Edzőtábor 2022 - 16. nap

Kép
tc day 16

Tizenhatodik nap: későn ébredt a Patriots a Raidersszel tartott közös edzés első napján, amint újabb kihívásokkal szembesültek Las Vegas tehetséges játékosai által a nevadai forróságban.

Több Patriots játékosnak és edzőnek is osztálytalálkozónak tűnhetett a nap, mert az edzésre látogató meghívottak között ott volt Julian Edelman és Michael Lombardi. Edelman odáig ment, hogy annyi az ismerős arc mindkét oldalon, hogy akár csapaton belüli edzést is tarthattak volna. Raekwon McMillan is köszöntette korábbi csapattársát Maxx Crosbyt.

Elég idős vagyok hozzá, hogy emlékezzek milyen volt Brandon Boldennel, Chandler Jonesszal és Duron Harmonnal együtt játszani – mondta Devin McCourty az edzés után. - Látni, hogy az újoncokból tapasztalt veteránok, csapatkapitányok, vezérek lesznek másik csapatnál is, az mindig jó érzés, hogy meddig is jutottak el. Mindig hasznos a liga jobb játékosai ellen gyakorolni és mi pontosan ezt kaptuk a ma. Erős ellenfél és ismerősök is vannak közöttük. Tökéletes nap.

Bill Belichick Josh McDaniels mellett röviden beszélt Chandler Jonesszal is, miközben a korábbi csapattársakat Harmon, Bolden és Jermaine Eluemunor üdvözölte.

A baráti vállveregetést azonban hamar átvette a versenyszellem és a küzdelem, amely során megtapasztalhatta a New England, hogy milyen is az, amikor Davante Adams és Hunter Renfrow kaliberű elkapók vannak a ellenfélnél. Az újságírók számára komoly kihívást jelent a pályán történtek követése, mert a kijelölt zóna az edzőpályához elég távol helyezkedett el, és a nézőpontot az sem segítette, hogy magasabban lettünk volna a pálya szintjénél. A pályának inkább arra a felére lehetett valamelyest rálátni, ahol a Raiders játékosai voltak.

A bemelegítés és egyéni feladatok után a Raiders elkapói és a Patriots cornerbackjei következtek, ahol döntő fölénybe kerültek a támadók. Adams kétszer is nyert Jalen Millsszel szemben. Az elkapó sebességét lehetett megtapasztalni, ahogy meglépett a védő elől az oldalvonal mellett, ahogy a labda éppen megérkezett hozzá. Renfrow szintén a gyorsaságával és irányváltásaival okozott bonyodalmat. Egyik alkalommal Myles Bryant teljesen elveszítette az elkapót és belegabalyodott saját lábaiba. Bryant azt mondta, hogy értékes tapasztalatokat szerzett a liga egyik legjobb slot elkapójával szemben.

11-11 elleni feladatoknál kezdetben maradt ez a felállás a Raiders támadók és Patriots védők között: Mills próbált megelőzni egy passzt, de a labda keresztülrepült a kezei között, amit így Adams zavaró körülmények nélkül kaphatott el. Renfrow egész nap bolondját játszotta a védőkkel és jelentette a biztonsági hálót biztos elkapásaival, amikor a többi célpontot a cornerbackek és safetyk kettőzték.

Adamsnek később hat játékból három elkapása lett félpályánál, amikor egy rövid punt szegmenst követően folytatódott a 11-11 elleni játék.

Amikor a New England támadói kerültek sorra, akkor először a nyár folyamán már jól megszokott jeleneteket látta az ember. Mac Jones első passza sikeres volt, amit DeVante Parker kapott el egy keresztfutást követően és úgy tűnt touchdownt is ért a játék. A négy utolsó alkalommal viszont nem sokra jutott a csapat. A két futójáték nem vezetett semmilyen eredményre, majd két sikertelen passz érkezett. Az egyik passzt Nelson Agholor elől ütötték el.

A következő 11-11 elleni feladatnál a Patriots védelem már jobban helyt állt. Jonathan Jones ért el eredményt végre Adamsszel szemben, majd a futójátékot is sikerrel állították meg. A támadók ugyanakkor nem jöttek lendületbe. Az első passz megint sikeres volt: Agholor futotta meg ugyanazt az útvonalat, mint Parker és kapta el a labdát. Ezután azonban egy elütött passz, egy sikertelen passz Jakobi Meyersnek, végül egy interception következett. Mac Jones frusztrált volt, de az utolsó csapatfeladatnál sikerült némi eredményt felmutatni mindkét egységnek.

Szituációs feladatokkal zárult a 11-11 elleni gyakorlás: alig egy perc van hátra a találkozóból és a hátrány négy pont. Derek Carr sikeres első passza után Matthew Judont tartották vissza a támadófalban szabálytalanul, majd a következő játékra egy sackkel pontot tettek a „meccs végére”.

A védelem megadta az alaphangot, ami a támadókat a nyár egyik legjobb teljesítményéhez segítette hozzá. Damien Harris checkdown elkapása, majd egy sikertelen passz után végre összeáll Jones játéka. Harmadik és 5-re Jakobi Meyerst találta meg az új első downhoz elegendő yardos elkapással. Ezt folytatta Ty Montgomery elkapása újabb első downért, végül Parker a gólterület előtt, közvetlenül az oldalvonal mellett tudott még lábujjheggyel belekapaszkodni a pályába egy precíz passz elkapásával. A touchdownt Jonnu Smith szerezte meg, de az újságíróknak nem nyilvánvaló okból a játékot meg kellett ismételni. Ezúttal Kendrick Bourne volt a célpont, aki megszerezte a hat pontot és a touchdownt.

Az edzés összességét tekintve nem sok mindenre lehet büszke a csapat, sőt a Patriots talán leggyengébb teljesítményét mutatták. Azonban az utolsó támadások és kivédekezett támadás határozott, jó játékot hozott, amiből elég keveset láthatott eddig az ember.

Az edzésen történt további események röviden:

  1. Devin McCourty elsők között beszélt Julian Edelmannel a pályán. A korábbi Patriots elkapóval mostanában rendszeresen előkerül, hogy visszatér a pályára, ami nagyon valószerűtlennek tűnik.
  2. Isaiah Wynn már nem viselte a piros mezt és szemlátomást teljesen meggyógyult, nem volt akadályoztatva semmiben az edzés során.
  3. A hiányzók között: Kristian Wilkerson, Tyquan Thornton, Harvey Langi, Ronnie Perkins szerepelt. Perkins a nap folyamán IR/tartalék listára került. Ezzel 80 főre szűkült a Patriots kerete. Jövő hét keddig kell 53 főre csökkenteni a létszámot. Andrew Stueber újonc támadó falember szintén tartaléklistára került (NFI).
  4. Christian Barmore a passzjátékok helyett már futójátékok során is szerepet kapott a védőfalban, ahol egyre többet bukkant fel. Ez mindenképpen jó jel, hogy az edzők elkezdtek eléggé bízni benne, hogy nem csak egyértelmű passz helyzetekben küldik pályára, ezáltal elősegítve, hogy teljesértékű három down játékos váljon belőle.
  5. Josh Bledsoe punt coverage során komolyat hibázhatott, mert látványosan kivívta Cam Achdord special teams koordinátor haragját. Ha bekerül Bledsoe a végső keretbe, akkor annak biztos alapot csakis a special teamsben nyújtott teljesítménye ad. Jabrill Peppers előtérbe kerülésével hasonló szerepben, maradnak még tisztázatlan kérdések a safety poszton.
  6. Jack Jones szépen küzdött, de Isaiah Zuber, a korábbi Patriot 1-1 elleni feladatnál előbb csúnyán megverte, hogy utána 11-11 ellen már Jones tudjon elütni előle egy passz kísérletet.
  7. Myles Bryant, Marcus Jones, Kyle Dugger, Jabrill Peppers szerepelt punt returnerként.

Az utolsó közös edzést szerdán tartják. A Patriots harmadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzése szombat éjszaka 2:15 órakor kezdődik a Raiders vendégeként.

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Nem igazán tudom hova tenni a csapatunkat. Mindkét oldalon hektikusak, kiegyensúlyozatlanok. Nem az a bajom,hogy egy stabilan PO esélyes csapatban a liga egyik legjobb elkapója lenulláz minket, pontosabban, ha felé száll a labda mindent elkap a Mi kényszer CB1-ünk mellett, vagy hogy Renfrow a slotban lefut Minket, miközben JoJo gyorsabb Nála és a két Jones kb. u.o. gyors. A baj az, hogy ezek a passzok elrepülnek, mert úgy tűnik sehol a passrush. :( Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni egy edzés alapján, de az események nem túl biztatóak.

Van némi időeltolódás (3 óra), meg időjárásbeli különbség, ami pont azt az élességet tudja elvenni, ami hiányzott tegnap minden csapatrészben. Aki volt már Vegasban, az tudja, hogy mennyire nem jó érzés ott szaladgálni a kánikulában.