette, míg csütörtökön Nordinnak csupán egy extra pont jutott.
 • Joe Judge - a Giants vezetőedzője - rengeteg Patriots játékossal és edzővel beszélgetett az edzés után, láthatóan örültek neki Foxboroughban.
 • Bon Jovi mindkét edzést a helyszínen tekintette meg, akárcsak Robert Kraft is.

Ezzel véget ért az idei edzőtábor, idén már nem lesznek nyilvános edzések sem a szurkolók, sem pedig a média számára (maximum a bemelegítést tekinthetik meg az újságírók). Vasárnapról hétfőre virradóan éjfélkor a Giants ellen zárja a csapat az előszezont.

Forrás: The Athletic - Jeff Howe

Hozzászólás

Köszönjük Increay!

Néhány sztory-morzsa az edzésekről:

 • Slater és az exPatriota Judge edzö nagy tisztelettel köszöntötte egymást és az utóbbi megjegyezte: "Matt minden nap jobb edzővé tett...ha holnap új vesére lenne szüksége, ma megkapná..."
 • A többiekkel együtt MJ is örült CN visszatérésének és dicsérte segítőkészségét. "Ma is csinált valamit a "Mike"-al, amit szeretnék megtanulni. Megbeszéltük." (Nem tudom milyen QB lesz, de nagyszerű embernek tűnik.)
 • Uche becenevet kapott HT-től: a "kis Judon"...

Köszi az infót.

Köszönjük a cikket! :)

Kicsit OFF

Egy részlet a si.com Dallas-irányítókkal foglalkozó cikkéből (M.Fisher): "...mert a New England  4. számú QB-ja jobb lehet, mint a Dallas 2. számú QB-ja..." (Trade?)

A vakcína ügyről: Noha az NFL az oltott játékosok heti tesztelését javasolja, az NFLPA azt szeretné, hogy oltottat és oltatlant is naponta teszteljenek, mint tavaly. Az NFL tisztifőorvosa (dr.Sills) szerint csütörtökön a játékosok közel 93%-a legalább egyszer oltott, a személyzet közel 100%-a oltott. A "mindenkit naponta teszteljenek" javaslatot nem támogatja. Az egyezkedés folyik... (Forrás: K.Seifert ESPN)