Egy kis ez meg az

Kép
ring

Irányító rangsor

Ali Bhanpuri, Tom Blair, Gennaro Filice és Dan Parr ismét elkésztették az irányítók rangsorát, amely nagyon egyszerűen készül, mindegyikük értékeli az irányítókat és rangsorolja őket, majd akié a legkisebb átlag az lesz a legjobb a listán.

Az első 4 helyen nincs változás és a sorrend a következő:

  1. Patrick Mahomes, Chiefs
  2. Tom Brady, Patriots
  3. Russell Wilson, Seahawks
  4. Aaron Rodgers, Packers

Az ötödik helyezett pedig talán meglepetésre Deshaun Watson, Texans, aki 4 helyett ugrott előre az előző héthez képest.

A matek az első három helyezettnél nem okozott sok gondot, mert mindegyik szakírónál ez volt az erősorrend és így könnyű volt átlagolniuk.

Brady-vel kapcsolatban megjegyezték, hogy azt gondolhatnánk megcsinálta, amit meg kellett csinálnia, de akkor jusson eszünkbe, hogy 42 éves, azaz öregebb, mint Champ Bailey és Ed Reed, akik most augusztusban kerültek be a Hall of Fame-be. Ha ezzel az átlaggal halad (303 yard/meccs), akkor simán megdönti a 42+ éves irányító által adott legtöbb passzolt yard rekordját. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt nem olyan sűrű a mezőny, ha ma visszavonulna, akkor is a 3. helyen lenne.

(forrás: http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001059078/article/qb-index-week-4-deshaun-watson-rises-into-top-five-in-rankings)

Védelem

Nem lehet a védelmet eleget dicsérni, így ez most sem maradhat ki. Egyszerűen nincsenek szavak arra, hogy mennyire jól állják a sarat. Lehet azt mondani, hogy eddig könnyű ellenfelekkel találkoztak, de egy ilyen sűrű mezőnyben, ennyire kiegyenlített feltételekkel futó megmérettetésben véleményem szerint egyszerűen nem lehet ezt mondani.

Bill Belichick 2 évtizedes edzősége alatt összerakott pár jó védelmet, de ilyen, mint amilyen ez a védelem volt a Jets ellen, nem volt még sosem. Mindössze 105 yardot engedtek (69 passzolt és 36 futott), ami a legkevesebb egy meccsen a Belichick éra 347 meccse alatt! 2003-ban és 2006-ban volt az ehhez legközelebb eső 5 meccs. A 3 meccsen kapott 17 pont a 6. legkevesebb a Super Bowl érában és a legkevesebb a Pats történetében. Az eddigi rekorder az 1979-es szezon volt 33 engedett ponttal.

Ami még inkább lenyűgöző, hogy a védelem nem engedett TD-t a 3 meccs alatt. Az eddigiek alapján nincs látható gyengesége a védelemnek, de Bill biztosan találni fog valami apróságot, vagy szinte jelentéktelen kis valamit.

Belichick azt nyilatkozta, hogy időnként voltak jó védő csapatmunkák, de vannak dolgok, amiken dolgoznunk kell, és amikben következetesebbnek kell lennünk, jobb edzői teljesítmény is kell néhány esetben, de a játékosok jól felkészültek. A kommunikáció jó volt.

Függetlenül attól, hogy kivel találkoztak, három meccset lehozni TD nélkül lenyűgöző, akárhogyan is nézed.

(forrás: http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001058333/article/mccourty-on-pats-defense-belichick-will-find-the-flaw)

Julian Edelman

Szerdán ismét edzett Edelman, ami a vasárnapi meccsen elszenvedett bordasérülése után nagyon jó hír. A sérülése miatt természetesen limitált munkát végzett, de mindenképpen örvendetes, hogy Brady kedvenc célpontja még csak óvintézkedésként sem hagyta ki a heti edzéseket. Ez jó jel a Bills elleni meccsre nézve, ahol a Pats megpróbálja megőrizni veretlenségét a szintén 3-0-al álló csoportellenfél ellen.

(forrás: http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001058897/article/patriots-wr-julian-edelman-rib-returns-to-practice)

Lamar Jackson/Ravens

Picit szerintem érdemes vele is foglalkozni, mert akár komoly ellenfelünk is lehet a Baltimore Ravens november 3-án és aztán esetleg a rájátszásban is.

Ő az NFL egyik legveszélyesebb kettős fenyegetést jelentő irányítója. Az előszezon során is már javasolta, hogy kevesebbet fusson, de most azt nyilatkozta, hogy utál futni és csak akkor fut, amikor muszáj. Az ő dolga az, hogy eljutassa a labdát az elkapókhoz, tigth end-ekhez és futókhoz. Ha futnia kell megteszi, de ő inkább csak hátradől és passzol. Jobban szereti dobálni a TD passzokat, mint megfutni a TD-ket.

Nagyon sokat fejlődött a passzjátékban és már nem kell annyira csak a lábaiban bíznia. Az első három hét után a negyedik legjobb az elért yard/passz kísérlet mutatóban (8,6), az övé az ötödik legjobb irányító mutató (113,9) és 7 TD-t dobott 0 interception mellett.

Mondjuk ehhez hozzá kell tennem, hogy a Chiefs elleni meccsen elég pontatlan volt (51,2% ami élete második legrosszabb teljesítménye NFL meccsen) és a futójáték, különösen Mark Ingram tartotta meccsben a Ravens-t. Ezt talán írhatjuk a rutintalansága számlájára, talán megijedt attól, hogy a nagyobb esélyes KC ellen kellett játszaniuk.

Tavaly sok gondot okoztak a védelemnek az ilyen típusú irányítók, de a mostani secondary mellett azért nehezen hiszem, hogy nagy gondot jelent majd, ha a futásait sikerül korlátozni.

(forrás: http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001059058/article/lamar-jackson-i-hate-running-would-rather-pass)

Hozzászólás

Viheti Mahomes idén is az alapszakasz MVP címet - egy feltétellel.;)

Annak idején Dr Gyarmati Dezső a '70-es évek vízilabda aranycsapatának szövetségi kapitánya mondta a montreali olimpia előtt az egyik felkészülési meccs után: " Nem tetszik ez nekem. Túl jók vagyunk!" Meg is nyerték az aranyat! :) 

Vasárnap a cheten mondtam, hogy engem idegesít, hogy szeptemberben már ilyen jó a védelem, akkor lehúrrogtak!

Minap feldobta nekem a youtube egy asszem 2011-es Ravens elleni meccs összefoglalóját, Gronk nagyon villogott azon a meccsen, de a mostani védelem fényében horror volt nézni miket nyelt be az akkori D.

Nekem még mindig gyanús, hogy Lamar Jackson-nak Samuel L. Jackson az igazi apja...