Edzőtábor 2022 - 1. nap

Kép
TC2022

Elérkezett a sokak által várva várt időpont, az edzőtábor kezdete. Lássuk, mi történt az első napon!

Először kezdjünk egy szerződéshosszabbítással: DT Davon Godchaux a 2024-es szezon végéig hosszabbított a csapattal! A szerződéséből még az idei év volt hátra, ezt toldották meg még kettővel a felek. A szerződés 20,8 millió dollárról szól, ebből 17,85 milliónyi a garantált tartalom, 10,5 millió pedig az aláírási bónusz. Godchaux tavaly elég inkonzisztens volt, főleg a szezon második felében játszott jobban, a szerződése alapján bízik benne a csapat, hogy tovább tud majd javulni. Ezzel a lépéssel egyébként várhatóan pénzt szabadít fel a csapat a sapka alól.

Nem edzettek: C David Andrews (PUP), RB James White (PUP), CB Jonathan Jones (PUP), S Jabrill Peppers (PUP), DB Myles Bryant (NFI), OL Chasen Hines (NFI), OL Andrew Stueber (NFI), P Jake Bailey (Non-football illness)

Míg a Bryant-Hines-Stueber trió sérüléssel bajlódik, ami nem a futballhoz köthető, addig Bailey valamilyen betegséggel küzd (COVID?)

Limitáltan edzett: RB Pierre Strong Jr.

A fent említett Strongon kívül mindenki teljes értékű edzésmunkát végzett, az aktív rosterről senki nem hiányzott. A PUP, illetve NFI listán szereplő játékosok közül volt aki a hátsó pályákon végzett kondicionáló edzéseket, míg mások az oldalvonal mellett állva figyelték a szerdai edzésnapot.

A nap játéka: Nelson Agholor gyönyörű külső vállra megdobott labdát kapott el (fade) Malcolm Butler ellen. A veterán elkapó a jobboldali hátsó bójánál húzta le a passzt Butler fölött, a társak pedig rögtön odarohantak ünnepelni.

A nap játékosa: DeVante Parker remekül mutatkozott be az első edzőtábori gyakorlás során, három touchdownt is elért, sorrendben Marcus Jones, Jack Jones és Joejuan Williams ellen. Úgy tűnik, hogy Jones és Parker között ilyen rövid idő alatt is kialakult a kémia. Mindhárom TD úgy született, hogy lógtak rajta a védők (contested catch), ilyenekre lehet tőle számítani a szezon során is.

Irányítók:

Mac Jones - 18/22
Brian Hoyer - 6/10, INT
Bailey Zappe - 2/4

Ezek természetesen csak a kompetitívnek számító 11-11 elleni és 7-7 elleni játék statisztikái.

Észrevételek:

 • Ma sem árult el semmit Bill Belichick arról, hogy ki fogja hívni a támadójátékokat a szezonban, de a fejhallgató ma Matt Patricián volt. Láthatóan ő volt az irányító fülén mielőtt beállt a QB a huddle-be.
 • Joe Judge ezidőalatt hátrébb állt és Belichickkel beszélgetett, valamint néha váltott pár szót az irányítókkal.
 • Mac Jones 16/18-at hozott össze 10 yardon belül és 2/4-et 10 yardon túl. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a hosszabb passzaival olyan nagy gond lett volna, ma inkább a rövid passzok és a vörös zónás támadások kapták a főszerepet.
 • Kendrick Bourne 4/4-et, DeVante Parker 3/4-et, Devin Asiasi 2/4-et, Damien Harris és Rhamondre Stevenson 3/3-at, míg Kristian Wilkerson 1/3-at hozott össze a nap folyamán.
 • Bourne összes elkapása keresztező útvonal során történt, igyekeztek minél több elkapás utáni yardot szerezni így.
 • Parker rengeteg 1-1 elleni labdát húzott le a levegőből, ezeket többnyire meg is ünnepelte. Az ő szerepeltetése olyan dimenziókat nyithat meg a támadósor számára, amelyek Rob Gronkowski távozása óta hiányoztak.
 • Az újonc Tyquan Thorntonnak gondjai akadtak a press coverage ellen, Butler és Jack Jones is szépen állította meg a vonalnál a fiatal elkapót. Ezután azonban sikerült javítania, egymás utáni játékokban szerzett vetődve touchdownt az endzone végében.
 • A minicamp során brillírozó Tre Nixon nem jegyzett elkapást. Ami talán ennél meglepőbb, hogy Jakobi Meyers is elkapás nélkül zárt. Csendes napja volt továbbá a Henry-Smith TE duónak is.
 • Asiasi viszont jól szerepelt, így pedig könnyen kiharcolhatja magának a helyet a rosteren harmadik TE-ként.
 • A futók az elkapásoknál is megbízhatóak voltak, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek többnyire a flat zónába érkeztek.
 • A támadófalban továbbra is Trent Brown játszik a baloldalon, Isaiah Wynn pedig a jobb oldalon. Nagyon úgy tűnik a szezon során is ez lesz a felállás.
 • Bill Belichick az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal a támadókkal foglalkozik többet - ez egyébként az offszezon során eddig is így volt.
 • A nap egyetlen interceptionjét Joejuan Williams szerezte Brian Hoyer passzából (előtte azonban volt egy csúnya PI-büntetése Wilkersonon). Joshuah Bledsoe-nak kettő, míg Jalen Millsnek egy leütött passza volt.
 • Josh Uche és Daniel Ekuale egy-egy sackkel zárták a szerdai napot, valamint volt még egy ún. team sack.
 • Mills volt az egyetlen cornerback, aki meg tudta állítani Parkert - az endzone-ban ütötte el előle Jones passzát.
 • Raekwon McMillan és Mack Wilson volt a két kezdő belső linebacker a 7-7 elleni gyakorlás során, őket pedig a Ja'Whaun Bentley Jahlani Tavai duó követte a sorban. Közülük főleg Wilson az, aki coverageben is jónak mondható.
 • Shaun Wade nagyobb szerepet kapott a slotban Jonathan Jones távollétében. Ha jól szerepel, elcsíphet egy helyet a rosteren, de nem lesz könnyű dolga.
 • Kyle Dugger dicséretet érdemel - szépen védekezett Asiasin az endzone-ban. A safetyk edzője, Brian Belichick külön megdicsérte játékosát.
 • Josh Uche ezúttal is ellenállhatatlan volt, már csak arra lenne szükség, hogy a jó teljesítményét az alapszakaszban is állandósítani tudja...
 • A puntvisszahordást Dugger, Bourne, Marcus Jones, Jack Jones és Nixon gyakorolták.
 • Jake Bailey távollétében a néhány puntot a draftolatlan újonc Jake Julien végezte el.
 • Thornton gunnerként használta a csapat, míg az eddig védőfal-játékosként szereplő Bill Murray a támadófalban kapott szerepet, egészen pontosan a speciális egységben a rúgásoknál (ettől függetlenül OLine-játékosként számol vele a stáb, hiszen fehér mezben jelent meg az edzésen).
 • Robert Kraft és a visszavonult futóedző Ivan Fears is a pálya széléről nézte végig az edzést.
 • A tight endek, linebackerek, valamint a két fal játékosai különleges fejvédőben edzettek a nap folyamán, ez az NFL idei újítása.

Forrás: Boston Herald

Az edzőtábor csütörtökön folytatódik, természetesen a történésekről az este/péntek reggel folyamán olvashattok majd a honlapon.

Hozzászólás

Érdemes a FB-n is figyelemmel követni a Pats.hu-t (akár az oldalt, akár a csoportot), oda mindig frissen kikerülnek az oldalon megjelent cikkek!

A Patspulpit szakírója szerint az 1. nap

Nyertesei: Parker (no comment), Montgomery (White PUP-je miatt sok lehetőséget kapott), Bledsoe! (mindenhol ott volt és néha bravúros elütései voltak)

Vesztes: CB J.Jones (a minitábori teljesítménye kissé visszaesett, sokszor átjátszották, "a hype-vonat kissé lelassult".)

Saját vélemény: Bledsoe-nak nagyon örülnék, ha így játszana, mert FS poszton DMC mögött nagyon kéne egy jó backup.

Köszönjük! Végre edzés, ha még csak az eleje is. :-)

CB poszton nagyon sebezhetőnek tűnik a brigád a kinti beszámolók szerint. Remélem Parker szárnyalásának nem ez az oka hanem valóban olyan jó amilyennek tűnik...

M. Butler egyenlőre elég gyenge, sokat kell javulnia. Szerintem benne van a visszavonulás is.

CB poszton nagyon sebezhetőnek tűnik a brigád a kinti beszámolók szerint. Remélem Parker szárnyalásának nem ez az oka hanem valóban olyan jó amilyennek tűnik...

M. Butler egyenlőre elég gyenge, sokat kell javulnia. Szerintem benne van a visszavonulás is.

Válasz nikos1976 üzenetére

https://twitter.com/ezlazar/status/1552671772360704003?cxt=HHwWhoCwxYSwmYwrAAAA

Ennyit a károgásról :)

Amúgy aki lehúzza az első két nap azt a védelmet, amelyik óriási hátrányban van minden gyakorlatban, hiszen nem üthetnek meg senkit, és időnként még nehezítő kesztyűt is kapnak, annak eléggé negatív a hozzáállása az egységhez.

Lehet, hogy nagyon gyengék lesznek, lehet mindenki szétszívatja őket, de két felszerelés és kontakt nélküli edzés után károgni az elég meredek. Ráadásul a második napot vastagon nyerték..

Számomra már önmagában az egy is érdekes kérdés, hogy a DB-knek egyáltalán hogy néz ki az offseason programja. És most nem a kondicionáló, robbanékonyságot, stb.-t növelő dolgokra gondolok, hanem a játék részére. Mert az minden hírekben benne van, hogy a QB-k, WR-ek TE-k össze tudnak bandázni, egy kis labda dobálásra, hogy szokják egymást, összereszeljék az ütemezéseket stb. De a D#, a DB-k, DL-k, LB-k mi a francot csinálnak?