Edzőtábor 2022 - 6. nap

Kép
2022_Training camp_day 6_Patriots training camp notebook

A New England Patriots csapata kedden a nyári edzőtábor 6. napját teljesítette, csakúgy, mint hétfőn, immáron teljes felszerelésben. Továbbra is ádáz küzdelmek zajlottak az 1-1 elleni párharcok során, míg a támadó sor valamennyire hatékonyabbnak tűnt a csapat gyakorlatok alkalmával.

Nem edzettek :  QB Brian HoyerRB James White (PUP), TE Dalton KeeneOL Chasen Hines (NFI), OL Andrew Stueber (NFI).

Limitáltan edzettek: RB Pierre Strong Jr., DE Deatrich Wise Jr.

Egyedül Dalton Keene hiányzása volt meglepő a keddi nap folyamán. Brian Hoyer ismét elmaradt az edzéstől, de ahogy a NagyÚr megerősítette azt kedden - Brian vissza fog térni.

Linebackerek viszik a prímet:  A keddi nap egyértelműen a linebackerek dominanciáját hozta. Anfernee Jennings továbbra is kirobbanóan játszik mind a széleken és ahol a labda feltűnik. A harmad éves játékosnak volt egy lenyűgöző mozdulata, amikor karral eltolta magától Yodny Cajuste-t az 1-1 párharcok során, amivel egy tackle-t semlegesített. A futások alkalmával is igen hasznosnak bizonyult.

Jennings mellett Raekwon McMillan is csillogott, és Jalani Tavai hármasuk többször bizonyult hatékonyak a futás megállításában. Mack Wilson szintén összeszedettnek tűnt és regisztrált "ez egy sack lett volna" megmozdulást, míg Ja'Whaun Bentley és Harvey Langi szintén sokat mutattak erősségükből több játékon keresztül. 

Christian Barmore továbbra is dominál: zsinórban a második napon Chirstian Barmore lopta el a showt a védelem oldaláról. Barmore a legjobbját hozó Michael Onwenu-val állt fel az 1-1-es párharcok alkalmával. Később a gyakorlatok során egyszer Onwenu a földön találta magát a hátán feküdve. Barmore "rombolása" itt nem ért véget, mert a draftolatlan újonc Kody Russey is pórul járt vele szemben.

Nemcsak a párharcok során bizonyult igen hatékonynak, de a 11-11 elleni csatáknál szintén regisztrált egy "imitált sack-et", illetve futást is megállított.

Cole Strange visszavág: Nem a legjobb napjaként debütált az újonc a szereléses hétfői edzésnapon, de Strange már a keddi napra megrázta magát. Az első körös pick sikeresen hárította Davon Godchaux törekvéseit a labda felé a nap legelső 1-1 elleni párharcánál. Később mind Lawrence Guy és Daniel Ekuale felett győzedelmeskedett.

Ronnie Perkins legjobb napja: ahogy Strange, Perkins is jobb színben tündökölt a hétfői teljesítménye után. Miután egy false start hibát követett el az 1-1 elleni gyakorlatok során, Yasir Durant-on mutatta be, hogyan kell gyorsan és hatékonyan kijátszani a védőfalat. Ő is felmutatott egy "sack lett volna" mozdulatot, valamint a futások megállításában szintén szerepet vállalt.

Gyors elkapók megcsillantották tudásukat: a legszebb jeleneteket a két elkapó Tyquan Thornton és Nelson Agholor szállította a 7-7 elleni küdelmek során. Thornton egy váll feletti elkapást húzott le Jalen Mills szoros fogása közepette, aki ezért a mozdulatért tapsot kapott Mills-től. A második körös draftolt elkapó az egész nap folyamán jó formában volt, hiszen szinte minden felé tartó labdát behúzott.

A veterán elkapó még komfortosabban mozgott a támadó oldalon, amit önmaga is megerősített az edzés végén. Az edzés elején egy igazán szép egykezes elkapást mutatott be Joejuan Williams mellett.

Shanahan séma: Míg a Patriots csapata továbbra is kitartott a futójátékok mellett, egy halvány szikra mutatkozott Kyle Shanahan taktikájában, amivel a csapat váltogatta a külső futásokat, bootleg/play-action passzokkal. Jóllehet a támadók megmutatták, hogy azért ők is odateszik magukat, a védők továbbra is szívósak maradtak.

Light-os munka az első számú irányítónak: viszonylag egyszerű napot zárt Mac Jones. A másodéves irányító noha hosszú ujjú felsőt viselt, csak kevés sznapet számlált ma, de ez úgy tűnt tervezett volt. Önmaga elmondása alapján nincs gond a kezével, csak így próbálta "melegen tartani".

Ennek függvényében az újonc Bailey Zappe került kereszttűzbe. A nyári edzőtábor erőtlen kezdése után az egyik legjobb napján van túl - határozottan és gyorsabban jutatta el a labdát a célpontokhoz.

 

További meglátások:

- Az edzés kezdetén Malcolm Butler és Jack Jones helyet cserélt, míg Myles Bryan volt a slot pozícióban. Később a teljes csapatfelállások alkalmával már Jalen Mills, Terrance Mitchel és Jonathan Jones vissztértek a megszokott helyeikre.

- Trent Brown dominálta az 1-1 elleni párharcokat, főleg mikor kézzel megragadta a védőket. Többek között Josh Usche-t és Matt Judon-t is arrébb tuszakolta, valamint Henry Anderson-t a földre küldte.

- Usche a Brown elleni megmozdulás ellenére jó napot jegyzett, mivel sebességével szinte mindig borsot tört Brown orra alá. Egy sikeres lefurdulást mutatott be Isaiah Wynn-en.

- David Andrews egy tűrhetű napon van túl a Christian Barmore elleni párharcokat tekintve, egyszer sikeresen tudta megállítani a második éves defensive tackle előrenyomulását.

- A draftolatlan LaBryan Ray szabadügynök továbbra is szenzációsan mozog a pályán. A teljes felszereléses hétfői edzést elég erős kezdete után a keddi napon is ott volt szeren. Cajuste ellen derekasan helytállt, míg több futás elleni védelem során bizonyult hatékonynak.

- Jack Jones és Henry Anderson passz leütést jegyzetek.

- Jabrill Peppers először mutatkozott a nyáron visszahordóként.

 

A csapat 7. napi edzését szerda reggel helyi idő szerint 9:30-kor kezdi meg.

 

Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Butleren kívül tetszik amit a védelem csinál az edzőtáborban, és bár volt hype Butler miatt

lehet nem is fog beférni a végső szűkítésbe.

Minden lehetséges, bár Én különösebb Butler hype-ra nem emlékszem. Jónak meg akkorra kell lenni, amikorra kell! :)

Egyébként a védelem is ismeri a playbook-unkat, amit úgy igazán még nem is nyitottunk ki. Úgy gondolom jelenleg a csapat fejlődése a fontos. A közös edzések lesz talán az első mérce.