Elkezdődtek az OTA-edzések

Kép
OTA

Május 20-án hétfőn egy újabb fejezetéhez érkezett a felkészülés, megkezdődtek ugyanis az OTA (Organized Team Activities) edzések. Az edzéseken a média képviselői nem vehettek részt, ám a hivatalos Twitter oldalra felkerült egy rövid videó, amely ITT meg is tudtok nézni. Ennek segítségével bepillantást nyerhetünk az edzésre. Következzen tehát ez, néhány észrevétellel kibővítve.

A videó elején az idei elsőkörös WR, N'Keal Harry látható - 50-es mezben. A Patriots tehát folytatja, amit tavaly elkezdett, és a rookie játékosok 50-től kapnak mezszámot - abban a sorrendben ahogy kiválasztották őket; 51-essel Joejuan Williams és így tovább. Nyilvánvalóan ez csak az offseasonben van így, tavaly augusztusban derültek ki a konkrét számok, de később még ezek is változtak (személy szerint ennek nagyon nem örülök, a többi csapatnál már nyilvánosak az újoncok mezszámai, kíváncsi lennék a mieinkre is...). Vajon ez is a Belichick-mágia része, vagy csak szimplán nem tartja fontosnak ezeket - ezt nem lehet pontosan megmondani. A videó során Ja'Whaun Bentley is feltűnik, aki talán a tavalyi offseason legnagyobb meglepetését szolgáltatta a játékával. Az eredetileg lesajnált, a szakértők szerint csak futójátékoknál használható linebacker a preseasonben és az alapszakasz elején is nagyszerűe játszott, többek között a védelmet is irányította a meccseken, az ő sisakján volt ott a zöld pötty. Érdekes lesz látni, hogy a bicepsz-sérüléséből visszatérve milyen játékra lesz képes második szezonjában, tavaly három meccsen 14 tackle-lel, egy interceptionnel zárt, valamint egy QB hitje is volt még. Az eredetileg old-school játékosnak tartott LB megmutatta, hogy passz ellen is pályán lehet tartani, itt is képes jó teljesítményt nyújtani.

A Patriots idei harmadik körös választottja - Chase Winovich - egy kötéssel a kezén jelent meg az edzésen, de aggodalomra nincs ok, a draft előtt műtéten esett át, de ez sem volt elég arra, hogy kihagyja ezeket az edzéseket. 

Az egyik legérdekesebb momentum a tavaly draftolt irányító, Danny Etling helyzete, ugyanis a visszahordó csapattal gyakorolt, méghozzá a blokkolást. Etling előtt komoly nyár áll, az idén draftolt Jarrett Stidhammel és Brian Hoyerrel kell küzdenie a keretbe kerülésért.

Patrick Chung is jelen volt az edzésen. A rutinos safety a Super Bowl második félidejében szenvedett csúnya sérülést - eltört az alkarja. Két műtéten is átesett, az volt a valószínű, hogy kihagyja az OTA-t, de mégis részt tudott venni rajtuk. Szerencsére a sérülése nem fogja akadályozni a felkészülését a 2019-es szezonra.

A videóban látható az egykori remek linebacker Jerod Mayo is, aki már az edzői stáb tagja. Mayo a vállvédőt és sisakot pólóra és rövidgatyára cserélte, de nagyszerű újra a pályán látni az egykori kiváló Patriots-játékost.

Feltűnik többek között Benjamin Watson is, aki a 84-es mezt kapta - ismét. Annak ellenére, hogy a sajtóban állandó pletyka a Rudolph-Patriots házasság, jelenleg ő a csapat elsőszámú tight endje minden bizonnyal.

Forrás: 247Sports.com

Hozzászólás

Egyszer olvastam valahol, hogy a rookie mezek számozása azért alakul így nálunk, mert az OTA alatt kénytelenek lesznek megtanulni az újoncok neveit a játékosok. Fel kell ismerniük egymást a testalkatból, mozgásból stb., nem támaszkodhatnak csupán a mezek számozására. :) 

Igen, valami rémlett nekem is, csak pontosan nem emlékeztem már rá:) köszi a kiegészítést! :)

 A mai nap programja:

10:50 a.m. — Practice (closed to public)

12:45 p.m. — Bill Belichick media availability

12:45 p.m. — Player interviews

A szezonban először az újságírók jelen lehetnek az edzésen és így várhatóan több info lesz elérhető :)

Nagyon köszi a tudósítást! Vártam már nagyon az új híreket róluk :)

11-11: Hoyer 9/13 1 INT, Etling 6/12, Stidham 6/13 1 INT

Legtöbb elkapás(5): Harry, legbravúrosabb/legszebb elkapás: Watson Stidham-től

14 hiányzó volt.

Thuney volt a LT.

Collins leginkább OLB-t játszott.

A punt vissszahordást 9-en gyakorolták, köztük egy új, ismeretlen WR (!?) is. (A neve: Gunner Olszevski)

JC Jackson 2 passz elütés, Williams 1 elütés, 1 INT, amiből pick six lett (Stidham passz)

Butler Hoyer EZ közeli INT-jét hordta vissza hosszú futással TD-re.

 

Kedves Hopi! Arra szeretnénk megkérni, mint szerkesztők, hogy az ilyen jellegű spoilereket hanyagold légyszíves:) a tegnapi edzésről is készül összefoglaló, csak ezzel így sajnos a mi munkánkat "teszed tönkre"... Tudom, hogy ebben semmi szándékosság nincsen, tavaly is az volt ilyenre példa az edzőtáborban, meg is beszéltük ezt akkor:) nincsen azzal semmi baj, ha elolvasod az infokat, csak a kommentek között ne spoilerezd el előre:)

Válasz Increay üzenetére

...hogy türelmetlen voltam. Máskor kivárom, ha esedékes egy cikk. Még egyszer elnézést!