Egy kis ez meg az

Kép
ring

AB

Elsőként kezdenék a számunkra negatív dologgal, ami az Antonio Brown ügy körüli felhajtás. Nem a hisztijével és annak vélt, vagy valós céljával szeretnék most foglalkozni, mert az már többször említésre került és én nem hiszem, hogy ez egy előre kitervelt stratégia lett volna Antonio Brown, vagy a Pats részéről. Ennyire nem hiányzott ő nekünk a csapatba, hogy ilyen komoly konspirációval szerezzük meg őt, hiszen így is erős az elkapó csapatunk, ráadásul Demaryius Thomas még csak pályára sem lépett nálunk és a sérültek közül az első körben draftolt N'Keal Harry is valószínűleg vissza fog térni még ebben a szezonban. Hanem a súlyos hülyeségét, vagy súlyos rágalmat Britney Tailortól említeném meg, ami nem mai ügy és Danna is megemlítette egy korábbi cikkben, de egyre jobban beárnyékolja őt magát, a kedvenc csapatunkat és az NFL 100. idényét is. (Bocs mindenkitől, hogy megint megemlítem, de szerintem ez nagyon is komoly ügy és tisztázni kell)

Ezt az ügyet mindenképpen ki kell vizsgálni és megnyugtatóan tisztázni, mert Britney állításai nagyon komoly vádak. Nem engedhető meg az, hogy ilyen dolgok beárnyékolják a Pats teljesítményét. Különösen hangsúlyos történet ez a #MeToo korszakban és az 5 éve kikerült Ray Rice videó óta az NFL is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megvédje a nőket a játékosok esetleges erőszakos tetteitől.

A USA Today cikke egyenesen odáig megy, hogy ezt az ügyet nevezi a legrosszabb dolognak, ami az NFL 100. szezonjában történik.

Más

A ranker.com-on van egy szavazás arról, hogy melyik a legjobb NFL csapat és itt a Pats vezet a Steelers és Packers előtt. Ez semmit nem jelent az idei erősorrendre nézve, de mégis egy kis pozitív hírecske az előző után.

Josh Gordon

Egy nyilatkozatot adott ki az útról, ami oda vezetett, hogy visszatért a játékba. Egyértelmű volt, hogy jó ideje harcolt a kábítószer függőségével, de sajnos az elmúlt évig nem szánt időt arra, hogy a probléma megoldására összpontosítson. Örökké hálás lesz az NFL, az NFLPA és a Pats folyamatos támogatásáért és köszönetet mondott a családjának, a barátainak és az összes rajongónak, akik támogatták ezen az úton.

Tovább kell lépnie, nem akar a múltról beszélni. Az a terve, hogy a jelenre koncentrál és minden nap egyre jobb lesz. Reméli, hogy az emberek arról fogják megítélni, hogy mit tesz és mit fog tenni a jövőben. Nagyon várja már, hogy ismét a Pats része legyen, mind a pályán, mind azon kívül.

Tavaly 11 meccsen játszott, 40 elkapása volt, ami 720 yardot és 3 TD ért. A szezonnyitón 3 elkapása volt, ami 73 yardot és 1 TD ért és ez bizony egy igen tetszetős kezdet és jó jel az egész szezonra nézve. Ha ehhez hasonló teljesítményt tud nyújtani hétről-hétre, akkor meglesz az 1000 yard, ami az ő tehetségével és fizikai felépítésével bizony egy elvárható szint.

Nagyon bízom benne, egyik nagy kedvencem. Én személy szerint nem a kiemelkedő tehetségeket, hanem a kiemelkedő munkát értékelem igazán, de benne szerintem mindkettő megvan. Ő egy szerethető figura és alázattal viselkedik a csapat felé. Szurkolok neki, hogy minden így maradjon és pár évig még meghatározó alakja legyen az elkapó gárdának.

Bemutatkozás

A legtöbb szakíró hallhatatlannak nevezte a meccs után a Pats-et és a következő Super Bowl egyik kimagasló esélyesének kiáltották ki a csapatot. Külön kiemelték, hogy Gronk hiányát mintha meg sem érezte volna a csapat és Brady mindössze két labdát dobott Ryan Izzo (TE) felé és 5 különböző elkapónak is dobott legalább 3 passzt. Nem tudom, hogy AB kell-e még egyáltalán ebbe a csapatrészbe, hiszen ahogy már az első témánál is írtam, rendkívül erős ez az egység. Brady is kifejezetten jól mozgott a pályán és miután bemelegedett a játékba (talán ez már a kor?:D) pontos, precíz passzokat eresztett meg az elkapók felé és ezek között volt hosszú is. (ugye-ugye, talán későn érő típus és bukom a bold prediction-t miszerint visszavonul az év végén, mert ezen a meccsen jobb volt, mint tavaly talán bármelyiken)

Dante Scarnecchia egy zseni. Ez talán eddig is egyértelmű volt, de Andrews betegsége miatti hiányán simán átlépett a csapat és a tartalék G Ted Karras úgy ugrott be a center posztra, mintha ez lenne a világ legegyszerűbb dolga (lebegő labda ide-vagy oda..:D) az Oline úgy játszott, mintha évek óta együtt edzenének és Trent Brown távozása a csapattól, majd a meccsen a sajnálatos Cannon sérülés sem igazán látszott meg rajtuk. Tették a dolgukat, védték az irányítót és támogatták a futást (úgy-ahogy..:D). Előzetesen TOP 3-ba vártam a csapatot a futás tekintetében, de ebből eddig nem sokat mutattak a fiúk és AB leigazolása sem ezt látszik erősíteni, de ki tudja, ez talán csak az altatás volt, figyeljetek a passzra és akkor beindul a futás!:D

A védelem a mutatott játék alapján simán TOP3! Van Noy hiánya nem volt érezhető, pedig vele egyértelműen erősebbek vagyunk. A Pittsburgh nem tudott mit kezdeni velük, nem volt átütőerő a játékukban, ami remélem nem annak köszönhető, hogy pl. AB kiválását nem sikerült megoldaniuk, az elkapóik nem jelentettek fenyegetést a sec-re. Futásuk gyakorlatilag nem volt, illetve elhalt a védelmünkön. Remélem ez így folytatódik és legalább a veretlen szezon bold-om teljesül:D.

Következő lépés

Miami, nos semmiképpen sem szabad lenézni és lebecsülni az ellenfeleket, de ők azért elvileg kisebb játékerőt képviselnek, mint a Steelers. Azt gondolom, hogy meglesz a 2-0-s kezdés és a győzelem Miamiban és ezzel ez lesz a 10. szezon a Belichick érában, amiben 2-0-al kezdünk.

Brissett

Egy jó meccse volt a Coltsban és nem rajta múlt, hogy kikaptak a végén hosszabbításban. Adam Vinatieri kihagyott egy extrapontot és két field goal-t a meccsen, ami egy ilyen élő legendától nem megszokott.

Hol a vége?

A cikkemnek itt, a csapatnak pedig a 7. gyűrű megszerzésével lesz vége az idei szezonnak. Természetesen sok minden változhat, lehetnek sérülések, foghatunk ki rossz napot valamelyik meccsen, de ha mindezt megússzuk, akkor meglesz a hetedik és 4 év alatt a harmadik, vagy ha így jobban tetszik, akkor 6 év alatt a negyedik:D!

forrás: USA Today, Patriots.com, NFL.com, etc..

Hozzászólás

Az USA Today szerint AB erőszakoskodása a legdurvább az NFL 100. évében, akkor minek tekinti a gyermekverést a ligában? Én sem kicsinylem le ezt az esetet, de már két éve történt Azóta a hölgy nem érzett semmit,hogy most kellett fellépnie? Egy kicsit sem érződik, ki, hogy AB most került igazán reflektorfénybe a Patsbe igazolásával? Bocs, de ez kikívánkozott belőlem! Mindenkinek lehet erről az igazolásról magánvéleménye, de ez BB-re és a csapatra tartozik, miért lépték meg most! Kell-e nekünk, vagy nem? BB-ék szerint igen! Josh Gordon is kellett, pedig rajta volt még a szeren tavaly is! Ennek ellenére idehozták! Nyilván ez az ügy most pattant ki, nem tudtak erről, de AB személyiségét ismerték! Ha elkap egy 20 TD-t, tőlem 20 nőnek is csinálhatott gyereket, az sem érdekel! A Liga sem biztos, hogy bele akar ebbe folyni, mert a gyermekveréses sztorit sem lehetett igazán bizonyítani... Az erőszakot nehéz bizonyítani, vagy felvétel kell, vagy tanu, ha egyik sincs, az nem bizonyíték!

 

"Britney állításai nagyon komoly vádak. Nem engedhető meg az, hogy ilyen dolgok beárnyékolják a Pats teljesítményét. Különösen hangsúlyos történet ez a #MeToo korszakban és az 5 éve kikerült Ray Rice videó óta az NFL is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megvédje a nőket a játékosok esetleges erőszakos tetteitől." Hol élsz Te?

Holnapután az öt évvel korábbi munkatársnőd közzétesz egy interjút/bemegy a rendőrségre és elsírja magát,hogy 5 évvel ezelőtt megfogtad a mellét este munka közben, ráadásul egy kebelbarátnő elmondja, hogy neki el is sírta akkor az esetet csak mostanáig rejtőzött vele, mert milyen szégyen volt, miközben egy szó sem igaz az egészből - akkor mit mondanál? Hogy milyen jó ez a metoo warriorokkal teli világ, ahol évekkel korábbi, bizonyíthatatlan eseteket emleget fel valaki és ez mai szerencsétlen beteg világ rögtön meghozza az ítéletet, bizonyítékok nélkül is? (L. Sárosdy vs. Marton) Szerinted ez a megközelítés helyes, ami történik, hogy már mindenki Brown fejét akarja, az ideiglenes eltiltást szeretnék, miközben ezer adat van arra, hogy a nő egy golddigger, aki már korábban sokféle módon akarta Brownt lehúzni és fenyegetőzött, hogy ha nem kap pénzt, akkor keresetet indít ellene?

Magyarországon a szexuális erőszak alapból magánindítványra büntetendő és 30 nap van az elkövetéstől a megtételre, ami jogvesztő. Ez a normális megközelítés, nem hogy 30 év múlva eszembe jut egy férfiről, hogy 16 évesen meg akart csókolni egy házibulin, ezért 50 éves korábban meg kellene erkölcsileg és egzisztenciálisan semmisíteni. (Ez konkrét eset, a demokraták megbukott trükkjét Trump legfelsőbb bírósági jelöltjének kicsinálására.) Britney a vádjait egy normális világban oda tehetné, ahova valók.

Ennek az ügynek és Ray Rice ügyének semmi köze egymáshoz

 

Főleg hogy Ray Rice ügyében volt terhelő videó. AB ügyében meg nincs, sőt AB hozott nyilvánosságra videókat

ahol buliznak egymással a nő vidámnak tűnik. 

 

Én egy pillanatig sem Ítéltem el Brown-t, csak annyit írtam, hogy ki kell vizsgálni és le kell zárni az ügyet, mert ez beárnyékolja a Pats teljesítményét, még akkor is, ha nem igaz. Különösen az USA-ban van ez így és sajnos van pár kirívó eset, ami nyilván baromság és semmi alapja nincsen, de mégis elindul, de nem ezekből kell kiindulni.

Amit írtál, hogy nálunk 30 nap van a magánindítvány megtételére szerintem meg a másik véglet és egy faszság. Lásd például a Lengyel katolikus papok ellen kirobbant ügyeket, de említhetném Ausztráliát, az USA-t is, ahol sok-sok ilyen ügy került napvilágra és jóval később, mint az valójában megtörtént. Vagy az angol fociedzőt, aki rendszeresen erőszakolgatta, fajtalankodásra kényszerítette a tizenéves fiúkat és az egész vagy 20 évvel később derült ki, mert nem merték elmondani, vagy szégyellték az egészet. Vagy a nemrég itthon megtörtént vizilabda edzők elleni koholt vádakat is ide sorolhatjuk. Mindezek miatt ne ragadjunk ki egy-egy esetet és talán sosem lesz megfelelő szabályozás, de törekednünk kéne rá és ha valaki meg alaptalanul rágalmaz, akkor azt hasonlóan súlyosan kéne büntetni.

De ezek félrevisznek a lényegtől, ami az, hogy igen erős a csapat és jó esélyeink vannak a hetedik gyűrű megszerzésére.

Go Pats!

Szerintem is kicsit túlzottan drámaira sikerült az AB-s rész. Ez az egész a pénzről szól. A nő ott pörgött AB körül évekig, és azt hitte majd nagyot szakít. Nem így lett, ezért megpróbálta AB-t már lehúzni korábban is, és most a legújabb akcióját láthatjuk (ez persze csak az Én véleményem, nem tény). Az USA Today meg abból él, hogy minden bolhából elefántot csinál ha szenzáció szaga van.  A cikk megírását pedig köszönöm neked, több új infó is volt benne számomra.

Annyi pontosítást tennék, hogy a magánindítvány előterjesztésének 1 hónapos határidejénél nem a bűncselekmény elkövetése, hanem a bűncselekményről való tudomásszerzés a mérvadó. Tehát hiába történt meg 3 éve mondjuk a szexuális kényszerítés vagy szexuális erőszak, amennyiben arról az illető csak most szerzett tudomást, akkor ettől az időponttól van 1 hónapja, hogy a magánindítványt előterjessze.

Nem ismerem az amerikai büntetőjogot, de gyanítom, ott is a tudomásszerzés az elsődleges, legfeljebb szabnak egy objektív határidőt, ami az elkövetéstől számítódik. 

Jómagam is az USA Today állításán akadtam ki. Egy frissen felhozott vád, amelyben még semmi sem bizonyított lenne az elmúlt száz év legnagyobb botránya az NFL-ben? Hol él az a fazon? Ott, ahol annyira kényesek az igazságszolgáltatásukra? Ott, ahol oly fontos jogi aktus az ártatlanság vélelme? Ott, ahol az NFL játékosairól köztudott, hogy elég problémás férfiakból áll? Édes Istenem! Ez a szerző is egy elfogulatlan anti Patriots-s.

Nem a százaDIK évre gondolt az a béna-répa? Ha tényleg azt bírta leírni hogy az elmúlt száz év legdurvább esete, akkor nem kicsit hangulat keltő az a majom!

Lassan a honlapunk csak AB focin kivüli ügyéről fog szólni? Én már nagyon unom, van egy róla szóló cikk, írja oda mindenki a véleményét/konteóit. Én a fociról szeretnék olvasni és AB-ról is csak akkor, ha játszik.

Ez pl. jobban érdekel: CB Jonathan Jones a PFF első heti csapatában! 

Szerintem az a lehetőség, hogy a mi csapatunkban játszik(hat) a liga top3 WR-jének egyike, amire nem volt példa 10 éve és az, hogy lehet, hogy mégis elveszítjük a lehetőséget, ráadásul úgy, hogy közben meg a cap space-t is terhelni fogja, joggal tart izgalomban minden Pats fant. Bocsánatos bűn, hogy ezt sokan fontos kérdésnek tartják a csapat szempontjából és véleményük is van róla, uram bocsá', ki is fejtik, amikor a vitaindító írás ezt a kérdést taglalja.

Örülök Jones sikerének, nem volt véletlen bizonyára a szerződéshosszabbítás. Olyan mélysége van most szinten minden egységnek a védelemben (talán a DT-ek kivételével), amire nem emlékszem Bruschiék és Ty Law ideje óta. (De az a secondary sem volt ennyire jó.)

 

"Kissé" eltúlzod... Egyébként meg mindenkit más untat. Ez egy Patriots-honlap, a csapattal kapcsolatos történésekkel foglalkozik. Brown a csapat tagja, így róla is írnak, lehet, hogy nem is egy cikket. Volt néhány játékos, akinek a focin kívüli ügyeivel is foglalkozott az oldal. Aaron Hernandez ügye, Brady és a labdaleeresztéses sztori, Malcolm Butler jegelése a SB-on, mi lesz Gronkowskival stb. stb. Amikor ezek a témák voltak napirenden, ezek ellen is tiltakoztál? Pedig ezek sem focis hírek voltak...

1. Ugye nem akarod megmondani a szerkesztőknek, hogy miről írjanak?

2. Ugye nem akarod előírni, hogy mivel kapcsolatban nyilvánítsanak véleményt a hozzászólók?

Ez a cikk több részből áll, Brownnal kezdődik, Gordonnal, Scarnecchiával folytatódik. Ha nem érdekel a Brownnal kapcsolatos rész, ugord át. Ha nem érdekel, hogy ezzel kapcsolatban ki és mit ír, ugord át. Nem túl bonyolult.

 

Válasz Pat Patriot üzenetére

Sajnálom, hogy félreértettél, szívesen olvasnék AB-ről, a játékosról, pl. a szerződéséről vagy hogyan edz az új csapatában stb.

Azt meg  furcsának találom, hogy AH, Butler, TB, Gronk játékosokhoz hasonlítod AB-t, mert Ők azért évekig Nálunk játszottak és letettek játékosként egy és mást a pályán, AB meg egy snap-et sem látott még a Pats-ben.

Érdekes, hogy a cikk többi részéhez (Gordon, Scar stb.) senki sem szólt hozzá.

Egyébként senkinek se akarok semmit megmondani/előírni és ezt elvárom Másoktól is.

Néha nem ártana újra elolvasni mit írsz, hogy ne mondj ellent magadnak később...

"Én már nagyon unom, van egy róla szóló cikk, írja oda mindenki a véleményét/konteóit."

vs

"Egyébként senkinek se akarok semmit megmondani/előírni"

Kedves Croaker! Nálam a "hová írjanak" és a "miről írjanak/miről nyilvánítsanak véleményt" két nagyon különböző dolog. Sajnálom...

Nyelvészkedjünk:

Szerinted a "írja oda mindenki" az felszólító módban, kijelentő módban, vagy milyen módban van? 

Ez szerinted kérés, udvarias kérés, vagy felszólítás?

Segítek, hogy ne kelljen google-t használni:

"A felszólító módú igealak kérést, akaratot, parancsot fejez ki  (pl. köszönj, felelj). 

Képzése

A felszólító mód jele a -j, de különböző formákban jelenik meg, attól függően, hogy az ige milyen mássalhangzóra (illetve néhány esetben magánhangzóra) végződik."

Ha Te így kérsz, akkor az régen rossz. 

Egyébként nem emlékszel mit írsz egyszer, és mit utána. 

Egyszer utasítod a többieket, hogy hova írjanak, majd a következő hozzászólásnál "Egyébként senkinek se akarok semmit megmondani/előírni

Eldönthetnéd már, hogy mit szeretnél. 

1. Antonio Brown jelenleg a Patriots játékosa, így nyilván van róla szó, ahogy mondjuk tavaly Gordonról is volt:)

2. Biztos vannak néhányan, akiknek meggyűlik az angollal a bajuk, és mivel kint is szinte állandóan AB-ről van szó, ezért rengeteg cikk foglalkozik vele, amiket az angolul nem tudók bizonyára szívesen olvasnának.

3. Ha meg nem írnánk róla, akkor sokan ezt tennék szóvá, jogosan:)

4. Csak hogy ne a pályán kívüli ügyekről legyen csak szó, 17-es mezben edzett, Dorsett elmondása szerint kivételes, nagyon szorgalmas jatékos:)

Friss hír! Az NFL nem teszi tiltólistára AB-t! Tehát játszhat!