Edzőtábor 2022 - 3. nap

Kép
TC2022

Pénteken lezajlott az idei edzőtábor harmadik napja, nézzük a legfontosabb történéseket!

Nem edzettek: DL Deatrich Wise Jr., QB Brian Hoyer, RB James White (PUP), CB Jonathan Jones (PUP), S Jabrill Peppers (PUP), DB Myles Bryant (NFI), OL Chasen Hines (NFI), OL Andrew Stueber (NFI)

Limitáltan edzett: RB Pierre Strong Jr.

Visszatért: C David Andrews, P Jake Bailey

A pénteki napon már volt változás a visszatéréseket, hiányzásokat illetően. Új hiányzóként Hoyert kell megemlíteni, aki ismeretlen okok miatt maradt távol a pénteki napon, akárcsak csütörtökön Wise. Jó hír viszont, hogy a gárda kezdő centere, Andrews lekerült a PUP-listáról és teljes értékű edzésmunkát végzett, akárcsak az NFI-listáról lekerülő Bailey.

A nap játéka: Jonnu Smith gyönyörű elkapást mutatott be a levegőben forogva Kyle Dugger ellen. 7 a 7 elleni játéknál balról a slotból indulva futott egy corner útvonalat a tight end. Mac Jones löbbölt labdája nem volt egészen pontos, de ez mit sem zavarta Smith-t, 180 fokot leírva kaparintotta meg a labdát a safety fölött.

A nap játékosa: Szintén Jonnu Smith, aki egyik legjobb Patriots-edzésén van túl, mióta a csapathoz került. 3/3 elkapást mutatott be, volt még egy touchdownja Dugger ellen, valamint egy elkapása, amikor Adrian Phillipset verte meg.

Irányítók:

Mac Jones - 14/19, INT
Bailey Zappe - 6/9, 2 INT

Jalen Mills továbbra is jó edzőtábort tudhat a háta mögött, akárcsak a tavalyi újonc Joshuah Bledsoe, míg a negatív oldalon a korábban már említett Duggert, illetve a ma csendesebb napot kifogó Devante Parkert lehet megemlíteni.

Észrevételek:

 • A mai napon a támadójátékokat Bill Belichick hívta, változott tehát a felállás az eddigiekhez képest. Mac Jones elmondása szerint az edzőtábor kezdete előtt a vezetőedző komolyabban is foglalkozott a támadóegységgel - ez nyilvánvalóan Josh McDaniels távozásának (is) köszönhető. Mielőtt beálltak volna a huddle-be az irányítók, Belichickkel beszélték meg a következő playt. Ettől függetlenül, minden bizonnyal Matt Patricia fogja hívni a játékokat a szezonban (véleményem szerint az első előszezon-meccsen biztosan - a szerk.)
 • Jones rövid passzai ezúttal is ültek, 7/7-et hozott össze, valamint két hosszú passza (20+ yard) is sikeres volt. A "gond" (5/9 - mondjuk így nem jön ki az összesített statisztika) a középtávoli, 10-19 yardos átadásokkal volt, de itt az irányító inkább a touchdownokra ment rá és többnyire az oldalvonalon kívülre mentek a passzok, nem állt fenn a labdaeladás veszélye.
 • Bailey Zappe ezúttal több lehetőséget kapott Hoyer hiányában, de nem tudott élni vele igazán. Justin Bethel és Adrian Phillips is megszerezték a passzát. Volt azért szép megmozdulása is, Ty Montgomery felé dobott meg egy tűpontos passzt, aki Shaun Wade szorításában is elkapta a labdát. Hozzá kell tenni, hogy a cornerback jól védekezett, de így sem tudta megakadályozni az elkapást.
 • Drop-betegség söpört végig a játékosokon; Kendrick Bourne, Kevin Harris, Tre Nixon és Kristian Wilkerson is elejtett egy passzt.
 • Damien Harris továbbra is az elsőszámú futó, de ezúttal elkapást nem jegyzett, míg Rhamondre Stevenson ismét hibátlan volt az elkapásoknál (2/2).
 • Hunter Henry továbbra is megállíthatatlannak tűnik az endzoneban, jó esély van egy hasonló szezonra, mint amit tavaly produkált.
 • A 11-11 elleni játék során néhány snapet pihent a kezdő LT-nek tűnő Trent Brown, így Isaiah Wynn visszatért a baloldalra, ahol az elmúlt három szezon során játszott. Ezekben a szituációkban a csapat az inside zone ("középső") futásokat gyakorolta, míg az OTA és a minicamp során inkább az outside zone playek voltak terítéken.
 • Phillips, Mills és Bethel szereztek a nap folyamán interceptiont, míg leütött passzal Wade és Davon Godchaux büszkélkedhetett.
 • Összesen három sacket szerezhetett volna a védelem - ebből kettő volt ún. team sack, míg egy Matthew Judoné volt.
 • A defensive backek ezúttal is speciális kesztyűt viseltek, ami megakadályozza, hogy szabálytalanságot - főleg holdingot - kövessenek el. Ez azonban nem igazán zavarta őket, hiszen három labdát is szereztek.
 • Joshuah Bledsoe és Marcus Jones is szerepet kapott a kezdő védelem tagjaként a nap folyamán (utóbbi a slotban), a két szélső cornerback pedig Mills és Terrance Mitchell voltak.
 • Raekwon McMillan és Mack Wilson vannak a pályán a legtöbbet 7-7 elleni szituációnál, míg Ja'Whaun Bentley inkább a korai downok szimulációjakor kap szerepet. Cameron McGrone is beállt néhány snap erejéig a kezdőkhöz.
 • Deatrich Wise helyét Henry Anderson foglalta el, míg a tavaly draftolt Ronnie Perkins igencsak csendes első három napon van túl, pedig komoly esélye lett volna/van kiharcolni magának a kezdőt Judon túloldalán.
 • Dugger, Nixon és Marcus Jones gyakorolták a puntvisszahordást. Utóbbinak egy elejtett labda után büntetőkört kellett futnia.
 • A pénteki nap folyamán 31 fokos melegben edzettek a játékosok - ez volt az idei edzőtábor eddigi legmelegebb napja.

Az edzések a szombati napon folytatódnak, aztán vasárnap pihenőnap következik.

Forrás: Boston Herald

Hozzászólás