Edzőtábor 2022 - 14. nap

Kép
tc-day14

Tizennegyedik nap: az indulatot nem sikerült megfékezni a közös edzés második napjára. Box, box, box, box, ahogy más sportágba közlik a csapatrádión. Nem csillapodtak le egy éjszaka alatt a kedélyek a New England és a Carolina táborában. Szerdán ismét voltak mindkét oldalon, akiknek hamarabb véget ért az edzés, hiába kértek edzők nyomatékkal több fegyelmet a játékosoktól. Elég volt egyetlen ütközés a special teamsben és ott folytatódott a balhé, ahol kedden abbamaradt.

Kezdőrúgás és a kickoff return feladat során Kristian Wilkerson kapott egy nagy ütést, aminek következtében a Patriots elkapója a földön maradt. A problémát nem maga az ütközés jelentette, mert Matthew Slater szerint az szabályos és tiszta volt. Ami ezt követően történt váltotta ki szinte a teljes Patriots csapat rosszallását és dühös reakcióját.

Mind tudjuk, hogy történnek ütközések a pályán. Ez része az amerikaifutballnak – kezdte Slater. - A csapatok keményen küzdöttek. De amikor egyikünk fekve marad a pályán, akkor nem szokás ünnepelni fölötte. Az ütközés szabályos volt, de sosem fogom hagyni ilyen helyzetben ott ünnepeljenek a földön fekvő játékos mellett, akinek láthatóan segítségre volt szüksége.

A pálya széléről nekünk újságíróknak nehéz volt megítélni, hogy pontosan mi történt, mert nagyon sokan voltak egy kis területen. A végeredmény az volt, hogy Wilkerson arccal előre, hason feküdt a földön, és orvosi segítségre szorult. Matt Rhule a Panthers vezetőedzője elmondta, hogy ekkor a játékvezetők leküldték Chuba Hubbardot a pályáról, mert ő állt Wilkerson mellett, ami feldühítette szinte a teljes Patriots csapatot.

Rövidesen mindkét oldalról a játékosok csatlakoztak az ismételt tömegjelenethez, de végül a higgadtság került fölényben és folytatódhatott az edzés. Legalábbis akkor még úgy tűnt.

Következtek a 11-11 elleni játékok és a Panthers első támadójátékánál – Christian McCaffrey futott a jobb oldali oldalvonal irányába – elszabadult a pokol. McCaffrey alig jutott előre és a védők kivezették az oldalvonalon kívülre, de a kontakt nem fejeződött be ezzel egyidejűleg. McCaffrey zokon vette az oldalvonalon kívüli ütközést és megint játékosok rohantak védeni a csapattársukat, ami szép nagy tolongást eredményezett. A tömeg egészen a szurkolók részére elkülönített nézőtér elejéig jutott.

Percekben került, hogy helyreálljon a rend. Ezúttal a Patriots oldaláról került ki a főkolompos: Deatrich Wise mehetett idő előtt zuhanyozni. A már kedden is látott keménykedés megmaradt az edzés hátralévő részére, de több durvaság és balhé nem történt.

Mérkőzéseken nem lehet megengedni, hogy hasonló helyzetben így reagáljunk – mondta Slater, mint a Patriots egyik csapatkapitánya. - Ez nem ketrecharc és mi nem vagyunk MMA harcosok. Ettől még szenvedélyesek vagyunk, így is játszunk, de ez nem mehet a fegyelem rovására. A blokk és az ütközés szabályos, akkor nincs miről beszélni. De egy orvosi segítségre szoruló játékos mellett ünnepelni, biztosan nem való a pályára.

Wilkerson kedden részese volt hasonló jelenetnek, amiben szintén szerepelt Kenny Robinson, a Panthers safetyje. Akkor mindkettőjüket leküldtek a pályáról. A mai ütközés során szintén ott volt Wilkerson mellett Robinson is. Felmerült, hogy egyszerűen kiegyenlítette a Panthers a számlát a tegnapiért, de Slater és a többi Patriots játékos szerint nem volt arról szó, hogy szándékosan, retorzióként ütközték le az elkapót a játék során.

Az ehhez hasonló jelenetek mindenesetre lassították és hátráltatták az edzés, mert időbe került, hogy lecsillapodjanak a kedélyek és az edzők rendezzék a sorokat.

A verekedés és balhé mellett azért más említésre való események is történtek az edzőtábor 14. napján:

 1. Kedd éjszakai hírek, hogy Joejuan Williams (váll) és Malcolm Butler (csípő) cornerbackek reserve/IR listára kerültek, ami azt jelenti, hogy számukra már véget is ért az NFL 2022/2023-as idénye. Mindketten a Giants elleni meccsen sérültek meg a múlt héten és esélyük volt, hogy szerephez jussanak a Patriots secondaryben az alapszakaszban is, bár egyikőjük se számított biztos kerettagnak. Ettől még két veterán, tapasztalt játékosot elveszíteni a felkészülés ezen szakaszában ugyanazon a poszton, nem segíteni a keret mélységét. A keretből még Jake Julien újonc punter is távozott, így a New England keretében 84 aktív játékos maradt.
 2. A hiányzókhoz Hunter Henry és Yasir Durant csatlakozott. Bill Murray, Justin Herron, Isaiah Wynn és Andrew Stueber (NFI) még mindig nem tért vissza az edzőpályára.
 3. Tedy Brushci mellett ma Dan Koppen is feltűnt az edzés megfigyelői között.
 4. A közös edzés két napjának mérlegeként megállapítható, hogy a Patriots legjobb játékosa Jalen Mills volt. A cornerback folyamatosan ellenőrzés alatt tartotta a Panthers tehetséges elkapóját, D.J. Moore-t. Akár 1-1, 7-7 vagy 11-11 ellen, Mills folyamatosan képes volt tartani a lépést a liga egyik legjobb útvonalakat futó elkapójával.
 5. Amikor olyan elkapóval nézel farkasszemet, mint Moore, számítanom kell rá, hogy minden egyes alkalommal őt fogja keresni a passzal az irányító – mesélte Mills. - Nekem így kell a játékokra készülnöm. Mindig készen kell állni. Játékról-játékra erre kell törekednem.
 6. Moore-nak volt néhány elkapása az edzés során, de többször fordult elő, hogy Mills időben volt jó helyen, hogy megakadályozza a sikeres passzjátékot, vagy nagyon megnehezítette az elkapó életét, hogy elkaphassa a labdát.
 7. Mac Jones 11-11 ellen Jonnu Smith tight endnek egy sikeres hosszú passzal nyitott, majd ezt a slotból egy Nelson Agholor touchdown követte. Ezt követően azonban már nem ment minden ennyire simán. A Carolina tudott újítani az előző naphoz képest: folyamatosan nyomás alatt tartották az irányítót, mert a pass rush sokkal eredményesebb volt a támadófallal szemben, amivel meg tudták akadályozni, hogy lendületbe jöjjön a Patriots támadósor és megtalálják a megfelelő ritmust. Az első menet negatív yardos futásokkal, sackkel és egy rövid chechdown passzal zárult Rhamondre Stevensonnak.
 8. A következő 7-7 elleni feladatnál aztán Jonesnak volt egy pár minőségi touchdownja Jakobi Meyersszal közösen, de emellett már inkább csikorgott a támadók gépezete. A cornerbackek jóval szorosabban követték a Patriots célpontokat, ami arra kényszerítette az irányítót, hogy tovább tartsa magánál a labdát és végül csak sikertelen passzokra futotta DeVante Parker és Tyquan Thornton irányába. Parkert egyik alkalommal csak szabálytalanul tudták visszatartani, amire zászlót is dobott az egyik játékvezető.
 9. Jonathan Jones ismét szélső cornerbackként szerepelt. Voltak jobb és rosszabb pillanatai is. Hihetelen védekező képességről tett tanúbizonyságot Stephen Sullivannel szemben, ahogy megelőzőtt egy sikeres elkapást, ugyanakkor egy touchdownt is szerzett mellette a nem túl magas Moore, mert rossz időzítés miatt nem ugrott elég magasra, hogy megakadályozza az elkapást.
 10. Kedden Brian Hoyer kapott lehetőséget a második csapattal a feladatoknál, ezúttal Bailey Zappen volt a sor. 7-7 elleni játék jobban sikerült Zappenek, szép touchdownt dobott Tre Nixon kezeihez. 11-11 ellen azonban nem talált egyetlen üres célpontot sem.
 11. Az edzés végi kétperces támadójáték során egyik támadósor sem brillírozott. Sam Darnold passzkísérletét majdnem megszerezte Mills kezdésnek (a játékvezető szerint már az oldalvonalon kívül fejezte csak be a cornerback az elkapást), végezetül Shi Smith és Moore azért szerzett pár yardot a Panthersnak. Befejezésnek a pálya középső harmadában sikerült megtalálnia Derek Wrightot egy tűpontos passzal, amiből touchdownt szereztek. Shaun Wade csak kereste a labdát a levegőben, de nem találta meg.
 12. Amikor a Patriots került sorra, ismét a Panthers pass rush tartotta nyomás alatt. Agholor és Meyers is szerzett 1-1 elkapást, mielőtt kétszer is céltalanul kellett megszabadulnia a labdától Jonesnak. Ez csak egy edzés, tehát minden el van tervezve előre, a labda így a 9 yardos vonalra került, ahonnan Parker szerzett touchdownt, majd Ty Montgomery értékesítette a 2 pontos kísérletet. A kezdeti nehézségek ellenére mindkét támadósor touchdownnal fejezte be a napot.
 13. Ezúttal Tristan Vizcaino rúgta a mezőnygólokat az edzés végén. Ötből négy próbálkozása lett sikeres, közte egy 53 yardos mezőnygóllal. A hibája 48 yard távolságból történt.
 14. Matthew Judon és Brian Burns pass rusherek csevegtek az utolsó kétperces támadójáték során.

Ezzel véget ért a New England Patriots edzőtáborának a közönség számára nyilvános része. A magyar idő szerint szombat éjszaka 1:00 órakor kezdődő felkészülési mérkőzést követően a csapat elhagyja a Gillette Stadiumot és vasárnap Las Vegasba utazik, hogy a Raiders vendégeként készüljön a preseason harmadik találkozójára.

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

A keretszűkítés következő időpontjai: 8/23-án 85-ről 80 játékosra, 8/30-án 80-ról 53 játékosra.

Aláírt TE J. Wydermeyr! (Henry sérülésének mértéke nem tisztázott, vésztartalékként jött.)