Edzőtábor 2022 - 10. nap

Kép
TC2022

A hétfői napon délután edzettek a játékosok, összességében ez volt az idei edzőtábor 10. edzése. Az offense továbbra is szenved, a védelem ellenben remekül teljesít. Persze nagy kérdés, hogy ez az offense szenvedésének köszönhető-e...

Nem edzettek: RB James White (PUP), OL Andrew Stueber (NFI)

Visszatértek: LB Matthew Judon, LB Jahlani Tavai, RB Rhamondre Stevenson, OL Chasen Hines, S Jabrill Peppers

Limitáltan edzettek: OT Isaiah Wynn, TE Dalton Keene

Új sérülés: TE Devin Asiasi

A múltheti hiányzása után ismét teljes edzésmunkát végzett Judon. Tavai múltheti sérülése először igen súlyosnak tűnt, de már a pénteki napon is ott volt a stadionban, most pedig teljes edzésmunkát végzett, így megúszta a komoly bajt. Az újonc Hines lekerült az NFI listáról és először edzett. Wynn és Keene a bemelegítés után különmunkát végeztek, Asiasi pedig az edzés közben hagyta el a pályát egy edző társaságában és ment be az öltözőbe.

Észrevételek:

 • Az offense továbbra sem úgy működik, mint ahogyan azt az edzők és a játékosok szeretnék. 7-7 elleni játékban egyébként a Mac Jones vezette offense jól teljesített, no huddle-lel szétszedte a védelmet, és a végén gyönyörű 50-50-es labdával DeVante Parker touchdownt ért el Jonathan Jones ellen.
 • Amikor beállt a támadófal is játszani, már jöttek a gondok: a futás egyáltalán nem működött, az irányító folyamatosan nyomás alatt volt, a QB és a WR-ek nem értették meg egymást, szóval nagyon nem festett jól a helyzet. Az első 11 játékból, mindössze kettő volt sikeres - két rövid passz Tyquan Thorntonnak és Jakobi Meyersnek. Összességében elmondható tehát, hogy még mindig szenved az átállással a csapat, rengeteg a félreértés és az olyan játék, ahol esély sincsen pozitív yardokat szerezni.
 • Ez a frusztráció látható is egyébként a támadósoron: az edzés végeztével David Andrews tartott megbeszélést a pálya közepén, majd a sajtótájékoztatóról is igen hamar távozott, amikor az offense szenvedéséről kérdezték.
 • Valamicskét igyekezett azért változtatni az edzői stáb, hiszen kevesebb zone runt és play action passzt használtak ezúttal, sokkal inkább az Alabamán is gyakran használt spread offense volt a jellemző (ilyenkor shotgunban áll fel az irányító és minél több elkapót igyekeznek a pályára rakni).
 • A védőknél a két újonc cornerback Marcus Jones és Jack Jones is jól teljesített. Utóbbinak két leütött passza is volt (1-1 ellen), valamint később szerzett egy INT-t, míg Marcus Jones 1-1 ellen egy leütött passzt, valamint a csapatgyakorlások során is egy PBU-t produkált - akkor Meyers ellen.
 • Tyquan Thornton továbbra is bizonyítja, hogy akár már az első szezonjában komolyan kell majd őt venni. Az 1-1 elleni párharcok során sokkal inkább a támadók voltak ott a szeren, ez pedig az újoncnak is köszönhető. Malcolm Butler és Terrance Mitchell sem tudta megállítani, és később a 11-11 elleni gyakorlás során is volt két elkapása - az egyik legjobb edzésén van túl az újonc.
 • DeVante Parker és Jonathan Jones párharca igencsak izgalmasra sikerült. Jones ezúttal a szélen is kapott snapeket, de Parkert ő sem tudta megállítani, 1-1 ellen és a korábban már említett 7-7 ellen is fölülkerekedett a cornerbacken.
 • Isaiah Wynn helyét Justin Herron foglalta el.
 • Ronnie Perkins továbbra sem találja a helyét, mindkét 1-1 elleni párharcát elveszítette.
 • Vele ellentétben Anfernee Jennings tovább folytatja remek edzőtáborát. A szélen és középen is jól teljesít, Justin Herront verte meg 1-1 ellen és 11-11 ellen is voltak szép megmozdulásai.
 • Nelson Agholor a Justin Bethel és Jalen Mills elleni párharcát is megnyerte. Mills később Bourne mellett szerzett egy interceptiont, de az elkapó nem is igazán akarta megakadályozni, ráadásul később még két dropja is volt.
 • Tre Nixon is igencsak aktív volt, de ő a második csapattal edzett.
 • Sam Roberts az edzés végén blokkolt egy mezőnygólt. Az egyetemen is jeleskedett ebben a műfajban, hiszen összesen öt rúgást akadályozott meg a Northwest Missouri State-n. Korábban egyébként volt egy büntetőköre is.
 • Trent Brown továbbra is igen impresszív teljesítményt nyújt, Josh Uchét és Matthew Judont is megállította az 1-1 elleni gyakorlás során.

A keddi edzés is délután négy órakor veszi kezdetét, majd utána péntek hajnalban már következik az első Giants elleni előszezon meccs.

Forrás: Patspulpit